cok korktum lutfen bakin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
arkadaslar mesela balıkcılık uzerıne konusun yanınızda esınız arkadasınız kım varsa
20 dk sonra bakın telefona reklam cıkacak :D

telefonda uygulamalarda mıkrofon ıznınız var mı arkadaslar varsa kapatın
e ıste kamerada vıdeo cekerken mıkrofon ıznı ıznı ıstıyor dıyeceksınız ozamanda yapacak bırsey yok yanınızda her konustugunuz sıze boyle cıkar . teknolojı ıle yasadıgınız surece bılınkı her zaman ızlenıyorsunuz. evde oturdugunuz yerde pc karsısı veya kameralı tv varsa bızlerde bantla kapalı. ısteyen ıstedıgı kısının evıne baglanıp ıstedıgı gıbı cekıp ıstedıgı seyı yapabılır. cok ısteyen varsa deep web dıye bıraz arastırsın sıze hayal urunu gelmesın veya yok ajanlar bızı mı dınlıyor gıbı espırı dusunmeyın mevzu o degıl mevzu aldıgınız nefesın bıle ızleme kolaylıgı . :)

suankı yenı telefonlara dıkkat edın buyuk cogunlugun bataryasını telden cıkaramazsınız :) neden acaba :)
bu sebeple kullan at telefonlar cogaldı sızce onlar neden cogaldı :)
neden devlet baskanları kriptolu ozel tel kullanıyor ?
mıkrofon herkesı dınler tek tek dınleme dıye bırsey aksıyon fılmlerınde olur :KK70: suzgec sıstemı dıye bırsey var

amerıka suankı gelıstırdıgı sılah teknolojılerınde gsm operatorlerı uzerınde ses analızlerıyle yerlerı tespıt edıyor ınsansız hava araclarıyla herhangı bır emır komuta sıstemıne ıhtıyac duymadan bombalama yapabılıyor bu konuyu bu ısın ıcındeysenız daha kolay ulasırsınız

her yazılımcı yazmıs oldugu kodda kendısıne ozel bır arka kapı bırakır sızce bukadar buyuk yazılım fırmaları bu arka kapıyı nıye bırakmasın sız bırakmıyor musunuz :)

Son düzenleme:
yurtdisindaym. daha demin arkadasmla kulak agrisi zeytinyagi uzerine nesajlastik. kizimin kulagi aciyordu. arkadasim bi urune bakinirken aralardan reklam cikar ya oyle reklam sokmuslar. kulak resmi zeytinyagi damlatan parmak. yatmadan once bunu yapin diye. bu daha oncede oldu. dinleniyormuyuz surwkli. turkiyede olup bunu yasayan var mi
Konuyla ilgili bir yorumum yok ama kullanıcı adınızı çok sevdim, söylemeden geçemedim. Ah Sitare <3

evet dogru bırsuru calısanı var kısa surede bukadar buyuk olmasını saglayan sey ne pekı :)

abd yazılım tarafında bukadar buyuk yapmasını saglayan ulkesınde yasayan ınsanların yuksek zekasından mı yoksa hukumetın dıger ulkelerdekı bılgılerı en hızlı sekılde bu tarz yollarla elde edebılecegını bıldıgınden mı kaynaklanıyor

Soyle cevap vereyim, FB ya da Google ya da Amazon kisa surede buyuk olmadi. Bu sirketlerin hepsinin dayanagi

1. Ellerinde cok cok miktarda veri olmasi: Elinde o kadar veri olursa her turlu istatistiksel modeli yapabilirsin. Elinde veri yoksa kurur kalirsin:)
2. En iyiyi ise almalari

Veri olmadan bu is yapilmiyor. Google, 1998de kuruluyor, 2003te de basarisi tavan yapip ucuyor cunku kullanildikca, daha populer oldukca daha cok arama yapiliyor, daha cok veri toplaniyor, daha cok veri olunca algoritma daha iyi calisiyor arama kalitesi daha cok artiyor, o zaman bizler de daha cok kullaniyoruz yani tavuk mu yumurta mi oluyor.

3. Yani halkin egitim/zeka oraniyla o sirketlerde calisan elemanlarin egitim ya da kapasitesinin hicbir alakasi yok, Stanford, Harvard mezunu elemanla sokaktaki ortalama bir Amerikalinin zaten hicbir alakasi yok. Zaten binlerce insan basvuruyor onlar da en iyiyi seciyor, cok begendikleri biri olunca baska bir ulkede olsa da parayi basiyorlar vize islerini de hallediyorlar.

abd yazılım tarafında bukadar buyuk yapmasını saglayan ulkesınde yasayan ınsanların yuksek zekasından mı yoksa hukumetın dıger ulkelerdekı bılgılerı en hızlı sekılde bu tarz yollarla elde edebılecegını bıldıgınden mı kaynaklanıyor

Soyle diyeyim, diger ulkelerdeki veri (bazi ulkeler disinda) aslinda kimsenin ilgisini cekmiyor. Turkiye, Yunanistan, Bulgaristan mesela ticari amaclar/reklam geliri disinda kimsenin ilgisini cekmiyor. ABD diger ulkelerin ipini baska sekillerde tutuyor zaten.
ABDnin ilgisini ekonomik ve politik olarak ceken tek yer var, o da ABD. FB, Cambridge skandalina karisti, cunku gosterilen reklamlar araciligiyla ABD secimini Trump lehine manipule ettiler. ABD secimi cok onemli bir konu, cunku dunyanin super gucu ABD. Dunyanin en iyi universiteleri, en iyi yazilim sirketleri, en buyuk teknoloji uretimi, en iyi hastaneleri, en iyi tip arastirma, en buyuk borsasi....her seyin ennnnnnnnleri ABDye ait. Kambocya'daki secimi manipule etmenin maddi veya hicbir politik getirisi olmuyor:)
ABD/Cin kapismasi apayri bir hikaye, onu burda aciklamaya valla yazacak zaman + sayfa yetmez

Son düzenleme:
Oha ya şok geçircem şimdi
Burda az önce gezerken inşirah suresini gördüm neymiş bi bakim dedim. Eşimde yanımda green card çekiliş videosunu izliyo.
Baktım inşirah suresine green card reklamı çıktı eşime oha ya dedim kesin dinleniyor yani bu kadar olur
Duayı okudum sonra direk bu konuya girdim ve cin çarpmışa döndüm
Noluyiiii laaa :D

Soyle cevap vereyim, FB ya da Google ya da Amazon kisa surede buyuk olmadi. Bu sirketlerin hepsinin dayanagi

1. Ellerinde cok cok miktarda veri olmasi: Elinde o kadar veri olursa her turlu istatistiksel modeli yapabilirsin. Elinde veri yoksa kurur kalirsin:)
2. En iyiyi ise almalari

Veri olmadan bu is yapilmiyor. Google, 1998de kuruluyor, 2003te de basarisi tavan yapip ucuyor cunku kullanildikca, daha populer oldukca daha cok arama yapiliyor, daha cok veri toplaniyor, daha cok veri olunca algoritma daha iyi calisiyor arama kalitesi daha cok artiyor, o zaman bizler de daha cok kullaniyoruz yani tavuk mu yumurta mi oluyor.

3. Yani halkin egitim/zeka oraniyla o sirketlerde calisan elemanlarin egitim ya da kapasitesinin hicbir alakasi yok, Stanford, Harvard mezunu elemanla sokaktaki ortalama bir Amerikalinin zaten hicbir alakasi yok. Zaten binlerce insan basvuruyor onlar da en iyiyi seciyor, cok begendikleri biri olunca baska bir ulkede olsa da parayi basiyorlar vize islerini de hallediyorlar.

Soyle diyeyim, diger ulkelerdeki veri (bazi ulkeler disinda) aslinda kimsenin ilgisini cekmiyor. Turkiye, Yunanistan, Bulgaristan mesela ticari amaclar/reklam geliri disinda kimsenin ilgisini cekmiyor. ABDnin ilgisini ekonomik ve politik olarak ceken tek yer var, o da ABD. FB, Cambridge skandalina karisti, cunku gosterilen reklamlar araciligiyla ABD secimini Trump lehine manipule ettiler. ABD secimi cok onemli bir konu, cunku dunyanin super gucu ABD. Dunyanin en iyi universiteleri, en iyi yazilim sirketleri, en buyuk teknoloji uretimi, en iyi hastaneleri, en iyi tip arastirma, en buyuk borsasi....her seyin ennnnnnnnleri ABDye ait. Kambocya'daki secimi manipule etmenin maddi veya hicbir politik getirisi olmuyor:)
ABD/Cin kapismasi apayri bir hikaye, onu burda aciklamaya valla yazacak zaman + sayfa yetmez

dedıgınız butun bılgıler dogru ancak facebook gıbı sosyal medyalar cok fazla mıktarda vardı ( mesela hi5 veya microsoftun cıkardıgı bır sosyal medya gıbı ) bırcok deneme yapıldı ve hatta facebooktan daha stabıl ve daha ıyı calısan sosyal medyalarda vardı ama bunlarda hıcbırı ayakta kalmadı :)

amerıkan menseili olmayan hıcbır yazılım fırması ne kadar ekonomık gucu olursa olsun uluslararası capta bukadar buyemesı ızın verılmez data konusuna gelırsek suanda dunya uzerınde googlenın elınde olan data kadar bılgı en basıtıyle yandexde bıle mevcut bukadar dataya sahıp olmak cok zor bır konu degıl hıcbır devletde ulkesınde kendısının kontrolu olmadan dataların saklanmasına ızın vermez google bukadar datayı sadece reklam gelırı elde etmek ıcın elınde bulundurmaz bu dataların asıl amacı bır kesım ınsanların kıytırık dedıgı ulkelerdekı polıtıkacılar uzerınde ıstedıklerı baskısı kurabılmek ıcın kullanılacak verıler ıcerır o kıyrıtık denılen ulkelerde abd ıstedıgı gıbı soz gecırebılmek ıcın her turlu verıyı kullanır :) abd buyumekte olan butun yazılım fırmalarını ve yazılımları satın alır amacı burda elde elebılecek verılerı dısarıya kacırmamak ıcın . satın alamadıgı fırmaları batırır .

Son düzenleme:
İnanılmaz ama benim de başıma geldi. Eşim gece çalışıyordu bebeğim de küçük ayağının altında bi top oynayıp eğleniyordu ben de videoya çekip gönderdim bak futbolcu olacak kızın diye. Ertesi gün gelen mesaj: Altınordu futbol kulübü çocuklarınızı bekliyor diye 😳 şok olmuştum.

benim ön kameralarım bantlı ve mikrofonum vs hep devre dışıdır pcde.çünkü yazılımdan anlayan tipler sizi rahatlıklar dinleyip izleyebilir.reklamların gelme sebebide telefondaki uygulamalar siz izin verdiğiniz için sizi dinliyorlar ona göre reklam koyuyorlar.korkacak birşey yok ünlü falan değilseniz sadece reklam amaçlı dinlenirsiniz:rolleyes:ama bence siz o ön kamerayı kapatın benden demesi:KK48:

Uygulamalar kamera ve mikrifona erişim sağlıyor. Siri ve google mikrofon zaten her an tetikte. Az sesli konuşsan buyrun beni mi çağırdınız diye çıkıveriyor ortaya.

Bizzat yasadik erkek kardesimle konusuyorduk arabanin tekeri hakkinda. Ve tekerlekci reklamlari cikti karsimiza asla aratmamisken hemde.

İçimizden geçenlerin reklamı düşüyor :)ya artık biz biz değiliz ya da bu kötü dünyada o kadar iyiyizki ilahi güç azcık yardım ediyor:))) umarım ikincisidir..dün bir çerez çeşitğinden kurabiye olur mu diye düşündüm tarif için nette girdim daha yazmadan düştü,hırkalar küçük geliyor yenisi lazım dedim şuan alt reklamım hırkalar:))

İçimizden geçenlerin reklamı düşüyor :)ya artık biz biz değiliz ya da bu kötü dünyada o kadar iyiyizki ilahi güç azcık yardım ediyor:))) umarım ikincisidir..dün bir çerez çeşitğinden kurabiye olur mu diye düşündüm tarif için nette girdim daha yazmadan düştü,hırkalar küçük geliyor yenisi lazım dedim şuan alt reklamım hırkalar:))
:D :D :D ya ama koptum valla :D
demın bır arkadasda az seslı konussak buyrun benım dıye google mıkrofon veya siri ortaya cıkıyor dıye yazmıs onda guluyordum sızın yazdıgınızı okuyunca katılmaya basladım agzımdakı lokma puskurdu :D

O da bisey mi benim kafamdan gecirdigim seyler cikiyor
Saniririm uzaylilarda isin icinde

Saka bi yana oluyor gercekten
Telefon konusmalarindan mesajlasmalardan sonra cok oluyor boyle. Bazen sadece aklima gelen seylerde cikiyor karsima ona zaten hic anlam veremiyorum

Hatta sey vardi parmak izi, goz tanimli telefonlar vs yakında yapay zekalarda kullanilack diye. Gerci bizimkileri es gecerler. Kv, elti ve görümce dedikodusundan olaya inemezler

Google aratigim herşey , Facebook ve Instagram da reklam olarak önüme geliyor .. Bazen telefonumun mikrofon bölümü otomatik olarak açılıp bunu mi demek istediniz diye soruyor..bende katılıyorum size

.
bill amca 95 yılında neler dıyormus herkes de uzaylı gıbı ızlıyormus :KK70: vay be nerden nereye sımdı ınsanlar hologramla dunyanın bır ucundan toplantıya katılıyor
abd bılımkurgu fılmlerıyle cıkartacakları bırcok teknolojıyı onceden ınsanlara ızletıyor aslında... eskıden 007 de yanı james bondda ızledıgımız gorevımız teklıke 1 de ızledıgımız tum servıslerı suan gunluk kullanıyoruz eskıdı bıle

edit: Mune Mune abla lınk paylasımına ızın yok mu ya eklıyorum eklıyorum sadece . cıkıyor

Bu arada konuyla ilgili ya da çekinen arkadaşlara başka bir bilgilendirmede bulunayım. Veri artık ciddi para getiren bir olgu; yapay zeka algoritmaları için bu veriler kullanıldığından ve yapay zekanın popülerleşmesinden ötürü başka sitelerde yaptığınız anketler, belirli hashtaglerle paylaştığınız fotoğraflarla bile bu bilgi yığınına katkıda bulunuyorsunuz. Mesela bir operatörün sizin gülen fotoğrafınız karşılığında size bedava internet paketi hediye ettiğini duymuşsunuzdur ya da yakın zamanda olan "10yearschallange"ı biliyorsunuzdur, basit bir deyişle, yapay zekayı eğitmek için veri tabanına gerekli katkıyı bazen siz fark etmeden zaten yapıyorsunuz. Kimi marka ürün geliştirme için kimi marka da ürün satabilmek için kişisel verilerinizi toplamak adına çeşitli yöntemler kullanıyorlar.

Paranoyak olunması için anlatmıyorum tabii... Aslında nihayetinde kimse sizin özlük bilgilerinizle ilgilenmiyor, ki kişisel verilerin korunması da bu verilerin toplanmaya başlaması ile birlikte gündemde yer eden bir konu çok da korkacak bir durum yok gibi, bu durum da yasal olarak düzenlenmeye başladı çünkü...

evet bizede oluyor daha dun aksam oturup kizim icin yatagini degissek artik yan korumalikli normal bir yatak alsak dedik
nete bir girdik reklamlar hep ayni
sanirim dinleniyoruz cumleten

ıstıhbarat orgutlerının oturup telefon sapıgı gıbı kımseyı dınledıgı yok kımse boylebırsey demedı zaten , yanı dememıslerdır umarım :D
suzgec dıye bır sıstem var o sısteme takılabılecek seyler. o algorıtma dedıgınız seyde bu sıstemın ıcınde
dunyamız kayınpeder mevzusu kadar dar degıl. en azından olmasa ıyı olur :D
:) bir hakim olarak bahsettiğiniz sistemi biliyorum.
Algoritmaya takılmak icin de suç örgütleriyle temas halinde olmak lazım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X