- 15 Mayıs 2021
- 7.455
- 24.755
- 263
- Konu Sahibi bubendegilim
-
Banlanırsam da bari bundan banlanayımValla amacınız siyaset olmayabilir evet ama ne zaman böyle konu açılsa banlar havada uçuşur hoop kapanış. Aksini hiç görmedim
Benim yardımcım özbekti. Ben böyle çalışkan bir kadın görmedim. Ne desen 2 saniyede yanında bitiyordu ve hemen yapıyordu. Sonra kızıyorlar özbekler yüzünden işsiz kalıyoruz diye. Adamlar hedefe kitlendikleri için ne iş olsa yapıyorlar.Ben de kötü düşünmüyorum bu ülke vatandaşları hakkında, gayet çalışkanlar ekmeklerini kazanma derdindeler, suça karışmıyorlar beleş yaşamıyorlar.
İlk geldikleri zaman iş yerinde kavga etmiştim. Tabi gelecek zavallılar diye, iş yerinde ki arkadaşım bir gün anlayacaksın neden istemediğimi demişti. Dün mesaj attım parti kur oy verelim diye
Yoo çoğunlukla kadınları burda birilerni kafalayıp evleniyolarÖzbekler ve Türkmenler için aynısını düşünmüyorum. Çünkü onlar para biriktirmek için gelip , çoğunlukla ülkelerine dönüyorlar.
Zaten öyle diyorlarmış. Siz böyle olsanız biz sizi almazdık diye. Riva ya gidince kendimi Arap yarım adasında sandım. Çok korktum cidden kızım için.Ya bende aynı fikirdeyim yeminle sokakta bunlarla aynı yolda dolaşmak bile istemiyorum. Diğer ülkelere gidenlere bakıyorum normal okumuş etmiş eğitimli yararlı insanlar bizdekiler malumunuz. Gerçekten ülkeye yararı olucak eğitimli insan olsa kimse bir şey demez. Mesela bu sene altın madalya kazanan bir sporcumuz irandan bir sığınmacı başım gözüm üstüne ama bunlar yakında iyice çoğalıp bizi ülkeden kovacak. Tam tersı durumda olsaydık bir bardak su vermezlerdi hoş biz topraklarımızı bırakıp kaçmazdık
İş işten geçtiValla AysunKayacının ayağını öpme zamanı geldi geçiyor bile
Muhacir kardeşlerimiz gelsinler diyen İslamcılar da, insan hakları makları sığınsınlar diyen tatlı su solcusu Cihangirliler de şu an eşit derecede akılsızlıklarına yanıyorŞimdi herkes sepet havasında hemfikir herkes eşit derecede faşist
Bende aynı düşünüyorum Türkmenler gariplerim neler yaşadı yine kaçıp bize sığınmadı bazıları sadece eşi ve çocuklarını yolladılar. Onlar zaten bizden zamanında oraya sınır hattına bilerek yerleştirilen insanlar ama şu arap milletini sevmiyorum arkadaş ırkıçılık değil sevmiyorum yaniÖzbekler ve Türkmenler için aynısını düşünmüyorum. Çünkü onlar para biriktirmek için gelip , çoğunlukla ülkelerine dönüyorlar.
Yaktın hepimiziİş işten geçtiArtık anca ban yeriz. Ülkeye katkım olacaksa ilelebet banlanmaya hazırım
Benim yanımda yardımcım vardı iki çocuklu bir kadındı ve inanılmaz terbiyeli ve düzgündü. Ondan sonra başka Özbeklerde tanıdım onlarda aynı şekildeydi.Bende aynı düşünüyorum Türkmenler gariplerim neler yaşadı yine kaçıp bize sığınmadım bazıları sadece eşi ve çocuklarını yolladılar. Onlar zaten bizden zamanında oraya sınır hattına bilerek yerleştirilen insanlar ama şu arap milletini sevmiyorum arkadaş ırkıçılık değil sevmiyorum yani
Pazarlarda saat çakma parfüm satan siyahiler bile o güçlü kuvvetli halleriyle ne kimseye zarar verir ne bir suça bulaşır. Ülkenin yarısı Suriyeli oldu. İşin kötüsü gelmeye de devam ediyorlar başka milletlerden.
Hemen konuyu çevirsem mi ? Kocam Suriyeliye baktı yoldan geçerken elimden gider mi yiğidim falan yazsammmm…. Ama burada ki moderatörler çok açık göz .Yaktın hepimizi
Yeminle suriyeliye parayla vatandaşlık vereceklerine şunlara güzel imkanlar verseler gam yemem adamlar o kadar efendi ki çalışkanlar hiç olaya karışmıyorlar para kazanıp ailelerine yolluyorlar. Üniversitede çok arkadaşım oldu bu kadar mı iyi olurlar yaPazarlarda saat çakma parfüm satan siyahiler bile o güçlü kuvvetli halleriyle ne kimseye zarar verir ne bir suça bulaşır. Ülkenin yarısı Suriyeli oldu. İşin kötüsü gelmeye de devam ediyorlar başka milletlerden.
Suriye ve Afganistan farklı amaçla özbekler, kazaklar ve diğerleri farklı amaçla geliyorlar çocukları ve ailelerini bırakarak .Aynı korkuları ben de yaşıyorum.
Yalnızca Suriye ve Afganistan’da değil, Özbekistan, Kazakistan, İran….
Aynını düşünüyorum. Halla deport edilecek diye kadın çok korkuyordu. İnanın evine giderken ara sokaklardan gidiyordu.Yeminle suriyeliye parayla vatandaşlık vereceklerine şunlara güzel inkanlar verseler gam yemem adamlar o kadar efendi ki çalışkanlar hiç olaya karışmıyorlar para kazanıp ailelerine yolluyorlar. Üniversitede çok arkadaşım oldu bu kadar mı iyi olurlar ya
Geçici koruma yönetmeliği çerçevesinde çoğu Türkiye’de. Vatandaşlık verilen bir kısmı var evet ama sayıları 110 bin onlar da maddi durumları eğitimleri vs iyi olanlar ya da evlilik dolayısıyla alanlar. Toplamda 3 milyon 672 bin sayıları. Bu yönetmelik sayesinde burada doğan çocukları da vatandaşlık alamıyor eğer ‘sığınmacı’ statüsünde almış olsaydık burada doğan çocuklarına vatandaşlık verecektik (yani en azından o statü ile almadılar bunları). Bu yönetmeliği de onlara özel çıkardılar (dünyada örneği yok diye biliyorum). Afgan, Suriyeli, İranlı vs vs bir an önce hepsi kendi ülkelerine yollanmalı (şu an için) küçük şehirlerde çok yoklar. Asıl oralara da geldikleri vakit anlayın ki her yerdelerMerhabalar.
Bu hafta içi arkadaşımın ısrarı üzerine Rivaya gittik. Orada şahane güzel bir evleri var. Hem değişiklik olur dedik hem de bebeğimize iyi gelir. Gerçekten havası falan çok güzeldi taa ki adım başı Suriyeli görene kadar. Her yerdeler ve sürekli arapça konuşuyorlar. Ellerinde hepsinin 3-5 çocuk ve o kadar rahatlar ki. Sanki onların ülkesindeymişim gibi hissettim.
O an cidden iliklerime kadar korktum. Filistin ve israil örneği çok uzağımızda değil. Kendim için değil ama evladım için çok korktum. Tüm gece gözüme uyku girmedi. Bunun sonu ne olacak bilmiyorum.
30 yıl sonra burayı bunlar dolduracak ve bizim evlatlarımıza , bize yer kalmayacak…
Onu söylemek istiyorum daaaa… hemen banlanmıyım bari diye düşündümSuç onlarda değil bu duruma zemin hazırlayanlarda.
O iş geçti artık, keyfine bak simdilikHemen konuyu çevirsem mi ? Kocam Suriyeliye baktı yoldan geçerken elimden gider mi yiğidim falan yazsammmm…. Ama burada ki moderatörler çok açık göz .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?