Çok içim sıkılıyor , daayanamıyorum .. ( Hukuk mezunları da bakabilir mi ? )

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.668
498
Sevgilim cezaeevinde ve 1 hafta kapalı geri halan 9 ay 10 günü açıkta yatması gerekirken malesef 2-3 ayını kapalıda geçirmek zorunda kaldı . Çünkü gittiği cezaevinde 2-3 aydan önce bırakmıyorlarmış ki zaten dilekçeyi göndermesi onun cevap süreci 2 ay ffalan sürüyormuş . O yüzden kapalıda yatmak zorunda kaldı . Kapalı olunca da telefon yok ve berbat . Onun yerine onun yakınları ailesi açığa sevki için dilekçe yazma hakkına sahip değiller mi ve bu hakka sahiplerse bu ne kadar zaman alır ?
Suçu ise kısacası adam yaralama . Toplam ceza da 9 ay 20 gün . Daha fazlaymş cezası aslında ama yargı paketleriyle bu kadara indirildi . Önceden kapalıda 5 ayını yatmış sonrada çıkmış temize gönderilmiş dosya. Karar verilme süresindede bırakılmş tabiki . 1 sene içinde karar verilmiş ve dosya kapatılmş . O da yeni girdi cezaevine ve 4 gün oldu gireli .

2.derdim ise gerçi asıl sebebim bu çok kötü durumdayım . Ders çalışmaya başlıyorum çalışırken bianda ağlamaya başlıyorum . Gece 1e 2ye kadar uyuyamıyorum ya da ağlayarak uyuyorum ama sabah istemsiz olarak 6 da uyanıyorum ve iç sıkıntısından artık çığlık atmak istiyorum .. Resmen ölmeyi bile düşünmeye başladım . O kadar çok içim sıkılıyor ki anlatamam size ..
Onu görmeye gittim cuma günü görüş vardı .. Oraya girdiğimde Allah'm nasıl biryer burası dedim kimseyi düşürmesin Allah buraya dedim. Psiokolojisi o kadar kötü ki anlatamam . Daraldım zor nefes aldım beklerken . Sonra sıra geldi ve içeriye girdim. 5 dakika sonra geldi karşıma .. Arada iki kalın demir ve kalın bir cam .. Sesi çok az duymama neden olan kötü bir telefon karşılıklı konuştuk 20 dakika civarı .. Ve dayanamadım ağladım .. Keşke ağlamasaydım kendimi tutsaydım .. O da ağladı .. Onun öyle üzüldüğünü görmek içimi daha da acıtıyor benim . Ondan asla vazgeçmeyeceğim . Çok seviyorum herşeyden çok canımdan çok . Onsuz yapamıyorum ... Çok özlüyorum .. Hayatım mahvoldu dayanamıyorum , yaşayamıyorum .. Bazı zamanlar çok zor nefes alıyorum .. Sürekli ne yaptığını merak ediyorum .. Annesiyle arkadaş gibi olduk önceden de konuşurduk ama şimdi daha çok konuşur olduk .
Çok özledim sevgilimi .. Bırakın sarılmayı , ellerini tutmayı herşeyi bir tek mesajını okusam sesini sadece 5 dakika duyabilsem ona bile razıyım .. Çok yanıyor canım , çok acıyor içim .. Psikoloğa falan mı gitsem bilmiyorum .. 3-4 günde 2 kilo vermişim üüzüntüden ... Bir tşörtü var bende onu koklayarak uyuyorum bazı geceler .. Sabretmeye çalışıyorum ama zaman zaman bastırıyor keder .. Engel olamıyorum göz yaşlarıma .. O olmadan yapamıyorum ...

geçicek canım bunlar sabret bak 9 aydan da az yatıcakmış içerde. sabrın sonu selamettir sabret gerekirse bi psikologtan yardım al en azından derdini sıkıntını anlatıp rahatlarsın ölmek filan düşünme öyle şeyler :50: bak içerden çıksın herşey çok güzel olucak kendini üzme hem bak sen böyle yaptıkça o da çok üzülür o da orda depresyona girer zaten kapalı yerde bi yere çıkamıyo ikiniz içinde güçlü olmak zorundasın bu sizin kötü gününüz birbirinize ne kadar ruhen destek olursanız gelecekteki günleriniz o kadar güzel olur

geçicek canım bunlar sabret bak 9 aydan da az yatıcakmış içerde. sabrın sonu selamettir sabret gerekirse bi psikologtan yardım al en azından derdini sıkıntını anlatıp rahatlarsın ölmek filan düşünme öyle şeyler :50: bak içerden çıksın herşey çok güzel olucak kendini üzme hem bak sen böyle yaptıkça o da çok üzülür o da orda depresyona girer zaten kapalı yerde bi yere çıkamıyo ikiniz içinde güçlü olmak zorundasın bu sizin kötü gününüz birbirinize ne kadar ruhen destek olursanız gelecekteki günleriniz o kadar güzel olur

Birbirimize destek olmaktan önce haber alamıyoruz ki birbirimizden .. Dayanılacak derecede bir acı değil bu aşırı acıyor canım .. Yemin ediyorum derin nefes almak zorunda kalıyorum içimin sıkıntısından ..

canım allah kurtarsın ne dicegimi bilemedim yani canını bu kadar sıkma dicem sacma olucak askerde gibi düşün 9 ay insallah su gibi akıp gecer sonrasında yapacagınız seyleri düşün eger sıkıntınla bas edemiyosan bi psikologa görünebilirsin

canım allah kurtarsın ne dicegimi bilemedim yani canını bu kadar sıkma dicem sacma olucak askerde gibi düşün 9 ay insallah su gibi akıp gecer sonrasında yapacagınız seyleri düşün eger sıkıntınla bas edemiyosan bi psikologa görünebilirsin

Ne kadersizim askerliğinide bekledim .. O zaman hep konuşuyoduk askerdeyken geceleri 3-4 saat telde knşuyoduk arada mesajlaşıyorduk çok rahattı . Böyle haber dahi alamamak acayip zor birşey bir düşünsenize o zaman anlarsınız işte yani tabi böyle kötü birşeyi düşünmeyin Allah kimseye vermesin sadece hç haberleşemediğinizi düşünün günlerce konuşma dahi yok o zaman cidden anlarsınız beni düşünmesi bile acı çektirir insana böyle birşey :( İyi dilekleriniz için teşekkür ederim

Son düzenleyen: Moderatör:
Birbirimize destek olmaktan önce haber alamıyoruz ki birbirimizden .. Dayanılacak derecede bir acı değil bu aşırı acıyor canım .. Yemin ediyorum derin nefes almak zorunda kalıyorum içimin sıkıntısından ..

sürekli dua et ve psikoloğa git bütün derdini sıkıntını anlat istediğin kadar ağla rahatla biliyorum derdini kimseye anlatamıyosun ama psikolog seni dinler hem herşey aranızda kalır kimseye söylemez sana fikirlerde verebilir. hem bence onun orda şuanda tek derdi senden ayrı olmak onun haricinde bi sıkıntısı yoktur iyi düşün iyi olsun. bide ona mektup yaz onu ne kadar çok sevdiğini onu bekliceğini filan yaz ona karşı hislerini yaz ama kesinlikle üzüntünle ilgili bişey yazma onu güldürücek şeylerde yazabilirsin sonra o da sana yazsın ilerde mektupları birleştirip okuyup okuyup gülersiniz sonra ona de ki filmlerde hep görüyorum hapise girenler boncuktan kuş yapıyo bende istiyorum onlardan bana da yap diye

sürekli dua et ve psikoloğa git bütün derdini sıkıntını anlat istediğin kadar ağla rahatla biliyorum derdini kimseye anlatamıyosun ama psikolog seni dinler hem herşey aranızda kalır kimseye söylemez sana fikirlerde verebilir. hem bence onun orda şuanda tek derdi senden ayrı olmak onun haricinde bi sıkıntısı yoktur iyi düşün iyi olsun. bide ona mektup yaz onu ne kadar çok sevdiğini onu bekliceğini filan yaz ona karşı hislerini yaz ama kesinlikle üzüntünle ilgili bişey yazma onu güldürücek şeylerde yazabilirsin sonra o da sana yazsın ilerde mektupları birleştirip okuyup okuyup gülersiniz sonra ona de ki filmlerde hep görüyorum hapise girenler boncuktan kuş yapıyo bende istiyorum onlardan bana da yap diye

O son dediğinizi pek yapmak istediğimi sanmıyorum çünkü o iğrenç yer hakkında hiç bir şey hatırlamak istemiyorum ileride .Orayla işimiz bittiği an hayatımızdan o zamanları silip atmak istiyorum . Ama ötekilerin hepsini yapacağım ..

Allah kurtarsın ayaz..
ve senin adına üzüldüm..
inş herşey düzelir
sabredin sabrın sonu selamettir..
arkadaş da yazmış
kesinlikle katılıyorum önce psikologa gidin yardım alın..
ve sevgilinize mektup yazın hergün yazıp gönderin o da cevap yazar böylece haber almış olursunuz birbirinizden
kendinizi de bu kadar harap etmezsiniz..
çok zor bir durum kendimi yerinize koydumda zor :(
Allah kimseye göstermesin
ama şöylede düşünün bu da sizin imtihanınız..
birbirinize daha sıkı sarılın bugünlerde geçip gidecek....

Çok özledim biriciğimi .. Çok merak ediyorum .. En son cuma günü sabah 10:30 da o demir parmaklıkların ardında gördüm ve o andan itibaren yok .. Çok özlüyorum .. Sesini özlüyorum.. Bana aşkım deyişini .. Zaman geçmiyor .. Sürekli erken uyanıyor ve sabah sabah ağlamaya başlıyorum . Ben bu duruma alışamıyrum .. Onsuzluğa katlanamıyorum :43::43::43:

Hediye olarak tesbih alabilirsin ayazcım:51:
Sevgilin adına üzülüyorum,kötü psikoloji olsa gerek..Fakat çekmesi gereken bir ceza
:31:
Allah kurtarsın:6:(seni inadından,sevgilini cezaevinden)

Sevgilin adına üzülüyorum,kötü psikoloji olsa gerek..Fakat çekmesi gereken bir ceza

ayazı savunmuyorum ama sende ayazla yaşıtsın onun durumunda değilsin diye ayazın hatalarından dolayı hep onu bi küçümseme havası içindesin her yazdıgına nispetli yorum yapıosun bu da hiç hoş bir şey değil.

Sevgilim cezaeevinde ve 1 hafta kapalı geri halan 9 ay 10 günü açıkta yatması gerekirken malesef 2-3 ayını kapalıda geçirmek zorunda kaldı . Çünkü gittiği cezaevinde 2-3 aydan önce bırakmıyorlarmış ki zaten dilekçeyi göndermesi onun cevap süreci 2 ay ffalan sürüyormuş . O yüzden kapalıda yatmak zorunda kaldı . Kapalı olunca da telefon yok ve berbat . Onun yerine onun yakınları ailesi açığa sevki için dilekçe yazma hakkına sahip değiller mi ve bu hakka sahiplerse bu ne kadar zaman alır ?
Suçu ise kısacası adam yaralama . Toplam ceza da 9 ay 20 gün . Daha fazlaymş cezası aslında ama yargı paketleriyle bu kadara indirildi . Önceden kapalıda 5 ayını yatmış sonrada çıkmış temize gönderilmiş dosya. Karar verilme süresindede bırakılmş tabiki . 1 sene içinde karar verilmiş ve dosya kapatılmş . O da yeni girdi cezaevine ve 4 gün oldu gireli .

2.derdim ise gerçi asıl sebebim bu çok kötü durumdayım . Ders çalışmaya başlıyorum çalışırken bianda ağlamaya başlıyorum . Gece 1e 2ye kadar uyuyamıyorum ya da ağlayarak uyuyorum ama sabah istemsiz olarak 6 da uyanıyorum ve iç sıkıntısından artık çığlık atmak istiyorum .. Resmen ölmeyi bile düşünmeye başladım . O kadar çok içim sıkılıyor ki anlatamam size ..
Onu görmeye gittim cuma günü görüş vardı .. Oraya girdiğimde Allah'm nasıl biryer burası dedim kimseyi düşürmesin Allah buraya dedim. Psiokolojisi o kadar kötü ki anlatamam . Daraldım zor nefes aldım beklerken . Sonra sıra geldi ve içeriye girdim. 5 dakika sonra geldi karşıma .. Arada iki kalın demir ve kalın bir cam .. Sesi çok az duymama neden olan kötü bir telefon karşılıklı konuştuk 20 dakika civarı .. Ve dayanamadım ağladım .. Keşke ağlamasaydım kendimi tutsaydım .. O da ağladı .. Onun öyle üzüldüğünü görmek içimi daha da acıtıyor benim . Ondan asla vazgeçmeyeceğim . Çok seviyorum herşeyden çok canımdan çok . Onsuz yapamıyorum ... Çok özlüyorum .. Hayatım mahvoldu dayanamıyorum , yaşayamıyorum .. Bazı zamanlar çok zor nefes alıyorum .. Sürekli ne yaptığını merak ediyorum .. Annesiyle arkadaş gibi olduk önceden de konuşurduk ama şimdi daha çok konuşur olduk .
Çok özledim sevgilimi .. Bırakın sarılmayı , ellerini tutmayı herşeyi bir tek mesajını okusam sesini sadece 5 dakika duyabilsem ona bile razıyım .. Çok yanıyor canım , çok acıyor içim .. Psikoloğa falan mı gitsem bilmiyorum .. 3-4 günde 2 kilo vermişim üüzüntüden ... Bir tşörtü var bende onu koklayarak uyuyorum bazı geceler .. Sabretmeye çalışıyorum ama zaman zaman bastırıyor keder .. Engel olamıyorum göz yaşlarıma .. O olmadan yapamıyorum ...

Herkes tercihlerini yaşar ayaz...:6: Sen bu yaşta okulla,okumakla uğraşmak yerine bunları yaşamayı tercih ettin.:34:

ayazı savunmuyorum ama sende ayazla yaşıtsın onun durumunda değilsin diye ayazın hatalarından dolayı hep onu bi küçümseme havası içindesin her yazdıgına nispetli yorum yapıosun bu da hiç hoş bir şey değil.
Evet aynı yaştayım.Onu tanımıyorum görmedim nasıl biri oldugunu da bilmiyorum.Bildiğim tek şey yanlış yaptığı,ona çok çok üzülüyorum.
Küçümsemek haddime değil,ben kimim ki küçümseyeceğim?
Onun durumunda değilsin yazmışsınız,siz benim yaşadığım durumları nerden biliyorsunuz ki?
Ne yaşadığımı bir ben biliyorum!
Belki de yaşadıklarımdan dolayı bu kadar sert tepki veriyorumdur değil mi?
Neyse,polemiğe gerek yok:51:

Evet aynı yaştayım.Onu tanımıyorum görmedim nasıl biri oldugunu da bilmiyorum.Bildiğim tek şey yanlış yaptığı,ona çok çok üzülüyorum.
Küçümsemek haddime değil,ben kimim ki küçümseyeceğim?
Onun durumunda değilsin yazmışsınız,siz benim yaşadığım durumları nerden biliyorsunuz ki?
Ne yaşadığımı bir ben biliyorum!
Belki de yaşadıklarımdan dolayı bu kadar sert tepki veriyorumdur değil mi?
Neyse,polemiğe gerek yok:51:

ona çok çok üzüldüğünü düşünmüyorum yapmasaydı hatalarda bunları yaşamasaydı durumundasın bu net gözüküyo burdan.senin yasadıgın durumları zaten kımse bılemez ama onun yasadıgı durumları sen bılıosun bu yuzden aynı yasıtım ama boyle deılım durumundasın bende polemıge grmıyorum senınle nıtekım kucuksun benden. ayazın yaptıklarını da savunmuyorum bu arada.

ona çok çok üzüldüğünü düşünmüyorum yapmasaydı hatalarda bunları yaşamasaydı durumundasın bu net gözüküyo burdan.senin yasadıgın durumları zaten kımse bılemez ama onun yasadıgı durumları sen bılıosun bu yuzden aynı yasıtım ama boyle deılım durumundasın bende polemıge grmıyorum senınle nıtekım kucuksun benden. ayazın yaptıklarını da savunmuyorum bu arada.
Yahu ben ne diye aynı şeyleri yapmıyorum diye övüneyim ki?
Ben daha beterini yaptım emin olabilirsiniz!Kendim ettim kendim buldum.
Kendime çektirdiğim eziyetlerin biri bin paraydı!
Şu anda tek söylediğim söz ne biliyor musunuz?
"KEŞKE" !
İşte tamda bu sebepten dolayı,benim yaşımdaki biri benim yaptığım hataları yapmasın diye açtığı her konuda kendimi paralıyorum,bilmem anlatabildim mi?
Hem sizin düşündükleriniz sizde kalsın olur mu?
Empati kurmanızı tavsiye ediyorum.
Buradaki bayanların %90'ı bir derdi olduğu için burda.
Bizlerde ay şunu bi aşağılıyayım da azcık egom yükselsin oda yerin dibinde tur atsın demiyor,hem sanal ortam kimse benim ne adımı ne sanımı ne yaşadığım yeri biliyor,kendimi övmeme de gerek yoktur değil mi?

Yahu ben ne diye aynı şeyleri yapmıyorum diye övüneyim ki?
Ben daha beterini yaptım emin olabilirsiniz!Kendim ettim kendim buldum.
Kendime çektirdiğim eziyetlerin biri bin paraydı!
Şu anda tek söylediğim söz ne biliyor musunuz?
"KEŞKE" !
İşte tamda bu sebepten dolayı,benim yaşımdaki biri benim yaptığım hataları yapmasın diye açtığı her konuda kendimi paralıyorum,bilmem anlatabildim mi?
Hem sizin düşündükleriniz sizde kalsın olur mu?
Empati kurmanızı tavsiye ediyorum.
Buradaki bayanların %90'ı bir derdi olduğu için burda.
Bizlerde ay şunu bi aşağılıyayım da azcık egom yükselsin oda yerin dibinde tur atsın demiyor,hem sanal ortam kimse benim ne adımı ne sanımı ne yaşadığım yeri biliyor,kendimi övmeme de gerek yoktur değil mi?

:)))

Tamam anlıyorum çok zor bir durum yaşıyorsun. Yaşından dolayı yaşadığın durum sana ağır gelebilir bunu da anlıyorum. Ancak başlıkta belirtmişsin ya hukuk mezunları bakabilir mi? Diye. Ben hukuk mezunu değilim. Sadece bazı sebeplerden ötürü bu konuları araştırma ve öğrenme fırsatım oldu.

Bu ülkede hiç işlemediği bir suçtan dolayı aylarca içeride kalan, iftiraya maruz kalan, aklanana kadar ayları hatta yılları yanan insanlar var. Zira her ne kadar hukuk sistemimizde adalet olduğu belirtilse de, süreç hususunda adalet işlemiyor. İnsanların yılları yanıyor, yok yere. O kişilerin aileleri "yeterince" güçlü olamadıkları için tez zamanda ispatlayamıyorlar bir suç olmadığını. Haksızlık boyutunu bir kenara koyalım. O suçsuz insanların ve yakınlarının psikolojisini düşünebiliyor musun?

-Ama ben bir şey yapmadım.

Olsun sürecin işlenmesi gerek. Çaren yok, suçlandıysan o süreç işleyecek. Temize çıkana dek şüpheli ve çoğu durumda zanlısın. Hatta cezalısın.

Sevgiliniz bir suç işlemiş. Olabilir, bizlerin yarın arabamızla birine çarpmayacağımızın yahut namusumuza gelecek zevali engellemek adına can almayacağımızın garantisi yok. Öfke kontrolü sağlandığında peygamberlik mertebesine yükselir insan zaar. Öyle bir dünya yok. Hata yapılabilir ancak hataların bedeli ödenmelidir. Bu bedel ödenirken elbet üzüleceksiniz. Ki herhangi bir insanın canına kast etmiş olmak daha üzücüdür nazarımda. Bedeli ödemek değil.

9 ay diyorsun yahu. 9 ay. İşlediği bir suçun bedelini ödediği 9 ay. Yaşından ötürü mevzuyu tam olarak kavrayamadığını düşünüyorum. Şükretmelisin, o insan ölmedi diye. Sevgiliniz eğer o insanı öldürmüş olsaydı, ömrünüz boyunca yakanıza yapışacak bir vicdan azabınız olacaktı. O durumda da "sevgilim 20 yıl hapiste kalacak" diye mi üzülecektin yoksa "bir insan öldü" diye mi?

Uzun yazdım farkındayım da. Hiç kendini hırpalama boşuna. Hatalar insanlar içindir lakin hataların bedelini de insanlar ödemelidir. Vesselam.

Tesbihi var zaten . En son derdim hediye emin olabilirsiniz . + Ben onunla çıkmaya başladığımda ne sinirli olduğunu biliyordum ne de hapis cezası çıkacağını .. Hiç birinden haberim yoktu ve ben hoşlanmaya başladım ilk . Arkadaştk ve snra çkmaya başladık ben istiyordum o da istedi ve oldu . Sonradan öğrendim sinirli olduğunu ve bizim 1.yılımızdan da fazla olmuştu hapis cezasını öğrendiğimizde . Ve o zaman zaten çok seviyordum . Sevdiğim ve vazgeçmek istemediğim ve onunla olabilmek için uğraş verdiğim çabaladığım zamanları sırf bi hapis cezası geldi diye çöpe atamazdım . Bana göre bu sevdiğini yarı yolda bırakmaktır .. Sevdiğini yarı yolda bırakmak karakter meselesidir .. İsteyen bırakır isteyen bırakmaz isteyen bekler istemeyen beklemez . Ben beklemeyi ve onu hiç bırakmamayı seçtim bu mu hata olan ? Bu mu yanlış olan ? Onu yarı yolda bırakmadığım için mi yanlış olanım ben ?
Ben onu çok seviyorum herşeyden çok .. O benim canımm hayatımm her şeyim .. Sırf oraya girdi diye onu orda nasıl bırakayım ?
Ya benim yüzümden intihar ederse ? Bunun vebali ile nasıl yaşarım ? Hem ayrılınca hiç acı çekmeyecek miyim ? Yine çok acı çekeceğim kendimi biliyorum 1 sene acı çekerim .. Sonunda benim olacağını bilerek acı çekerim .. Ayrılırsam sonunda benim olmayacak ve o acı yine kaçınılmaz olacak yine çekeceğim . O yüzden bekleyerk acı çekerim daha iyi .
Ben de daha önce acı çektim .. Aldatıldım . Sevdiğimi sandıığım biri vardı onun yüzünden çok üzülmüştüm 6 ay acı çekmiştim . O beni seviyo sanmıştım ama o benim arkamdan neler neler çevirmiş .. Ben de keşke dedim keşke yapmasaymışım hiç çıkmasaymşm dedim .. Pişman oldum .. Ama insanları seçebiliyorum .. En azından kendime yetecek derecede seçebiliyorum .. Ben eminiim onun bana olan sevgisinden ve de dürüstlüğünden . Ailem bizi birbirimizden ayırmaya çalıştığında günlerce bekledik ikimizde .. O ağlamış ve ağladı da telefonda görüştüğümüzde .. Benim ona karşı hatalarım olmuştu eski sevgililerime bakmştm faceden .. Amacım pişmanlıklarımı hatrlamaktı özlediğimden değildi asla . Ama o öğrendi ve doğal olarak öyle sandı .. Ama yine de ayrılmadı benden ayrılmak üzereydi ama ağlayışlarıma dayanamadı beni seviyordu ve ayrılmadı .. Beni ailesiyle herkesle tanıştırdı ( bu büyük bişey demiyorum ssıradan bişeydir tamam ) sadece örnek gösteriyorum . Ben ondan istemediğim halde bize askerlik yaptığı yerden hatıra olsun diye yüzük aldı taktı ve hiç çıkartmadı .. Ve yazları çeşmeye çalışmaya gitti truzimde çalıştı . Aldatabilirdi beni ruhum bile duymazdı .. Ama insan anlar artık bi süre sonra bilirsiniz kadnlar anlıyolar hele ki aldatılmş bi kadın daha da iyi anlar başına tekrar gelirse . Ama ben bir kere bile şüphe etmedim .. Ve haklıydımda her gece telefonda knşuyorduk . Hiç yalnız bırakmazdı beni . Hiç öyle gezip tozmazdı geceleri oralarda . ve benm için işini bıraktı geldi . Çünkü ailem o gün ailem hala çıktığımızı öğrendiler ( ayrıldık diye söylemiştim ) ve telefonu elimdn almşlardı gizli telim vardı ondan haber verip teli kpatmştm . Benim için işini bırakıp ordan geldi . Ben okulu bırakacağım dediğimde bile sakın bırakma geleceğine bakmalısın diyordu . Derslerine çalışmalısın alışacaksın sakın diyordu . Derslerimi çalışmam için hep benii kendi halime bırakıyordu çok anlayışlıdır . Oku ben seni beklerim 4 sene diyordu ve diyor hep . Hadi evlenelim demiyordu pat diye biliyordum istediğini anlıyordum ne kdr istediğini ama bliyordu evlenince para sorunumz oalcağını . Para biriktirmeye çalışıyordu evlenirken zorluk yaşamayalım diye . Denkleştirince evlenecektik .. Yani evleneceğiz inşallah . O hep iyi oldu bana . Açtığım sinir anındaki bi kaç konuyu sürekli suratıma suratıma vuruyo insanlar benim . Ben hiç mi kötü birşey söylemiyorum sanki ona ..Bunların doğru olduğğunu savunmuyorum hiç bi zaman . Ama oluyodu işte . Psikooğa gidip kötü huylarımızı düzeltelim diyor hep .. Biz çok çaba harcadık daha anlatmadığm pek çok şey var .. O annemle yüz yüze buluştu tanıştı ablamla da öyle. Bunu o öne sürmedi annemin isteğiydi ve o da kabul etti geldi görüştü . Çok özel oldu bu yazdıklarm ama bıktım ben buraya yazılan bütün ön yargılardan .. Mesela en basitinden ben çimlerde deniz kenarında oturmayı çok severim o da der hep millet cafelerde oturmayı sever sen böyle çimlerde oturtuyosun bizi derdi . Biraz modern olalım para harcatmıyosun bana diyodu diyor da . Gerçi harcadığı paranın haddi hesabı yok .. Neyse işte ben onu çok sevdiğim için mesela öpmeye çalışırm bazen çimlerde .. O hep der öpme insanların içinde senin hakkında yanlş düşünecekler der . Ve ondan önceki bütün eski sevgililerim hep cinsellikten bahsederlerdi amaçları oydu aslında anladm snradan .. Hatta birinden sırf bu yüzden ayrlmştm canıma tak etmişti artık . Ama benim canım sevgilim hiç öyle olmadı . Hiç bi şekilde öyle terbiyesizlikleri olmadı . Ben bahsetmeye çalışsam bile benim hoşuma gitmiyo böyle şeyler telefonda yazma düzgün ol lütfen diyordu bana . Ve hiç bi zaman yalan söylemedi bana bu güne kadar .. Hiç görmedim yalanını . Hep çokk dürüst oldu . Tek kötü özelliği var o da sinirli olması .. Hep bana vakit ayırır . Hep arar mesaj atar . Beni hiç yalnız bırakmaz . Şimdi bana böyle bi innsanla olduğum içinn hata yaptığımımı söylüyosunuz ? Küçüklüğünden beri kendine değil de hep çalışıp ailesine bakmş sadece ergenlikte yaptığı tek bir hata yüzünden onu yargılamamımı istiyor herkes ? Sırf bu yüzden ondan ayrılmamı mı istiyor herkes anlamıyorum .. Onun benim için doğru olduğuna inanıyorum ben . Onu sevdiğim gibi sevmedim kimseyi .. Hiç böyle benimsemedim .. Her ilişkide bi çıkar bi cinsellik muhabbetleri bi aldatmalar bissürü muhabbet .. Yok kaçan kovalanır yok biraz burnu sürtsün muhabbetleri . Ben hiç burnu sürtsün biraz üzülsün ohh diyen bir eş görmedim .. Çünkü bana göre gerçekten sevmeyen ya da aralarında başka şeyler olanlarn ilişkilerinde olan cümleler bunlar . Bizim ilişkimiz hiç bi zaman böyle olmadı . Biz herşeyi paylaştık birbirimizle . Herşeyimizi .. Anlatabiliyomuyum .. Hayatımızda bütün olanları .. Bütün herşeyimizi birbirimizle paylaştık .. Çok benimsedik birbirimizi .. Ben onu böyle olmuşken nasıl bırakayım .. Başka uğraşlarımda var ders çalışıyorum , tv izliyorum , nete giriyorum , arkadaşlarımla konuşuyorum mesela .. Nebiliym kendimce şiirler yazıyorum yazılar yazıyorum .. 2014 kpss lise sınavı için çalışacağım mesela . İşe de girmeyi düşünüyorum .. Ama onu düşünmeden edemiyorum .. Kalbimde işte yüreğimde aklımda heryerimde herşeyimde o var .. Onu çok seviyorum ben anlatabiliyomuuymm .. Herşeyden çok seviyorum .. Yapamıyorum o olmadan yaşayamıyorum nefes alamıyorum.. Umarım anlatabilmişimdir derdimi ben.. Çok samimi yazdım bütün herşeyi ... Çok içten yürekten yazdım .. Bir de neden gün ay sayıyosunuz demişsiniz hep yazıyor demiş herkes hani bazen konularda yorum yapanlar soruyorlar ben soran olur diye yazdm her seferinde yoksa gününü ayını bilmem neyini saymıyorum öyle bi takıntım yok .. İyi forumlar diliyorum ..

Ayazcım, canım kardeşim... Sorularına yanıt veremeyeceğim hukuktan ve ceza sisteminden anlamıyorum ama yine de bir kaç şey yazmak istedim.
Hayata gelme amacının ne olduğunu düşünüyorsun? Sevgilin dışında yaşamaya değer bir şey yok mu senin için? Yahut sevgilin eşi benzeri olmayan bir insan mı? Konularından okuduğum kadarıyla zaten ilişkiniz pek de iç açıcı değil, resmen kör ölmüş badem gözlü olmuş hesabı seninki...

İkinci konu ise sevgilin adına neden üzülüyorsun anlamış değilim. Allah kimseyi düşürmesin sözü de hani iftira atılanlar için falan kullanılır, seninki kasten ve bilerek adam yaralama iken cezasını çekmesin mi? Gerçekten acıyor musun? Bir suç işlemiş ve cezasını çekiyor burada düşünmen gereken "ben bilerek adam yaralayabilecek, kavgaya karışabilecek, yanında bıçak taşıyan, babası dahi sinir kontrolüne sahip olmayan bir adam ve bir aileyle mi yaşayacağım" sorusu olmalı.
Ağlayacaksan, daralacaksan bugünün için değil geleceğin için ağla...

Back
X