• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok korkuyorum yarın ameliyata gireceğim

Evet kararımın arkasında durmam lazım ama korku oluyor ister istemez. Bunun sebebi burada yazılanlar kötü sonuç alanla vs. Doktor hiçbir sorun çıkmayacak merak etme dedi ama inşallah dediği gibi olur.
Şu renk ruj sürücem, şöyle poz vericem, saçımı da şöyle yapıcam diye diye gir operasyona:) o buruna neler yakışacak sen bi gör :)))

Her sey kontrol altında korkmayın ben amelıyattan cıktım 1-2 saat sonra yemegımı yedım odada yürüdüm eve gecınce buzu dırek yuzunuze koymayıp gazlı bez ıle sarıp hafıf gezdırdım sız de öyle yapın yuzunuzde bu sefer buz yuzunden yanık oluşur cuma oldum morluk hıc olmad sasırdım sabah uyanınca göz cevrem hafıf sıstı sıcak bır de 3-5 dakıka buz bıttı cumartesı bandaj atel cıkacak. Cuma oldum cumartesı tamponum cıkmıstı

Her sey kontrol altında korkmayın ben amelıyattan cıktım 1-2 saat sonra yemegımı yedım odada yürüdüm eve gecınce buzu dırek yuzunuze koymayıp gazlı bez ıle sarıp hafıf gezdırdım sız de öyle yapın yuzunuzde bu sefer buz yuzunden yanık oluşur cuma oldum morluk hıc olmad sasırdım sabah uyanınca göz cevrem hafıf sıstı sıcak bır de 3-5 dakıka buz bıttı cumartesı bandaj atel cıkacak. Cuma oldum cumartesı tamponum cıkmıstı
Süper çok teşekkür ediyorum. Yemek yeme de falan sıkıntı yaşanmıyor değil mi? Ondan da çekiniyordum açıkcası. Tamamdır öyle yaparım

Bu arada bana buzu ameliyattan çıkar çıkmaz koymam gerektiği söylendi. Tabi ki bir havluya sararak. Yemek ne zaman yemen gerektiğini de hemşire veya Dr iletecek, o süreden önce yemek ya da su içmek için acele etme boğulma riskin oluşur. Sonrası zaten sorunsuz.

Bu arada bana buzu ameliyattan çıkar çıkmaz koymam gerektiği söylendi. Tabi ki bir havluya sararak. Yemek ne zaman yemen gerektiğini de hemşire veya Dr iletecek, o süreden önce yemek ya da su içmek için acele etme boğulma riskin oluşur. Sonrası zaten sorunsuz.
Tamamdır ikinci gün falan yemek yemek eskisi gibi mi sıkıntılı mı?

Tamamdır ikinci gün falan yemek yemek eskisi gibi mi sıkıntılı mı?
Küçük lokmalarla yiyebiliyorum herşeyi. Bir de tatlı kaşığı kullanmak daha rahat geldi, daha ufak çünkü. Bu arada spreyde verecekler hepsini uygularsın düzenli, ihmal etmezsin zaten sürecin rahat geçer :)

Hastanede yemek verılıyor zaten ben amelıyattan cıktıgımda öğlendı o sırada öğle yemegı gelmıstı yedım hem de dıyet yemegı degıldı tuzlu yaglı halbukı dıyet yemegı gelyordu;) hemsıre geldı erken yemıssınız 1-2 saat gecmedı dedı sureklı geldı sordu mide bulantısı kusma var mı dıye hıc bırı yoktu;) .buzu cok uzun sure koymak da şişlik ve ödem oluşturuyor 5- 10 dakıka ara ara normal yasantına dönüyorsunuz ödem olmaması ıcın evın ıcınde yürüyüş yapın sırt ustu 2 yastıkla yatın yan dönmeyın ödem olusur ve burun yana dogru ödemden kayma yapabılır korkma ben 2. Yı olmuş bırı olarak bunu söyluyebılıyorsam herkes olur;)

Nazlı mızmız canı tatlı bırı degılsenız cok kolay atlatıyorsunuz vucudunuzdakı yaralar cabuk ıyılesen bırı ısenız cabuk ıyılesırsınız bol su ameliyat sonrası ve ben maydanoz sapı kaynatıp ıcıyorum yuzumde hıc morarma olmadı ılk amelıyatımda ıcmemıstım ondan mı baska bı seyden mı bılmıyorum mosmor olmustum sımdı sabah uyanıp aynaya bakıyorum nerem morardı kı dıye yok;) ılk amelıyatımda gözletım morluk ve şişlikten uyandıgımda açılmıyordu cok korkmustum ama acı olmuyor morluk olsa da

Bir de benım gıbı yutkunurken bogazı acıyan var mı yorumlarda okumustum amelıyat sırasında bogaza kan gitmemesı kan yutmamk ıcın agızdan hortum ince tüp takılıyormus ve o bogazı tahrıs edıyormus denıldı ılk ameliyatımda böyle bır sorunum yoktu 4 gundur sadece bunun acısı var geçer umarım baska bu durumu yaşayan var mı?

Küçük lokmalarla yiyebiliyorum herşeyi. Bir de tatlı kaşığı kullanmak daha rahat geldi, daha ufak çünkü. Bu arada spreyde verecekler hepsini uygularsın düzenli, ihmal etmezsin zaten sürecin rahat geçer :)
Peki ne kadar sürdü bu durum normal yemeye be zaman geçtiniz ?

Nazlı mızmız canı tatlı bırı degılsenız cok kolay atlatıyorsunuz vucudunuzdakı yaralar cabuk ıyılesen bırı ısenız cabuk ıyılesırsınız bol su ameliyat sonrası ve ben maydanoz sapı kaynatıp ıcıyorum yuzumde hıc morarma olmadı ılk amelıyatımda ıcmemıstım ondan mı baska bı seyden mı bılmıyorum mosmor olmustum sımdı sabah uyanıp aynaya bakıyorum nerem morardı kı dıye yok:KK66: ılk amelıyatımda gözletım morluk ve şişlikten uyandıgımda açılmıyordu cok korkmustum ama acı olmuyor morluk olsa da
Anlıyorum umarım bende de morluk olmaz yaa

İlk amelıyatımda olmustu morluk 2.5 saat sürdüğü için de olabılır bu amelıyatım 45 dakıka 1 saat arası surdu belkı bundan

Peki ne kadar sürdü bu durum normal yemeye be zaman geçtiniz ?
[/QUOTE
4.günüm öyle yemeye devam ediyorum çünkü burun yerine oturmadığı için çok çiğnemek burnumu hareketlendiriyo, bu da bi parça sızı yapıyor. Çok takılma bu sürelere bence. Hepsi iyileşmenin bir parçası. Biraz ödemimde var göz altlarımda mesela. Ama günden güne hızla düzeliyor, sonucta kalıcı dertler değiller. İyi bir buruna değer bence, içini ferah tut 🙏🌼

Emin olun bu muydu dıyeceksınız amelıyat bıtınce;) önden düğmeli kolay bır pıjama götürün basınızdan cıkarması gıymesı kolay olsun

Buza gerek yok ki haataneden taburcu olana kadar gelıp verıyorlar 15 dakıka koyunuz yuzunuze dıyorlar çok buz koymak da ödemi arttırıyormus eve gecınce de 2 gece yapın bırakın dedı dr 10-15 dakıkayı gecmesın gunde 3-4 defa demıstı fazlası da inen ödemin tekrar şişmesıne sebep oluyormus

Back
X