Çok karışığım, lütfen yardım edin :(

sinemmmmmm

Guru
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2010
44
1
298
Rize
Öncelikle merhaba hanımlar, 23 yaşındayım ve 29 yaşında görüştüğüm biri var. Cok saygılı, zeki ve kadınlara değer veren birisi. Kisisel özellikler bakımından ruh ikizi gibiyiz. Ben yaşam şekline ve inanca önem veren birisiyim aslında ve her inanca saygım vardır ama maalesef görüştüğüm kişi ateist.. insani olarak ahlak olarak olumsuz bir davranisini görmedim ama bu beni cok cok üzüyor. Ben müslüman olmayan bir erkekle evlenmek istemiyorum ama hem seviyorum hemde senin icin müslüman olurum seninle hacca bile giderim diyor ki dediklerine inaniyorum çünkü tanıyorum. Ama sorun şu ki içinden gelmiyorsa bir insan musluman oldum evlenelim diyebilir mi.. simdi sahadet getirse hacca gitse de benim icin yapmis olacak, kalbi muslumanligi benimsedigi icin degil. Boyle bir durumda ben bu kisiyle evlenemezmiyim :(( simdiden cevaplar icin Teşekkürler. .

Konu çok kritik..
Burası savaş alanı olucak birazdan..
Müslümanlıkta bir kadın farklı inanaca sahip veya inanmayan biriyle evlenemez ama erkek evlenebilir diye biliyorum.
Bu konuyu iyice düşünmen lazım.
Senin için değilde ALLAH için müslüman olur inşALLAH ve sizde çok mutlu olursunuz..
Onunla konuya girin..
İçinde islama ALLAH'a karşı bi sempatin var mı ?
İslamiyeti biliyor musun ?
İçinden müslüman olmak ne için geliyor benim için mi yoksa istediğin için mi ?

Sadece musluman olmasi yeterli evlenirsin. Allah askina cevrendeki muslumanlarin dini degerleri ne ki? Muslumanim der bir vakit namaz kilmaz. Eger dine karsi nefret soyleminde bulunmuyosa umursama.

Musluman olmayan bi adamla islamiyete gore evlenemezsin evet. Musluman olucam demiste nasil oluyo bu anlamadim hani sana muslumanligi anlat yada ben bivarastiriyim vs dese anlarimda bence oyle kafadan musluman olurum diyosa pek inanma kandiriyo olablir ne kadar zamandir berabersiniz

Bu arada okuyo musun? Ben biraz okumaya takigimda okumuyosan eger bir derdim var sayfasini biraz incele okumamanin sonuclarini gor istersen.Allah yardmcin olsun

Zamaninda namaz kilarmis. 3 kere Kuran-I Kerim mealini okumuş.. sonrada ateist olmus nasil bir bağlantı kurmussa.. Dilde müslüman olur diye düşünüyorum sadece benim icin yani..cunku dusunce sistemi belli ve onu benimsemis.. Bu arada ben bu konuyu burada bir derdim var basligi adi altinda actim.. savas alanina ve tartisma ortamina gerek yok bence.. ben yardim almak istiyorum sadece..ortaligi karistirmak degil.. burada derdi olan benim.. tesekkurler

Senin Kararın Senin Fikrin.. Din konusuna Girmicem... Ailen Ne Diyecek o önemli

İnancın önce geliyorsa evlenemezsin.
Ama bu mantığına yatmıyorsa ve inancını ikinci plana atabileceksen evlenebilirsin.

Öncelikle merhaba hanımlar, 23 yaşındayım ve 29 yaşında görüştüğüm biri var. Cok saygılı, zeki ve kadınlara değer veren birisi. Kisisel özellikler bakımından ruh ikizi gibiyiz. Ben yaşam şekline ve inanca önem veren birisiyim aslında ve her inanca saygım vardır ama maalesef görüştüğüm kişi ateist.. insani olarak ahlak olarak olumsuz bir davranisini görmedim ama bu beni cok cok üzüyor. Ben müslüman olmayan bir erkekle evlenmek istemiyorum ama hem seviyorum hemde senin icin müslüman olurum seninle hacca bile giderim diyor ki dediklerine inaniyorum çünkü tanıyorum. Ama sorun şu ki içinden gelmiyorsa bir insan musluman oldum evlenelim diyebilir mi.. simdi sahadet getirse hacca gitse de benim icin yapmis olacak, kalbi muslumanligi benimsedigi icin degil. Boyle bir durumda ben bu kisiyle evlenemezmiyim :KK43:( simdiden cevaplar icin Teşekkürler. .

senin için müslüman olmaz. seninle birlikte bazı şeylere ortak olur, paylaşım olsun diye. sahur, iftar, kurban, hac... vs gibi. hepsi o.

Öncelikle merhaba hanımlar, 23 yaşındayım ve 29 yaşında görüştüğüm biri var. Cok saygılı, zeki ve kadınlara değer veren birisi. Kisisel özellikler bakımından ruh ikizi gibiyiz. Ben yaşam şekline ve inanca önem veren birisiyim aslında ve her inanca saygım vardır ama maalesef görüştüğüm kişi ateist.. insani olarak ahlak olarak olumsuz bir davranisini görmedim ama bu beni cok cok üzüyor. Ben müslüman olmayan bir erkekle evlenmek istemiyorum ama hem seviyorum hemde senin icin müslüman olurum seninle hacca bile giderim diyor ki dediklerine inaniyorum çünkü tanıyorum. Ama sorun şu ki içinden gelmiyorsa bir insan musluman oldum evlenelim diyebilir mi.. simdi sahadet getirse hacca gitse de benim icin yapmis olacak, kalbi muslumanligi benimsedigi icin degil. Boyle bir durumda ben bu kisiyle evlenemezmiyim :KK43:( simdiden cevaplar icin Teşekkürler. .

Aynı olayı bir arkadaşım yaşadı çocuk ateist değil deistti.Senin görüştüğün kişi yine din değiştirebilirim diyormuş o çocuk çok katıydı arkadaşım için de dini değerler önemliydi özellikle ailesi için ayrıldılar.Sen gene şanslısın bence canım eğer müslüman olmak istiyorsa ortada bir sorun göremiyorum istemese zaten böyle bir şey söylemezdi arkadaşımın örneğindeki gibi.Olaya iyi yanından bak kendine sorun yaratmaya çalışma.Mutluluklar :)

sevgiliniz ateistse, sadece allah'ın dinini ve ibadetini reddetmiyor, tamamen bir yaratıcının varlığını reddediyor. böyle birinin inanmadığı bir mefhuma inanmış gibi yapması müslüman olduğu anlamına gelmez yani. aklı havsalası bir yaratıcının olduğu fikrini benimseyemiyorsa, bir ömür rol yapmak zorunda kalacak. bir gün sizin için değil, kendi aklı ve kalbi evrenin tesadüften ibaret olamayacağına inandığında inanmış olur ancak.

bu kişi evlendiğinizde sizin ibadet etmenizi engelleyecek biri mi? daha da önemlisi, çocuğunuz olduğunda çocuğu islam inancıyla büyütmenize karışacak mı? bunları sıkı sıkıya öğrenmeniz gerekir.

Zamaninda namaz kilarmis. 3 kere Kuran-I Kerim mealini okumuş.. sonrada ateist olmus nasil bir bağlantı kurmussa.. Dilde müslüman olur diye düşünüyorum sadece benim icin yani..cunku dusunce sistemi belli ve onu benimsemis.. Bu arada ben bu konuyu burada bir derdim var basligi adi altinda actim.. savas alanina ve tartisma ortamina gerek yok bence.. ben yardim almak istiyorum sadece..ortaligi karistirmak degil.. burada derdi olan benim.. tesekkurler
Hmm bence onunla oturup detaylica konus. Evlilik asamasina gelmeden daha simdiden bu konusmayi yap yukarida bi ark yazmisti neden musluman oluyosun benim icin mi ? Benim icjn degilse bunca zaman neden olmadin vs iyice sorgula istersen aklindaki soru isaretlerini yok ederse ne ala yoksa sen kararini ver. Ben evlenmezdm musluman olmayan bi adamla ama tabi hayat senin canim benim yolun acik olsub

Evet biyoloji ogretmenligi okuyorum.. su yonden bakiyorum bazen muslumanim diyen birisiyle evlenirim ama oruc tutmaz namaz kilmaz boyleleri cok var. Hani bu tiplerle de evlenebiliyormuyuz dini anlamda.. musluman ama lafta sadece bunlar hep evleniyor. Benim arkadasim da musluman olurum diyor ama anca oyleleri gibi olur yani formalite gibi..diger musluman erkeklerden farki ne olur.. onlar evlenir de neden bu kisi evlenemez. Ki bircok muslumandan daha vicdanli ve saygili.. cevaplar icin tesekkurler

Benim abimde ateistti sonra düzeldim dedi ama tamamen herşeyi yapmıyor..
Buna şükür..
Burasının genel yargısı dn konusuysa hurraaaaa diye dalarlar..
Sonrada eli sopalı maşalı munemiz gelir konuyu kapatır..
Konu sahibide sonuca ulaşamaz..
Zaten din konusu açmakta yasak :KK64:

Normal şartlarda ateist bir insan senin için müslüman olurum demez. Ateizmi kabul etmek için belli bri bilinç düzeyine, belli birikimlere, araştırmalara ihtiyaç vardır. Bu düzeye eriştikten sonra da müslüman olurum diyeni görmedim açıkçası. Erkek arkadaşınız ya özentilikten ateist olduğunu söylüyor ya da belli araştırmalar yapmadan ateistim deyip çıkmış işin içinden. Bunları iyi düşünün, 29 yaşında bir adamdan bahsediyorsunuz. Bunlar çok toy söylemler. Sonrasında sorun yaşayabilirsiniz.

Evet biyoloji ogretmenligi okuyorum.. su yonden bakiyorum bazen muslumanim diyen birisiyle evlenirim ama oruc tutmaz namaz kilmaz boyleleri cok var. Hani bu tiplerle de evlenebiliyormuyuz dini anlamda.. musluman ama lafta sadece bunlar hep evleniyor. Benim arkadasim da musluman olurum diyor ama anca oyleleri gibi olur yani formalite gibi..diger musluman erkeklerden farki ne olur.. onlar evlenir de neden bu kisi evlenemez. Ki bircok muslumandan daha vicdanli ve saygili.. cevaplar icin tesekkurler

Gusül almıyorlar ve dinimizde pis olarak adlandırılıyor.
Evde manevi olarak pis biri oluyor ve bereket falan olmuyor..
Abimden biliyorum :KK66:

Back
X