Çok kırıcı alaycı insanlar burada.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben daha önce de yazdım, arabistan'ın simgesel amaçla yazıldığını düşünüyorum. biraz da malum kişinin mimli olmasından :110:

yok kuzum böyle bir güruh var
a desen "yallah arabistana"
b desen "defol amerikaya"
o kadar saçma ve içi boşaltıldı ki selam vereni sınır dışı etme potansiyeline ulaştık..

niye açık olan amerikaya
kapalı olan arabistana algısı var ?
bu vatani kapalı açık kadınlar kardeşlikle korumadı mi ?
bu nefret nedir ben anlamıyorum
belli karşı taraf ne dini tam biliyor ne kendini savunmayi el öpüyor diye hemen sınır dışı edilmeyi mi hak ediyor ?
tacizciyi hırsızı arsizi namussuzu barındırdı bu ülke de el öpüyor diye kadını mi barindiramadi da hemen sınır dışı ediliyor..
yahu bırakın artık olur olmadık şeylere arabistana git demeyi çok komik duruyor..

yok simgeden kastım açık kapalı anlamında değildi.
hali hazırda arabistan bize göre çok daha geriden gelen bir ülke.
vurgulanmak istenenin cehalet olduğunu düşünüyorum.

yani başı açık olup zihni geride kalmış insanlar yok mu ? çok var.. onlar için kimse amerikaya git demiyor. gibi..

yok simgeden kastım açık kapalı anlamında değildi.
hali hazırda arabistan bize göre çok daha geriden gelen bir ülke.
vurgulanmak istenenin cehalet olduğunu düşünüyorum.

yani başı açık olup zihni geride kalmış insanlar yok mu ? çok var.. onlar için kimse amerikaya git demiyor. gibi..

yok bunun bu anlamda söylendiğini düşünmüyorum..
bu yıllardır olan çok çirkin bir söylem kaldı ki bunu kullanan insanlar ilk anamıza söylemekle başladı..
basortusu için ailemin neler çektiğini ben bilirim o dönem cıktı bu söz ortaya..
ve hala bugün açık/kapalı okumuş/okumamış kadınların birbirine destek olduğu dönemde bile bunun dile dolanması bana iyi niyet yada farklı anlamda söylendi olarak gelmiyor malesef boş boş kullanılıyor cümle alt metni düşünülmeden..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X