Çok Kolay Doğum Yaptım

Şu doğum korkusu doğurmaktan dahamı zor ?
İnş. kolay sancısız olur doğumlarımız ama pek öyle bir doğum şekli yok sanırım...

Öyle düşünme işte stajerlik dönemlerimden bu yana sancılı fakat kolay doğum yapan bi çok vakaya tanık oldum kesndizi kasmak yersiz.
Rabbim herkese kolay doğumlar nasip etsin inş.

Arkadaşlar bu yaşadıklarınızı paylaşmanız okadar güzel ve bizim için bir okadar da iyiki.bende 7 aylık hamileyim.zaman geçtikce sitres daha çok artmaya başlıyor ve doğumun nasıl olacağı hakkında daha çok düşünmeye başlıyorum.normal doğumu çok istiyorum ve bunu dr belirttim.oda her hangi bir sorun olmadığı sürece olabileceğini ve kendini mahvetmeye kararlısın dedi.bu sözler tabiki hiç hoşuma gitmedi.bende okadar çok normal doğum yapan varki herkes mahvolmuyor dedim.tabiki bu sözler düşündükce sinirlerimi bozuyor.umarım ogün geldiğinde doğumum normal sağlıklı olur.dua ediyorum.

öncelikle anne adayı olmana çok sevindim.tebrik ederim. sancıyı su içinde çekmemi arkadaşlarım tavsiye etti. onlar uygulamışlar ağrısız çekmişler sancılarını bende denedim, evet ılık su içinde sancı çekmek gayet rahat oluyor. ıkınma olayını doktorum tavsiye etmişti. doğum başladıktan sonra(yani suyun geldikten sonra) sancın olsada olmasa da ıkın.ama sadece çocugu aşağı itebilmek için ıkın. doğumun daha kısa sürede olacak göreceksin. ayrıca o bitkisel yöntemide denedim.belkide onun etkisiyle çok rahat bir doğum yaptım. doğum haberini bekliyorum:)))

yalnış biliosun canım.kesinlikle çatala alınmadan ıkınmıyosun.ben hemen doğum yapayım die ıkındım rahim şişmiş bebek geri gitmişşşş.yalnış bilgilerimden dolayı sezeryana alıyolardı az kalsın.akannehir

meleğim 16 aynen anlattığın gibi okuyup duruyorum herşeyi ama ben spiral taktırırken bile delirmiştim ay uy diye diye.demir bir alet takılıyor ve biraz açıyorlar içini ay felaket bişi sanki içini zorluyorlar gibi. yani normal doğum ve çıkış esnası onun binlerce katı gibi olacak diye korkuyorum.sen çıkışını anlamıyoruz demişsin cidden öyle mi hanımlar ya?o an ki açılmamı acıyı veren nedir yani?

normal doğumun zorluğu sancılar.doğumhaneye aldıklarında kendini doğurmuş sayyy.
bende omuzları nasıl çıkacak die korkardımmm.ama anlamıosun bile balık gibi çıkıverdi yaaaa.
muhteşem bir an onun çıkışını görmekkkk.zemuszemus

Arkadaşlar bu yaşadıklarınızı paylaşmanız okadar güzel ve bizim için bir okadar da iyiki.bende 7 aylık hamileyim.zaman geçtikce sitres daha çok artmaya başlıyor ve doğumun nasıl olacağı hakkında daha çok düşünmeye başlıyorum.normal doğumu çok istiyorum ve bunu dr belirttim.oda her hangi bir sorun olmadığı sürece olabileceğini ve kendini mahvetmeye kararlısın dedi.bu sözler tabiki hiç hoşuma gitmedi.bende okadar çok normal doğum yapan varki herkes mahvolmuyor dedim.tabiki bu sözler düşündükce sinirlerimi bozuyor.umarım ogün geldiğinde doğumum normal sağlıklı olur.dua ediyorum.

doktorunuz normal yanlısı değil gibi geldi bana başka alternatifler bulun derim

yalnış biliosun canım.kesinlikle çatala alınmadan ıkınmıyosun.ben hemen doğum yapayım die ıkındım rahim şişmiş bebek geri gitmişşşş.yalnış bilgilerimden dolayı sezeryana alıyolardı az kalsın.akannehir
bence de dr ne derse onu yapın kızlar sakın önceden ıkınmayın benim ıkınma hissim arabda gelmişti ben zor tuttum kendimi ıkınmamak için dr görmeden o bir şey demeden ıkınmamak lazım doğumun evrelerini okuyun bak orda da yazıyor
cnm stres çok artıyor biliyorum ama o mantıksız dr a devam etmyip daha normal bir dr aramanı öneririm senin normal doğuramayacağını nerden biliyor muayene oldun mu sen? ne demek kendini mahvetmek? normal doğumdan önceki sancılar dayanılmayacak ölçüde değil, ıkınmak yoruyor sadece ıkınmak mı acaba mahvetmek o dr.a göre? nasıl bir dr o yaaa... çok sinirlendim bak... dr desteği çok önemli bence dr unu değiştir. ben doğurunca dikişler atılırken sürekli dr a teşekkür ettim durdum o olmasa güç vermese yapamazdım.
normal doğumun zorluğu sancılar.doğumhaneye aldıklarında kendini doğurmuş sayyy.
bende omuzları nasıl çıkacak die korkardımmm.ama anlamıosun bile balık gibi çıkıverdi yaaaa.
muhteşem bir an onun çıkışını görmekkkk.zemuszemus

evet cnm kafa çıkınca bitiyor her şey ondan sonra yatıyosun onlar hallediyorlar ne gerekirse. biz gel keyfim gel ohh...:)
valla ben sancıları yolda çektiğimden zor da gelmedi aman annem üzülmesin tansiyonu çıkmasın aman eşim korkmasın telaşlanmasın araba sürüyor dayan diye diye dua okuya okuya gittim hast.ye hiçbişey de anlamdım valla.
sana katılıyorum muhteşem bir andı. hala gzlerimin önünde...

Arkadaşlar bu yaşadıklarınızı paylaşmanız okadar güzel ve bizim için bir okadar da iyiki.bende 7 aylık hamileyim.zaman geçtikce sitres daha çok artmaya başlıyor ve doğumun nasıl olacağı hakkında daha çok düşünmeye başlıyorum.normal doğumu çok istiyorum ve bunu dr belirttim.oda her hangi bir sorun olmadığı sürece olabileceğini ve kendini mahvetmeye kararlısın dedi.bu sözler tabiki hiç hoşuma gitmedi.bende okadar çok normal doğum yapan varki herkes mahvolmuyor dedim.tabiki bu sözler düşündükce sinirlerimi bozuyor.umarım ogün geldiğinde doğumum normal sağlıklı olur.dua ediyorum.[/QUOT

canım onlar yaptıkları her sezeryan için prim alıyolarmış.onun için meraklılar kesip biçmeye.kolaylarına da gidiyooo.
kasaplar sankiii.
normal doğurmak yeniden doğmaktır.neden mahvolsun ki insan.konuşmuş iştee.

32 haftalıkken erken doğum başlangıcım oldu 2 cm açıklığım vardı doğumu durdurdular 37 haftalık gebeliğimin sürecine girdiğimde sancılarım başladı hemen hastaneye gitmedim ( psikoloji açısından daha rahat oluyorsunuz ) yaklaşık 1,5 saat evde sancı çektim daha sonrasında hastaneye gittim. Muayene ve doğum toplam 20 dakika sürdü normal doğum yaptım . abarttıkları kadar korkunç hiçbirsey yok sadece ıkınmalarını doğru yapman yeterli çünkü o an allah öyle bir güç veriyorki zaten bebeğini biran çnce görebilme heyecanıda eklendiği için çok kolay oluyor inşallah herkes benım gibi doğum yapar dikişim olmasına rağmen ertesi gün kot pantolon giymeye devam ettim. allah bir avazda kurtarsın arkadaşlar

suan hamıle olupta bu konuyu okuyan herkese bebişlerini hayırlısıyla kucaklarına almalarını diliyorumm..ben dogum yapalı 6 ay oldu.hamilelik donemımde cok rahattım her ısımı kendım yaptım evımız 5 kat merdıvenelrı ın cık bana cok ıyı spor oldu :D gerci fazla kıloda almadıgım ıcın avantajlıydım 38+2 haftada dogumum gercklestı bıgun once felaket belım agrıyodu yuruyemıyodum nerdeyse yengem dogurmayasın kıs demsıtı hatta bende daha erken gunum var ıs yaptım ondandır demsıtım sen dogurcan demıstı gulusmustuk..gece 3te uyandım lavaboya kalktıgımda kahverengı bı akıntı gelmsıtı kan gıbıydı işaret olabılecegını duymustum annemle konustum anneannemde ordaydı beklesın ısaretı gelmıs dedı:) sabah 7 kadr hafıf hafıf sancım oldu sabah hastaneye gıttım baktılar dogum yok dedıler eve geldık sat 10 du 1 saat snra benım agrılarım cok sık olmaya basladıı ama ısın tuhafı agrı belımden gırıodu ve ben oturdugumda kalkamıyodum sankı daha cok agrıyodu butun sancımı ayakta cektım ne yatabıldım ne oturabıldım saat 2 de tekrar hast.gıttık bu sefer yatıs verdıler hastanede sancı cekmek daha zor evde cekmenızı tavsıye ederım kıslar daha rahat oluyo cunku hastanede kımse yok yanınızda aıleden dıger turlu annen olur enazından destek olur sızee..son saatlerde sancılar cok sıklastıı o anlarım zordu benım bı an once doguma gırmek ıstıyodum suyum erken geldı ama dogum snra gerklestı o yzdende olabılır en son doktor kont ettı bıraz daha va r dedı 2 dk snra bacaklarım kasılıyo dıye bagırmıısm ;:D hemen doguma aldılar o an hem heyecan hem bı mutlulk vardı hem acım bıtcek hem yavrumu kucagıma alcaktımm yururken ıkınmam geldı tuttum kedımı allah korusun o an ıkınsam belkı oracıkta dogurcaktım yataga yattım allah razı olsun doktorum genc ama cok ıyı bırıydıı dedıkı bak sakın bagırma tatlım sancın geldıgınde ıkınkı dogum cok kolay olsun ben tamam dedım ama sancım yokk:D doktor yattınca sansın gııttımı yoksa dedı gulduk o an sancım geldı ve ıkındımm son gucumlee vee 3uncu ıkınmamda bebegımın kafasının cıktıgını hıssettım o an okadr farklı kıı kafası cıkıyo sonra donuyo omuzları cıkıyoo balık gıbı donerek..herseyı hıssetdıyosuncıkısını donusunu harıka bı duyguu..sonra koydular oglusumu karsıya az once karnındaydı suan karsında ölcümlerı yapılıyoo bu bı mucizee:)) zaten bebek cıkar cıkmaz ınanın hamıle arkadslar hıçbır agrınız kalmıyoo o an hersey bıttıyoo benım dıkısım var 3 tane ve sonum zor cıktı ama hıcbırının acısını hıssetmedım cunku karsımda 9 ay bekledıgımm acısını sancısını cekerek dunyaya getırdıgım oglusum vardıı zaten o an dıkısı mıkısı dusunmuyosun ben hemen oglum nasıl saglıgı ıyımı ters bısey yok demı dıye soru yagmuruna baslamıstım:) snra hemsıre gıydırdı kucagıma verdı o bana baktı ben ona iştee annelikk kopuyorumnanaktan allah herkese nasip etsinn

selam arkadaslar ben iki cocuk annesi 24 yasinda biriyim size ilk dogumumu anlatmak istedim.
illk hamileligimde inanin 9 ay boyunca hic dogumu düsünmedim hep icimden dedimm niye düsünüyon nasil olsa o bebek bi sekilde ordan cikicak.
Tam 38 haftaliktim bi gece uykumdan birden uyandim ve asiri tuvaletimin geldigini hissettim. tuvalete gittim geldim ama sürekli su kaybediodum ne oldugunu bile anlamamistim cünkü daha günüme vardi. gece yarisi annemi aradim napcam sancim falan yok dedim
oda bilmiom dedi dur komsuyu ari dedi, gecenin bi vakti ben onu o baskasini aradik durduk. aradan bi kac dk gecti annem geri aradi hazirlan git hastaneye suyun gelmesi dodumun yaklasmasi mis dedi. Hadi ya ama sancim yok dedim yinede hazirlandim bi güzel giyindim makyaj yaptim sonra esimi kaldirdim düsünün doguma gidiom ve makyaj yapiom :) gecenin körü bide :D
hazirlaninca esimi kaldirdim kalk hastaneye gidioz dedim noldu sancilandinmi dedi birden kalkti panik oldu bende biseyim yok suyum geldi dedim rahat rahat oda giyindi kalktik sakalasa sakalasa hastaneye gittik
doktor bakti dedi burda kalman lazim her an dogum olabiir dedi
odami hazirladilar ve yanliz odaya aldilar beni bi serum yedim ve serum biter bitmez sancilarim basladi. her sanci geldiginde sekilde sekile giriodum esim bi yanda ben bi yanda gülüsüyoduk o gülüyo diye bende gülüyodum yarim saat 10dk da bi sanci cektim sonra 5 dk da bire düstü
o sirada doktorum geldi yorulduysan dusa gir istersen dedi bende suyu cok severim baliklama atladim sanci cekiodum ve rahatlim diye dusa girdimm ilik su okadar iyi geldiki sormayin
dustan ciktim sanci falan kesildi gayet normaldim giyindim esim saclarimi taradi yataga yattim ve aniden bebegin geldigini hissettim okadar basinc oluoduki esime dedim git doktoru cagir esim gitti dr u bulamio oraya gidio buraya gidio doktor yok bende dogurdum dogurcam sonra dr geldi dedim bebek gelio dr inanmadi bakti bebegin kafasi burda dedi o andan sonra 28 dakikada dogurdum.. inaninki zor bisey degil hani ilk gece varya insan kendini ne kadar sikarsa okadar cani yanar ya buda öle bisi.. Ben bunu cikarcam dersen gayret gösterirsen inanin bana hersey daha basit oluo yeterki öle düsünün. yapamiom edemiom basaramiom dendikce dogum zorlasio..
ikinci cocugum 35haftasinda geldi ama malesef onu normal dogum yapamadim sezeryan oldum ve hicmi hic istemedigim biseydi sezeryanla dogum sezeryan olmaktansa bin kere dogum yapmayi tercih eden biriyim keyfi sezeryan yapanlari hic anlamiom.. simdi oglum bi aylik olmak üzre agrilarim bitti cok sükür iyiyim ama normal dogumu yinede degismem sezeryana :)

RAHAT OLUN BEN DOGUM SÖLE ZOR BÖLE ZOR DIYENLERI HIC DINLEMEDIM DINLEYIP KENDIMI ÜRKÜTMEDIM MERAK ETTIMSE INTERNETTEN DOGUMLARI CANLI CANLI IZLEDIM NASIL OLUO NAPMAM LAZIM HEPSINE BAKTIM KORKCAK BISI YOK EGER DOGUM OKADAR ZOR OLSAYDI KIMSE IKINCIYI ÜCÜNCÜYÜ DOGURMAZDI DEGILMI??

merhaba arkadaslar benimde dogumum cok zordu ama benim dogumumdan daha zor lanlarida dinledim ama kulak asmadim sadece dinledim bayandan baana degisiyor dogum cunku bunun bilincindeydim. hamile olan bayanlarin pisikolojisi iyi olmali ama bir okadarda kendilerine dikkat etmeliler saglikli seyler yiyip fazla kilo almamaya hergun yuruyus yapmaya calismalilar dogum hikayeleri dinleyin ama etkilenmeyin ben kendimi dogum esnasinda hic yormadim ama ebe anlamadigi icin saatlerce surdu sonra dayanamadim bagirdim doktor geldi o dogum yaptirdi bu arada dogum yaptiranda buyu rol oynuyor ebenin yuzunden benim dogumum 9 saat surdu ama bebegim tersmis yuz ustu degil sirt ustu yatiyordu vacuumpompla dogum yaptim kendimi kaybettim ama sukurler olsun dogar dogmaz kucagimda gorunce dunyalar benim oldu. ne olursa olsun kimse kimsenin dogumundan etkilenmesin bu isi kendimizin sayesinde basariyoruz.sonusa mukemmel bir duyguyla sonlaniyor. anne olcaklarin ALLAH yardimcisi olsun. olmayanlarinda ALLAH kucagini bos birakmasin.

Bende 17 de evlendim.18 de anne oldum.Doğum derseniz 9. aya kadar herşey normal süperdi.Normal doğumdu. Kimin aklına gelirki sezeryan.Son kontrolde kalp atışı durdu acil sezeryana alındım.Korkulmadı mı korkuluyor ama kucağınıza verilecek mucizeyi düşünün Allah'ın izniyle onu görüpde kucaklayınca herşey bitiyor işte.Doğuma hazırlık yaptım çeşit çeşit giysiler aldım bebişime özene özee hazırlandım. Ama oğlum o kıyafetleri 1 hafta sonra giyebildi.Hazırlıksız gittim ve oğlum bir hafta küvezde kaldı.Allah'ım versinde hayırlısını sağlıklısını versin ..
Oğlum artık büyüsede onun doğduğu gün benimde doğum günüm...

Bende 17 de evlendim.18 de anne oldum.Doğum derseniz 9. aya kadar herşey normal süperdi.Normal doğumdu. Kimin aklına gelirki sezeryan.Son kontrolde kalp atışı durdu acil sezeryana alındım.Korkulmadı mı korkuluyor ama kucağınıza verilecek mucizeyi düşünün Allah'ın izniyle onu görüpde kucaklayınca herşey bitiyor işte.Doğuma hazırlık yaptım çeşit çeşit giysiler aldım bebişime özene özee hazırlandım. Ama oğlum o kıyafetleri 1 hafta sonra giyebildi.Hazırlıksız gittim ve oğlum bir hafta küvezde kaldı.Allah'ım versinde hayırlısını sağlıklısını versin ..
Oğlum artık büyüsede onun doğduğu gün benimde doğum günüm...

Benimde ikinci dogum sezeryandi ilk dogumda korkmamistim normal dogumdu ama sezeryandan oldum olasi korkuodum resmen bicak altina yatiyosun ya. Oglum erken geldi ve bi ay küvezde kaldi aldigim esyalarin hicbiri olmadi üstüne minicik biséy.. hala miniick :) suan 40i anca cikmak üzere pasamin.. agrilarim oldu canim yandi ama hersey unutuldu gitti bile....Hala diyorum keske suyum bimeseydi apar topar sezeryan olmak zorunda kalmasaydimda normal dogum yapsaydim..

doğumum bana göre kolaydı. Suyum geldi hastaneye gittik, sancım olmadığı için suni sancı verdiler. Suni sancı çok zordu ama doğum olayı çok kolaydı. Hep abarttılar etrafımdakiler dedikleri gibi değilmiş.

--------------------------------------------------------------------------------

tebrik ederim..........................tezinde haklı olabirsin hatta haklısın ama şuda su götürmez bir gerçek ki çok zor doğum yapanlarda var birilerini cesaretlendirmek adına hayal ürünü olan doğum hikayesi yazmasıda çok doğru olmasa gerek sonuçta öyle bile olsa canın içinden can çıkması çok kolay olmadığını iyi kötü zorluklarının olduğunu anlayabilmek için dahi olmakda gerekmiyor ama şunda hemfikirim daha yumuşak ve fazla detaylara girmeden anlatmak belki zorlukları yenmek adına faydalı olabilir ...ama bunun yapılacağı yer doğum ve cesaret başlığı altında aranmalıdır bence çünkü atıyorum ben zor bi doğum yapmış isem ve doğum hikayemi sizlerle paylaşıp rahatlamak istiyosam eğer tabiki ne yaşamış isem o anda onlrı anlatıcam hayali doğum öyküsü yazacaksak ona söyleyecek sözüm yok............................

sana katılıyorum arkadaşım.herkes ne yaşadıysa onu anlatıyor ve öylede olmalı.
sadece kolay doğum hikayeleri yazılamaz elbette.insan nasıl doğum yapmışsa onu yazacaktır.
ben zor doğum yaptım ve korkunç 11 saaatlik sancı çektim.ben bunları yaşadım.
doğum hikayem bu yani neden anlatmayım ki..............

doğumum bana göre kolaydı. Suyum geldi hastaneye gittik, sancım olmadığı için suni sancı verdiler. Suni sancı çok zordu ama doğum olayı çok kolaydı. Hep abarttılar etrafımdakiler dedikleri gibi değilmiş.

doğum çok kolay tabiki canım zor olan sancılar.
çatala alındın mı kendini doğurmuş say.o sancılar bitmek bilmiyo..

Benimde ikinci dogum sezeryandi ilk dogumda korkmamistim normal dogumdu ama sezeryandan oldum olasi korkuodum resmen bicak altina yatiyosun ya. Oglum erken geldi ve bi ay küvezde kaldi aldigim esyalarin hicbiri olmadi üstüne minicik biséy.. hala miniick :) suan 40i anca cikmak üzere pasamin.. agrilarim oldu canim yandi ama hersey unutuldu gitti bile....Hala diyorum keske suyum bimeseydi apar topar sezeryan olmak zorunda kalmasaydimda normal dogum yapsaydim..

canım bişey sorcam ya.seni merak ettim konunu bulamadım.
oğlun down sendromlu demişti dr lar nasıl doğdu canım sağlıklı mı
gerçi bu bir hastalık değil ama.
allah oğluşunla beraber uzun sağlıklı ömürlr nasip etsin inş.
cevaplarsan se:uhm:vinirim

--------------------------------------------------------------------------------

tebrik ederim..........................tezinde haklı olabirsin hatta haklısın ama şuda su götürmez bir gerçek ki çok zor doğum yapanlarda var birilerini cesaretlendirmek adına hayal ürünü olan doğum hikayesi yazmasıda çok doğru olmasa gerek sonuçta öyle bile olsa canın içinden can çıkması çok kolay olmadığını iyi kötü zorluklarının olduğunu anlayabilmek için dahi olmakda gerekmiyor ama şunda hemfikirim daha yumuşak ve fazla detaylara girmeden anlatmak belki zorlukları yenmek adına faydalı olabilir ...ama bunun yapılacağı yer doğum ve cesaret başlığı altında aranmalıdır bence çünkü atıyorum ben zor bi doğum yapmış isem ve doğum hikayemi sizlerle paylaşıp rahatlamak istiyosam eğer tabiki ne yaşamış isem o anda onlrı anlatıcam hayali doğum öyküsü yazacaksak ona söyleyecek sözüm yok............................

sana katılıyorum arkadaşım.herkes ne yaşadıysa onu anlatıyor ve öylede olmalı.
sadece kolay doğum hikayeleri yazılamaz elbette.insan nasıl doğum yapmışsa onu yazacaktır.
ben zor doğum yaptım ve korkunç 11 saaatlik sancı çektim.ben bunları yaşadım.
doğum hikayem bu yani neden anlatmayım ki..............

slm bende 38.haftadayım ne olur dua edin Allah herkesin yardımcısı olsun bende sabırsızlıkla bebeğimi meleğimi kucağıma alacağım günü bekliyorum

Back
X