çok korkunçtu çooookkkk

Aynen

Yani bunlar sonuçta yabani hayvan insana yaklaşmak doğalarında yok, normalde insanlara yaklaşmamaları gerek

Hayvanları nasıl sapıttılarsa görünce kaçmayı geçtim bir de insanlara saldırmışlar

Ben de sunu dusundum Turkiye'de denize girilebilecek binlerce nokta varken neden soylari tukenme tehlikesinde olan hayvanlarin ureme noktasi secilir? Sahsen bir orasi kalsa yine girmem. Hayvan alanini korumaya calismis ne yapsaydi?

bu insanlar senin soyunu kurtarsın, senin yaptığın şeye bak tüüü rezil karetta

Öğleden sonra güneş ışıklarının eğik gelmesiyle beyaz tenliler su içinde hareket ettipi zaman carettalar onları deniz sığ olduğu için deniz anası zannediyor bu yüzden ısırıyorlar

Isırma dediğimde koparma değil ağzıyla ezme aslında

Çünkü tavuk eti değil denizanası ile besleniyorlar

3 den sonra o bölgelerde denize girmezseniz bir şey olmaz

Ben de sunu dusundum Turkiye'de denize girilebilecek binlerce nokta varken neden soylari tukenme tehlikesinde olan hayvanlarin ureme noktasi secilir? Sahsen bir orasi kalsa yine girmem. Hayvan alanini korumaya calismis ne yapsaydi?
Aslinda cok eskiden bir 15 yıl önce onların bulunduğu alandan denize girmek yasaktı diye hatırlıyorum hatta biz gittiğimizde orada İngilizler yumurtalarını koruma altina aliyordu
Tabii biz doğal yaşamı ve güzellikleri öldürmeye yeminli insanların ülkesi olduğumuzdan bu gibi yasaklar kalmadi
Konu sahibine geçmiş olsun bu arada

Hadi buyurun. Carettaları da bozduk sonunda. Halbuki yüzleri ne kadar sevimli onların.
Geçmiş olsun. Baya büyük onlar ya iyi 2 sıyrıkla atlatmışsınız..

Valla kiz arkadasiyla kavga edip isirildigi icin kuduz asisi olan bir arkadasim var benim :) o zaman ona boyle demisler ondan dedim bende :)
Yok yok memeli sonucta kiz arkadasi da kuduz bulastirabilir
Ama deniz canlilarinda olmuyor. Her ihtimale karsi yapmislardir belki de bilemedim.

İnsanoğlu gider hayvanoğlunun evinin ortasına tüner,oturur,hatta içine eder sonra da beni ısırdı diye feryat figan eder ehh yani başka şeyler yapmadığına şükredelim bu hayvanoğullarının bize. Haksızız, gidip kendi keyfimiz için evlerini basıyoruz. Hayatlarının evlerinin ortasına ediyoruz.

Konu sahibesi çok çok geçmiş olsun.

Umuyorum Caretta Caretta'lar insanlara zarar veriyor gibi bir algı oluşturulup o hayvancıkları öldürmeye kalkmazlar, malum insanoğlu kendinden başkasını pek sevmez, boynuna taş bağlanıp denize atılan köpekler, başı sert cisimlerle ezilip suya atılan caretta carettalar, göç güzergahı üzerinde tüfekle vurulan kuşlar, domuzlar, kediler arşivimiz çokça kalabalık.

koruma altına alacağız diye o kadar fazla ürediler ki. Deniz altındaki yaşamı nerdeyse bitirdiler ne yosun bıraktılar ne bir şey. Diğer balıklar da aç kaldı carettalar da aç kaldı. Mecbur tavukla beslenmek zorunda kaldılar. Sonuçta da saldırganlık normal. O kadar çok kişi ısırılıyor ki. Herşeyin suyunu çıkarıp doğal dengeyi bozma sonucu bu. Geçmiş olsun.

Vahsi caretta insanlara saldirdi masum baliklari hunharca katletti

Vahsi caretta insanlara saldirdi masum baliklari hunharca katletti
Katledilirlerse gerçekten çok üzülürüm, geçenlerde yabancı bir belgeselde Avrupa ülkelerinden bir şehirde yine İztuzu plajı gibi bir sahilde yumurtadan çıkan Caretta Caretta'ların etrafta çoğalan şehir ışıkları nedeniyle yön duygusunun bozulduğunu ve maalesef deniz yerine otobanlara yönelip arabalar altında ölüşlerini, mazgallara sıkışmalarını seyrettim

Yaşamın kendi ahengi içinde bir doğal döngüsü var zaten, biz hiçbir şekilde müdahil olmasak o döngüyle doğal hayat kendini koruyacaktır ama maalesef her yere el atıyoruz.

Mesajların tamamını okursanız öyle demek istemediğimi anlardınız yanlış anladınız. Demek istedim ki o kadar insan varken insanlardan korkmadan cesaret edip bana saldırması beni şaşırttı ve korkuttu

Canım ya çok geçmiş olsunnn ( Deniz fobim arttı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…