Çok kırıcı alaycı insanlar burada.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yine konu sahibinin konuyu yazıp gittiği ama yorumlardan yürüyüp giden bir konu oldu. Kocasının elini yazmasaydı iyiydi 🙄 neden bu kadar tepki almış onuda anlamış değilim, eşimin elini hiç öpmedim ama öpenleri yerden yere vurmanın hiç savunulur bir tarafı yok.

Sonra olayın baş kahramanlarından biri geldi, onun yorumları ve karşı yorumlar bizi bizzat bu noktaya getirdi 😅😅
çünkü bayılıyoruz birisi karşıt fikir söylesin de gömelim. herkes sadece kendi hayatını ve yaptıkları doğru zannedip aksi şekilde yaşamlar da olabileceğini kabullenemiyor.

Valla yorumunun devamını okumadım , sadece baştaki cumlene yazıyorum
Lütfen tekrar tekrar okur musun? Beynin görmek istediğini gösteriyor sana sanırım , ısrarla Arabistan'a git demiş diyorsun
Sana özellikle alintiladim ilk mesaji
Kimse öyle birşey demedi , arabistanda yaşamıyoruz dedi , git kelimesi geçmedi , tekrar yazıyorum kimse Arabistan'a git demedi , kadın arabistanda yasamiyoruz dedi , lütfen mesajıma dönüp tekrar bak
ay evet bunu bi netleştirmek lazım cidden.
kimse arabistan'a git demedi.
burası arabistan değil dendi. bir arkadaş el öpmek arap adeti değil demiş ama ben burada arabistan'ın cehaleti nedeniyle simge olarak söylendiğini düşünüyorum. en azından öyle algıladım.
arkadaşta burası arabistan değil yorumuna elimde olsa giderim diye cevap verdi.
olay da öyle patlak verdi zaten.

3nity 3nity başkası için yapmazdım ama senin için yaptım , polemiğe girmek istemiyorum , bu konuya son mesajımı yaziyorum
Ancak senin bu tepkiyi vermen beni çok büyük hayal kırıklığına uğrattı , umurunda değildir büyük ihtimalle benim düşüncem ve hislerin ama bu kadını savunmasını bekleyeceğim son insandin bu forumda

Dediğim gibi amacım polemik değil ancak tek taraflı bakmasaydin keşke , kimse üyeye yallah Arabistan'a demedi
Kadın gayet normal biz Arabistan'da mi yaşıyoruz demesi üzerine söz konusu üye orada yaşamayı tercih ederdim dedi , sonra içindeki tüm nefreti küstü , ayırımcılık yaptı , keşke gitseniz dedi , biz çoğunluğun dedi , bana yılanın başını küçükken ezeceksin dedi , dedi de dedi

Bu forumda dini görüşüm , yaşam şeklim yüzünden defalarca bireysel hakarete uğradım , muhafazakar arkadaşlarımızdan bir kişi bile beni savunması , hoş böyle bir brklentim de olmadı zaten , ancak artık 90'larda yaşamıyoruz , kimse başörtülü diye okuyamamak , devlet kurumlarında calisanamamak gibi sorunlar yaşanmiyor ( çok şükür)
Ancak ülkede ayrımcılık yapan , kendisi gibi olmayanlardan nefret eden bir kısım da mevcut söz konusu üye gibi
Bunun gibilerin karşısında esas eskiden ezilenlerin durması gerektiğini düşünüyorum
Ben zamanında mini etegimle İstanbul üniversitesi kapısında türbanlı arkadaşlarımla beraber polisten dayak da yedim ama gün gelip o gün ezilenlerin bu kadar haksızlığa sesini cikarmayip , ezme sırası bizde diye düşüneceğini hiç akıl edememiştim
Gerçekten büyük hayal kırıklığı benimicin

Neden umrumda olmasın hayal kırıklığına uğratmış olmak yada hissettigin?
Ben umursamaz biri değilim, seni de seviyorum..

Okumadigin mesajda sadece tek kelimenin, bana neler cagristirdigini yazdim
Ben daha önce siyasî başlıklarda da defalarca, yakın donemde bazi konularin travmatik oldugunu hep soyledim
Sen de mesela, neden bir kadının kıyafet seçimi yüzünden polise karşı ona kalkan olmak zorunda kaldın?
Yada ben neden bugün kimse kadının doğum şekline, kaç çocuk doğuracağına, kurtaj kararına karisamaz, diye, bir kadının bedeni üzerinde kurulmaya çalışan hakimiyete direniyorum?
Neden bize bunlar yapıldı bilmiyorum ama sonucları travmatik.
Bugün gördük ki, kelimeler de travmatik. :)

ay evet bunu bi netleştirmek lazım cidden.
kimse arabistan'a git demedi.
burası arabistan değil dendi. bir arkadaş el öpmek arap adeti değil demiş ama ben burada arabistan'ın cehaleti nedeniyle simge olarak söylendiğini düşünüyorum. en azından öyle algıladım.
arkadaşta burası arabistan değil yorumuna elimde olsa giderim diye cevap verdi.
olay da öyle patlak verdi zaten.
İşte o arkadaş kendine edilen hakareti farkedemeyecek kadar yazılanlardan bı haber. Elimde olsa gitsem traji komik bir cevap aslında. Aklı başında biri Arabistan'da yaşayabilirsin lafına çok farklı bir cevap verirdi.

Arabistan'da yaşayabilirsin sadece cahillikten değil, profil resmindeki başörtülü resimden dolayı yazıldı büyük ihtimalle. Çünkü Arabistan'da yasasın denilen insanların profili belli yıllardır. Bende sırf giyimimden dolayı burayı Arabistan'a cevirdiniz,keske gitseniz bu ülkeden sözüyle muhattap oldum 2 defa. Bunun altında yatan düşünceyi burada tartışmanın bir manasi da yok.

Arabistan'a yasabilirsin lafını bu lafa muhattap olmamış ve olmayacak arkadaşların, ne kadar itici olduğunu ve bazı üyeleri neden bu kadar rahatsiz ettiğini anlayabileceklerini sanmıyorum açıkçası.

Son düzenleme:
İsterseniz beşer beşer ureyin yine de bizim sayımızı geçemeyeceksiniz 😁😁
İnan sayfalarca geri dönüp baktım muhafazakar uyelerimizden bir kişi de çıkıp bu şekilde ayrım yapamazsın , insanlara hakaret edemezsin , bölücülük yapamazsın demedi
O üyeye kimse Arabistan'a git demedi , kendisi dedi keşke Arabistan'da yasasaydim diye , kendisi başlattı herşeyi , başka uyeye veterinere git tedavi ol dedi , bana yılanın başını küçükken ezeceksin dedi !!! Ki benim tepemi attırıp şikayet etmeme vesile olan mesajı oydu , rica ediyorum haklının yanında olun , zaten biz siz kavgası yüzünden bu hale geldi ülke

Bakın milana22 , bu üstteki sizin mesajınız.
Hangisi gerçek sizsiniz? Siz ilk olarak bu üstteki mesajı değil de, alttaki mesajı yazmış olsaydınız hepimiz sizin arkanızda olurduk. İster kabul edin ister etmeyin, şikayet ettiğiniz kişiyle aynı tavrı göstermişsiniz, bu yüzden size tepkiler...

Eşinin elini öpmekte ne var adamın nerelerini öpüyoruz
🤭 eşimde benim elimi öper ayrıca..
Her kapalı Arabistanda yaşamak zorunda mı
Bıkmadınız bi Arap bi Amerikan hayranlığından

İşte o arkadaş kendine edilen hakareti farkedemeyecek kadar yazılanlardan bı haber. Elimde olsa gitsem traji komik bir cevap aslında. Aklı başında biri Arabistan'da yaşayabilirsin lafına çok farklı bir cevap verirdi.

Arabistan'da yaşayabilirsin sadece cahillikten değil, profil resmindeki başörtülü resimden dolayı yazıldı büyük ihtimalle. Çünkü Arabistan'da yasasın denilen insanların profili belli yıllardır. Bende sırf giyimimden dolayı burayı Arabistan'a cevirdiniz sözüyle muhattap oldum 2 defa. Bunun altında yatan düşünceyi burada tartışmanın bir manasi da yok.

Arabistan'a yasabilirsin lafını bu lafa muhattap olmamış ve olmayacak arkadaşların, ne kadar itici olduğunu ve bazı üyeleri neden bu kadar rahatsiz ettiğini anlayabileceklerini sanmıyorum açıkçası.

bunu yazan üye ne niyetle yazdı bilemiyorum elbette. ben de oluşan algı yazdığım şekildeydi.
başörtülü olmak elbette bir suç değil, herkes inancını özgürce yaşama hakkına sahip. sonuçta kimse birbirinin özgürlük alanına zarar vermedikçe hepimiz dilediğimizi yapabiliriz.

sizin hassasiyetinizi anlıyorum. belirli bir şekilde giyinildiği için sadece görüntü üzerinden insanlara bu şekilde mobbing uygulanmamalı elbette. sonuçta aynı bakış açısıyla türbanlı biri de açık olan hatta gayet rahat giyinen bana buna benzer bir şey söylese tabi ki ben de rahatsız olurum.

şikayet edilen üyeyi eski konularından biliyorum. o konularda zıt görüşteki arkadaşlara - ki aynı üyelerin çoğu bu konuda da vardı - son derece üslupsuz şeyler yazdı. konu sadece buradaki mevzu olmaktan çıkıp eskilerin de birikimi eklenince haliyle olay büyüdü.

ne olursa olsun sadece arabistan lafından, şikayet edilen üyenin bu kadar gaza gelmesi, hakaretleri düğünde para saçar gibi saçması da kabul edilemez. tamam belli çok dar bir çevrede sadece kendisi gibi insanlarla yaşıyor, zıt görüşleri algılamakta bile zorluk çekiyor, nerede kalmış anlayış göstermesi. ama yine de ettiği laflar yenilir yutulur değildi.

açıkçası "burası arabistan değil" ile "yılanın başını küçükken ezeceksin" laflarını karşılaştırınca bana ikincisi daha ağır geliyor.

Bakın milana22 , bu üstteki sizin mesajınız.
Hangisi gerçek sizsiniz? Siz ilk olarak bu üstteki mesajı değil de, alttaki mesajı yazmış olsaydınız hepimiz sizin arkanızda olurduk. İster kabul edin ister etmeyin, şikayet ettiğiniz kişiyle aynı tavrı göstermişsiniz, bu yüzden size tepkiler...

yalnız o ilk mesaj üyenin şu yazısına cevaben yazıldı:

Neyse ya sizden sıkıldım istediğinizi yazın sizler gibi insandn utanıyorum kendilerini bi halt sanıp aman kadın şöyle böyle diye diye ülkeyi ne hale getirdiniz bende kadınım ama kadınla koca arasında ki ilişkisinde kadın yapmamalı gibi akılları kendinize saklayın özentiliğinizden de bıktım çok zorunuza gidiyosa terk edin burayı neyse ki sayımız çok çatlasanızda patlasınız da bu ülke böyle kalacak herşey yerli yerinde olacak sizin yapacağınız tek şey içinizi kemire kemire yok olmak üzülmeyin ama ha kıskançlığı bırakın 😂😂 nyse hadi toplaşıp gidin yavrucaklarımmmm

hepimiz insanız. sırf kendini bilmeden yazıyor diye her söylenene cevapsız kalmak pek de kolay değil :)

bunu yazan üye ne niyetle yazdı bilemiyorum elbette. ben de oluşan algı yazdığım şekildeydi.
başörtülü olmak elbette bir suç değil, herkes inancını özgürce yaşama hakkına sahip. sonuçta kimse birbirinin özgürlük alanına zarar vermedikçe hepimiz dilediğimizi yapabiliriz.

sizin hassasiyetinizi anlıyorum. belirli bir şekilde giyinildiği için sadece görüntü üzerinden insanlara bu şekilde mobbing uygulanmamalı elbette. sonuçta aynı bakış açısıyla türbanlı biri de açık olan hatta gayet rahat giyinen bana buna benzer bir şey söylese tabi ki ben de rahatsız olurum.

şikayet edilen üyeyi eski konularından biliyorum. o konularda zıt görüşteki arkadaşlara - ki aynı üyelerin çoğu bu konuda da vardı - son derece üslupsuz şeyler yazdı. konu sadece buradaki mevzu olmaktan çıkıp eskilerin de birikimi eklenince haliyle olay büyüdü.

ne olursa olsun sadece arabistan lafından, şikayet edilen üyenin bu kadar gaza gelmesi, hakaretleri düğünde para saçar gibi saçması da kabul edilemez. tamam belli çok dar bir çevrede sadece kendisi gibi insanlarla yaşıyor, zıt görüşleri algılamakta bile zorluk çekiyor, nerede kalmış anlayış göstermesi. ama yine de ettiği laflar yenilir yutulur değildi.

açıkçası "burası arabistan değil" ile "yılanın başını küçükken ezeceksin" laflarını karşılaştırınca bana ikincisi daha ağır geliyor.
Önceki konuda bende cevap yazmıştım o üyeye :) sizinde yorumlarınızı da hatırlıyorum. Maalesef birşeyler söylüyor ama savunacak hiçbir bir bilgisi yok. O yüzden kısa dalga geçer cevaplar veriyordu muhtemelen.

O üyeyi ve yazdıklarını kimsenin savunacagını sanmıyorum burada zaten. Ama onun yanlış cümleleri daha o tartışmanın başında Arabistan lafının ortaya atılmasının çirkinliğini örtmüyor. Söylenenlerin hangisi daha kötüydü gibi bir karşılaştırmak gerek yok diye düşünüyorum. Bu kötülük yatıştırmak gibi birşey oluyor.

kızlar
gercekten mı ya
valla ayıp oluyor artık
hadı sarılalım telatabiler gıbı :KK19:
surda bır lezzeti ıkram butonuda yok kı tatlı sunayım agızlar tatlansın

Önceki konuda bende cevap yazmıştım o üyeye :) sizinde yorumlarınızı da hatırlıyorum. Maalesef birşeyler söylüyor ama savunacak hiçbir bir bilgisi yok. O yüzden kısa dalga geçer cevaplar veriyordu muhtemelen.

O üyeyi ve yazdıklarını kimsenin savunacagını sanmıyorum burada zaten. Ama onun yanlış cümleleri daha o tartışmanın başında Arabistan lafının ortaya atılmasının çirkinliğini örtmüyor. Söylenenlerin hangisi daha kötüydü gibi bir karşılaştırmak gerek yok diye düşünüyorum. Bu kötülük yatıştırmak gibi birşey oluyor.

karşılaştırmayı o üye yorumlarını kişiselleştirdiği, bireylere direkt hareket boyutuna indirgediği için yaptım. cimer şikayetinden bağımsız yazdığı pek çok şeyle hakkında bireysel olarak hakaret davaları da başlatılabilir bir noktada zira.

hassasiyet gösterip verdiği tepkinin başka insanlarda hangi hassas noktalara değeceğini düşünmedi arkadaş diyorum. hoş ne kadar hassas yoksa sadece ezbere mi konuşuyor ondan da emin değilim.

kızlar
gercekten mı ya
valla ayıp oluyor artık
hadı sarılalım telatabiler gıbı :KK19:
surda bır lezzeti ıkram butonuda yok kı tatlı sunayım agızlar tatlansın

valla olsa şu dakikada güzel bir tiramisu ya hayır demezdim. saat kaç olursa olsun kilolarca yiyebilirim :KK71:

sivri dilli olmak iyidir, candır.. hele ki bir problem üzerine tartışırken sivri dil görülmeyenleri gösterir. can acıtsa da aslında iyi gelir :)

konuyu alevlendirmek istemiyorum ama buradaki arkadaşa başka konularda çok diller döküldü. gençsin, kendini geliştir, hayata bir de şöyle bak dendi. hatta unutmam çok tatlı başka bir arkadaş kur'andan ayetlerle örnek verdi, hani kendisi dini anlamda hassas diye.. ama o arkadaşa dahi hakaret etti..

bazısına da olmadı mı olmuyor işte..

valla bana da çok kişi gıcık oluyormuş gibi geliyor ama bakalım :KK45:

:KK23:

arkadaslar nıye ponçik minnoş muamalesı yapıyorsunuz sıkayet edılen kadına
sırf sızı yumusatmak ıcın yok kocam kızar yok ben ortaokul mezunuyum dedı nasıl gormuyorsunuz suan dısardan ızleyıp guluyordur
madem oyleymıs elını belıne koyup car car car yazmasaydı ? benım bılgım bu kadar arkadaslar belkı yanlısımdır dusuncem buyudugum kultur bu deseydı gecseydı

bıle ısteye yazdıgı bırsey herkes soyledıklerının arkasında duracak sorumlulugunu alacak bu kadar basıt . nerdeyse goz yası dokeceksınız yahu , kadın sızlere yılanın basını kucukken ezmek gerek bızler cogunlukta olacagız sızın gıbı avrupaı ozentılıgınden yasanayacagı kalmadı dıyor laiklikten gırdı demokrasıden cıktı cumhurıyetın ustune bastı ne sessız kalınacak tabıkı sıkayet edılecek teror yandaslıgını mı savunucaz kadın evlı kocası kızmasın dıye alemsınız
Bende ortaokul mezunuyum oysa ki :27:

Arabistan'da yaşayabilirsin sadece cahillikten değil, profil resmindeki başörtülü resimden dolayı yazıldı büyük ihtimalle. Çünkü Arabistan'da yasasın denilen insanların profili belli yıllardır. Bende sırf giyimimden dolayı burayı Arabistan'a cevirdiniz,keske gitseniz bu ülkeden sözüyle muhattap oldum 2 defa. Bunun altında yatan düşünceyi burada tartışmanın bir manasi da yok.

Kimsenin niyetini bilemem, ama Arabistan olayını ortaya atan üyenin o lafı inançla ilgili söylediğini düşünmedim ben.

Şikayet edilen üye "ben eşimin elini öpüyorum, çünkü inancım bunu emrediyor, ben buna inanıyorum" deseydi o Arabistan lafını inanca gönderme, ötekileştirme olarak yorumlardım.

Ama "aman siz öpmeyin maazallah egonuz zedelenir. Eşin eli öpülür çünkü işe gidip para getiriyor, eve bakıyor" vs dedi. Geçenlerde ev işiyle ilgili bir konuda da yardırmıştı böyle. Erkek iş yapmazmış vs...
Gerekçesi erkeği kendisinden üstün görmesi, erkeğin para getirmesi; kısacası erkeğin errrrkek, kendisinin kıdın olması.
Arabistan'daki kadınların durumu da malum.
Orada bahsedilen Arabistan "yallah Arabistan'a" cümlesindeki yer değil, kadının adının olmadığı yerdi bence.

Tabii ki yaşadıklarımızdan, gördüklerimizden dolayı aynı hassasiyetlere sahip değilizdir. Ama olayın "bence"si bu. Kimin umurundaysa artık :KK53:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X