Çok içime kapanığım

limonbanyosu

Sabır,bilgeliğin yoldaşıdır
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2018
2.059
631
123
Hala aptalligima yaniyorum su huyumdan vazgecemedim o kadar icime kapanigim ki anlatamam ilkokul ortaokul hep ezik gecti bir insanla konusurken her lafimi 50 kere dusunuyorum kirilirmi diye her seyi cok kafamda kuruyorum dusunuyorum dusunmekten beynim aciyo cok sessizimdir sadece yakin arkadasimla konusurum onun haricinde konusmam annem o kadar doktora goturdu ki ise yaramadi karakterim bu kimseyle kavga edemem cok duygusalim her seye aglarim balik burcu da degilim halbuki biri hakkimi calsa savunmam oyle bakarim bu huyumdan nefret ediyorum arkadasim bir tane var o da en iyi arkadasim zaten

Ben senin 180 derece ziddin bi karaktere sahibim 30 senedir annem çok uğraştı ama yok benden olmaz :bicak:

Hala aptalligima yaniyorum su huyumdan vazgecemedim o kadar icime kapanigim ki anlatamam ilkokul ortaokul hep ezik gecti bir insanla konusurken her lafimi 50 kere dusunuyorum kirilirmi diye her seyi cok kafamda kuruyorum dusunuyorum dusunmekten beynim aciyo cok sessizimdir sadece yakin arkadasimla konusurum onun haricinde konusmam annem o kadar doktora goturdu ki ise yaramadi karakterim bu kimseyle kavga edemem cok duygusalim her seye aglarim balik burcu da degilim halbuki biri hakkimi calsa savunmam oyle bakarim bu huyumdan nefret ediyorum arkadasim bir tane var o da en iyi arkadasim zaten
sorun orda, aşırı düşünmeniz...

Kimseden lafımı sakınmadım sakınmam da karşındaki kırılır mi diye hiç düşünmedim kırılabilir kendi bilir hiç sessiz bi insan olamadım her guruhtan arkadaşa sahip olabilirim kimseyi dövmedim daha ama zaten gerekte yok annemse tam ziddim

Tek bir arkadaşa endeksleme kendini ya onu bunaltırsın ya da olur da aranız bozulursa çok boşluğa düşersin.
Yaşın küçük olduğu için yazıyorum yoksa başka şekilde yazardım, okulun danışmanıyla görüşmeye başlayıp imkanın varsa da psikologa gitmelisin.
Senin sıkıntın sadece içine kapanıklık değil, buradan bile buram buram sinyaller veriyorsun.
Okul dışında yapacak aktiviteler bul kendine, annenle teyzenle takılma yaşıtlarınla görüş, sivriliğini törpüleyip daha uyumlu bir insan olmaya çalış.

Üniversiteye gidince açılırsin çeşitli gruplara arkadaş ortamlarına katılırsin 🤗

Tek bir arkadaşa endeksleme kendini ya onu bunaltırsın ya da olur da aranız bozulursa çok boşluğa düşersin.
Yaşın küçük olduğu için yazıyorum yoksa başka şekilde yazardım, okulun danışmanıyla görüşmeye başlayıp imkanın varsa da psikologa gitmelisin.
Senin sıkıntın sadece içine kapanıklık değil, buradan bile buram buram sinyaller veriyorsun.
Okul dışında yapacak aktiviteler bul kendine, annenle teyzenle takılma yaşıtlarınla görüş, sivriliğini törpüleyip daha uyumlu bir insan olmaya çalış.
baska arkadaslarim da var tabi

Ya kendini olduğun gibi kabul edeceksin ya da sınırları zorlayıp değişmeye çalışacaksın.

Ya kendini olduğun gibi kabul edeceksin ya da sınırları zorlayıp değişmeye çalışacaksın.
oldugum gibi kabul edemiyorum cok pasifim annem kac kere azarladi doktora goturdu ama yok degismeye calisiyorum yerimde sayiyorum

Bir arkadaş ortamına girince nasıl davranıyorsun peki yani yeni bir ortamda hiç sohbete katılmıyomusun utanıp kızarıyormusun ? Diğerleri ne konuda konuşuyorsa sende fikirlerini söyle soru sor böylece açılmış en azından sohbete katılmış olursun anksiyetenizmi var sosyal fobi mi bunlardaki bunların üzerine gidebilirsin meditasyon yapabilirsin

Bende senin gibi hatta daha sessizdim lisede kimseyle konuşmazdım bi arkadaşım vardı üniye gittim hiç bişey hayal ettiğim gibi olmadı utangaçlığım yüzünden gezilere bile gitmezdim sınıfımdan beğendiğim bi çocuk bana açıldı aylarca peşimden koştu utangaçlığım yüzünden onunla yüzyüze konuşamadım bile ama o onu istemediğim için görüşmedim sandı hep en son vazgeçti hala içimde en büyük yaram geçmiş günlerin telafisi yok ne yazıkki

30 a kadar ben de öyleydim, ailem öğretmendi. ondan sanirim, onların "büyüklerin sozu kesilmez, büyüğüne cevap verme" diye bizi sindirmesinden diye dusunuyorum.... ama sizinki karakter özelliği sanırım ... acilen değişmeye calisin, saydiginiz özelliklerde olanları, kendi ailelerii dahil eziyor sonra...
biz 90lar cocuguyuz, bize sofralarda yer vermeyi bırak, tabak dahi vermezlerdi.. şimdiki cocuklar da bas kosede, tepemizde... turk halki olarak bir orta yol tuttururuz insallah....

Back
X