Çok kararsızım çıkmazdayım yardım eder misiniz lütfen :(

Herkese iyi akşamlar,
Ben çok dertliyim akıl verenden Allah razı olsun. Benim sevdiğim birisi var ama ailem istemiyor. 24 yaşındayım, şimdiye kadar hep çok çalışkan oldum. İyi okullarda okudum, iyi yerlerde staj yaptım, öğrenciyken 2-3 defa yurtdışına eğitim almaya gittim ve hep kendi çabalarımla, kimse bana çalış demedi, şimdi de yüksek lisansı kazandım daha yeni, bir yandan da kpss ye hazırlanıyorum elimde iki seçenek olsun diye. Sevdiğim kişiyle kursta tanıştık, aynı yaştayız, 8-9 aydır da görüşüyoruz. Karakterini, halini, tavrını özetle huyunu çok beğendiğim için onunlayım. Onun okul hayatında teknik lise, açıköğretim, dgs falan var, bunlar bana çok yabancı şeyler ama onu sevmeme engel değil. Çünkü şu an ilk girişinde olmadı ve yeniden kpss ye hazırlanıyor, geleceğimiz için çabalıyor. Ailem başından beri istemiyor, biz seni el üstünde tuttuk, bu çocuğun ailesi hiç ilgilenmemiş, çalış dememiş, sorumluluk alamaz ilerde diyorlar. İlk tanışınca herkes el üstünde tutar, ilgisine aldanma diyorlar, teknik liseden çıkmış haytadır diyorlar. Ama aslında melek gibi ya, çok kibar, merhametli vs ama ikna edemiyorum. Bir de ailem zaten erkek arkadaş fikrine de karşı, askerlikti atanmaydı 2 yıl bu çocuğu mu bekleyeceksin ne uğruna diyorlar. Okul hayatı kötü belk atanamayacak napacaksın diyorlar. Durumları iyi ama babasından iş beklemeden kendi çalışıyo uğraşıyo, gelecekle ilgili planlar yapıyoruz şöyle ev alalım çocuğumuzu böyle eğitelim diye ama bizimkiler okula bakıyo. Ben onu seviyorum ama tüm ailem böyle söyleyince illa ki kafam karışıyor düşünüyorum, ayrılsam mı diyorum yok olmaz diyorum kendimi onun arkasından iş çeviriyor gibi hissediyorum daha kötü hissediyorum. Benim yerimde olsanız ne yapardınız* Çok teşekkür ederim.

24 yaşındasın. daha senin hayatın yerine oturmamış. henüz ortada evlilik fikri de yok. ailenle şimdi neyin tartışmasını yapıyorsun? devam et ilişkine bakalım zaman ne gösterecek. belki ailenin beğenmediği erkek çok başarılı olacak ailen utanacak veya senin çok övdüğün adam ailenin dediği gibi çıkacak sen utanacaksın.
fol yok yumurta yok şimdiden ailenle de erkek arkadaşınla da gerilmenize gerek yok. akışına bırakman yeterli olacak.

meslek evliliği mantığında bir aile daha ne kadr bencilce ve bağnazca bir düşünce altın kafeste saklasınlar o zaman sizi. okumuş en yüksek mertebedeki insanları da görüyoruz. adam okumuş yüksek lisans yapmış hatta üniversitede öğretim görevlisi ama eşine şiddet uyguluyor ki bu psikolojik şiddet bile olmuyor ama bir yandan bakıyoruz adam ilkokul mezunu ama eşini el üstünde tutuyor. çiçek gibi davranıyor

24 yaşındasın. daha senin hayatın yerine oturmamış. henüz ortada evlilik fikri de yok. ailenle şimdi neyin tartışmasını yapıyorsun? devam et ilişkine bakalım zaman ne gösterecek. belki ailenin beğenmediği erkek çok başarılı olacak ailen utanacak veya senin çok övdüğün adam ailenin dediği gibi çıkacak sen utanacaksın.
fol yok yumurta yok şimdiden ailenle de erkek arkadaşınla da gerilmenize gerek yok. akışına bırakman yeterli olacak.
bahsetmiştim konumda ailem erkek arkadaş fikrine karşı. Ben de evlenme niyetiyle görüştüğümüzü ama önümüzde biraz daha zaman olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Bekle tanı bakalım demezler çünkü zaman uzun. Bir süre görüş tamam ya da devam yani olmuyosa bitir oluyosa söz nşan diyorlar ama söz falan yapacak konumumuz yok onlar da ortada bişe olmadan biriyle 1-2 yıl görüşmemi istemiyorlar

bahsetmiştim konumda ailem erkek arkadaş fikrine karşı. Ben de evlenme niyetiyle görüştüğümüzü ama önümüzde biraz daha zaman olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Bekle tanı bakalım demezler çünkü zaman uzun. Bir süre görüş tamam ya da devam yani olmuyosa bitir oluyosa söz nşan diyorlar ama söz falan yapacak konumumuz yok onlar da ortada bişe olmadan biriyle 1-2 yıl görüşmemi istemiyorlar

görüşmediğini söyle o zaman. veya hiçbir şey söyleme artık konusunu bile açma. bunlar beyaz yalanlar. ailenle inatlaşacağına bir bilgi vermemen en doğrusu. zaten bu düşünce tipine sahip bir ailen varsa evlilik aşamasına gelene kadar erkek arkadaşından bahsetmemeliydin bile. evlenmek için uygun durumda olmayabilirsiniz ama kendi hayatın hakkındaki kararları verecek kadar da yaşın var.

Ben mühendisim
Eşim tanıştığımızda 2 yıllık teknikerdi.
Şimdi onun maaşı benimkinden fazla, üstelik dgs ile mühendislik okuyor.

Doktor arkadaşımın işletme mezunu sevgilisi var,
4 yıllık öğretmenlik okumuş arkadaşımın kocası, 2 yıllık mezunu özelde çalışıyor.

Çok da takılmamak gerek böyle şeylere.

Back
X