çok hoş bir derdim var :)

moralini bozmak gibi olmasın ama çok sevinmemeni tavsiye ederim.
eskisi gibi öyle 4000tlmaaş+2000tl ikramiye vermiyorlar.
daha doğrusu şöyleki eskiden girenler hala bu maaşı alıyor ama artık alacakları
kabin memurları max 1800 tl maaşla çalışacak.
ben de thy de uçuyorum ve inan çok zor iş. dayanmak zor.
eğer istanbulda yaşıyorsan, zaten çalışmıyorsan dene.
ama başka şehirden gelip bir de burda ev tutup eğitim süresinde cebinden para harcayacaksan biraz daha düşün derim.
ayrıca 6 ay sonra işten çıkarma ihtimali de var.çünkü sözleşmeli değil part-time çalışıyor olacaksın.

hevesini kırmak istemem fakat bir ara bende çok uğraştım, kendileride nasıl çalışan arıyor bence bilmiyorlar, buyüzden zaten thy şuan başarızlık yaşıyor. çalışanlar sürekli istifa ediyor. gerçekten ihtiyacı olanları almıyorlar, hanımhanımcık olmak önemli ve bakımlı olmak . birde boyu kısa ölçüp kilouo fazla ölçüyorlar,maalesef

Seyahatlerimde gözlemlediğim kadarı ile çokta hayallerdeki iş tanımına uyan bir iş değil gibi.
İşleri gerçekten çok zor, yeri geliyor allahın sarhoşları ile, laf anlamaz söz dinlemez kural tanımaz insanlar ile uğraşıyorsun.Bence özel okulda ingilizce öğretmenliği daha güzel meslek..Tek iyi tarafı dünyayı gezmek olsa gerek. Genç iken bir kaç yıl yapılacak iş gibi sanki.

kızlar sağolun ama elbette zorlukları olacak..hangi işin zorluğu yok..ben bu işi çok istediğim için zorluklardan yılmayacağımı düşünüyorum :34:

benim de konu hk.da bilgim yok. inşallah istediğin iş olur canm. allah yardımcn olsun

torpil istersen kullanırsın istemezsen kullanmazsın.
ama şart değil. torpilsiz giren çok insan var.
boyunu kısa ölçüp kilonu fazla çıkardıkları doğru:)
ama onlar da haklı 200 kişi alacaklar 20bin kişi başvuruyor.
bir şekilde eleyecekler insanları..
eğer gerçekten istiyorsan kolay gelsin derim.
Kabul edilirsen de aramıza hoşgeldin...

Mesela benm boyum 1.63
Kilom 54. Yani sorun yok.
Oran hesaplamasi da
Boy-100 cikan sonuc -20 + 10 diye hatirliyorum

Yani benim icin konusursak en az 43 en fazla 73 olabilirim

Bu arada kol bacak ense gibi gorunen yerlerinde dovme olmamali

Bende bütün aşamaları geçip en son aşamada tökezleyenlerdenim :24:

Boyum 1.70 kilom en az 55 en fazla 60 olmalıydı onu geçtim
Daha sonra pc başında teste giriyorsun saniyeler ilerliyor basit seviyede ingilizce ve dikkat testi gibi birsey var
Daha sonra tek başına Türkçe mülakata giriyorsun '' neden bu meslek '' '' sence bir kabin memuru nasıl özellikleri barındırmalı '' '' uçağın kapısındasın kucagında bebekle bir bayan geliyor elinde de poşetler bebegimi alırsın posetlerimi '' diye bir soru bunun cevabı posetleri alırım olacak cunku bebek onun en kıymetlisi yani bu mulakatta seni konusturuyorlar
Daha sonra grup mulakatı 5 kişi giriyorsun bir metin veriyorlar onun hakkında tartısıyorsunuz
2. gün ilk mulakat tek basına turkce mulakata alınıyorsun sanırım 5 görevli sana soru soruyorlar '' ne okudun '' '' neden bu meslek '' gibi sorular ve birde '' THY DE CALISAN TANIDIGIN VAR MI VARSA HANGİ KISIMDA ''
2. gün ikinci mulakat tek basına ingilizce mulakata giriyorsun o zaman David vardı mulakatları yapan yine türkçe mulakatlarda oldugu gibi sorular bu sefer ingilizce soruluyor '' nerede yasıyorsun '' '' kac kişi ile yaşıyorsun '' '' masamdaki japon balıgını sence yemelimiyim '' kadarda sacmalasabilio sorular :27:

2. gün son aşama psikolog mulakatı biz 10 kişi kalmıstık sona 5 kişi alındık içeri ilk önce oturun dendi daha sonra ayaga kalkın elele tutusun ve daire yapın dendi yaptık tmm bırakıp cıkabilirsiniz dendi ve sonuc kazanan 2 kişi biri Atlas jette Kabin amiri , biride kuzeni thy teknikte calısan ingilizce öğretmeni !!

Giderken etek gömlek hafif topuklu ayakkabı giyip gidebilirsin zaten ilk aşamada dizine ve dirseklerine kadar sıyırıyorsun giydigin seyi dövme varmı diye bakıyorlar
Sonuç bu torpil olmadan zor hatta mucize oluyor bu gerçek . Bol şans

kızlar sınavlar başladı soyismine göre çağırılıyor ben daha çağrılmadım ama 2 part varmış
geçenlere 2 gün içinde mail geliyormuş boy kilo ölçümü için
aranızda sınavlara giren oldu mu heyecanla bekliyorum sınava gireceğim günü :52:

okumadan yazdım herşeyi ama sen girmişsin bile mülakata :27::27:

you_know teşekküe ederim bilgiler için
bu yıl sistem değişmiş soyadı sırasına göre çağrılıyormuş adaylar
bir forumda okudum eğitimi başlayan bile varmış
1. gün test testi geçene 2 gün içinde mail geliyormuş mülakat için
herşey çok karışık malesef bu yıl
ve torpilim yok ankda yaşıyorum maddi olarak eğitim sürecinde ne yaparım bilmiyorum kazanırsam
ve bana daha sıra gelmedi test aşamasına bile gidemedim henüz

Son düzenleme:
you_know teşekküe ederim bilgiler için
bu yıl sistem değişmiş soyadı sırasına göre çağrılıyormuş adaylar
bir forumda okudum eğitimi başlayan bile varmış
1. gün test testi geçene 2 gün içinde mail geliyormuş mülakat için
herşey çok karışık malesef bu yıl
ve torpilim yok ankda yaşıyorum maddi olarak eğitim sürecinde ne yaparım bilmiyorum kazanırsam
ve bana daha sıra gelmedi test aşamasına bile gidemedim henüz

evet anlattığına göre değişmiş sistem çok
Eğitim sürecinde kalacak yerde verilmiyormuş sanırım yani hiçbir maddi yardım yok
Benimle giren bir arkadaşım daha sonraki gruplarda kazanmıştı doktor kontrolunde idrar yollarında enfeksiyon var diye aylarca sürünmüş durmuştu saglık raporunu alamadı diye
İnşallah istedigin ve senin için hayırlısı olur

evet anlattığına göre değişmiş sistem çok
Eğitim sürecinde kalacak yerde verilmiyormuş sanırım yani hiçbir maddi yardım yok
Benimle giren bir arkadaşım daha sonraki gruplarda kazanmıştı doktor kontrolunde idrar yollarında enfeksiyon var diye aylarca sürünmüş durmuştu saglık raporunu alamadı diye
İnşallah istedigin ve senin için hayırlısı olur

o kadar mı sıkı bendede anemi var hiç boşa uğraşmasam mı acaba yoldu falan derken ailemide sıkıntıya sokmayım

27.09.2012 SABAH 09.00 DA İNGİLİZCE SINAVI VARMIŞ .Sınav İstanbul da .. .Ben şu ana istanbulda değilim ....İngilizcem orta şuan inat etmeme değer mi ???? Bir sürü masrafta edicem :(((

İstanbul da olsam denemiş olurum en azından ama ...
Şuan için İstanbul çok zor..
İngilizce mi geliştirip başka bahara bırakabilirm...Orta seviye de şuan..Konuşma da varsa tutulabilirm .Ama İst olsaydım bir gider gelirdim

Back
X