- 3 Ekim 2014
- 122
- 39
- 123
- Konu Sahibi akademikanne
-
Benim sezeryan olması gerekiyor ama doktorun doğal zamanına en yakın sürede yapalım dedi. Biz de bekliyoruz o sebeple. İnşallah herşeyimiz yolunda gider.Ben şimdilik nasıl doğuracağımı düşünüyorum sadece, şu an için normal doğum bekliyoruz bakalım yaşayıp görcez... Hayırlı, kolay doğumlarımız olur inşallah...
Öncelikle hayırlı bir doğum olsun inş. Diğer yorumunuzu okuyunca sezeryan olacağınızı anladım peki genel anestezi mi epidural mi? Ben normal doğum yaptım ve epidural de istemedim neyse şunu belirteyim doğum nasıl olacak gibi korkulardan kendinizi uzak tutun güzel doğum hikayelerini dinleyin. Unutmayın her doğum farklıdır. Ben elhamdülillah doğumhaneye girdikten yaklaşık 15-20 dk sonra kızımı gördüm onun doğum anını görmek bütün acılara ve korkulara değerdi. Bi düşünün mimik bir beden sizden bir parça sizin evladınız. Doğar doğmaz kızımı bi beze sarıp koynuma getirdiler kokusunu çektim içime ağlıyodu ama çok güzeldi dr dikiş atıyo ben kızımdan gözlerimi alamadım ilk muayenesini heycanla seyrettim doğum saatini kilosunu boyunu sordum onu sakinleştirmeye çalıştım konuştum onla şimdi 8 aylık kıpır kıpır. Annelik kolay değil ama herşeye değerMerhabalar,
Dün doktor kontrolüm vardı. Bir hafta daha bekleyelim dedi doktorum. Ben çok heyecanlı, biraz da gerginim. Nasıl olacak diye telaşlanmaya, endişelenmeye başladım. Yani tüm bu operasyon, bebeğin doğumu, bakıp bakamayacağım...böyle saçma korkular sardı dört bir yanımı. Sizler rahatlamak için neler yapıyorsunuz? Hadi bir destek!
Öncelikle hayırlı bir doğum olsun inş. Diğer yorumunuzu okuyunca sezeryan olacağınızı anladım peki genel anestezi mi epidural mi? Ben normal doğum yaptım ve epidural de istemedim neyse şunu belirteyim doğum nasıl olacak gibi korkulardan kendinizi uzak tutun güzel doğum hikayelerini dinleyin. Unutmayın her doğum farklıdır. Ben elhamdülillah doğumhaneye girdikten yaklaşık 15-20 dk sonra kızımı gördüm onun doğum anını görmek bütün acılara ve korkulara değerdi. Bi düşünün mimik bir beden sizden bir parça sizin evladınız. Doğar doğmaz kızımı bi beze sarıp koynuma getirdiler kokusunu çektim içime ağlıyodu ama çok güzeldi dr dikiş atıyo ben kızımdan gözlerimi alamadım ilk muayenesini heycanla seyrettim doğum saatini kilosunu boyunu sordum onu sakinleştirmeye çalıştım konuştum onla şimdi 8 aylık kıpır kıpır. Annelik kolay değil ama herşeye değer
Evet içgüdüsel olarak ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz ve yapıyorsunuz ama alışmanız zaman alıyo ilk günlerde emzirme zorlayabiliyo bebek küçük ememiyo yoruluyo gücü yetmiyo ama o zamanda sağıp verebilirsiniz ilk süt çok önemli kesinlikle verilmeli. Zaten bebek emdikçe sütünüz de artacaktır. Stres yapmayın ki hem rahat bir doğum olsun hemde sütünüz.Merhaba. Sanırım genel anestezi olacağım sağlık problemimden ötürü. Açıkçası onu da bu hafta görüşeceğiz. Zaten o kadar çok bekledim ki, ona bir kere dokunsam sanırım her şeyi unuturum bana da öyle geliyor. Yalnız çok narin ve hassas olacak, ya düzgün tutamazsam, sütüm gelmezse diye endişe yaptım bir kaç gündür. Konuştuğum herkes iç güdüsel olarak her şeyin hallolduğunu endişelenmememi söylüyor.
Evet içgüdüsel olarak ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz ve yapıyorsunuz ama alışmanız zaman alıyo ilk günlerde emzirme zorlayabiliyo bebek küçük ememiyo yoruluyo gücü yetmiyo ama o zamanda sağıp verebilirsiniz ilk süt çok önemli kesinlikle verilmeli. Zaten bebek emdikçe sütünüz de artacaktır. Stres yapmayın ki hem rahat bir doğum olsun hemde sütünüz.
Aynı endişeler bendede vardı ama dedeler nineler o günü bekliyorlar onlardan esirgeyemiyosunuz kendi ailenizin kucağına alması kadar eşinizin ailesininde kucağına alması çok normal. Sizin çevrenizi bilemem ama hastanede bebeği pek kucaklamazlar ama evde kucağına alıp sevmek isteyen olur. Bide kış doğumu olacak bebeği mümkün olduğu kadar beşiğinden kaldırmayın odada dursun gelen misafir beşikte görsün hastalık havası dikkatli olmak gerek. Sonuçta bebeğin ihtiyaçları sadece annede
Ben normal sancımı da yaşadım suni sancıda yaşadım doğumu kolaylaştırmak için illa veriyolar suni sancıyı kuzenim 10cm açıklıkla gitti doğuma ona bile vermişler. Korkmayın derim ilk doğummu bilmiyorum ama sonundaki güzelliğe değer. Ben unuttum bile o sancılarıBende bi an önce sancinin gelmesini istiyorum yoksa suni sanciyla dogum yapmak zorunda kalcam kabuss gibi yine sezeryan da bi ağrı hissetmeyecen
İkinci Doğumum olacak ama yine evde ssncim gelirse suni sancı verseler bile biraz daha kolaylaşır diye dusunuyorumBen normal sancımı da yaşadım suni sancıda yaşadım doğumu kolaylaştırmak için illa veriyolar suni sancıyı kuzenim 10cm açıklıkla gitti doğuma ona bile vermişler. Korkmayın derim ilk doğummu bilmiyorum ama sonundaki güzelliğe değer. Ben unuttum bile o sancıları
Benim ilk doğumumdu 5cm olana kadar evdeydim nişan gelince dr gittim o saate kadar 12 saat evde çektim sancıyı ve bol bol dua ettim dr akşam 6 gibi suni sancı verdiler gece 10 da doğum yaptım doğumhanede de 15-20 dk kaldımİkinci Doğumum olacak ama yine evde ssncim gelirse suni sancı verseler bile biraz daha kolaylaşır diye dusunuyorum
Bende öyle ol su n istiyorum ne gerekiuosa yapiyorum hakkımızda hayirlisi artikKesimlikle sancıyı evde çekmek lazım hastane ortamında sancı çekmek insanı yıpratıyo ev daha iyi dinlenip duş almak gezinmek için çok daha uygun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?