Cok korkuyorum ve ne yapacagımı bilemiyorum lütfen yardim edin :((

Ya öyledir tabi ki ama benim psikolojim cok zayıf psikolojik sorunlarim oldugu icin normalden daha kötü oluyorum hersey daha kötü geliyor gözüme.O yüzden kaldiramiyorum.Cesaret toplayamiyorum.

Ya öyledir tabi ki ama benim psikolojim cok zayıf psikolojik sorunlarim oldugu icin normalden daha kötü oluyorum hersey daha kötü geliyor gözüme.O yüzden kaldiramiyorum.Cesaret toplayamiyorum.
Antidepresan kullaniyorum bir cok hastalik maalesef stres etkili guclu ol sonucu ne olursa olsun iyilesmem icin ne oldugunu ogrenmem lazim de. Bilmek iyidir.

Anladim.Ben de bir sey geziyormus hissi segirme falan da var.Baya birseyler yani.Baktiricam artik.Size de cok cok gecmis olsun.İnsallah hersey hepimiz icinde iyi olacak.
Ms olmayabilir sizdeki baktirin rahatlayin. Bakin ben normalde mr cektirdim ki isteyerek yani en azindan adi konsun istedim hastaligin baslangicindaymisim korkup cektirmeseydim ustelemeseydi tedavi daha zor olurdu. Vucudunuz size bagiriyor birsey var bul diye cesaretli olun insallah ciddi birsey degildir.

%99 .9 panik ataksın.
birebir aynısını yaşadım.

Sen yine de %00.1 ihtimal için doktora görün.
Sizin de yürürken o sekilde oldu mu peki dizlerim de agriyo arada birde ben bir yerde okudum böyle yüzde bir sey varmis hissi yapısmıs hissi ms belirtisi diyodu benimkide öyle gibi arada da geziyor sanki.Bir de bu sıralar biraz durgun hissediyorum kendimi.Aglamak istiyorum olmuyor falan.Sonra zorluyorum asiri agliyorum.Buna sa beyin tümörü yazmıslar ne yapacagımı bilemedim.

Ya dogrusu sizin dediginiz gibi zaten ama benim bu son zamanlarda hastalık hastalıgı durumum oldugu icin ekstra bir panigim var.Ayrıca igne ve kapalı alan korkum var nasıl yapicam onları da bilemiyorum

Ya dogrusu sizin dediginiz gibi zaten ama benim bu son zamanlarda hastalık hastalıgı durumum oldugu icin ekstra bir panigim var.Ayrıca igne ve kapalı alan korkum var nasıl yapicam onları da bilemiyorum

Ms icin kesin tani mr degil biyopsidir onu yaptirabilirsiniz. Hastalik hastasi olmayin bir de nette arastirip durmayin netteki bilgiler yaniltici oluyor. Kafanizi karistirmayin hic evhamda yapmayin.

Ms icin kesin tani mr degil biyopsidir onu yaptirabilirsiniz. Hastalik hastasi olmayin bir de nette arastirip durmayin netteki bilgiler yaniltici oluyor. Kafanizi karistirmayin hic evhamda yapmayin.
Elimde olan bir sey degil ne yazık ki.Evhamımı kontrol edemiyorum zaten sıkıntı orda.Gezici bir basagrim da var.Cesaretimi toplayıp baktirmam lazim bir sekilde sonucu cok korkutuyor.Psikolojim daha kötü olacakmıs gibi geliyor.İnsallah iyi olur.

ben psikolojik olduğunu düşünüyorum çünkü bende bir şeyleri çok taktığımda beynim uyuşmaya başlar sonra acillik olurum diazem yer normal hayatıma devam ederim.Sende hastalıklarla çok haşır neşir olduğun için böyle hissediyorsun. benim o zamanki teşhisim anksiyete bozukluğuydu. kaygı ve endişelerimi kendim üretirdim vücudum tepjki verincede kendimi hasta sanırdım. o süreçte ritim bozukluğu bile yaşadım neden sırf kendi kendime kurmaktan. Son zamanlardada kötü anlar yaşamamıştım ve o süreçtede şiddetli mide bulantıları yaşadım. ama ben bunların geçici olduğunun farkındayım. bu tarz şeyleri ne kadar farkında olursan ol kendi başına atlatamıyorsun o yüzden mutlaka yardım almalısın

@Esra123k lütfen netten araştırmayı bırak lütfen

Hemen bir nöroloji uzmanından randevu al.

İlaçlı mr ister , istemez ise de talep et.

Ardından herhangi bir rahatsızlığın olmadığını duyunca , bir psikiyatri uzmanından randevu al.

Böyle her ağrıyı bir hastalığa yorarak kendini gerçekten hasta edeceksin .

10 küsür sene evvel her an kalp krizi geçirdiğini düşünüp acilde soluğu alan , krize kendini inandırıp (ah beyin yok mu o beyin) eli kolu kilitlenen ama aslında deve gibi sağlam bir panik atak hastasıydım.

Panik atak cidden tüm belirtiler varmuş gibi musallat oluyor.

Ha şimdi de 1 yılı aşkın zamandır MS olduğumu öğrendim. Bu sefer panik atak değil :) Tedavimi olup hayata devam. . .

Gecen sene benzer seyleri yasadim als hastasi oldugumu dusunuyodum tum belirtiler vardi doktora gitmekten cok korkuyodum ama gittim bisey cikmadi sonra okilum basladi hepsi psikolojikmis gecti cogu belirti umarim seninkide oyledir ama mutlaka dra git oncelikle bu dizde yumusama gibi bi his bende yasiyorum dizim bukuluyo ikide bir ama simdilik gitmek istemiyorum cok yoruldym hastanelerde dolasmaktan insallah onemli birsey degildir dizlerimde gucsuzluk de basladi ((

doktora git için rahat etsin panik atak olduğu kesinleşir zaten bak sana önerim o krizler ve hisler geldiğinde bunların hepsi pskolojik diye düşün nefes al ver sakince şarkı falan aç hemen geçecektir.

Surekli sagliginla ilgili konu aciyorsun herkes doktora git diyor. Sonra soylenenler ucup gitmis ki dinlememissin, tekrar konu aciyorsun. Burasi da poliklinik degil ki canim

Surekli sagliginla ilgili konu aciyorsun herkes doktora git diyor. Sonra soylenenler ucup gitmis ki dinlememissin, tekrar konu aciyorsun. Burasi da poliklinik degil ki canim
o yazdigimdan sonra gittim doktora baya tahlil yaptirdim ve iyi cikti sonuclarim ama bu seferkinde baya bir korkum pozitif dusunemedim ''poliklinik'' oldugunu dusundugumden degil daha cok destek almak istedigim icin yaziyorum.

Haklısınız yardim almayi dusundum gittigim doktor cok kotuydu.Ve ondan sonra henüz birine gidemedim.Bu son durumum beni cok yıprattı.O kadar üst üste doktora gittim ki bu sene 20 yıldır bu kadar gitmemisimdir.Sürekli agliyordum artik aglayamiyorum bile.Bu da bitsin eger sonucum iyi cikarsa hemen baslicam bi sekilde.

Mr gibi kapalı bir ortamdan ve ne yazık ki igneden de korkuyorum.İlk bu hastalık takıntım basladigi zaman hastalık korkumdan kan vermeye basladim verebiliyorum sükür.Ama digerlerine hazir degilim gibi.O da zorluyor beni.Acikcası bu durumun üç veya dört aydır icerisindeyim ama hic bir sey beni bu kadar yıpratmamıstı.Bundan önce de farklı kan hastalıklarından korkmustum bende cikan bir bezeden dolayi.Her doktorun kapısından icerisine girdigimde kalbim güm güm atıyordu.Artik biktim belirtileri okurken böyle bir duyarsız bakiyorum hemen aglayamiyorum.Bu da garibime gitti acikcası kisilik degisimi mi bu diye.Yoksa depresyon baslangici mi.Tabi ki her zaman ki gibi aklima en kötüsü geliyor.Sizin ms hastaliginiz fazla stresten dolayi mi olustu?

Seninki als hastaligini arastirdiktan sonra mi basladi yoksa belirtilerden sonra mı als oldugunu dusundun?Benim de aynı okul sorunum da aslında bu olayların önünü acti.Ne gibi belirtilerin vardi mesela?Benim bacagim da seyirmeler oluyor.Bir şey geziyormus gibi oluyor ama ignelenme gibi degil ama bu hisler.Daha cok o ms belirtisindeki gibi bir şey yapışmıs var gibi ondan daha cok korkuyorum Hem bacagımda hem yüzümde tek taraflı.Bir de mesela bu sıralar cok aglamiyorum.O zamanlar bile birden oluyor.Bütün gün agladigim bir sey yemedigim,uyumadigim zamanlarda oluyor.Seninki de mi öyleydi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…