Sonuçta bir yuva yıkılıyor. Siz haklı bile olsanız şuanda susmalısınız. Kurtarılabilecek bir sevgi varsa belki evlilikleri düzelir. Sinirler gergindir şimdi. Birşey söylerseniz kaynınızı ayrılma konusunda teşvik ediyor gibi olursunuz ve hiç hoş olmazKolay değildir sonuçta eltinizinde yaşadıkları. Kendinizi onun yerine koyup düşünün bence. Öteki elti ile de yüzleşirseniz ,yanlış hesaplamadıysam kötü olduğunuz elti sayısı 3 olacak ve böylece geçimsiz olan kişi siz görüneceksiniz. Yani bence öyle. Hiç karışmayın derim. Zamanı gelince lafınızı söylersiniz
Ben yuvası yıkılan kaynıma bir şey demiyorum ki hatta ben onlara üzüldüm, toplumumuzda erkeğe bir şey olmuyor ama o kızın da umutları vardı tekrar deneseniz falan bile dedim. Sonra hiçbir şey demedim karışmadım, kendi bilecekleri iş. O eltimle kaynımın boşanma sebebini anlatsam böyle bir insan yok dersiniz. O yüzden anlatmiyim :)
Bir de o insanlardan dinleyebilsek bu olayları keşke.Herkes kötü bi' siz mi iyisiniz? Yazdıklarınızdan o anlaşılıyor zirâ. Agresif tavırlar sergiliyorsunuz gibi duruyor burdan.Farkında olmadan bişeyler yapıyor olabilirsiniz.Kendinize dışarıdan bir gözle bakmayı denediniz mi?
Ben iyiyim demiyorum fakat ben nişanlandığımdan beri eltilerim bana cephe aldı çünkü ben okumuştum fakat onlar ilkokul mezunu bile değiller, hiçbir zaman onları yermedim, hep yanlarında oldum, hastalandılar gittim, düşük yaptılar gittim, benim çocuğum 6 yıldan fazla olmadı ve ben eltim 2 kere düşük yapınca aradan bir kaç ay geçince dedim ki “neden doktorlar araştırmıyor belki kan pıhtılaşması var zor şeyler yaşıyorsun yazık sana da” dedim ve kalkıp bana ne dedi biliyor musunuz? “Doktorlar beni niye araştırsın, benim çocuğum oluyor sen kendine bak” sustum bir şey demedim yine ama çok zoruma gitti.
Sonra benin her şeyim çok şükür rast gidiyor. İnsanlarla iletişimim kuvvetli ve bana güvenip sevdikleri için de bunların zorlarına gidiyor. Derken hamile kaldım sürekli düştü mü aa bu saatten sonra bu bebek düşmez o zaman diye beni arayıp soruyorlardı. Riskli gebelik geçirdim bir tanesi de bana bir tas çorba yapmadı, her zmaan onlara destek olmama rağmen, bir yere gideriz paramı sömürmeye çalışırlar, evime gelirler eşyalarıma zarar vermeye çalışırlar. Eğer ben kötü olsam ben onlara zarar verirdim. Hiçbir zaman muhatap olmak istemiyorum dedim eşime. Ayrıca o 3ü de birbirleriyle konuşmuyor. Hepsi ben hariç birbirleriyle küsler.
Boşanan eltimle bir yıl konuşmadım eğer kötü olsaydım her seferinde “ben Janet’i çok seviyorum nedne benle konuşmuyor yeter artık söyleyin konuşsun” demezdi bence.
Ayrıca eşimin ailesinde erkek bebek yok ve benim de bebeğim erkek olunca bir de ordan kinlendiler çünkü cahiller, habire doğuruyorlar erkek olsun diye. Sanki erkek kız ne farkediyor?
7 aylık hamileyken kadın fırsatını bulup gelip karnıma öyle bir bastırdı ki Allah korudu. Ne yapıyorsun sen ya diyince de “ay sanki ne olmuş karnına baktım” dedi pişkin pişkin. Son ana kadar da heyecanla bebeğimi kaybetmemi bekliyorlardı Allah korusun. İşte öyle de pis insanlar.
Ha tabi onlardan da dinlerseniz yalanla kendilerini temize çekeceklerdir çünkü ben hayatımda görmediğim yalanı iftirayı bu ailede gördüm. Şükür eşimle biz uzağız ve eşim bana toz kondurmuyor da rahatım.