sen böyle anlatınca aklıma "bu nasıl sarışın" diye bir film vardı o geldi.
bazen böyle ters insanlar çıkabiliyor maalesef.
bir kişinin yaklaşımı olsa sorun değil de genel tavrın bu olduğunu söylüyorsun
asıl o yani acı.
inşallah daha iyi bir hocaya denk gelip geçersin.
canım bence bu bahsettiğin hayatın her alanında insanların birbirlerine karşı bir ön yargıyla bakmalarından kaynaklanıyor....yaa sen güzel olursun,süslüde olursun kime neee...farzedelim bu sebeplerde bir etken...sen de göster onlara,hayatınızda görüp görebileceğiniz en güzel,en sülü,en bakımlı ve işinde başarılı dr ben olucam diye...bi kaç dengesiz için havlu atma hemen öylee...hem bu daha başlangıçç..inan ki çalışma yaşamına bizzat dahil olduğunda da bu gibi vakalarla( sizde böyle mi deniyordukaydirigubbakcemile3) çok karşılaşıcaksın...mesleğin çoook önemli ve özveri istiyor büyük bilginin yanında.fakat aynı zamanda bir piskolojik savaş içinde her an hazırlıklı olmak olmanız gerekiyor bildiğim kadarıyla...sen sadece biraz daha erken hazırlanıyor o piskolojik savaşa o kadar..yılmak yokkk:1hug:
sorununu okuduktan sonra ilk aklıma gelen su oldu mesleğine basladığın zaman faydanın dokunduğu bi hastanın gözlerinin içi gülerek Allah razı olsun kızım senden demesi normalde duygusal bi insan değilim ama okuyunca bunlar canlandı gözümde mesleğinin kutsallığına inancım tam bi an önce bu zor zmanları atlatırda amacına ulasırsın inş Allah sana bol bol bu tarz seni zora sokan insanlara katlanman için sabır derslerin içinde güç versin canım
ahh canımm çok haklısın ya ilerledikçe daha da bi psikoljik baskı biniyor sürekli üstlerinden. doğru dedin vaka deniyor :)
ah valla siz olmasanız nereye içimi dökerdim ben rahatladım valla anlatmak anlayan birileri olduğunu hissetmek bile yetiyor bazen çözüm olmasa da:))
evet çalışıcam ben yılmıcam aynen dediğini düşünüyordum ben de belki önyargılı olcaklar ama sonra başlarına bişi geldiğinde tıpış tıpış da gelcekler bana o zaman göstericem onlara ben ojeli tırnaklarımı sallayarak aynen böyleelmaz: ehehehe
Bu hocaları memnun etmek ne kadar zor yahu
Taktir etseler de gizlerler ki daha fazlasını yapsın öğrenci diye..
Sen kendini boşluğa düşürme,dört elle sarıl yapacağına inan
evet canım aynen öyle yapıcam bugünden itibaren deliler gibi çalışmaya başlıyorum tekrardan ben iyi bi doktor olucam biliyorum kendime olan inancımı kıramıcaklar.
önemli olan ilerde hastalarımı iyi etmem sınavdan geçmişim kalmışım 5 yıl sonra hatırlamıcam bile :hulya:
bugün kulakların cinladi mı doc??? :))))
deu hastanesindeydim bugün,kafeteryada otururken bir grup genc sanırım stajyer ya da ogrencilerdi geldi kafeteryaya..ilk bı hepsinde gözüm kaldı :)) piril pırıl tipler e tip okumak her babayigidin harcı değil zekiler bı de :)) içlerinde bir kız vardı..nasıl güzel bir kızdı sana anlatamam,kız halimle baktım yani durup durup :)) hem güzel hem bakimli e dediğim gibi hemde Zeki :))) nasıl imrendim ve açıkça söylüyorum bak kiskandim sana anlatamam :))) iste tam bu sırada aklıma sen geldin :) helal olsun dedim hem kıza hem sana :) hem guzel hem bakımlı hem zeki..daha ne olsun??
konunla pek alakalı değil ama söylemezsem çatlardim :))
oldugun gibi devam et walla muhtesemdi kız Allah nazardan saklasın..senmiydin kız o yoksaaaaaa? :))))
Bak ne güzel söylüyorsun iyi bir doktor olucam diye...
Bunu söylemen bile ne kadar ümitli olduğunu gösteriyor
Hep böyle olumlu düşün olur mu :1hug:
tamam canım söz herşeyim bitse içimde size verdiğim sözü hatırlayıp moralimi bozmıcam :))
sarissa durup dururken değil ama bırakcağı kişileri kendi kafasına göre belirliyorlar tamamen bilginden alakasız bi şekilde seni sevip sevmemesine bağlı yani. bana dediği şuydu senin yaparım dediğin yöntemi bi hoca yaptı 3 tane hasta öldü onun yüzünden sen de hastayı öldürdün çık dışarı dedi. ki baktım sonra dediğim doğru yani uygulanan bi yöntem kitapta yazıyor amacı bırakmak işte sonuçta uygulanan bi yöntem olmasa hoca da uygulamazdı sanki kendi yüzünden hiç bi hasta kaybettiği olmadı da işte bana öyle dedi ki. sırf terslemek için yani ne desem beğenmicekti kesin
helenic stajyerim ben daha sınavlara giriyorum internlerle asistanlar sınav olmuyorlar :)
hehe canım bilmem ki :)) belki benimdir :) ama zor hakketen yani insan bazen herşeyi sapıtasıgeliyor ki bazen salıyorum kendimi tırnağındaki oje yok saçının ucu fln umrun olmuyor ama sınavdan bikaç gün önce o kadar sapıtıyorum en fazla sonra toparlıyorum en azından :)) aman kızlar bak bakımsız olmak için bahane aramayın ne zorluklar veriyorum ben :))
canım haklısın bence de öylesi daha makbul ben de imrenirim öylelerine kendimi de zorluyorum biraz yoksa insan salarsa her yaşta salar kendini ne biliyim ömrüm boyunca ay çocuk doğurdum ondan veremiyorum kiloları 5 senedir fln tarzı bi duruma girmek istemiyorum ondan nası alışırsam öyle gider diye kendimi zorluyorum bi nevi
senin hayırdır hastanede ne işin vardı canım?
canım cerrahiden kaldım ben((
şimdi de dahiliye alıyorummm
evet insanlar bilmiyor eşek bağlasan okur diye bakıyorlar hep tıpa yani adam senin herangi bişeyine bakarak karar veriyor içgüdüsel olarak ondan sonra ağzında kuş tutsan yaranamıyorsun (tabi bazılarına)
yani bu hiyerarşi bilmiyorum ama osmanlı sarayında bile yoktur bence yaa yaşadıklarımı yazsam komedi-drama dalında kitap olur :))
evet canım çok bunalmıştım dayanamadım artık sen de bilirsin bazen böyle sıkışıyormuş gibi oluyor insanın kalbi.. o kadar emek veriyorsun bırak takdir görmeyi bari nötr bi şekilde muamele görmek istiyorsun ama adamlar azarlıcak illa bişi buluyorlar valla köpek muamelesi görüyorsun bazen yine de kalkıp ayağını öpmeni bekliyorlar.. ahh bi bitse de ben de en azından bu mesleğim, ekmek yiyorum bu meslekten diye kendimi avutsam..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?