Çok huzursuzum (velayet)

2-3 yaş çocuğu için 1 ay anneden uzak kalmak çok uzun bir süre. Babası da bunu fark etmeli. Keşke görüşme sıklığını daha fazla olarak ayarlayabilseniz, istediği zaman görse çocuğunu. 4-5 gün hadi yatılı da alsın ama 1 ay çok fazla. İnşallah bir orta yol bulursunuz.

2-3 yaş çocuğu için 1 ay anneden uzak kalmak çok uzun bir süre. Babası da bunu fark etmeli. Keşke görüşme sıklığını daha fazla olarak ayarlayabilseniz, istediği zaman görse çocuğunu. 4-5 gün hadi yatılı da alsın ama 1 ay çok fazla. İnşallah bir orta yol bulursunuz.
İşte ben de bunu söylemeye çalışıyorum bazı arkadaşlar yanlış anlıyorlar.Gorusme düzenine farklı bir düzen getirelim istedim kendisinden,dediğiniz gibi daha sık bir görüşme düzeni istese kabul edecektim.Amin inşallah buluruz bir yolunu teşekkürler

Biz 4 aylıkken evden ayrılmıştık,ara ara barıştık ama uzun süreli olmadı,hep benimle olmaya alıştı sanırım
Muhakkak bebek daha o. Minicik,sizi anlıyorum zor bir durum ama sürekliliği var,deneyin zaten babası uyumazsa ne yapabilir,alıp size getirecek yada bir daha yatılı almayacak.

Ne güzel bir anlaşma yapmışsınız,keşke biz de anlaşmalı bosanabilsek,hele ki sizinki gibi 6 yasa kadar yatılı olmamak kaydıyla.3 çocuk mu zor oluyordur
Zor oluyor fakat anlastıktan sonra bir zorlugu yok aslında. Ikızler daha yasına gelmedı oglan ıkı yasına gırecek. Bosandıktan bu zamana kadar pandemi oldugu ıcın hep benım evıne gelıp gormek zorunda kaldı. Cocukları alıp dolastıramaz, yıyıp ıcemez eglenemezler. Kendı evıne de getır gotur yapamaz o yuzden geldı gordu gıttı. Pandemi bitince de cumartesi ve pazar belli saat aralıklarında cocuklarıyla ıstedıklerını yapabılır. Yatılı bu yastakı cocuklar ıcın travma olusturabılır. Kaldı kı annesız uyumayan bır cocuk ıcın. Bence oturup makul bır yol bulun, kavga edıp sınırlenmeden anlatın derdınızı

karara uyun tabiki. ama karşı tarafla konuşun. hak verecektir. hak vermez de diretirse çocuğunuz o gece isyan çıkarır annee diye zaten. eski eşiniz o gün idare etse bile ertesi geceki isyan bastırılamaz ve gecenin 2sinde kapınızda görürsünüz çocuğunuzu =) babası da istemez yani anne diye ağlayan ve sakinleşmeyen bir çocuğu yanında. kendi gözleriyle tecrübe etmiş olur. 3 yaşından sonra da yavaş yavaş alışır kalır babasıyla da.. ama yaz için 1 ay hakikaten uzunmuş.

Zor oluyor fakat anlastıktan sonra bir zorlugu yok aslında. Ikızler daha yasına gelmedı oglan ıkı yasına gırecek. Bosandıktan bu zamana kadar pandemi oldugu ıcın hep benım evıne gelıp gormek zorunda kaldı. Cocukları alıp dolastıramaz, yıyıp ıcemez eglenemezler. Kendı evıne de getır gotur yapamaz o yuzden geldı gordu gıttı. Pandemi bitince de cumartesi ve pazar belli saat aralıklarında cocuklarıyla ıstedıklerını yapabılır. Yatılı bu yastakı cocuklar ıcın travma olusturabılır. Kaldı kı annesız uyumayan bır cocuk ıcın. Bence oturup makul bır yol bulun, kavga edıp sınırlenmeden anlatın derdınızı
Üçü de çok küçükmüş epey de yoruluyorsunuzdur Allah kolaylık versin.pandemiden dolayı hafta sonu çıkma yasağı olduğu için gelemiyor,hafta içi ek görüşme izni istedi mahkemeden izin çıkmadı,oysaki ben çalışmadıgi vardiya haftalarında gelip görmesine dışarı çıkarmasına hiç engel olmuyordum.Simdi hafta içi vardiya zamanlarında gelip goreyim de diyemiyor,kendi kendine saçmaladı çünkü.Yazasim geldi gel çocukla çıkın diye ama durdurdum kendimi çünkü iftiralara başlamış,içimden gelmiyor kendi gelip alayım dese alır ama ben teklif etmiyorum sırf iftira attığı için

Üçü de çok küçükmüş epey de yoruluyorsunuzdur Allah kolaylık versin.pandemiden dolayı hafta sonu çıkma yasağı olduğu için gelemiyor,hafta içi ek görüşme izni istedi mahkemeden izin çıkmadı,oysaki ben çalışmadıgi vardiya haftalarında gelip görmesine dışarı çıkarmasına hiç engel olmuyordum.Simdi hafta içi vardiya zamanlarında gelip goreyim de diyemiyor,kendi kendine saçmaladı çünkü.Yazasim geldi gel çocukla çıkın diye ama durdurdum kendimi çünkü iftiralara başlamış,içimden gelmiyor kendi gelip alayım dese alır ama ben teklif etmiyorum sırf iftira attığı için
Çocuğunu görmeye giden anne yada babalara yasak yok, çocuklarını almaya gidebilirler, ellerinde görüş günleri olan mahkeme kararını da yanında bulundurarak. Polis durdurursa onu gösterip gelip alabilir çocuğu.

yaza daha çok var
Bu zamana kadar hiç aramamış sormamış da babaannesi ayrılınca mı göresi gelmiş
Avukatınızı dinleyin.
Eski eşe de o zaman gelince böyle böyle deyip 1-2 gün kalmasına müsade edebilirim diyebilirsiniz.

Çocuğunu görmeye giden anne yada babalara yasak yok, çocuklarını almaya gidebilirler, ellerinde görüş günleri olan mahkeme kararını da yanında bulundurarak. Polis durdurursa onu gösterip gelip alabilir çocuğu.
Ben de öyle gelip görebilir diye tahmin ettim ama niye gelmiyor acaba diye aklımdan geçiyordu,bu hafta iki gün alacakmış akşam öğrendim, bakalım

yaza daha çok var
Bu zamana kadar hiç aramamış sormamış da babaannesi ayrılınca mı göresi gelmiş
Avukatınızı dinleyin.
Eski eşe de o zaman gelince böyle böyle deyip 1-2 gün kalmasına müsade edebilirim diyebilirsiniz.
Aynen çok garip bir anne -ogul ikilisi zaten.Cocugu göstermiyor diyebilme ihtimaline karşı sadece beklemede kalayım şimdilik diye düşünüyorum, dediğiniz gibi yaza da çok var,hafta sonu provalarında görürüz ne olacağını sanırım

Bence inatlaşmayın. Bu konuda hassas olduğunuzu anlarsa yokuşa sürer. Emin olun sizin eşiniz zaten bir ay bakmak istemez. Aynı evde ilgilenmediği çocuğa bir ay nasıl baksın. Çocuk biraz kendini ifade edince zaten kendi de kalmak istemez o kadar uzun. Benim oğlum 4 yaşında bensiz gitmiyor yatılı babaannesine

Sizi çok çok iyi anlıyorum. Oğlum 4 buçuk yaşında ve benden ayrı hiç uyumadı şimdiye kadar. Bana da şimdi mahkeme yazın 1 ay babada yatılı kalacak kararı verse ben baygınlık geçiririm. Ağlamaktan içim dışıma çıkar, gözlerim kör olur. Herkesin alışkanlıklarına, çocuklarına, duygulara bağlılığı farklıdır. Bence kesinlikle eşinizle orta yolu bulun. Ben de yarın anlaşmalı boşanma protokolü için eşimle görüşeceğim. Ama benim talebim, hafta içi istediği zaman okuldan istediği saatte alıp görebilir. Ama akşam uyku vaktinden önce getirmek kaydıyla. Haftasonları da aynı şekilde. 7 yaşına kadar yatılı kalmak yok. 7 yaşından itibaren 15 günde 1 haftasonu 1 gece yatılı kalmalı. Sömestr de 1 hafta, yaz tatilinde 15 gün kalmalı. İnşallah eşim bunu kabul eder.

Sen Annesiysen o da Babası şaka mı bu??
Tek basına mı ürediniz acaba?

Babada hic kalmama kararı Nasıl hangi hakla bunu isteyebilirsiniz yahu o da o adamın evladı bu nasıl iş gerçekten anlamıyorum ya
Sperm bankasından cocuk sahibi olmalıydınız.

Insanlar cabuk unutuyor karı-koca bosansalar bıle hala anne baba olduklarını.yaptıkları hersey uzun vadede cocuga zarar verıyor. Bılmez anlamaz kucuk demek en buyuk yanlıs. Ilerde mutsuz, tatmınsız, kırılgan, hırcın bıreyler yetısıyor boyle. Bızde kalma olmadıgı ıcın rahatız. Hos mahkeme kararı harıcı de ıstedıgı zaman gorebılır cocuklarını boyle bır engel koyacak degılım.

Mahkeme anne babalara danismadanmi karar aliyor? Esinmi istedi 1 ay kalmasini?

Bence 1 ay kalmasi çok fazla. 2 haftaya kadar indirilebilir. Yada hafta/hafta sonu uygulamasi olabilir.

Onda yatmasini sorun etme. 6 aylik bebek olmus olsaydi hakli olurdun anca cocuk 2 yasinda. Annesininde, babasininda kim oldugunu gayet iyi biliyor. Sadece sana nazi daha çok geçiyor. Esinde biraz sorumluluk alsin. Onunda o sekilde cocugu ile bagi güçlenir. Yazlarida dedigim gibi hafta içi sizde, hafta sonu babasinda kalirsa, ex kaynananin gelmesinede gerek kalmaz. O sekilde ona anlatabilirsin. Yani sanki onun leyhineymis gibi. O zaman daha iyi kabul eder.

Anlaşmalı boşandım. Oglum 2yasına girecek ve ikiz kızlarım var. Hafta sonları izin günleri var ama pandemiden dolayı dogru duzgun uyamıyoruz, babaları da ıtıraz etmıyor cunku extrem bır durumdayız yapacak bırsey yok. Yatılı kalma kararını 6 yasına kadar erteledık anlasmalı olarak suanlık oyle bır sorun yok. Bende cocukların kendını ıyı ıfade edebılecek yasa gelmeden yatılı kalması taraftarı degılım. Umarım ıstedıgınız gıbı olur

Ne demek "kendilerini iyi ifade edebilcek yasa gelmeden". Babalarindanmi süphe ediyorsun? Bu nasil anlasmali bosanma oluyor? Bu nasil bir düsünce tarzi? Hani dersin o yasta annesinden ayri kalmasini dogru bulmuyorum (onuda anlamiyorum ama neyse hadi) ama babaya karsi kendini ifade etmekmi? Ki 2 yasindaki cocuk gayet kendini ifadede ediyor kelimeler ile, huylari ile.

Ne demek "kendilerini iyi ifade edebilcek yasa gelmeden". Babalarindanmi süphe ediyorsun? Bu nasil anlasmali bosanma oluyor? Bu nasil bir düsünce tarzi? Hani dersin o yasta annesinden ayri kalmasini dogru bulmuyorum (onuda anlamiyorum ama neyse hadi) ama babaya karsi kendini ifade etmekmi? Ki 2 yasindaki cocuk gayet kendini ifadede ediyor kelimeler ile, huylari ile.
Sanane??? Benim oglum benım meselem seni ilgilendiren nedir anlayamadım

Maalesef bu uygulamaniz gereken bir karar. Başına gelen birisi olarak söylüyorum.

Back
X