selam arkadaslar ben iki cocuk annesi 24 yasinda biriyim size ilk dogumumu anlatmak istedim.
illk hamileligimde inanin 9 ay boyunca hic dogumu düsünmedim hep icimden dedimm niye düsünüyon nasil olsa o bebek bi sekilde ordan cikicak.
Tam 38 haftaliktim bi gece uykumdan birden uyandim ve asiri tuvaletimin geldigini hissettim. tuvalete gittim geldim ama sürekli su kaybediodum ne oldugunu bile anlamamistim cünkü daha günüme vardi. gece yarisi annemi aradim napcam sancim falan yok dedim
oda bilmiom dedi dur komsuyu ari dedi, gecenin bi vakti ben onu o baskasini aradik durduk. aradan bi kac dk gecti annem geri aradi hazirlan git hastaneye suyun gelmesi dodumun yaklasmasi mis dedi. Hadi ya ama sancim yok dedim yinede hazirlandim bi güzel giyindim makyaj yaptim sonra esimi kaldirdim düsünün doguma gidiom ve makyaj yapiom :) gecenin körü bide
hazirlaninca esimi kaldirdim kalk hastaneye gidioz dedim noldu sancilandinmi dedi birden kalkti panik oldu bende biseyim yok suyum geldi dedim rahat rahat oda giyindi kalktik sakalasa sakalasa hastaneye gittik
doktor bakti dedi burda kalman lazim her an dogum olabiir dedi
odami hazirladilar ve yanliz odaya aldilar beni bi serum yedim ve serum biter bitmez sancilarim basladi. her sanci geldiginde sekilde sekile giriodum esim bi yanda ben bi yanda gülüsüyoduk o gülüyo diye bende gülüyodum yarim saat 10dk da bi sanci cektim sonra 5 dk da bire düstü
o sirada doktorum geldi yorulduysan dusa gir istersen dedi bende suyu cok severim baliklama atladim sanci cekiodum ve rahatlim diye dusa girdimm ilik su okadar iyi geldiki sormayin
dustan ciktim sanci falan kesildi gayet normaldim giyindim esim saclarimi taradi yataga yattim ve aniden bebegin geldigini hissettim okadar basinc oluoduki esime dedim git doktoru cagir esim gitti dr u bulamio oraya gidio buraya gidio doktor yok bende dogurdum dogurcam sonra dr geldi dedim bebek gelio dr inanmadi bakti bebegin kafasi burda dedi o andan sonra 28 dakikada dogurdum.. inaninki zor bisey degil hani ilk gece varya insan kendini ne kadar sikarsa okadar cani yanar ya buda öle bisi.. Ben bunu cikarcam dersen gayret gösterirsen inanin bana hersey daha basit oluo yeterki öle düsünün. yapamiom edemiom basaramiom dendikce dogum zorlasio..
ikinci cocugum 35haftasinda geldi ama malesef onu normal dogum yapamadim sezeryan oldum ve hicmi hic istemedigim biseydi sezeryanla dogum sezeryan olmaktansa bin kere dogum yapmayi tercih eden biriyim keyfi sezeryan yapanlari hic anlamiom.. simdi oglum bi aylik olmak üzre agrilarim bitti cok sükür iyiyim ama normal dogumu yinede degismem sezeryana :)
RAHAT OLUN BEN DOGUM SÖLE ZOR BÖLE ZOR DIYENLERI HIC DINLEMEDIM DINLEYIP KENDIMI ÜRKÜTMEDIM MERAK ETTIMSE INTERNETTEN DOGUMLARI CANLI CANLI IZLEDIM NASIL OLUO NAPMAM LAZIM HEPSINE BAKTIM KORKCAK BISI YOK EGER DOGUM OKADAR ZOR OLSAYDI KIMSE IKINCIYI ÜCÜNCÜYÜ DOGURMAZDI DEGILMI??