çok korkunçtu çooookkkk

O bildiğimiz sevimli carettalar mi
Soktayim....

Tavuk etiyle beslemek nedir çıldırmış insanlar ya denize girenleri yesinler diye mi tavuk eti veriyorlar akıl tutulması resmen

Çok geçmiş olsun
Zaten etçil hayvanlar da balık falan bulabilirler kendilerine. Tavuk nedir ya? Bir de kaplumbağalar önce koklar sonra yer genelde. En azından benim ki öyle. Bu yavrum nasıl alıştıysa koku falan hak getire.

Ahahahah ama çok şirin oluyo su kaplumbağaları çok seviyorum yaa
Evetttttt Bende çok seviyorum benimkini. Geçenler de babamı ısırdı mesela Yapıyorlar yani. Aslında yabani hayvanlar ve hiç dokunmamak lazım ama çokkkkk tatlııııı. Dayanamıyorum ben de.

Evetttttt Bende çok seviyorum benimkini. Geçenler de babamı ısırdı mesela Yapıyorlar yani. Aslında yabani hayvanlar ve hiç dokunmamak lazım ama çokkkkk tatlııııı. Dayanamıyorum ben de.
Allah bağışlasın ömürü uzun olsun insallah

Mecbur tavukla besleyenler kim ?

Üremeselermiydi ?

Yosun yemiyorlar ayrıca

Mecbur tavukla besleyenler kim ?

Üremeselermiydi ?

Yosun yemiyorlar ayrıca

Caretta carettalar yosun yer. Yemediği bilgisine nerde ulaştınız bilmiyorum. Bildiğiniz denizin içi çöl gibi olmuş çoğu yerde. Orada kime sorsanız da bunu söyler. İnsan eliyle besleniyor,tavuk eti veriliyor evet.

Çünkü bu kadar çok kaplumbağanın yiyecek yemeği yok. Tabii ki koruma altına alınmalı ama bu planlı olmalı. Popülasyon tabi ki korunmalı ama diğer canlıların da yaşam hakkı gözetilerek. Ekosistemin de bir dengesi var. Kaplumbağa düşmanı falan değilim bayılıyorum hatta kendilerine.

Bende çok severim kendilerini
Tavuk veren kimmiş onu anlamadım hala dekamer falan mı ?
Turistlik tekneler müşteriler görsün diye carettayı yanına çekme amaçlı tavuk veriyorlar ama sizin bahsettiğin bu değil sanırım.

Tek otçul türü chelonia dır onun sayısı da çok az zaten
Yosunları bitirdiklerini sanmıyorum

Diğer canlıların yaşam hakkı dediğiniz nedir büyük balık küçük balığı yer bu her zaman böyledir biz müdehale etsekte etmesekte
Tavukların yaşam hakkından bahsediyorsanız zaten bunlar tavuk yemiyor, tavuk denizde yok. Tavuğu ona yediren bu konuda bilinçsiz insanlar

Kaplumbağlar doğdukları yere kendileri geliyor
Ülkemizde gelmeleri için mi yoksa geldiklerinde zarar görmeleri için mi daha çok çaba sarfediliyor bu tartışma konusu

Bazılarına korumacılık yapılıyor ama çoğuna yetişemiyorlar
Planlı olunması gereken konu bence hepsine ulaşmak adına olmalı

Siz sayılarının çok olmasına bir denge kurulmalı yorumunu getiriyorsunuz sanırım

Biz onlara korumacılık yapsakta sayıları pek artmıyor
Aksine Sayıları her geçen yıl azalıyor
Sanılmasın ki hayvanlara biraz saygı duydukta iş çığırından çıktı
Yumurtlayacak kumsal bulamıyorlar, sorun da bu aslında

Haberlerde çıktı bugün. Z... t.. Sen misin ? Çok büyük geçmiş olsun.

Ah o sen misin. Bir kişi daha saldırıya uğramış bugün aynı yerde. Arkadasim anlattı. Ama orada olmamanız gerekiyordu zaten. Carettaların yumurtlama zamanı. Eskiden yasaktı bu dönemde kumsalda gezmek bile. Aşılar yeterli olur. Siz de bir daha hiç olmazsa bu dönemde hayvanlara bırakırsınız orayı. Ben onlara daha çok üzüldüm şu an.

Az önce internetten haber okudum.Bodrumda 10yasinda cocuga saldirmis.teyzesi kurtarmak icin atilmis suya.teyzenin sah damarini isirmaya calismis.suyun dibine cekip bogmaya çalışmış.Botla gelen bir adam kurtarmis.Büyük gecmis olsun.Bende hayvanlari cok severim ama dokunamam.uzaktan severim.Bundan sonra kaplumbagalari daha uzaktan seveyim bari:)

Geçmiş olsun beni de maymun ısırmıştı seveyim derken sadece tetenoz yaptılar dedim kuduz da yapın bu hayvandan kuduz bulaşmaz demişlerdi.

Topluca cevap vereyim bu olay benim başıma Muğla İztuzunda geldi haberlerde bodrum çıktı ben de görünce şaşırdım demek ki ben de haber olacakmışım neredeyse :))

Topluca cevap vereyim bu olay benim başıma Muğla İztuzunda geldi haberlerde bodrum çıktı ben de görünce şaşırdım demek ki ben de haber olacakmışım neredeyse :))

Ben de sizi aynı kişi zannettim. İki farklı olay olması beni iyice şaşırttı şu anda ya. Allah Allah bu kaplumbağalara ne oldu böyle? Ciddi bir inceleme yapılması gerekiyor. Doğada bir tuhaflık var hayırlara çıksın.. Aklıma büyük bir deprem riski mi var da doğa bize sinyal mi veriyor sorusu geliyor umarım yanılırım.

Ekleme : Üstte bir üye yumurtlama zamanları olduğunu belirtmiş. O koyların biz insanlara kapatılması şu an en yararlısı hem hayvanlar hem bizler için. Umarım bunu yaparlar.

Yani şöyle ki bu karettaların yumurtlama bölgesi ülkemizde bir çok kumsalda var sanırım benim netten öğrendiklerim patara plajı olimpos plajı iztuzu plajı çıralı plajı bodrum orak plajı..daha da vardır herhalde. Buralarda saldırma ihtimalleri var demek ki, ama kıyıda birçok görevli vardı kimse de insanları uyarıp girmeyin demiyordu hiç bir önlem yoktu insanlar bilgilendirilirse buralarda denize girilmez artık napalım canımızdan kıymetli mi

Çok çok geçmişler olsun. İnşallah önlem alırlar, görevlileri oraya boşuna dikmişler e burası Türkiye zaten. Genelde böyle. Birileri ciddi şekilde yaralanmadan önlem almazlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…