• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok kırgınım...

Valla ben hiç böyle birşey görmedim ,bizde gelin seçer bütün takılarını, o karar verir alınır. Erkek tarafıda madem birşey yapacak tam yapsın, kv de bal gibi biliyor aslında hangi altının bozdurulunca değer kaybedeceğini. Düşünceli davranmak onun işiydi.

Koç alıyorlar yav daha napsınlar :D

Hiç alınma ama,ben ne saflık,ne iyi niyet,ne kanaatkarlık,ne mütevazilik göremiyorum bu yazdıklarında.Eskilerde köylerde yaşayan evde oturup çeyiz dizmekten başka bir işi olmayan,tek hedefi evlilik olan kızlarımız erkek tarafını herşeyi almaya muktedir görürlerdi.Nişanda koç moç bilezik nedir bunlar Allah aşkına.Evlilik ticaret midir.Altının adeti,şerefi olmaz.Bir insanın şerefi taktığı altın sayısıyla ölçülemez.Fakir gücü yetemeyen insanlar napsın.Yapmayınca şerefsiz,veya adetleri çiğnemiş mi oluyor.
İnsanlar senin istediğin şekilde yapıyor altın alıp getiriyorlar sana,yok yamuluyor yok kelepçe.Beyaz latınla karışık olması demek ne demek.Değeri mi düşüyor.Bütün altınlar model olarak beyaz sarı karışık olabiliyor.Yok simliymiş.Millet kayınvalidesine dayatıp acımasızca istiyormuş.Sen çirkef ,görgüsüz olanları niye örnek gösteriyorsun.Milleti ne yapıyorsa onu mu yapavaksın.Senin emek verdiğin 2 yıllık ilişki altının modeline göre midir.

Ben anlamam bu altın işlerinden.Ne söz ne nişan ne düğün.Siz nasıl istiyorsanız öyle takın dedim.Takılana teşekkür ettim.Setimi alyansımı da gittik eşimle beraber seçtik.Bu ne ya..Gerçekten evliliği ticarete dökmüş insanlar.Bayram olacak,yok koç yok altın nedir yani.Hangi devirdeyiz.Bu kadar malın mülkün esiri olmamalıyız.İnsan olsun karşımızdaki,ahlaklı olsun,gerisi el birliğiyle yapılır.Tabiki vazifelerini yapacaktır.Ama vazifeyle hediyeyi birbirine karıştırmamak gerekir.

Sizin fikirlerinize o kadar çok katılıyorum ki...
Ben de nişanlıyım ne koç beklentim oldu ne nişanda şu kadar taktınız dedim, ne millet şunu taktı niye bana yapmadınız dedim, ne beyazdı sarıydı diye altına dikkat ettim... Burada konu sahibinin uslübu başka....
Beni istemeye geldiklerin de ne istiyorsun dediler ben sadece istediğim gelinliği alın yeter dedim... Bana nişanda aldıkları kıyafetleri toplasan 200 tl bile etmezdi hepsi indirimleri takip ederek nişanlımla gezerek aldık...Evde etiketi dahi sökülmemiş kıyafetlerim vardı nişanlıma boşuna kıyafet için para harcamayalım dedim ben onları nişanda bana geri getirsin diye verdim, bunu ne benim ailem bildi ne onun ailesi...Evlenme teklifi ederken aldıgı yüzük parmağım küçük olduğu için kaba durdu ne dillendirdim ,ne değiştirelim dedim benim için manevi değeri önemliydi....Sözlenecektik söz yüzüğü alalım dediler ben ne gerek var evlilik teklifi ettiğin yüzüğü veririm takarsın dedim ve daha niceleri.... Bu olanlar hep nişanlım ve benim aramda kaldı... Pişmanmıyım? Hayır bana bir Allah razı olsun demesi bile yeterli...Çok şükür ki bir başım ağrısa kendine dert edinen nişanlım var,her sorunumla ilgilenen, her fırsatda yaptıklarım alçak gönülüm için teşekkür eden bir nişanlım var...Ne cazgır oldum,ne de 4 senelik ilişkimi ticaret olarak gördüm...Ben herşeyin karşılıklı olduğuna inanırım sen nasıl davranırsan o sana geri döner... Allah razı olsun nişanlımdan bu yaptıklarımdan dolayı ne bir pişmanlık duydum ne de aileme beni mahcup etti... Allah onu başımdan, yanımdan eksik etmesin gönlümü gönlünden ayırmasın...Benim amacım hayatımı birleştirmek istediğim insanla hayırlısıyla bir yuva kurmak oldu... İkimiz de çalışıyoruz Allahım sağlık verdiği müddetçe çalışır yaparız dedik....

beyaz altinla sari altinin fiyatinda fark olmaz ki.fark ayarinda olur 24 ,22 ,18 ,14 diye.
sanirim size fantezi bilezik almislar genelde 18 veya 14 ayar oluyor onlar.setlerin bir cogu da o ayardadir.bozulurken yari yariya denecek kadar duser fiyati.alirken de 22 ayar bilezik fiyatindan daha uygundur.

degistirmeye calisirsaniz suan kuyumcu ahbabiniz degilse yine hurda altin olarak alinir cunku takmissiniz.keske hic takmadan gelir gelmez annesiyle konussaydiniz.

bu bilezik vs sineye cekilirde telafide edilir ama bence nisanlinizin uslubuyla size bakis acisiyla ilgili daha buyuk sorunlar var.
allah yardimciniz olsun.

Gerçekten konu da beni doğru anlayan bir siz çıktınız çok teşekkür eederim. Bende o yüzden sıcağı sıcağına değişsin , değer kaybetmesin bizim yuvamızı kurabilmemiz için yatırımımızdı. O yaptırcam demeden önce ben yaptır demedim ki , herkes kötü niyetli olarak neden yorumluo onu da anlamıyorum. Bileğime olmadı küçük dediysem beyaz altınla karışık zarara uğramayalım dedim fesatlık etmedim. Herkes sanki ben altına çok düşkünmüşüm koluma takım şıngır şıngır geziomuşum gösteriş yapıomuş , kalınlığını inceliğini konuşuomuşum gibi mesajlar atıyorlar , bazı insanlar var ki bdv yi eğlence olarak görüyorlar resmen.

Para yok diyorsun evlenemiycez vs vs diyorsun hala yok bilezik yok koc sen ne istedigini bilmiyorsun bence sirf evlenmek icin evlenilmez insanin durumu yoksa dayatma yapilmaz kardesine 3 bilezik yapilmis bana yapmadilar hic yapmasa evlenmiycekmisin begenmedigin yorumlara da duzgun konus diye atarlanma buraya konu acarken herseyi kabul etmis olmaliydin

Pardonda sizin konuşma üslubunuzda hiç normal değil. Ben ne istediğimi biliyorumda siz ne konuştuğunuzu bilmiyorsunuz. Nasıl anlamak isterseniz öyle anlayın , konu içeriği sizin düşüncelerinizin tam tersi. Ne yani kendini bilmez , hayasızca konuşmanıza eyvallah mı çekicektim? Siz de bu yorumu yazıyorsanız siz de eleştiriye açık olun o zaman. Bak sağda cevapla butonu var, sizin gibi bende size yazmakta özgürüm dimi ama...

İşte bu noktada Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın demek düşüyor :) Bazı insanlar, insanlıktan bi haber tabi. Onada müsade etmeyecek gelin hanım.

Yok kayınvalidem öyle biri değil , o da birikim yapın ev alcaz size diyor. Çok şükür iyi kayınvalideye denk geldim. Kayınvalidem annemle buluşmuş , o böyledir işine gelmeyince diline vurur sonra pişman olur ben bilmem mi kendi evladımı demiş ben sizden çok memnunum sakın babası duymasın bu meseleyi, eve gelinceoğlum ben özel olarak konuşucam demiş ağlamış üzülmüş, bana bunları dediği için, ben yanlış anlamam demiş.

Canım ben senin yazdıklarını çokta ters anlamadım açıkçası.

Sanırım siz, nişan, kınagecesi ve düğünü kendiniz yapacaksınız. Anladığım kadarıyla da nişanlın sana önceden aldığımız takıları değeri düşmeyecek olanlardan alalım, satarken zarar etmeyelim demiş. Bu nedenle arayıp söylemen bana çok abes gelmedi, netice de oda sana daha önce söylemiş bunu. Kurban konusunda da, onun yerine altın alalım da evlenince yatırım olur demen de çok yanlış gelmedi.

Sanırım nişanlının üslup sorunu var. Ama ona da hak verdim ben, ister istemez o da yanlış düşünmüştür bi an. Bu süreç erkekler içinde çok yorucu oluyor, kafasında şimdi bir sürü sıkıntı vardır. Yaptığı yanlış, özür dilemesi lazım ama sonrasında sende uzatma.

Bir de nacizane fikrim, bende nişanlıyım ve hiç takı al demedim nişanlıma. Biz zaten birlikte yapıcaz her şeyi, alyanslarımızı aldık sadece. Düğün zamanı geldiğinde de asla sonradan satacağım bir takı aldırmam. Set ve 2 künye almayı düşünüyorum. Künyeleri de zarif ve kullanabileceğim tarzda alıcam. Hatta setimi gelinliğin üzerine takıp, bütün gece kullanıcam. 100 tl bile olsa sırf elalem ne der, ya da illa ki düğün öncesi adet diye zarar edemem. Eğer kv aldıysa takıları, keşke size para olarak verseydi, en zarar edilmeyecek takıda bile zarar ediyorsun bir müddet geçince.

Ya bakın kendimi ifade etmemde mi sorun var anlamıyorum . Sözümüzden sonra takı konuşmaya geldiler ( Ege bölgesinde adettir.) bizimkiler bizde öyle istenilmez elinizden ne geliyorsa dedi , kayınvalidem de ben gelinime 4tane bilezik yapıcam dedi. Ben ve ailem istemedik. Nişan alışverişi yapıcaktık kayınvalidem tez canlıdır bilezik yapmış bana getirmiş bize, özellikle belitmek istiyorum 22ayar değil 22ölçülü almış benim bileğim 19 ve nişanda oynarken bileğimden düşecek kadar genişti , çok büyük geldiği içinde kayınvvalidemde gidelim boyunu ayarlatalım dedi, benimde gözüme anneanemin ve benim yaptırdığım bileziği gördüm ve ASLA bilezik takmasını sevmiyorum, takacağım gün olucak gelinim çünkü ben karşı tarafta bayramlarda görmek istiyor kolumda o yüzden kadınların taktığı altın gibi durmasın diye sahteye benzer kendi yaptırdığımızla değiştirdim kayınvalidem olur kızım dedi , hiç alınma küsmece yok , insan fikrini paylaşamıcaksa alınıp kırılacak diye o zaman yapmacık olmaz mıyız? Bir kere işin içinde fesatlık yok! Nişanda da elimden geleni yaptım zaten çünkü mutlu ediyor bu beni...
Nişanlımda geçenlerde koç bizde adettir boynuzuna altın takılır ama ben birini yapabilirim dedim , boşver nişan yaptık yeni sıkıştırma dedim , hayır olur mu ya yapıcam dedi. Ben arkadaşımda gördüm koyunu gelin gibi süslüyorlar getiriyorlar çok güzel ama hayvan kesiliyor, ben zaten dayanamam o hayvancağız süslü püslü gelecek sonra kesilecek çok üzülürüm, zaten hem benim hem onun da borcu var , düğün paramız yok , birikime ihtiyacımız var , o zaman aşkım koça vereceğin parayı altın yap ileriye yatırımımız olur dedim
(BİLEZİK DEMEDİM), sonra nişanlım geldi dedi bilezik yaptırıcam, annemle gidrsiniz siz dedi , bende işten geç çıktığımı kuyumcular kapanıcağını söyledim, sende ki bilezik değer kaybediormuş zarar ederiz dedi bende öğrenmiştim zarar edilmiomuş diye söyledim. Kayınvalidem yaptırıp getirmiş anneme bayram için, 19 numara geçen seferden biliyor bilek ölçümü gram değil bu 19 , kelepçe yaptırmış gayetde güzeldi ben beğenmedim demedim, bu da kalıp olarak küçük geldi bileğime ve zorla yamularak girdi, ben bi kaç kere daha tak çıkar yaparsam kırılacak ve hurda olacak, zarar ederiz diye daha önce bi konuşma geçtiği için belki kayınvalidem bilmiyordur diye bu konuşmasından dolayı söyledim beyaz altın var içinde yarı yarıya satarız ilerde dedim, ben ağırlığından bahsetmedimmm, modelini beğenmiyorum demedim!! Nişanlımda bana; peki , tamam değştiririz, sen hep böyle yapıosun, beni salak yerine koyma dedi, hıçkırıklara boğuldum bana acımasızca ağla dedi. Bende diyorum ki benim bu tek kelimeme hak mıydı? Nişanlımın yaptığı tektaşı bende bol bol takıyorum çünkü onu ömrüm boyunca saklıycam , ben ne bilezik ne koç istedim , ne fesatlık ettim ne yüzüne vurdum , ben bu ilişkiye emek verdim altınla değer biçmedim, yapmak istedi yaptı ama bana değil kendine yaptı aslında bende onu düşündüm zarar etmesin ileride satacak diye , biz bugün ayrılmış olsak o altınlar kimin ? benim mi sanki ? İyi okuyup doğru anlayın allah aşkına, ben olduğum gibiyim içim dışım bir fesatlık etsem ilk başta ben onu bozardım öyle düşünseydim! Ben onu düşünürken o bana bunu nasıl yakıştırabildi onun burukluğunu yaşıyorum sadece... Sizin dediğiniz gibi biri olmadım ASLA ve KATİYEN de ben kendimi maddiyata benliğimi SATMAM , sevdiğim insanları da...
Yorum yapmak için, kendini tatmin edip prim sağlamak için benim üzerimden alıntı yapmayın ? BDV eğlence yeri değil.

Balböceğim, daha öncede bazı sorunlar yaşamıştınız. Onları atlattığınıza tam olarak inanıyor musun?
Çünkü baksana sorun yaşadığınız zaman hiç beklemediğin cewapları alıyorsun ondan.
Bu seni ileride daha çok yaralamaz mı?

Evet kuzum , bu ilk değil sonda olmayacak biliyorum , benim tüm insiyatifi kullandı beni hayal kırıkları ile başbaşa bıraktı... Herkes konuyu o kadar yanlş anlamış ki bdv ye asla konu açmam. sırf insanları rencide edebilmek için klavyelerini kullanıyorlar, belki ben panik atak yada şeker hastasıyım? Eleştiri adabınca yapılır insanın gözüne soka soka görmemiş denmez, aç gözlü denilmez... Ben ne maddiyatçı biriyim ne dediklerinizde biri, benim gönlümü bir allah bir de ben biliyorum içim rahat. (genel konuşuyorum lilicim) Yorum yazarken bardağın boş tarafıyla da bakmayı deneyin ve insanları aşağlamayın . Bir gün sizde ne dediğimi gayet iyi anlarsınız.

Evet kuzum , bu ilk değil sonda olmayacak biliyorum , benim tüm insiyatifi kullandı beni hayal kırıkları ile başbaşa bıraktı... Herkes konuyu o kadar yanlş anlamış ki bdv ye asla konu açmam. sırf insanları rencide edebilmek için klavyelerini kullanıyorlar, belki ben panik atak yada şeker hastasıyım? Eleştiri adabınca yapılır insanın gözüne soka soka görmemiş denmez, aç gözlü denilmez... Ben ne maddiyatçı biriyim ne dediklerinizde biri, benim gönlümü bir allah bir de ben biliyorum içim rahat. (genel konuşuyorum lilicim) Yorum yazarken bardağın boş tarafıyla da bakmayı deneyin ve insanları aşağlamayın . Bir gün sizde ne dediğimi gayet iyi anlarsınız.
Bebeğim buraya konu açarkende negatif yorumlar geleceğini bilmiş olman lazımdı..
Ama sen kendini biliyorsan gerisi önemli değil..
Şimdi ne durumdasınız peki nişanlınla...

Bebeğim buraya konu açarkende negatif yorumlar geleceğini bilmiş olman lazımdı..
Ama sen kendini biliyorsan gerisi önemli değil..
Şimdi ne durumdasınız peki nişanlınla...

Bütün kırgınlıkların toplamı nedeniyle konuşmuyorum , içimden gelmiyor :KK43:
Bileğinin ölçüsüne göre alındı diyor , yani yalan söylediğimi düşünüyor gözüyle görmeden , o beni uzaktan bu kadar net biçimde kafasında yargıladı ya bende bu kez onu dinlemiycem , bu kez yeniden sarılmıycam. Uzun bir süre kafamı dinliycem kuzum :KK61:

Bence böyle şeylerin adeti olmamalı
Ya da yapmak zorundaymış gibi davranılmamalı
Karşı tarafın içinden geçen, gönlünden kopan neyse o olmalı
Ben böyle düşünüyorum

Zaten birkere boyle bir durum yasamissiniz , ikinci kez yasadiginiz icin nisanlinda oyle dusunmus..

Zaten hergun o bilezigi takmicaksin ayrica hediyedir al at.kenara..
Altin felan bu yuzden aranizi bozmaya degmez.

Bu adamın böyle olduğunu bilmiyordun sanki buradaki insanlara kükrediğin kadar nişanlına kükrersen koçu süsletirsin de,bilezik de taktırırsın boynuzuna...Sinirini yanlış yerden çıkarıyorsun.

Bana aldıydıda verdiydi de küçüktüte birikimdide.. Ayy böyle bitmez bacım bunun sonu gelmez. Bırak birikimide müstakbel kocan düşünsün.

Bu adamın böyle olduğunu bilmiyordun sanki buradaki insanlara kükrediğin kadar nişanlına kükrersen koçu süsletirsin de,bilezik de taktırırsın boynuzuna...Sinirini yanlış yerden çıkarıyorsun.

Tersinden okumasınlar netçe görebilsinler diye büyük yazdım, koç kimin umurunda bilezik kimin umurunda, benim derdim bnim içimi hala görememiş olması, bunu isteseydim mutlaka olurdu zaten benim derdim bu olmadı hiç. Ben onun kadar malesef çirkinleşemiyorum sorunda bu zaten. Sinirimi çıkartmıyorum, yorum eleştiri adabınca yapılır (saygı çerçevesince) kendini bilmezce değil, eleştirilmekten gocunmuyorum çizgisini korusunlar.

Bütün kırgınlıkların toplamı nedeniyle konuşmuyorum , içimden gelmiyor :KK43:
Bileğinin ölçüsüne göre alındı diyor , yani yalan söylediğimi düşünüyor gözüyle görmeden , o beni uzaktan bu kadar net biçimde kafasında yargıladı ya bende bu kez onu dinlemiycem , bu kez yeniden sarılmıycam. Uzun bir süre kafamı dinliycem kuzum :KK61:
Hmm kararının arkasında dur ama, eğer bu kararında yenilirsen seni bir daha ciddiye almaz..
Sanırım o da bunalmış.
Daha askerliği var, bakalım ozaman ne yapacaksınızo_O

Hmm kararının arkasında dur ama, eğer bu kararında yenilirsen seni bir daha ciddiye almaz..
Sanırım o da bunalmış.
Daha askerliği var, bakalım ozaman ne yapacaksınızo_O

Eskisi gibi olursa zaten çekebilceğimi zandetmiyorum , çok sevsemde onun takıntı hastalığıyla hayatımı zindan edemem.

Ya bakın kendimi ifade etmemde mi sorun var anlamıyorum . Sözümüzden sonra takı konuşmaya geldiler ( Ege bölgesinde adettir.) bizimkiler bizde öyle istenilmez elinizden ne geliyorsa dedi , kayınvalidem de ben gelinime 4tane bilezik yapıcam dedi. Ben ve ailem istemedik. Nişan alışverişi yapıcaktık kayınvalidem tez canlıdır bilezik yapmış bana getirmiş bize, özellikle belitmek istiyorum 22ayar değil 22ölçülü almış benim bileğim 19 ve nişanda oynarken bileğimden düşecek kadar genişti , çok büyük geldiği içinde kayınvvalidemde gidelim boyunu ayarlatalım dedi, benimde gözüme anneanemin ve benim yaptırdığım bileziği gördüm ve ASLA bilezik takmasını sevmiyorum, takacağım gün olucak gelinim çünkü ben karşı tarafta bayramlarda görmek istiyor kolumda o yüzden kadınların taktığı altın gibi durmasın diye sahteye benzer kendi yaptırdığımızla değiştirdim kayınvalidem olur kızım dedi , hiç alınma küsmece yok , insan fikrini paylaşamıcaksa alınıp kırılacak diye o zaman yapmacık olmaz mıyız? Bir kere işin içinde fesatlık yok! Nişanda da elimden geleni yaptım zaten çünkü mutlu ediyor bu beni...
Nişanlımda geçenlerde koç bizde adettir boynuzuna altın takılır ama ben birini yapabilirim dedim , boşver nişan yaptık yeni sıkıştırma dedim , hayır olur mu ya yapıcam dedi. Ben arkadaşımda gördüm koyunu gelin gibi süslüyorlar getiriyorlar çok güzel ama hayvan kesiliyor, ben zaten dayanamam o hayvancağız süslü püslü gelecek sonra kesilecek çok üzülürüm, zaten hem benim hem onun da borcu var , düğün paramız yok , birikime ihtiyacımız var , o zaman aşkım koça vereceğin parayı altın yap ileriye yatırımımız olur dedim(BİLEZİK DEMEDİM), sonra nişanlım geldi dedi bilezik yaptırıcam, annemle gidrsiniz siz dedi , bende işten geç çıktığımı kuyumcular kapanıcağını söyledim, sende ki bilezik değer kaybediormuş zarar ederiz dedi bende öğrenmiştim zarar edilmiomuş diye söyledim. Kayınvalidem yaptırıp getirmiş anneme bayram için, 19 numara geçen seferden biliyor bilek ölçümü gram değil bu 19 , kelepçe yaptırmış gayetde güzeldi benbeğenmedim demedim, bu da kalıp olarak küçük geldi bileğime ve zorla yamularak girdi, ben bi kaç kere daha tak çıkar yaparsam kırılacak ve hurda olacak, zarar ederiz diye daha önce bi konuşma geçtiği için belki kayınvalidem bilmiyordur diye bu konuşmasından dolayı söyledim beyaz altın var içinde yarı yarıya satarız ilerde dedim, ben ağırlığından bahsetmedimmm, modelini beğenmiyorum demedim!! Nişanlımda bana; peki , tamam değştiririz, sen hep böyle yapıosun, beni salak yerine koyma dedi, hıçkırıklara boğuldum bana acımasızca ağla dedi. Bende diyorum ki benim bu tek kelimeme hak mıydı? Nişanlımın yaptığı tektaşı bende bol bol takıyorum çünkü onu ömrüm boyunca saklıycam , ben ne bilezik ne koç istedim , ne fesatlık ettim ne yüzüne vurdum , ben bu ilişkiye emek verdim altınla değer biçmedim, yapmak istedi yaptı ama bana değil kendine yaptı aslında bende onu düşündüm zarar etmesin ileride satacak diye , biz bugün ayrılmış olsak o altınlar kimin ? benim mi sanki ? İyi okuyup doğru anlayın allah aşkına, ben olduğum gibiyim içim dışım bir fesatlık etsem ilk başta ben onu bozardım öyle düşünseydim! Ben onu düşünürken o bana bunu nasıl yakıştırabildi onun burukluğunu yaşıyorum sadece... Sizin dediğiniz gibi biri olmadım ASLA ve KATİYEN de ben kendimi maddiyata benliğimi SATMAM , sevdiğim insanları da...
Yorum yapmak için, kendini tatmin edip prim sağlamak için benim üzerimden alıntı yapmayın ? BDV eğlence yeri değil.

Back
X