çok kilo almam ve acımasız eleştiriler

konyagelini_

Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2016
149
134
23
29
selam kızlar. ben 170 boyundayım. 21 yaşındayım. 68 kilo ile hamile kaldım şimdi ise 72 kiloyum. 16. haftam bitmek üzere... yanlarımdan et fışkırıyor.. göğüslerim şiştide şişti.. çok iştahlıyım.. hiç mide bulantısı da yaşamayınca yedim de yedim... toplulukta konu mutlaka kiloma geliyor
"çok kilo almışsın" "koca kadınlar gibi olmuşsun" "kapat o göbeğini güzel birşey gibi belli etme" gibi lafları işittim bugün çok kırıldım... bu kiloyu en azından şu saatten sonra nasıl kontrol altına alırım? lütfen uyardım

Abur cubur yeme pilav türü makarna yeme . hamur işleri yeme . hazır gıdalar tüketme . şekerli gıdalar hiç hiç tüketme. bol su iç günde 1 saat yürü. meyveyi bile ölçülü ye . günde 1 veya 2 tane . Böyle yaparsan hiç kilo almazsın

Abur cubur yeme pilav türü makarna yeme . hamur işleri yeme . hazır gıdalar tüketme . şekerli gıdalar hiç hiç tüketme. bol su iç günde 1 saat yürü. meyveyi bile ölçülü ye . günde 1 veya 2 tane . Böyle yaparsan hiç kilo almazsın
peki bebeğim sağlıklı olur mu ki böyle.. resmen diyet gibi :(

Doktoruna durumunu anlat yol gösterir mutlaka.
Insanlar hep konusurlar.. Kilo almasan bu sefer bebeğini iyi beslemedigini iddia edeceklerdi. Sırf konuşmak için konuşuyorlar ınan..

Ben hamile degilim ama bende kilomla ilgili kırıcı sözler duyuyorum aldırma bir kere laflari duyup kirildigin icin degil kendin bebegin icin dikkat et 4 kilo almissin cokta degil gibi ama görüntüde nasil oldugu önemli tabi bebege yariyacak seyler ye ekstra yeme istahini dizginle ne yedigini sen biliyorsun faydasiz goruyorsan yeme ya da doktoruna söyle bence ben fazla kilo almak istemiyorum gibi ona göre sana bebege faydali sekilde bir besin listesi verir daha Iyi olur

İlk aylarda aldığınız kilo olmayabilir, vücudunuz ödem topluyordur muhtemelen.
Eğer kilo ise de, önlem almayın derim.
Doğuma 12 kilo alarak girdim, 5 aylık oldu bebeğim hala 8 kilosu duruyor.
Ve bu 12 kilonun 8 kilosunu son iki ayda aldım.
30 kilo alan arkadaşlarım ise hepsini verdi.
Şuanki aklım olsa canım ne isterse yerdim, ama yapmadım.
Hamilelik dönemi hayatınızda kilo alıp tek mutlu olacağınız zaman dilimi, tadını çıkarın ama yine de birkaç tavsiye vereyim.
Örnek verecek olursam, zaten canım bir şey istemiyordu ama hiçbir yemeği tam bitirmedim.
Hep tabağa yarım porsiyon koydum, çok acıktığımda ise bir tost yapıp sütle içtim.
Tüm hamileliğim boyunca canımın çektiği bir hamurişi vardı ve sadece 7.ayda bir kez yedim.
Aklıma hep kilonun beni yoracağını ve son zamanlar kendimi işlerimi yerine getiremeyeceğimi düşündüm.
Doğumdan 12 saat önce hala yerde bağdaş kurup oturan, oraya buraya tırmanan bir tiptim ama ne oldu, kilolar duruyor.

Doktoruna durumunu anlat yol gösterir mutlaka.
Insanlar hep konusurlar.. Kilo almasan bu sefer bebeğini iyi beslemedigini iddia edeceklerdi. Sırf konuşmak için konuşuyorlar ınan..
çok zoruma gidiyor.. hamilelikte iyice alıngan oldum birde uyuyamıyorum mesela suan.. sağ ol yorumun için..

Ben hamile degilim ama bende kilomla ilgili kırıcı sözler duyuyorum aldırma bir kere laflari duyup kirildigin icin degil kendin bebegin icin dikkat et 4 kilo almissin cokta degil gibi ama görüntüde nasil oldugu önemli tabi bebege yariyacak seyler ye ekstra yeme istahini dizginle ne yedigini sen biliyorsun faydasiz goruyorsan yeme ya da doktoruna söyle bence ben fazla kilo almak istemiyorum gibi ona göre sana bebege faydali sekilde bir besin listesi verir daha Iyi olur
yorumunu dikkate alacağım cok tesekkur ederim.. tanımadığım ınsanlar bana yardımcı olurken tanıdıklarım laflarıyla kırıyor..

İlk aylarda aldığınız kilo olmayabilir, vücudunuz ödem topluyordur muhtemelen.
Eğer kilo ise de, önlem almayın derim.
Doğuma 12 kilo alarak girdim, 5 aylık oldu bebeğim hala 8 kilosu duruyor.
Ve bu 12 kilonun 8 kilosunu son iki ayda aldım.
30 kilo alan arkadaşlarım ise hepsini verdi.
Şuanki aklım olsa canım ne isterse yerdim, ama yapmadım.
Hamilelik dönemi hayatınızda kilo alıp tek mutlu olacağınız zaman dilimi, tadını çıkarın ama yine de birkaç tavsiye vereyim.
Örnek verecek olursam, zaten canım bir şey istemiyordu ama hiçbir yemeği tam bitirmedim.
Hep tabağa yarım porsiyon koydum, çok acıktığımda ise bir tost yapıp sütle içtim.
Tüm hamileliğim boyunca canımın çektiği bir hamurişi vardı ve sadece 7.ayda bir kez yedim.
Aklıma hep kilonun beni yoracağını ve son zamanlar kendimi işlerimi yerine getiremeyeceğimi düşündüm.
Doğumdan 12 saat önce hala yerde bağdaş kurup oturan, oraya buraya tırmanan bir tiptim ama ne oldu, kilolar duruyor.
ne yapacagımı şaşırdım ınan.. eşimde cok takıntılı kılo konusunda..

peki bebeğim sağlıklı olur mu ki böyle.. resmen diyet gibi :KK43:
Bu söylediğim şeylerin hiçbiri bebeğine kilo aldırmıyor ve sağlıksız .
Bebeğine kilo aldİran yiyecekler ;
Kırmızı et
Balık
Süt
Yumurta
Bulgur
Yoğurt
Ayran
Peynir
Kefir
Muz ve diğer tüm meyveler ama özellikle muz
Kuru baklagiller ( nohut mercimek fasulye vs)
Mevsiminde sebzeler
Ekmek olarkta tam buğday ekmeği tuket

Bunları yersen bebeğin kilo alacak . sen almayacaksın bebeğin alacak .

Bu söylediğim şeylerin hiçbiri bebeğine kilo aldırmıyor ve sağlıksız .
Bebeğine kilo aldİran yiyecekler ;
Kırmızı et
Balık
Süt
Yumurta
Bulgur
Yoğurt
Ayran
Peynir
Kefir
Muz ve diğer tüm meyveler ama özellikle muz
Kuru baklagiller ( nohut mercimek fasulye vs)
Mevsiminde sebzeler
Ekmek olarkta tam buğday ekmeği tuket

Bunları yersen bebeğin kilo alacak . sen almayacaksın bebeğin alacak .
çok teşekkür ederim yorumun için... dikkate alacağım inan. bunları zaten tketıyorum ama hamur işlerini hadsiz heapsız tuketıyorum.. bir onlar tok tutuyor çünkü.. çok sağ ol canım..

selam kızlar. ben 170 boyundayım. 21 yaşındayım. 68 kilo ile hamile kaldım şimdi ise 72 kiloyum. 16. haftam bitmek üzere... yanlarımdan et fışkırıyor.. göğüslerim şiştide şişti.. çok iştahlıyım.. hiç mide bulantısı da yaşamayınca yedim de yedim... toplulukta konu mutlaka kiloma geliyor
"çok kilo almışsın" "koca kadınlar gibi olmuşsun" "kapat o göbeğini güzel birşey gibi belli etme" gibi lafları işittim bugün çok kırıldım... bu kiloyu en azından şu saatten sonra nasıl kontrol altına alırım? lütfen uyardım
kapat o göbeğini güzel birşey gibi belli etme" ne demek!!!! konusma orda bitmelydi kilomu sadece doktorla konusurum nasi gorundugum deil nasi saglikli cocugumu tasirim benim onceligim bu demeliydin. yeme icme fazla kilo az kili sadece doktorla konus canim.

kapat o göbeğini güzel birşey gibi belli etme" ne demek!!!! konusma orda bitmelydi kilomu sadece doktorla konusurum nasi gorundugum deil nasi saglikli cocugumu tasirim benim onceligim bu demeliydin. yeme icme fazla kilo az kili sadece doktorla konus canim.
evet o yorum basıma ağrılar yaptı zaten... doktorla konusacağım ilk iş..

Canım 17 haftalık olmuşsun çok sevindim Allah sağ salim kucaklarimiza almayı nasip etsin inşallah lütfen eleştirileri duyma dikkatli olman bebeğin ve senin için iyi olur ama kırılma gereksiz insanlara . tersle gerekirse sen bir can taşıyorsun bunun bilincinde olsa o küçük beyinliler o şekilde yorum yapmazlar . birde manken gibisin maşallah 162 boyum 49 ile hamile kaldım şuan 54 kiloyum ve 28 yaşımdayım yani kilo hem üstümde daha kötü duruyor hem yaş itibari ile metabolizmam yavaş çalışıyor kiloyu zor vereceğim yani biri bişey derse de umursamıyorum dediğim gibi can taşımak ne demek bilmeyen ahmaklar konuşur durur . artı can taşımana da gerek yok kaale almamak için yaratılış gereği iridir vücudun rahatsizsindir ah şu insanoğlu bazen çok gereksiz oluyor kimse kimsenin kilosu ile boyu posu ile eleştiri de yapmamalı dalga da geçmemeli gecenlerinde karakterleri ergenlikte kilitlenmiştir emin ol muhatap olmaya değmez :)

Ya 4 kilo almışsın alt tarafı ne var bunda ben 16. Haftada 8 kilo almıştım. Hiç de takmıyorum artık. Bende başlığı görünce aşırı bi kilo heralde diye baktım. 4 kilo çok normal. Deli mi bu insanlar acaba ???

yuh yani hamileyede yapılır mı bu tarz eleştiriler :oha:
Ama tabi sağlık için dikkat etsen iyi olur, sık sık az az ye, ekmek ve abur cuburu sıfırla, sebze meyve çerez vs dengeli olarak hiçbirşeyi abartmadan ye aç bırakma kendini ama en çokda hareketli ol, yemenden içmenden daha önemli bu konuda, yoksa ne kadar az yersen ye kilo alırsın...

Canim takma kafana cok fazla bi kilo almamisin ki inan bana almsanda bu sefer yemek yemiyorsun bebek beslenmez diye söylenirler. ben 172 boyundayim 78.2 kilo ile hamile kaldim ilk zamanlarda istahsizlikdan 74,5 kiloya düstüm suan 77 kilo civarindayim ve 22 haftalik hamileyim göbegim hic yoktur normalde ne varsa kalcada simdi ise top gibi koskocaman hamile oldugum cok beli ona ragmen herkez sen yemiyorsun bu cocuk beslenmez yazik bu bebege falan diyip duriyor albüki istedigim herseyi yiyorum zaten kilolu hamile kalmisim ama iste cahilik zor bisey yani hic bi sekilde memnun edemesin ertrafini. tadini cikar istedigini ye nekadar dikkat edersen okadar alirsin bence hep ters tepiyor chips falan yeme yeterli olcakdir :)

Canım Allh kolaylık versn. O insanlarla bu aralar çok görüşme yada kırıldığını açıkça belli et. Herkesin başına gelebilir. Ama tabi sende dikkat etmeye çalış yine bir arkadaş yazmış zaten hamur işleri hazır gıdalar şeker tarzında şeyler tüketme dye. Nasılsa miden bulanmıyor. Başka tok tutacak şeyler deneyebilrsn. Bunlar zaten normalde de sağlıklı değil biliyorsundur. İştahlı olmak da ayrı bir dert. Bende 1 aydır bulantıdan hiçbir şey yiyemyrm. Hamur işini de yapan olsa yicem artık midem tatmin olsun istiyorum ama gurbetteyim kimsem yok bende yapamıyorum. Herkesde bişeyler işte. Önemli olan sen ve bebeğinin sağlığı huzuru ve mutluluğu dediğm gibi gerçktn uzak durablrsin eğer ailedenlerse de açıkça söyleyeblrsin.

Back
X