Çok huzursuzum (velayet)

Purpplee

Herkes çok duyarlı😌
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
13.631
16.055
298
Merhabalar arkadaşlar,ben bir ay kadar önce avukatım aracılığıyla eşime boşanma davası açtım,nafaka belli oldu geçici velayet de bana verildi.Oglum 2 yaşında.Baba ile görüşme izinleri ;iki haftada bir hafta sonu yatılı, sömestrde bir hafta,yazın bir ay yatılı şeklinde karar verildi.Babasi çocuğa benim gibi bakar oynar evet ama iş gece uykusuna gelince oğlum babayi tanımaz,beni ister hep,gece uykusunda anne diye sayıklar uyansa beni arar sarılmak için.Yasaklardan dolayı hiç orada kalma denemesi olmadı,hatta karar çıkalı gorusemediler ama yazın bir aylığına annesini,evlendim evleneli bizim şehre gelmemiş ne torununu ne beni görmemiş annesini getirecekmis.

Avukatıma oğlum yatılı kalamaz,kararı değiştirmeyi talep etsek dedim,(bu arada karşı taraf bizim aldığımız her karara mahkemede itiraz ediyor)avukatım mahkeme kararına uymak lazim en başta itiraz etmek inatlaşmaya neden olur dedi tamam dedim ama hiç aklıma yatmıyor,içime sinmiyor.Yazin bir ay yatılı kalmak 2 yaşındaki bir çocuk için uygun mu

Sizce bu uygulama doğru mu ve siz olsaydınız ne yapardınız ?

Şimdiden teşekkürler

Standart karar. Bence doğru. Yaşının küçük olması nedeniyle huzursuz olmanız normal. Bunu mahkeme ile değil karşı taraf ile konuşarak çözersiniz. Zamanla iletişiminiz oturur. Bunlar sorun olmaktan çıkar.
Çocuğunuz bu hayata alışacak. Bunu duymak ve kabul etmek acı verici biliyorum ama o artık parçalanmış bir ailenin çocuğu.

İşte maaalesef anne ve baba ayrılınca çoğu zaman olan çocuğa oluyor.Diyelim ki şimdi itiraz ettiniz.Oğlunuz illaki yatılı kalacak.Babasını silip atamazsınız.Yaza doğru biraz daha aklı başına gelince daha çok alışır belki.Ya da annesi ilk geldiğinde biraz vakit geçirsinler ikinci aşama olarak yatılı kalsın.Bunu karşı tarafla çözebilirsiniz ancak.

Merhaba yıllarca hukuk bürosunda çalışmış biri olarak size tavsiyem avukatınızı dinlemeniz.Eminim sizin içinde çocuğunuz içinde zor bir dönem ama artık hayat rutininizin bu şekilde akıcağını kabullenerek yaşamanız gerekmekteEvet daha ufak anne kuzusu ama karşı tarafta babası eğer şimdiden göndermem vermem gibi bir tavır takınırssnıx karsı taraf çocugumu bana gostermıyor dıye sızı şikayet edebılır.
Ayrıca bir ay kalma olayı ıcın fıkrımı sorarsanız o yaşta bir çocuk için annesi olmadan kalması kesinlikle doğru değil eğer hala eski eşinizle dialoğunuz normalse bence yuzyuze bir çözüm için konusmalısınız derim.

yeni hayatınızda da evladınızla sağlıklı güzel günlerınız olsun inş

Henüz dava dilekçesini bile yazmadan uzaklaştırma kararına itiraz etmiş ve bana olmadık iftiralar atmış,yazdığım mesajlara da cevap vermiyor zaten,böyle olunca da iletişim kurmak güç

Amin çok teşekkür ederim.
Mahkeme yanlışlıkla bana da nafaka yazmıştı,çalışan biriyim,acaba diyorum bu karar da mı yanlış.Kendisi dava sürecinin en başından itibaren bana iftiralara başlamış,onunla nasıl iletişim kurarım bilmiyorum

Bence 2 günden fazla ayrı kalamaz daha süt kuzusu yavrunuz inşallah alamaz ...ama olduki aldı sabredin 5 yaşına gelince herşey daha kolay olacak..onun haricinde 3 yaşındaydı kızım 10 gün aldı ..ve 10 gün kalp ağrısıyla geçti saatlerce elimde ip kızım gelene kadar bebeğine yeni saç dikmistim öyle oyalandim çok zor ama kötü bir adamla evli kalmaktan daha zor degil

Size de nafaka mı yazmış???anladığım kadarıyla çekişmeli bir boşanmamı oldu yoksa anlaşmalı mı boşandınız eğer anlaşmalıysa ve eski eşiniz çalışıyor bir geliri var ise baba nafaka öderacaba eşiniz sizinde nafaka ödemeniz için bir dilekçe falan yazmış olabılır mı

Hayır öyle değil eşim tarafından bana ve çocuğa ayrı ayrı nafaka ödenecek diye karar verilmişti,itiraz edip benimkini kaldırdı.Cekismeli boşanma süreci yeni başladı,davayı bir ay önce açtım tedbir nafakası bağlandı,henüz bosanmadik

Boşver, değiştirme. Nasılsa bir gece bile takat getiremeyecek çocuğa. O karar da kağıt üstünde kalacak.

Yaza kadar buyumus olacak hep iki yasinda kalmayacakmi endiselenmenizi anliyorum ama oda bir aglar iki aglar alisir buyutmeyin bukadar

Anlaşmalı boşandım. Oglum 2yasına girecek ve ikiz kızlarım var. Hafta sonları izin günleri var ama pandemiden dolayı dogru duzgun uyamıyoruz, babaları da ıtıraz etmıyor cunku extrem bır durumdayız yapacak bırsey yok. Yatılı kalma kararını 6 yasına kadar erteledık anlasmalı olarak suanlık oyle bır sorun yok. Bende cocukların kendını ıyı ıfade edebılecek yasa gelmeden yatılı kalması taraftarı degılım. Umarım ıstedıgınız gıbı olur

Bu durumda biraz bagriniza tas basacaksiniz ,bakamasinlar getirirler gerisi ,isi inada bindirirler siz olmaz derseniz ,su akar yolunu bulur

Yaza kadar buyumus olacak hep iki yasinda kalmayacakmi endiselenmenizi anliyorum ama oda bir aglar iki aglar alisir buyutmeyin bukadar
Bir bilinmezlik içine doğru yürümek zormuş,ne olacak ne yaşanacak bilmemek,soru işaretleri.. Bakalım zaman ne gösterecek inşallah ben de alışırım bu duruma

Bu durumda biraz bagriniza tas basacaksiniz ,bakamasinlar getirirler gerisi ,isi inada bindirirler siz olmaz derseniz ,su akar yolunu bulur
Oglusla ayrı yatmaya hiç alışık olmayınca düşünmesi bile kötü geliyor,inanın bunu yaşamak mı daha iyi o adamla evli kalmak mı bunu bile düşünür oldum

Ne güzel bir anlaşma yapmışsınız,keşke biz de anlaşmalı bosanabilsek,hele ki sizinki gibi 6 yasa kadar yatılı olmamak kaydıyla.3 çocuk mu zor oluyordur

Boşver, değiştirme. Nasılsa bir gece bile takat getiremeyecek çocuğa. O karar da kağıt üstünde kalacak.
Ne yalan söyleyeyim öyle olmasını istiyorum
Ah çok zor değil mi sonradan alışıyor mu ? Ya inşallah yatılı kalma olayı olmaz bunu diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…