çok iyi biri diye evlenilir mi?

zepzep4

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2013
165
0
46
İstanbul
Kızlar merhaba,

Ben şu anda ne yapmalıyım bilmiyorum düşüncelerinize ihtiyacım var.

6-7 yıldır devam eden bi ilişkim var. İlk erkek arkadaşım. lisedeyken başladı ve bugüne kadar geldi.şimdi 24 yaşındayım. o benden 3 yaş büyük. ilişkimiz süresince mesafeler girdi çoğu zaman araya, okul iş vs. den dolayı ama bi şekilde devam etti.

Erkek arkadaşım çok iyi bir insan gerçekten, beni el üstünde tutuyor, saygılı, efendi... Ailesi de aynı şekilde çok iyi insanlar ve beni çok seviyorlar.

Erkek arkadaşım yoğun çalıştığından dolayı şu an aynı şehirdeyiz ama bazen ayda 1 bile görüşmediğimiz oluyor, bazen bikaç gün konuşmadığımız. Bu süreçte özlemiyorum bile. Günlük konuşmalarımız, mesajlaşmalarımız olduğunda da hani haber verme maksatlı oluyor genelde. Çok ilerlemiyor muhabbet. Belki buna ben itmiş de olabilirim, evde rahat konuşamıyorum edemiyorum diyerek. Her neyse... Normal buluşmalarımızda da aman aman sohbet edip çok eğleniyoruz diyemem.

Hani toparlayalım edelim şöyle yaparsak bizim için çözüm olur diye konuşsak bile iş icraata gelince hiçbir şey yapmıyoruz. Çok monotonlaştık. Paylaşımlarımız yok denecek kadar az. Bir arkadaş ortamımız yok...

Senelerimiz beraber geçti fakat gelin görün ki benim bi türlü kanım kaynamıyor. Yani bazen elini bile tutmak istemiyorum. Belki kızacaksınız ama bazen aklım başkalarına, bana ilgi gösterenlere kayıyor.

Şöyle olsun düzelir, bunu da atlatalım düzelir diye diye yıllarımız geçti. Yanında huzurluyum ona laf yok ama sırf iyi bir insan ailesi iyi bunca senemiz beraber geçti diye elini tutmakta zorlandığım bir insanla evlilik olur mu? Onun planları hep benimle evlilik üstüne yaşı da benden büyük olunca işi de hazır, ailesi de biliyor. O da evlenince düzelir kafasında... Böyle nereye kadar gider, gitmez mi? Siz olsanız napardınız?

Sadece çok iyi olması evlenme nedeni olamaz bence
Sevgi, saygı ile de desteklenmeli

Siz daha çok uzun süreli ilişkinizden sıkılmışsınız gibi
Olmuyorsa zorlamamak lazım
Ne kadar yoğun olunursa olunsun bi telefon açmak zor değil, ne o ne siz de böyle bi çaba yok
Konuşmayınca özlem de yok

Artık kavuşalım diye kelebekler uçuşmalıydı karnınızda oysa ki..
6-7 yıldır beraberiz diye kendinizi evliliğe şartlamanız yanlış olur, durum böyleyken..

Sadece çok iyi olması evlenme nedeni olamaz bence
Sevgi, saygı ile de desteklenmeli

Siz daha çok uzun süreli ilişkinizden sıkılmışsınız gibi
Olmuyorsa zorlamamak lazım
Ne kadar yoğun olunursa olunsun bi telefon açmak zor değil, ne o ne siz de böyle bi çaba yok
Konuşmayınca özlem de yok

Artık kavuşalım diye kelebekler uçuşmalıydı karnınızda oysa ki..
6-7 yıldır beraberiz diye kendinizi evliliğe şartlamanız yanlış olur, durum böyleyken..

sanki bir sevgiliyi sever gibi değil de arkadaşça seviyormuşum gibime geliyor... Uzun süren bütün ilişkilerde mi bu böyle olur? nikahta keramet var mıdır?

sanki bir sevgiliyi sever gibi değil de arkadaşça seviyormuşum gibime geliyor... Uzun süren bütün ilişkilerde mi bu böyle olur? nikahta keramet var mıdır?

Bütün uzun ilişkiler böyle değildir sanırım, böyle bi genelleme yapmak mümkün değil
Ama bu süre zarfında sıkıldıysanız, aşk gitmiş arkadaşlık gelmişse bence nikahta keramet vardır belki deyip ya Allah diye imza atılmamalı

Önemli bi imza bu, bir ömür böyle geçecek belki de nasipse.. Ona göre iyi düşünmeli insan..

Yani bazen elini bile tutmak istemiyorum. Belki kızacaksınız ama bazen aklım başkalarına, bana ilgi gösterenlere kayıyor.

Bu cümleler her şeyi açıklıyor.. :ssz:

aklın başkasına kayabiliyorsa bu iş bitmiştir... evlenirseniz, ikinize de yazık olur valla...

bence yıılların verdiği bir ağırlık var üstünde .. ama şuda var bugün ayrılırsan yarın pişman olabilirsin ..sonuçta alışmışsındır ona ..o yüzden iyi düşün ...

Anlattiklariniz kadari ile size sunu söyleyeyim.
Sevgilinizle ayrilipta, sevgiliniz baska bir kizla birlikte olmaya basladiginda, kafanizi duvarlara vurmak isteyeceksiniz.
Yani kacan balik büyük olacak:)
Böylesi durumlarla cok karsilasmisimdir.
Bir taraf cok sever, el üstünde tutar dört dörtlüktür ama diger taraf bikar ve ayrilir.
Ama bir bakar ki ayrildigi kisi bakasi ile beraber ve cok mutlu bu sefer kafasini döver:) Hatta bazen isi cirkeflige döküp onlari ayirmaya calisanlari bile gördüm:) Kiz erkek farketmiyor.
Insallah hakkinizda hayirlisi olsun.

Kızlar merhaba,

6-7 yıldır devam eden bi ilişkim var. İlk erkek arkadaşım. lisedeyken başladı ve bugüne kadar geldi.şimdi 24 yaşındayım. o benden 3 yaş büyük. ilişkimiz süresince mesafeler girdi çoğu zaman araya, okul iş vs. den dolayı ama bi şekilde devam etti.

Erkek arkadaşım çok iyi bir insan gerçekten, beni el üstünde tutuyor, saygılı, efendi... Ailesi de aynı şekilde çok iyi insanlar ve beni çok seviyorlar.

Erkek arkadaşım yoğun çalıştığından dolayı şu an aynı şehirdeyiz ama bazen ayda 1 bile görüşmediğimiz oluyor, bazen bikaç gün konuşmadığımız. Bu süreçte özlemiyorum bile. Günlük konuşmalarımız, mesajlaşmalarımız olduğunda da hani haber verme maksatlı oluyor genelde. Çok ilerlemiyor muhabbet. Belki buna ben itmiş de olabilirim, evde rahat konuşamıyorum edemiyorum diyerek. Her neyse... Normal buluşmalarımızda da aman aman sohbet edip çok eğleniyoruz diyemem.

Hani toparlayalım edelim şöyle yaparsak bizim için çözüm olur diye konuşsak bile iş icraata gelince hiçbir şey yapmıyoruz. Çok monotonlaştık. Paylaşımlarımız yok denecek kadar az. Bir arkadaş ortamımız yok...

Senelerimiz beraber geçti fakat gelin görün ki benim bi türlü kanım kaynamıyor. Yani bazen elini bile tutmak istemiyorum. Belki kızacaksınız ama bazen aklım başkalarına, bana ilgi gösterenlere kayıyor.

Şöyle olsun düzelir, bunu da atlatalım düzelir diye diye yıllarımız geçti. Yanında huzurluyum ona laf yok ama sırf iyi bir insan ailesi iyi bunca senemiz beraber geçti diye elini tutmakta zorlandığım bir insanla evlilik olur mu? Onun planları hep benimle evlilik üstüne yaşı da benden büyük olunca işi de hazır, ailesi de biliyor. O da evlenince düzelir kafasında... Böyle nereye kadar gider, gitmez mi? Siz olsanız napardınız?

ten uyumu diye birşey var canım ayrıca mesafelerde kafanı karıştırmış olabilir

bence yıılların verdiği bir ağırlık var üstünde .. ama şuda var bugün ayrılırsan yarın pişman olabilirsin ..sonuçta alışmışsındır ona ..o yüzden iyi düşün ...

evet bi gün pişman olursam o zaman nolcak onu hiç bilmiyorum işte...

iletişimsiz ilişkiyi sağlam olarak görmem mümkün değil.bu tür bir ilişkinin evlenince düzelip mutluluk vereceğini sanmıyorum.sanırım heyecan ve inancınızı kaybetmişsiniz

sen şimdi bile yazdıklarınla bazen heyecan duymuyorum,elini bile tutmak istemiyorum demişsin..
sence bu şekilde evlilik mantıklı mı?
ne mantık,ne duygusal açıdan çok zor asla yapma derim ben..
bi ömür geçireceksin,aynı evde yaşayacaksın herşeyi paylaşacaksın ve daha görmediğin bilmediğin bisürü huya suya şahit olacaksın..
oyun değilki vazgeçesin,bitiresin..ciddi ve önemli bi karar bu..
ayrıca böyle şeyler hissettiğin biri ile neden evlilik düşünüyosun anlamadım?? :44: heleki başkaları aklından geçiyorsa...

aslında ayrılmak istiyorsun, sıkıldın yeni heyecanlar arıyorsun da cesaret mi edemiyorsun?
bence sorun burda bu insanla sırf iyi diye evlenilir mi değil?
bn bu insandan ayrılmalımym istiyorum ama cesaret edemiyorum ne yapmalıym? sorun bu.
çnkü bu ilşkiyi sahplenmiş olsan bırakmak istemesen önceliğn bu ilişkiyi nasıl canlandırablrm yeniden heyecan kazanmak içn neler yapmalıyım olurdu?

midyata prince giderken evdeki bulgurdan olma. ailesi iyi kendisi iyiyse evlendiğinde evine bakabilcek sorumluluktaysa sevecense ilgi gösteriyorsa( illa hergün much much olmak değil aradığnda o yaknlığı hissediyorsan sevdiğini anlıyorsan) bu adam bnim evladıma baba olur diyebiliyorsan bu ilişki nasıl daha heyecanlı hale gelir onu düşn. evlilik aşamasında paylaşımlarnz artar o hazrlık aşaması size konuşack daha çok şey katar ama iyi düşünün. 7 yıl içini dışını bldiğnz onun sizi tanıdığı sizn onu tanıdğnz br ilişkiyi bırakıp sırf heyecn olsun diye 0 dan bşka brne başlamak zor ve yorucu olur.

çok büyük bir hatanın eşiğindesin varkındamısın .. sizin ki yılların verdiği basitlik sıradanlık monotonluk ama sırf böyle diye ilişki biter mi sevgi biter mi ?
bence herşey yine sizin elinizde bu durumu düzeltmek te bazen annemizden babamızdan kendimizden bile sıkılıyoruz nefret ediyoruz
tamam ayrıldınızı başka biri girdi hayatınıza 4 5 ayda evlendiniz .. ee sonra onunla da aynısı olmayacak mı bir düşünün ?
bu kaçınılmaz bir şey ama dediğim gibi kişilerin elinde de biraz ilişkisi bitirmekte yaşatmak ta 40 yıllık evli olanlar var aşkları ilk gün gibi ama bakıyorsun 2 yılık evliler boşanıyorlar böyle işte..
ondan ayrılınca bundan farksız bir hayatın olmayacak en fazla evlenirsi,n 2 3 sene sonra yine aynı durumu yaşayacaksın :ssz:
bu durumdan kurtulmak senin elinde ama illa ki ayrılacağım diyorsan ayrılda gör bakalım nasıl pişman olcaksın bu sıradanlığı bile özleyeceksin ondan sonra o başkasına gittiğinde buraya gelir ah edersin iyi dşün az kalmış yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişiniz
ona yeniden aşık olmakda sizin elinizde :34: o zaman uzun süreli ilişkisi olanlar evli olanlar hep ayrılsın ne ala :ssz:

Kızlar merhaba,

elbet sadece iyi diye evlenilmez ama evleenmeyı düşündüğün kişininde iyi huyları olmasına dıkkat edersin ,sonrası sevgi saygı sadakat vs 6-7 yıl bence cok uzun bir süre bir cok sey bu zamanda tükenebilir ki sizinkide öyle olmus muhtemelen ,kafanda soru işaretleri varsa ve elini bile tutmak istemıyorum diyorsan hiç evlenmeye yeltenme

İşte evlilik bazı bazı böyle.
Başkasıyla flört etseniz geleceğiniz konum bundan farklı olmayacak ki...
Sürekli bir ekşın , heyacan olmuyor .
Ve evet bir insan çok iyi olduğu için evlenilebilir , tabi değişmeyeceğine eminsen .

Evlenirsiniz ama mutlu olmazsınız.Sadece güvende hissedersiniz.

Sizin yerinizde olsam evlenmezdim,büyük konuşmak istemem ama sevmediğim biriyle evlenmektense yalnız kalmayı tercih ederim.Sabah gözümü açtığımda yanımda sevdiğim adamı görmek isterim,sevdiğim erkekten çocuklarım olsun isterim.Sevmek dokunmak,özlemek,beraber eğlenmek demektir.

Evlenince yine onu sevemezseniz depresyona girersiniz,mutsuz olursunuz.Her şeyi geçtim sevmediğin bir erkekle nasıl sevişebilceksin?

bence sakın evlenme çoook pişman olursun
elini bile tutmak istemiyorum diyorsun nasıl aynı yastığa baş koyacaksın?
senin ona karşı bütün duyguların tükenmiş artık
çok iyi bir insan diye kaç yıldır beraberiz beni mutlu eder vs. diye evlilik yaparsan hayatın boyunca sahip olamadığın o tutkuyu aşkı ararsın...

İşte evlilik bazı bazı böyle.
Başkasıyla flört etseniz geleceğiniz konum bundan farklı olmayacak ki...
Sürekli bir ekşın , heyacan olmuyor .
Ve evet bir insan çok iyi olduğu için evlenilebilir , tabi değişmeyeceğine eminsen .

değişmeyeceğine eminim karakteri sağlam, ama benim sıkıntım ona canımın kaynamaması...

Evlenirsiniz ama mutlu olmazsınız.Sadece güvende hissedersiniz.

Sizin yerinizde olsam evlenmezdim,büyük konuşmak istemem ama sevmediğim biriyle evlenmektense yalnız kalmayı tercih ederim.Sabah gözümü açtığımda yanımda sevdiğim adamı görmek isterim,sevdiğim erkekten çocuklarım olsun isterim.Sevmek dokunmak,özlemek,beraber eğlenmek demektir.

Evlenince yine onu sevemezseniz depresyona girersiniz,mutsuz olursunuz.Her şeyi geçtim sevmediğin bir erkekle nasıl sevişebilceksin?

sevgim sadece insani boyutta, aşkla değil ve alışkanlık var işte... dediğiniz gibi beraber eğlenebilmek özlemek dokunmak çok önemli... bense bu ilişkide güvendeyim ama bazı parçalar eksik...

değişmeyeceğine eminim karakteri sağlam, ama benim sıkıntım ona canımın kaynamaması...
Çok pişman olursun diyeyim .
Elde ki olan elde olmayandan her zaman iyidir ,üstelik iyi bir insandan bahsediyoruz.
Serseri , kopil birisi değil.
Çok aşık olarak evlenenleri de görüyoruz , bir kaç zaman sonra senin bahsettiğin gibi oluyorlar canım , aşırı uyarılma diye bir şey var bilirsin belki.
Normal yani bu hissettiklerin .

Back
X