• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok konuşuyorum :(((

Misk-i amber

❤07.06.2017❤《▪Hoşgeldin Begüm ▪》
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2015
1.050
1.282
83
Merhaba arkadaşlar

bnim derdim de konuşmak...
susup dinlemek yerine çoook konuşuyorum bazen çok konuşunca sacmalayip cümleleri bile kuramıyorum boş konuşmaya başlıyorum:KK43: bu huyumdan nasıl kurtulurum gerçekten bişeler tavsiye edin bugunde böyle kaç kişiye konuşurken pot kırıp kalbini felan kırdım:kızgın: içimden ne geçse dilime dökülüyor yapmacık hiç olamıyorum birde herkesi memnun etme cabasindayım onlar gülünce bn mutlu oluyorum

herkes nasıl konuşmadan sakin oturuyor nasıl başarıyor anlamıyorum bn sussam elim kolum yüz mimiklerim konuşuyor ve bn toplum içine çıkınca artik konuşmaktan yorulmuş bitmiş halde ewe dönüyorum :olamaz:

Susmayi çok denedim bu sefer susunca herkes senin neyin var hasta mısın küstünmu gibi sorular soruyor :bicak:
Okuduğunuz için teşekkür ederim tavsiyelerinizi bekliyorum :cry:

Bence bu sizin mizacınız..söyledikleriniz onur kırıcı olmadıktan sonra insanlar da sizi böyle kabulediversin..

Geçenlerde birisi de ablam çok konuşuyor.çare bulamıyoruz diye bir konu açmıştı.nedense o geldi aklıma okuyunca şimdi:)

İnan çevrendekiler senden nefret ediyordur, hatta uff yine başladı artık durmaz diyorlardir. Benim öyle bir arkadaşım var. Allahım varya tüm herkes ondan nefret etmeye başladı, bir susmuyor, susmadigi için de bırakmıyor konuşalım e böylece bir şey de ogrenemiyor. Biz ona diyoruz öf yeter sus artık bunaldik diye ama anlamıyor .
Bir cümleyle ifade edilecek bir şeyi bin cümleyle anlatıyor sirf cok konuşmak için ama boş konuşuyor, ne dediği bile anlaşılmiyor.
Kusura bakma ama öyle, biraz çevrendekileri düşün. Ben bıktım artık o yüzden sana söylüyorum.
İnan sussan bir şey kaybetmezsin aksine çok şey öğrenirsin. Çok konuşan her zaman boş konuşur. Acı ama gerçek. .

Ve cok konuşan insanların bir şey bildigine de ınanmiyorum. Akıllı insan az ama öz konusandir. Aptal insan da çok ama boş konusandir. Seni tenzih ediyorum ama belki bu soylediklerimden sonra bu huyundan vazgecersin çünkü emin ol arkadaşların ahbaplarin aynı benim dediğim gibi düşünüyordur...

Açıkçası bazen karşımdaki insanın çok konuşması beni rahatsız ediyor, hele ki hep kendini anlatıp karşısındakini dinlemiyorsa. Sırf bu yüzden çok yakın dostumla arama mesafe koydum, sabırlı bi insan bile bi yerden sonra yeter diyor.

Eğer ki çok konuşmaktan kasıt dolu dolu konuşmaksa, bilgi içeriyorsa o zaman zevkle dinlenir tabiki. Ama diğer türlüyse bence insanlara rahatsız edici geliyordur. Sen konuşmak yerine soru sor daha çok ki çevrendekiler de konuşsun, sen de onları dinle. Böylece daha sağlıklı bi iletişim olur..

Ben de çok konuşanlar o kadar ne buluyor da konuşuyor merak ediyorum, sahi ne konuşuyorsunuz o kadar : )

Etrafınızı gözlemleyin, bunalıyorlarsa gözünüzü seveyim konuşmayı sonlandırın.
Ben çok bunalıyorum.

Ama bunalmıyorlarsa da sizin karakteriniz bu, çok da takılmayın.

Ben de çok konuşanlar o kadar ne buluyor da konuşuyor merak ediyorum, sahi ne konuşuyorsunuz o kadar : )

Etrafınızı gözlemleyin, bunalıyorlarsa gözünüzü seveyim konuşmayı sonlandırın.
Ben çok bunalıyorum.

Ama bunalmıyorlarsa da sizin karakteriniz bu, çok da takılmayın.
Bunaldiklarina dair hiç bi belirti görmedim inşallah bunalmiyorlardir .. bn bi ortama gidince Heh iste sonunda geldin şimdi ortam Şenlenir sensiz çok sıkıcı felan diyorlar bilmiyorum ya susmam gerekiyor çok konuşmak bni yoruyor bn rahatsız olmaya başladım

Açıkçası bazen karşımdaki insanın çok konuşması beni rahatsız ediyor, hele ki hep kendini anlatıp karşısındakini dinlemiyorsa. Sırf bu yüzden çok yakın dostumla arama mesafe koydum, sabırlı bi insan bile bi yerden sonra yeter diyor.

Eğer ki çok konuşmaktan kasıt dolu dolu konuşmaksa, bilgi içeriyorsa o zaman zevkle dinlenir tabiki. Ama diğer türlüyse bence insanlara rahatsız edici geliyordur. Sen konuşmak yerine soru sor daha çok ki çevrendekiler de konuşsun, sen de onları dinle. Böylece daha sağlıklı bi iletişim olur..
Evet soru sormak işe yarıyor teşekkür ederim yorumun için inşallah bu sorunumu çözücem
Konuşmam yarı bilgi olsada daha çok kendimi anlatıyorum söylememem gereken herseyi söylüyorum babanem evde annem yokken bize gelir bnden her lafı alır götürür ne biçim huyum var :KK43:

Ben de çok az konuşurum. Bence bunun bi formülü yok. Bu insanın mizacıyla alakalı bişey.
Kesinlikle katılıyorum

artık herkes bni bu konuşur halimle tanidi sussam bişe olmus muamelesi yapıyorlar bn o zaman bişe yok diye tekrar konuşmaya başlıyorum

İnan çevrendekiler senden nefret ediyordur, hatta uff yine başladı artık durmaz diyorlardir. Benim öyle bir arkadaşım var. Allahım varya tüm herkes ondan nefret etmeye başladı, bir susmuyor, susmadigi için de bırakmıyor konuşalım e böylece bir şey de ogrenemiyor. Biz ona diyoruz öf yeter sus artık bunaldik diye ama anlamıyor .
Bir cümleyle ifade edilecek bir şeyi bin cümleyle anlatıyor sirf cok konuşmak için ama boş konuşuyor, ne dediği bile anlaşılmiyor.
Kusura bakma ama öyle, biraz çevrendekileri düşün. Ben bıktım artık o yüzden sana söylüyorum.
İnan sussan bir şey kaybetmezsin aksine çok şey öğrenirsin. Çok konuşan her zaman boş konuşur. Acı ama gerçek. .

Ve cok konuşan insanların bir şey bildigine de ınanmiyorum. Akıllı insan az ama öz konusandir. Aptal insan da çok ama boş konusandir. Seni tenzih ediyorum ama belki bu soylediklerimden sonra bu huyundan vazgecersin çünkü emin ol arkadaşların ahbaplarin aynı benim dediğim gibi düşünüyordur...
Bn üniversite mezunuyum atama bekliyorum allaha Şükür herseye dair bilgimin olduğunu düşünüyorum. . Ama işte bu çok konuşma huyumdan ötürü durum boş konuşmaya dogru gidiyor. . Karşımda ki rahatsız olduğunu hiç belirtmedi belkide kalbim kırılmasın diye bilmiyorum aptallık dan değilde huy karakter diyelim bnce biz buna. .
Teşekkürler yorumunuza

kıyamam ya
ben de sevmem çok konuşanları ama üzüldüm haline belli ki isteyerek yapmıyorsun:)
bence içinden düşünmeyi öğren biraz
benim de aklımda bi milyon şey geçiyor ama hepsini dışarı söylmiyorum
bir de şey hasta mısın diyecekleri kadar susmana gerek yok heheh çok tatlısın gerçekten:))

Bende aynı durumdayım maalesef.. Bulunduğum ortamda genelde ben konuşurum, bazen susayım diyorum,kısmen beceriyorum da ancak bu sefer insanlar neyin var diye soruyorlar,yine üstüme geliyorlar.
genellikle kendimden bahsetmeyi sevmem güncel konulardan,çevremden bahsederim,insanları sıktığımı düşünmüyorum-ki çevremdeki insanların çoğu rahatsız olsa belirtecek kadar dobradır- ancak yine de rahatsızım bu durumdan

babanem evde annem yokken bize gelir bnden her lafı alır götürür ne biçim huyum var :KK43:
Bu çok konuşmak değil boşboğazlık ama.

Ben de konuşkan biriyim ama ortamına göre. 5 kişilik grup varken sazı elime alıp bütün gün ben konuşmam yani.

Bizde de vardır öyle arkadaşlar. Yüzüne "öf sus artık" denmez tabii ama lafına dalıp birbirimizle konuşmaya başlarız son çare, ya da o konuşurken dönüp birbirimizle konuşuruz. Çünkü susmuyor ki biz de konuşalım.

Hele bir de bir olay anlatmaya sabah kahvaltısından başlayarak anlatanlar var ki fenalık geçiriyorum. "Ee tamam sadede gel artık" diye.

Annemin yeni arkadaşıda çok ve boş konuşuyor o kadın annemin yanındamı diye sorup öyle gidiyorum kadın o kadar alakasız değersiz konuşmalar yapıyor ki anlatamam ve kadın epey yaşlı yani bana işe yarayan hayat tecrübeler kapsamıyor , birgün kadını bozacağım veya kızacağım diye kendimi zor tutuyorum , resmen işkence kadını dinlemek zaten o annemin yanında oldumu hemen kaçıyorum çünkü annem kadını kırmamamı tembihledi yoksa çoktan terslerdim konuştuğu konular ,

saç boyama saçını sarıya boyamış
yaş 70

aldığı maaş ve kimlere ne harcadığını

ev döşemeszlni

akıllı telefonda sürekli torunları gösterme hevesi

sürekli tersleme ben haklıyım !

Ve çocuklarıda kendinden kaçıyormuş kimse yanına gelmedi
diye dertleniyor

sorunun kendinden olduğu farkında değil

noktasız virgülsüz konuşma
karşıdaki seni dinliyormu dinlemiyormu
umursamama gibi bir huyu var