• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok korkuyorum ( Amacım siyaset değil)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bubendegilim

Görümceleri koruma derneği başkanı🌹
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2021
7.455
24.755
263
Merhabalar.
Bu hafta içi arkadaşımın ısrarı üzerine Rivaya gittik. Orada şahane güzel bir evleri var. Hem değişiklik olur dedik hem de bebeğimize iyi gelir. Gerçekten havası falan çok güzeldi taa ki adım başı Suriyeli görene kadar. Her yerdeler ve sürekli arapça konuşuyorlar. Ellerinde hepsinin 3-5 çocuk ve o kadar rahatlar ki. Sanki onların ülkesindeymişim gibi hissettim.
O an cidden iliklerime kadar korktum. Filistin ve israil örneği çok uzağımızda değil. Kendim için değil ama evladım için çok korktum. Tüm gece gözüme uyku girmedi. Bunun sonu ne olacak bilmiyorum.
30 yıl sonra burayı bunlar dolduracak ve bizim evlatlarımıza , bize yer kalmayacak…

Merhabalar.
Bu hafta içi arkadaşımın ısrarı üzerine Rivaya gittik. Orada şahane güzel bir evleri var. Hem değişiklik olur dedik hem de bebeğimize iyi gelir. Gerçekten havası falan çok güzeldi taa ki adım başı Suriyeli görene kadar. Her yerdeler ve sürekli arapça konuşuyorlar. Ellerinde hepsinin 3-5 çocuk ve o kadar rahatlar ki. Sanki onların ülkesindeymişim gibi hissettim.
O an cidden iliklerime kadar korktum. Filistin ve israil örneği çok uzağımızda değil. Kendim için değil ama evladım için çok korktum. Tüm gece gözüme uyku girmedi. Bunun sonu ne olacak bilmiyorum.
30 yıl sonra burayı bunlar dolduracak ve bizim evlatlarımıza , bize yer kalmayacak…
Sonuna kadar katılıyorum

Merhabalar.
Cok cok çok haklısın.

Konu kapansın istemem o yüzden siyasi yorum yapmam ama bu ülkeyi yönetenler akıllarını yitirmiş gercekten. İnsanlar istemiyor kardeşim, fellik fellik her yerde haykırıyorlar ülkemde bunları istemiyorum diye. Suriyeliler yetmedi bir de Afganları da getirdiler. İnsanlar istemiyorum dedikçe neden daha fazlasını getirmek?? Bu ne olduğu belirsiz, hırpani tiplerle insanlarımız yaşamak zorunda mı bu nedir yaf? Miilletimiz bu çileyi neden çekiyor? Bir an önce sepet havası çalınmalı bir an. Yoksa bu gidişin sonu rezillik.

Ne olacak bu şekilde? Tamam kaçtılar geldiler savaştan ama bayramda gitmeyi bildiler. Daha nereye kadar alacağız biz bunları ? Bunlar yetmedi bir de Afganlar geldi.

Ben merhametli bir insan değilim 🤷 herkes ülkesinde kalsın ölen ölsün kalan kalsin

Konu kapanabilir gibi. Ama diyeyim ben bunların çoğunluk olduğu yerlere gittiğim zaman diyorum neresi burası küçük suriye mi diye ? 😬😔
Ama ben burada siyasi bir konu açmadım ki. Geleceğimizden endişeli olduğumu dile getirdim. İlla kocamı, kaynanamı mı yazmam lazım 😬

Konu kapansın istemem o yüzden siyasi yorum yapmam ama bu ülkeyi yönetenler akıllarını yitirmiş gercekten. İnsanlar istemiyor kardeşim, fellik fellik her yerde haykırıyorlar ülkemde bunları istemiyorum diye. Suriyeliler yetmedi bir de Afganları da getirdiler. İnsanlar istemiyorum dedikçe neden daha fazlasını getirmek?? Bu ne olduğu belirsiz, hırpani tiplerle insanlarımız yaşamak zorunda mı bu nedir yaf? Miilletimiz bu çileyi neden çekiyor? Bir an önce sepet havası çalınmalı bir an. Yoksa bu gidişin sonu rezillik.

Ben vatandasligin neden verildigini anlamiyorum..almanyada dogup büyüdüm o halde bile basvurmam gerekti alman vatandaslik icin. Öyle hop diye verilmiyor

Aynı korkuları ben de yaşıyorum.
Yalnızca Suriye ve Afganistan’da değil, Özbekistan, Kazakistan, İran….
Özbekler ve Türkmenler için aynısını düşünmüyorum. Çünkü onlar para biriktirmek için gelip , çoğunlukla ülkelerine dönüyorlar.

Aman dur bacımsu konu kapanmasın 😬Bir de alay eder gibi çay mevzusu var. Nereden tutsak diğer taraf elde kalıyor. Bunları yollamakta artık bana imkansız geliyor.

Çok haklısınız. Bir de bizim vatandaşımız kolay kolay gidemiyor tatile onlar kaç çocukla gidiyorlar ben anlayamıyorum
Ee beleş yaşıyorlar. Yardımları alıyorlar , hastane beleş, okullar beleş…
Burada şahane bir hayat yaşıyorlar cidden ve artık kanıma dokunuyor.

Ben merhametli bir insan değilim 🤷 herkes ülkesinde kalsın ölen ölsün kalan kalsin
İlk geldikleri zaman iş yerinde kavga etmiştim. Tabi gelecek zavallılar diye, iş yerinde ki arkadaşım bir gün anlayacaksın neden istemediğimi demişti. Dün mesaj attım parti kur oy verelim diye 🤘

Özbekler ve Türkmenler için aynısını düşünmüyorum. Çünkü onlar para biriktirmek için gelip , çoğunlukla ülkelerine dönüyorlar.

Ben de kötü düşünmüyorum bu ülke vatandaşları hakkında, gayet çalışkanlar ekmeklerini kazanma derdindeler, suça karışmıyorlar beleş yaşamıyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X