Çok Kolay Doğum Yaptım

çok güzel bir paylaşım olmuş kesinlikle katılıyorum dilli düdük sana insanın algılamasına bağlı

sana kesinlikle katılıyorum böyle bi konuyla diğer anne adaylarını aydınlatmak harika bir fikir.ya doğum anı sonrası anlatılacak kelime bulamıyorumm derler ya anlatılmaz yasanır işte öle bişey korkacak hiçbirsey yok ayrıca korkunun ecele faydası yok zararına olur ancak

merhaba arkadaslar.dogum yapmamis anne adaylari simdi bu sayfada yazilanlari satir satir okuyolardir tipki benim hamileligimdeki gibi....bende normal dogumdan cok korkuyodum ve bizim burda saglik sorunu olmadikca sezaryan yapmiyorlar.herkes farkli farkli seyler anlatiyodu ve korkum kat kat artiyodu size tavsiyem kimseyi dinlemeyin cunku herkesin dogum sancisi farkli oluyo.... sira benim hikayemde.....o gun kadin doktorumda randevum vardi bakildi falan en son alttan kontrol yapildi ve doktor acilma var bu gece dogum olabilir dedi.bende herkese evde dogum sancisi cekmek istemiyorum diyodum gerceklesti.o gune kadar hep gezdim hatta o gun araba kullandim hastaneye gidene kadar.aksam 8 de eve geldik esimle ve sancilarim artmaya baladi 2 saat dayanabildim ama cok dehset bi agri degildi biz yinede gidelim dedik hastaneye.saat gece10.30 gibi hastanedeydik kontrol olduacilmam 4 santimmis ben halen eve gidelim sonra geliriz dedim ama birakmadilar tabi.o an artik donusu yok bu cocuk cikacak diye sartladim kendimi ve 6.5 saatin sonunda oglum dunyaya geldi.size sadece sunu soyleyeyim cok aci cekeceginiz kismi gercekten 10 dk gerisi dayanilmayacak bisey degil.Allah o an biz kadinlara oyle bir guc veriyoki inanamazsiniz yasamaniz gerek.haaa birda cocuk cikarken aci cekmiyosunuz anlamiyosunuz bilesadece sancilari hissediyosunuz.cikinca zaten dunyalar sizin oluyooooooooo....allah herkese kolay ve saglikli dogum nasip eylesin.......

meleğim 16 aynen anlattığın gibi okuyup duruyorum herşeyi ama ben spiral taktırırken bile delirmiştim ay uy diye diye.demir bir alet takılıyor ve biraz açıyorlar içini ay felaket bişi sanki içini zorluyorlar gibi. yani normal doğum ve çıkış esnası onun binlerce katı gibi olacak diye korkuyorum.sen çıkışını anlamıyoruz demişsin cidden öyle mi hanımlar ya?o an ki açılmamı acıyı veren nedir yani?

meleğim 16 aynen anlattığın gibi okuyup duruyorum herşeyi ama ben spiral taktırırken bile delirmiştim ay uy diye diye.demir bir alet takılıyor ve biraz açıyorlar içini ay felaket bişi sanki içini zorluyorlar gibi. yani normal doğum ve çıkış esnası onun binlerce katı gibi olacak diye korkuyorum.sen çıkışını anlamıyoruz demişsin cidden öyle mi hanımlar ya?o an ki açılmamı acıyı veren nedir yani?

bu arada spiral taktırmaya korkmayın o benim hassaslığımdan canım sakın ha ama o demiri bilerek kanala itiyorlar spiral doğru yere yerleşsin diye.

evet canim gercekten herkese sorabilirsin cocuk cikarken aci hissetmyosun sadece acilmalarda sanci cekerken biraz canin aciyo.....sen normal dogumdan korkma o kadar bir anlik hersey sonra iyiki normal olmus diyeceksin.... allah sonunu getirsin :emir_bebek:

slm arkadaslar ben suanda daha evli deilim birkac aya evleniyorum ins.ve biz biran önce bebegimizi istiyoruz iliskimiz süresince zaten yeterince tanıdık birbirimizi...fakatarkadaslar bende hpv var senağlama ve simdiye kadar oldum olası istediğim hatta hayalım olan normal dogumla dogum yapamayacagım söyleniyor dogrumudur?senağlama

arkadaşlar gerçekten yazdıklarınızı okuyunca bende cesaretlendim. böyle şeyler psikolojik olarak insana iyi geliyor. teşekkür ediyorum. bende 5,5 aylık hamileyim ve çok korkuyorum. iğne vurunmaya bile ağlayan bir insanım. ama inşallah hayırlısıyla normal doğum yapmayı istiyorum. tabi doktorların kolayına geliyor sezaryan genelde yok kordon dolandı, yok kalp atışı zayıf diye hemen sezeryana alıyorlar .sanki önceleri sezeryan varmış.

neden böyle yazıyorsunki ben son ana kadar normal doğumu bekledim herşeyde yolundaydı evimde sancımıda çektim suyumda geldi öyle hastaneye gittim ordada sancımı çektim ama bebeğin kalp atımında düşüş oldu yarım saat uğraştılar oksijen filan takıldı ama acil sezeryana alındım yani mecburdum yoksa son dakikaya kadar normal doğum beklerken böyle oldu şimdi ben orda yok beni kandırıyorsunuz normal doğuracammı deseydim.elbette bebğimin doğuşunu göremedim ama canım lütfen yazarken bu olayların gerçekte olabileceğini düşünerek yazarsanız sevinirim.
Eskiden sezeryan yoktu ölü doğum yapan vardı canım bunuda unutma
KUSURA BAKMAYIN KONU BAŞLIĞIYLA ALAKALI DEĞİLMİŞ GİBİ GELEBİLİR AMA YAŞANAN GERÇEKLRİDE ATLAMAYALIM ÇÜNKÜ HALA O AN AKLIA GELİNCE AĞLARIM .

NORMAL sancımı evde çektiğim için sezeryan sonrası hemen sütüm gelidi.normal doğum elbetteki en güzeli olması gerekni ama amaç aynı zamanda sağlıklı bir bebeği kucağa almak değilmi.şimdi yine hamileyim normal doğumda riskim olmasa normal yapmayı isterdim rabbimden halada öyle olmasını diliyorum herşey onun elinde değilmi .

Arkadaşım Paylaşımın için gerçekten teşekkürler ,Çok doğru ve guzel bir paylaşım olmuş...
Bende ılk Doğumumu Normal doğum yaptım 3.5 saat içinde Doğumum Gerçekleşti , Ve Normal dogum Sancısının Regl Dönemi ağrısından Hiç Farkı yok .. Doğum Sırasındada ağrı hissetmiyorsunuz, Şimdi ıkinci bebeğimi bekliyorum ve kesinlikle Normal Doğum Yapıcam.. Türkiye Dışındaki bir çok ülkede Türkiyedeki gibi isteğe bağlı ve gerekli olmadıkça sezaryen Ameliyatı yapılmıyor.
Suni Sancıya Gelince Bundanda Sakın Korkmayın ,Kişiden Kişiye değişiyor.

DOGUMUN NASIL OLACAGINI ANNENiN DOGUMU NASIL ALGILADIGI BELIRLIYOR...
BiLiNCiMiZ,BEYNIMIZ DOGUMU NASIL ALGILARSA BÜTÜN KASLARIMIZA ÖYLE KOMUTLAR GÖNDERIYOR...DOLAYISIYLA DOGUM O YÜNDE GERCEKLESIYOR....

saçmalık!
bende kendımı böyle sartladım ama az kalsın hastaneden cenazem cıkıyodu okadar zor dogum yaptım:1closedeyes:
ama yıne normal dogumdan yanayım hemen ayaga kalktım cunku..........

benimde 6 yaşında bir oğlum var.çok kolay bir doğum oldu.ben hamile iken dogumun hep sancıyla başladıgını sanırdım.neyse daha doguma 2 hafta var.a bi baktım egilip kalkıyorum su geliyor.anlamda veremedim.hemen doktorumu aradım.dogumun başlamış olabilir hemen hastaneye.apar topar gittim.ailemede haber vermedim.teleşlanmasınlardiye.ama bayagı bayagı kortum.neyse gittin doktora kontrol etti 2cm açılmış dogum başlamış hadi bakem yatış.ben de bir korku eyvah sezeryan olucak diye.neyse yattık baktım herkez sancı çekiyor bende tık yok.aslında ben onlardan çok ter döküyorum.niye sancı galmiyor diye.neyse 2,5 saat öle yattım.sonra sancılanmaya başladım.ebe geldi tamam zaman gelmiş.hadı dedi dogumhaneye bir sancı geldi.doktor geldi hemen yönlendirmeye.başladım bagırmaya.ne bilem hep öle olur filimlerde ya.kızım dedi bagırma ıkın tamam hadi bakam ıkındık.çıktı ardacık.rahat olun ne çekersek çekerim.herşeye deger.benim dogumum kolay oldu.zor olan arkadaşlarımda var ama degişmeyen tek şey yeni dogan bebegimizi dünyada herşeyden çok sevdiğimiz.çok tuhaf zaten dogum anında ne acı çektirirlirse çektirsin o varlıgı o kadar çok sevmemiz.işte annelik en başından zorluklarla fedakarlıklarla başlıyor.biz ne kadar büyük bir sorumluluk almışız dogumdan mı korkcaz demi kızlar boşverin kötü anıları siz bebişinizi kucagınıza alacagınız günü iple çekin sonunda ne çekersek çekelim demi ama

benim gercekten cok kolay bi doguum oldu sancilarim gelip giderken bile güle güle dogumhaneye indim
dogumum kolay gecti ikinci dogumumdu zaten ........massallah hem kolay hemde cabuk oldu
ins. herkez böyle bi gecirir ve saglikla alir bebisini kucagina

Son düzenleyen: Moderatör:
o kadar doğru ve mantıklı şeyler yazmışsınız ki size çok teşekkür ederim...35 haftalık gebeyim 35 haftada toplayamadığım cesareti mesajınızı okuduktan sonra bir anda topladım...
Evet çok haklısınız zaten başkalarının hikayelerini okumaktaki amacımız iyi şeyler görüp okumak motive olmak cesaret bulmak ama dehşet içinde anlatılan hikayeleri okudukça psikolojimiz günden güne bozuldu...
Umarım mesajınızı benim gibi tüm gebe arkadaşlarımız okur ve cesaret bulur...tekrar teşekkür ederim...
bu arada çok mükemmel bi anne olacağınızdan hiç şüphem yok şaslı miniğede hayata hoşgeldin dileklerimi iletirsinizz umarım:D

benimde içimde hep güzel şeyler olacak gibi bir his var yani 3 hafta sonra falan dogum yapcam insallah da bakalım güzel düsünen güzel seylerle karsılasırmıs. bana da nasip olur ins normal ve nispeten kolay bir dogum:) anne adayları, hepimize kolay ve saglıklı dogumlar diliyorum..

Benimde dogumuma üc hafta var ve bende aylardir toplayamadigim cesareti bu satirlari okurken topladim. Allah olumlu satirlar yazan her arkadasdan sonsuz razi olsun. Bekle dogum ben geliyorum. Öyle böyle degil suanki topladigim cesaret. :)

DOGUMUN NASIL OLACAGINI ANNENiN DOGUMU NASIL ALGILADIGI BELIRLIYOR...
BiLiNCiMiZ,BEYNIMIZ DOGUMU NASIL ALGILARSA BÜTÜN KASLARIMIZA ÖYLE KOMUTLAR GÖNDERIYOR...DOLAYISIYLA DOGUM O YÜNDE GERCEKLESIYOR....

saçmalık!
bende kendımı böyle sartladım ama az kalsın hastaneden cenazem cıkıyodu okadar zor dogum yaptım:1closedeyes:
ama yıne normal dogumdan yanayım hemen ayaga kalktım cunku..........

endişeleniyorum dogumum nasıl olcak diyee :delphin:
Allah korusun butun bebek bekleyenleri Rabbim kolay dogum nasip etsin :Saruboceq:

ben de 25 haftalık hamileyim. normal doğum istiyorum biraz korkuyorum ama insan bilmediği şeyden korkar zaten. inşallah herkes çok kolay şekilde bebeklerini doğurur.

aynı şeyleri düşünüyoruz canım çok güzel bi konuya değinmişsin bencede artık kötü tecrübelerin böyle dahada kötüleştirerek anlatmaması ve başkasınıda etkilememesi bende haziranın 9 unda doğuma giricem eğer o zamana kadar normal sancım olmazsa suni sancı vericekler ve ben suni sancıyla doğum yapıcam dediğimde herkes bana sezeryan ol dedi bende inatla hayırr neden sezeryan olayım bi sorun yokki ve bana işte suni sancı çok kötü amann nasıl dayanacaksın ayy acıdım kız sana şimdi tek iyi dedikleri kelime allah kurtarsın yani insanı o kadar kötü yapıyoki bu kelimeler acabamı sezeryanmı olsam diyosun ve bugün gittim dr a içim içimi yiyodu suni sancıyla nasıl olucak diye dr um baktı herşeyin çok iyi kemik yapın çok uygun açılman var yanlız dedi başkaların doğumunu dinleme herkesin bünyesi farklıdır herkes farklı doğurur ve acı çekmiceksin diye bişey yok buna hazırla kendini elbette acı çekiceksin ama sonrasında bebeğini kucağına alınca herşeyi unutucaksın korkma dedi ve beni ne kadar rahatlattı yani aslında allahın yardımıyla bide druna güveniyosan ve kendinide hazırlamışsan doğuma zor değil ha tek zorluğu sancı onuda bebeğin kafası çıkana kadar çekiyosun onca insan normal doğum yapıyo sancıyıda acıyıda çekiyo fakat sonra unutuyosun hiç acısız mutluluk olmuyo ya allah yardım ediyo allahım doğum yapıcak herkese yardım etsin

Back
X