Cok harciyoruz...

Bir kadın istedikten sonra yapamayacağı hiç birşey yoktur bunu unutmayın bir haftalık yemeği bir günde bile yaparsın istesem bide sevgiyle yap kocâna çocuğuna kendi ellerinle yapıp yedirdigin icin huzurla mutlulukla yedigin yemeğin tadı en lüks restoranlarda yedigin yemekten bin kat daha guzeldir daha da bisey demem

Bende fast food hastasıyım
Hamileyken azalttım, şimdi daha az yiyorum
Ve kötü örnek olduğum için işyerinde yiyorum
Kızım alışmasın diye
Eve hazır bişey almıyorum
Hamaratta değilim ama bi çorba bile onlardan daha iyi
Yavrunu ve sağlığınızı düşün
Keseni de düşünmüş olursun böylece

Bende dolmadan kalan kabak içiyle kabak tator yapıyorum
Dolmanın yanına yoğurtlu yoğurtlu iyi gidiyor
Seninkini de aklıma yazdım

Markette ne kadar yeşillik varsa al
Eve gel doğra
Yazın en güzel şey bu bence

Ben kıvırcık ve nane almıştım
Taze soğan çok oluyo ve bozuluyo diye, onu saksıya diktim. Çıktıkça salatalara ilave ediyorum
Zeytinyağı da zaten sağlıklı
Tuzu az atmakta fayda var ( Biz yok denecek kadar az atıyoruz eşim tansiyon hastası )
Bol limon oh mis

Marketlerde yöresel tarhanalar var
Ondan al kaynat kaynat için
Çocuğun içinde iyi olur

Hem sne uğraşmamış olursun, hem faydalı bişey içmiş olursunuz
Ben hazır çorba almam ama yöresel tarhana alırım
Yayla çorbası yaparım filan

Bu kadar sağlıktan dem vurduğuma bakma en berbat beslenenlerden biriyim
Ama hem kızım doğduktan sonra hem eşimin tansiyonunu öğrendikten sonra evde dikkat ediyorum

Yemek sitelerinde falan gez. Gördükçe yapasım gelir benim.
İş yerinde vakit buldukça çokt takip ettiğim bi site var ordan yemeklere, salatalara, çorbalara bakarım.
Malzeme varsa, ya da malzeme alabileceğim bir günse, akşam onu yaparım.
Nedense ben değişik şeyler denemeyi, denemekten ziyade eşimin beğenmesini ve bir ''eline sağlık hayatım,çok güzeldi'' cümlesini duymayı çok seviyorum
ve evet arkadaşların dediği gibi buzluk kullanın. Geçen gün halamlar annemler falan bizde mantı yapıp yicektik, ben kıymayı ve hamuru biraz fazla hazırlamıştım. Hazır kalabalıkken 3 poşette buzluğuma yaptık attık
Siz de benzer şekilde vakit buldukça bir şeyler yapıp atabilirsiniz buzluğa. Mesela bi akşam evde otururken köfte hazırlayın, şeklinin verin verin atın buzluğa, çıkartıp kızartması o kadar pratikki.
Şunu gerçekten samimiyetimle söylüyorum ''daha fazla rahata alışmadan, hemen silkelenin''

Sulu yemek yemeden nasıl karnınız doyuyor?
Çorbasız akşam öğünü düşünemiyorum ben.
Dışarıda yemekten de gına geldi.
Elimde olsa hiç yemem.
Bir ara sefer tasım vardı kendim hazırlıyordum yemeklerimi işyerine getiriyordum.
Bıraktım 3 kilo almışım.
Mayıs gibi yeniden başlayacağım.

Bu kadar sağlıktan dem vurduğuma bakma en berbat beslenenlerden biriyim
Ama hem kızım doğduktan sonra hem eşimin tansiyonunu öğrendikten sonra evde dikkat ediyorum

aynen çocuk olduktan sonra beslenme alışkanlıklarımız değişti resmen..
bazen canım cips çekiyor çocuklar uyuduktan sonra gizli gizli yiyorum

Meal Box vb yerlerden sipariş verin yetiştiremiyorsanız. Fast food hiç sağlıklı değil bu sebeple sıcak bakamıyorum şahsen. Birde çocuk olunca iyice uzak durmak gerek zira çocuklarda öyle alişıyor beslenme anlamında, ev yemegi yemez hale geliyorlar.
Evde yiyeyim,dışardan sipariş etmeyeyim,kendim yapayım diyorsanız. Güzel doyurucu bir salata,tavuklu olur,ton balıklı olur,hellim peyniri kızartıp koyabilirsiniz, mevsim yeşillikleriyle muazzam olur. Yanına bir çorba,karpuz,kavun eklenebilir,gayette doyurucu olur.
Ben bu aralar bu tarz hazırlıyorum akşam yemeklerini evde. Sadece ek olarak kızıma birşeyler pişirebiliyorum.
Haftada 2-3 gün balık,tavuk,et eklenebiliyor bu menüye. Hafif ve sağlıkli oluyor. Tavsiye ederim.

aynen çocuk olduktan sonra beslenme alışkanlıklarımız değişti resmen..
bazen canım cips çekiyor çocuklar uyuduktan sonra gizli gizli yiyorum
Bebekken oh hala evde yayıla yayıla diyodum
Yerinden kıpırdayamıyodu garibim
Şimdi cingöz valla vurur kafamıza alır cipsimizi

O uyurken yiyodum bende
Ama eşimde de tansiyon çıktı
Eve almıyorum
Yersem işyerinde gizli yiyorum çaktırma ama iyi oldu bu sayede azalttım yoksa bırakamıyodum

benim birde bitter manyaklığım var her akşam yemezsem olmaz..
büyük oğlan hiç sevmez gayet rahattım.. ama ufak pis boğaz ağız tadı yok oğlanın ıvır zıvır olsun yeter ne bulsa yutma modunda.. şimdi o zevkimi bile gizli kaçak yapıyorum

Diyet yapmaya başlayın :) bizde bir ara aşırı derecede ya hazır yada dışardan fast food yiyorduk ,kilolar başını alıp gidince dur demeye karar verdik , yoksa bende hergun ne pisirecegim diye düşünmekten bunaldim ,benim oglumda herşeyi yemiyor maalesef .

Ama diyete başlayınca ister istemez listeye uymak için ona gore yemek yapmaya başladım ,kilo vermeye basladikca da dışardan biseyler yeme isteğimiz azaldı .

Ama siz yiyip yiyip alamayanlardansaniz gelirinizde varsa ızgara türüne yonelin, en azından hamburger gibi zararlı değiller .

Kızımda 15 aylık zaten toprak bile yiyo düşün..
Ne görse istiyo o yüzden
Ben dondurma seviyorum o üçümüze serbest çok şükür ( :

İzmarit topluyo elinden alıyorum
İzmaritçi diyorum gülüyolar çimenlikte bile izmarit varya her dk elinde ne var diye kontrol etmem gerekiyo

haha saklıyordur bide avucunda almayasın diye
benim ufakta sitenin bahçesindeki bira kapaklarını toplayıp eve getiriyor ..
hediye getiriyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…