Çok kırıcı alaycı insanlar burada.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O senin esin baban değil. Elini öpmek nedir?o senden üstün bir varlık mi? Senden büyük bir esin olduğu için elini öpmek nedir?eşim diyosun baba degil.erkek kadın saygı birdir.bu şekilde ona onun senden üstün olduğu imajını yaratiyosun belki başka neler.inan çok üzgünüm suan.hayatta herseyi kendim yapmış biri olarak okula dahi kendi imkanlarına gitmiş biri olarak ve bunun tadını çıkarmış biri olarak inan çok üzgünüm.lütfen oku ve kendi ayaklarının üzerinde dur.nasıl olacak bilmiyorum ama oku.ve kendini sev.kimse senden daha önde değil sakın kendini ezdirme 1 cümle dahi söze susma.eşim o yapar o söyler deme.alttan alma.lütfen kadınlık bunlar degil

Kimsenin niyetini bilemem, ama Arabistan olayını ortaya atan üyenin o lafı inançla ilgili söylediğini düşünmedim ben.

Şikayet edilen üye "ben eşimin elini öpüyorum, çünkü inancım bunu emrediyor, ben buna inanıyorum" deseydi o Arabistan lafını inanca gönderme, ötekileştirme olarak yorumlardım.

Ama "aman siz öpmeyin maazallah egonuz zedelenir. Eşin eli öpülür çünkü işe gidip para getiriyor, eve bakıyor" vs dedi. Geçenlerde ev işiyle ilgili bir konuda da yardırmıştı böyle. Erkek iş yapmazmış vs...
Gerekçesi erkeği kendisinden üstün görmesi, erkeğin para getirmesi; kısacası erkeğin errrrkek, kendisinin kıdın olması.
Arabistan'daki kadınların durumu da malum.
Orada bahsedilen Arabistan "yallah Arabistan'a" cümlesindeki yer değil, kadının adının olmadığı yerdi bence.

Tabii ki yaşadıklarımızdan, gördüklerimizden dolayı aynı hassasiyetlere sahip değilizdir. Ama olayın "bence"si bu. Kimin umurundaysa artık :KK53:

Sizin yazdığınız şekilde de olabilir evet ama herkesin yazılanı anlayış biçimi o konuyla ilgili önceki yaşadıklarına , duyduklarına göre değişiyor dediğiniz gibi.
Öyle kendi kendimize yazıyoruz biz burada zaten :KK53:

Bu konuda benim de yazmak istediğim bişeyler var! Geçen benim konumu kim şeetti çabuk çıksın!! :sinirli:

Önceki konunu bilmiyorum. Cahillik etmişsin bunu sende kabul ediyorsun. Ama kocan madem okumanı istiyor kucağındaki çocuk ne? Çocuk ev eş okul kolay mı? Okulu bitirip yapsaydınız bari.
Dinen kocaya saygı vardır diyorsunuz da kadına da saygı var. Siz o kısmı bilmiyorsunuz herhalde. Benim de eşimle 9 yaş farkım var büyük diye elini öpmem. Elini öpmek nedir? Eşinizin egosunu okşuyorsunuz. Dinde kocanızın elini öpün diye bişey yok. Sevgi saygı karşılıklıdır. Böyle olmaz. yaşınızın cahilliği ve arkanızda kimsesizliğinizden dolayı adam bence sizi bastırıyor gibi geldi. Otur şükür et moduna girmişsiniz.
Anadolunun bir cok yerinde bu boyle bayramda esin eli öpülür eski bir gelenek hic duymamis olabilirsiniz

Anadolunun bir cok yerinde bu boyle bayramda esin eli öpülür eski bir gelenek hic duymamis olabilirsiniz
Ben duymadım demedim ki. Ben anadolu insanıyım zaten. Hatta anadoluda yaşıyorum. Ama yıl olmuş 2020 eşe saygı el öpmek ile mi oluyor? Sevgiden öpmek ayrı. Ama eşim benden büyük e ben bayramlarda saygıdan elini öpeyim demek saçmalık bence.

Ben duymadım demedim ki. Ben anadolu insanıyım zaten. Hatta anadoluda yaşıyorum. Ama yıl olmuş 2020 eşe saygı el öpmek ile mi oluyor? Sevgiden öpmek ayrı. Ama eşim benden büyük e ben bayramlarda saygıdan elini öpeyim demek saçmalık bence.
Bence sacma degil . Eski bir gelenege cok fazla sinirlenmediniz mi. Sizcede ? Kisiden kişiye görüşler değişir

Bence sacma degil . Eski bir gelenege cok fazla sinirlenmediniz mi. Sizcede ? Kisiden kişiye görüşler değişir
Sinirlendiğimi iki satırdan çıkarmış olmanıza şaşırdım. Oysa ki gayet sakinim.
Eski gelenek adı altında kadının ezilmesine karşıyım. Eski geleneklerde hep kadın aşağılanıp, hör görülüyor sizde buna çanak tutmayın lütfen. Konu sahibi yaşının verdiği gençlik ve cahillik ile böyle yapmış. Bende fikrimi söyledim. Ezmeyin, ezdirmeyin kendinizi... Öbür türlü kocasının elini değil ayağını öpse beni ilgilendirmez.

Ben sadece eşin degil topluca el öpmeye karsiyim, el öpenler litfen biraz kenari kaysin👎🏽👎🏽👎🏽👎🏽👎🏽
Ne olacak simdi? 😁

Şaka maka benim de bazi gelenekler
özellikle el öpme hiç hiç hosuma gitmiyor ama durduk yere insanlari niye bundan
vazgecirmeye calisiyoruz, kimseye zarari yok sonucta. 🙄🙄

Sinirlendiğimi iki satırdan çıkarmış olmanıza şaşırdım. Oysa ki gayet sakinim.
Eski gelenek adı altında kadının ezilmesine karşıyım. Eski geleneklerde hep kadın aşağılanıp, hör görülüyor sizde buna çanak tutmayın lütfen. Konu sahibi yaşının verdiği gençlik ve cahillik ile böyle yapmış. Bende fikrimi söyledim. Ezmeyin, ezdirmeyin kendinizi... Öbür türlü kocasının elini değil ayağını öpse beni ilgilendirmez.
Cok abartiyorsunuz . Ayrica Sinirlendiniz aşikar. Önemli olan el öpmek yada opturmek degil sevginin ve sayginin karsilikli olmasi o onun elini öpüyor bu bunun elini opuyor diye kimse ezilmiyor kendini ezdirmeyn insan el opsede ezdirmez opmesede.

Cok abartiyorsunuz . Ayrica Sinirlendiniz aşikar. Önemli olan el öpmek yada opturmek degil sevginin ve sayginin karsilikli olmasi o onun elini öpüyor bu bunun elini opuyor diye kimse ezilmiyor kendini ezdirmeyn insan el opsede ezdirmez opmesede.
Sinirlenmedim ama sinirlendiğimi iddia ederek sinirlendirmeye başladınız. Konuşma şeklim bu diğer yorumlara bakıp bunu rahatlıkla anlayabilirsiniz.
Siz konuyu tam okumamışsınız sanırım. Konu sahibi saygıdan elini öpüyor, peki karşılığında eşi ne yapıyor? Karşılıksız saygı saygı değildir. Dini de bunlara alet etmiş. Dinde böyle bişey yok. Koca üstün varlık değil o da bir kul.
Neyse polemiğe gerek yok siz gece gece uğraş arıyorsunuz herhalde fırsat vermeyeceğim.
Herkesin fikri kendine.

" Bazen kalbin açılması için kırılması gerekir " Mark Wolyn diye bir yazar bir kitabında söylemiş. Bir psikologumuzda bunun üzerine " Kırgınlıklar bazen iyidir, kendini geliştirmen onarman ve daha iyisine ulaşman için fırsattır. Kendini daha iyi tanımanı olanı olmayanı görmeni sağlar" diye eklemiş.

Biz üyeler bazende bunu yapıyoruz kendinize gelin diye napalım :kahve:

Konunun içinde konudan bağımsız 3 değişik konu var :KK70:
Bunu tek biz kadınlar başarabiliriz.😉

Yani biri attığım beğenileri görse bu da kafayı yemiş der. Bu nasıl bir konu böyle hayret ettim nasıl kaçırmışım. Hiç bu kadar herkese hak verdiğim ve aynı zamanda herkese kızdığım bir konu olmamıştı. 😂

Yahu hayretler içerisindeyim. Kadın cahilin teki belli. Tamam yine şikayet et hakaret ettiği için, tehdit ettiği için. Ama fetocu ne demek? Bu nasıl bir dengesizlik hiç anlamadım. Ne kadar tanıyorsunuz da burada yazdıklarından fetocu diyebiliyorsunuz. Sırf adli makamlarin ilgisini çekmek içinse nasıl bir karaktersizlik. İnanın kimin yazdığını bile hatırlamıyorum ama feto olayına güldüm resmen şaka zannettim. Bir de baktım herkes ciddi.

Bu kadar kötü olmayın rica ediyorum. Şikayetini et ne yaparsan yap ama terörist damgası vurmak çok ama çok ayıp.

Ayrıca yöneticilerin başına bir iş mi geldi şaşkınım bu konu nasıl hala açık 🥴
Bir iki kişi defedilmiş, diğerleri hala burada. Acaba infaz mı edildi cezaları. Yoksa cidden yöneticilerin bir sıkıntısı mı var. Meraktayım 🤷‍♀️

Kimsenin niyetini bilemem, ama Arabistan olayını ortaya atan üyenin o lafı inançla ilgili söylediğini düşünmedim ben.

Şikayet edilen üye "ben eşimin elini öpüyorum, çünkü inancım bunu emrediyor, ben buna inanıyorum" deseydi o Arabistan lafını inanca gönderme, ötekileştirme olarak yorumlardım.

Ama "aman siz öpmeyin maazallah egonuz zedelenir. Eşin eli öpülür çünkü işe gidip para getiriyor, eve bakıyor" vs dedi. Geçenlerde ev işiyle ilgili bir konuda da yardırmıştı böyle. Erkek iş yapmazmış vs...
Gerekçesi erkeği kendisinden üstün görmesi, erkeğin para getirmesi; kısacası erkeğin errrrkek, kendisinin kıdın olması.
Arabistan'daki kadınların durumu da malum.
Orada bahsedilen Arabistan "yallah Arabistan'a" cümlesindeki yer değil, kadının adının olmadığı yerdi bence.

Tabii ki yaşadıklarımızdan, gördüklerimizden dolayı aynı hassasiyetlere sahip değilizdir. Ama olayın "bence"si bu. Kimin umurundaysa artık :KK53:

yaaa tam aynı şeyi düşünüyorum bende. tamamen simgesel; kadının adı yok'a yapılmış bir gönderme

" Bazen kalbin açılması için kırılması gerekir " Mark Wolyn diye bir yazar bir kitabında söylemiş. Bir psikologumuzda bunun üzerine " Kırgınlıklar bazen iyidir, kendini geliştirmen onarman ve daha iyisine ulaşman için fırsattır. Kendini daha iyi tanımanı olanı olmayanı görmeni sağlar" diye eklemiş.

Biz üyeler bazende bunu yapıyoruz kendinize gelin diye napalım :kahve:
Bu sozler cok güzel ben de eklemek istedim.
Mevlana: Kirildim diye üzülme ışık o açikliktan iceri girecek.

yine neler olmuş yahu ?
arabistan abd sözleri havalarda uçuşuyor..
birinin cikipta kocamin elini öpüyorum yazmasıyla
burası arabistan değil..
ne alaka ?
olur olmaz şeylere insanları arabistana amerikaya postalamaya çalışmak nedir ?
herkes saygı saygı diye gezerken aksine saygı duymayıp tüm kinini kusmak nedir arkadaş..
niye bizim insanımız keni insanına bu kadar kinli?(iki taraf ) isteyen istediğinin istediği yerini öpsün "saygidan" demesine kızıyorsak ona gore cevap veririz.. arabistan ne alaka ?
iki tarafta haksız bana göre.

yine neler olmuş yahu ?
arabistan abd sözleri havalarda uçuşuyor..
birinin cikipta kocamin elini öpüyorum yazmasıyla
burası arabistan değil..
ne alaka ?
olur olmaz şeylere insanları arabistana amerikaya postalamaya çalışmak nedir ?
herkes saygı saygı diye gezerken aksine saygı duymayıp tüm kinini kusmak nedir arkadaş..
niye bizim insanımız keni insanına bu kadar kinli?(iki taraf ) isteyen istediğinin istediği yerini öpsün "saygidan" demesine kızıyorsak ona gore cevap veririz.. arabistan ne alaka ?
iki tarafta haksız bana göre.

ben daha önce de yazdım, arabistan'ın simgesel amaçla yazıldığını düşünüyorum. biraz da malum kişinin mimli olmasından :110:

niye açık olan amerikaya
kapalı olan arabistana algısı var ?
bu vatani kapalı açık kadınlar kardeşlikle korumadı mi ?
bu nefret nedir ben anlamıyorum
belli karşı taraf ne dini tam biliyor ne kendini savunmayi el öpüyor diye hemen sınır dışı edilmeyi mi hak ediyor ?
tacizciyi hırsızı arsizi namussuzu barındırdı bu ülke de el öpüyor diye kadını mi barindiramadi da hemen sınır dışı ediliyor..
yahu bırakın artık olur olmadık şeylere arabistana git demeyi çok komik duruyor..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X