Cok korkuyorum

esmer233

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2025
6
-3
1
37
14 senelik evliyim,4 cocugum var. Cesaret mi edemiyorum bilemiyorum. Herhangi bir gelirim vs yok. Esimden bosanmayi dusunuyorum fakat korkuyorum. Bir yanimda huzursuz bir evde cocuklar nasil buyuyecek onu dusunuyorum. Bosanma sureci,cocuklarin nasil etkilenecegi beni cok dusunduruyor. Cok kararsizim adim atmaktan korkuyorum. Bosanip sureci nasil gecirdiniz?

Boşandıktan sonraki planınız nedir? Çocuklar kaç yaşında?

Ciddi bir olay mı yaşadınız?
Yoksa zaten bitmiş bir evlilik de boşanma sorumluluğunu alan mı yok?

Maddi manevi imkanlar nasıl? Çocukların yaşı kaç?

Ya afedersiniz ama dört çocuk nasıl oldu? Adam melek gibiydi de sonradan mı değişti?
Evliligimizin ilk zamanlarinda da bir takim sorunlarimiz vardi, cok afedersiniz benim korunmamak gibi bir salakligimda oldu. 4 5 sene kadar cok guzel giden bir evliligimiz vardi fakat su son 1 senedir artik hic katlanamiyorum. Uzerine son noktayi bukadar zamandir yasadigim adamdan siddet gormek oldu.

Sadece esim calisiyor. Kizlarim ortaokula gidiyor. Kenarimda 6 bin kadar param var sadece
Ailem bana ve 4 çocucuğuma her türlü bakar diyorsan belki ama değilse İmkansız. Tek maaş 4 çocuk nafaka alsan da çocukların kitabına yetmez. 6 binle market alışverişi bile yapılmaz. Önünüzü görmeden böyle bir adım atmayın kiralar 20binden başlıyor. Yani hiç bir şeyin olmasa bile cebinde minumum 60 bin olacak ki ev tutabilesin. Kızların büyümüş bir iş bulup çalışmaya başla sonrasını sonra düşün derim.

Biliyor musunuz o zaman da adam elden ayaktan düşüyor. Çocuklar anneye babamı bırakma baskısı yapıyor. Nerden bildiğimi sormayın

Biliyor musunuz o zaman da adam elden ayaktan düşüyor. Çocuklar anneye babamı bırakma baskısı yapıyor. Nerden bildiğimi sormayın
cikmaz bir sokakta gibiyim, malesef hayat sartlari ailemin uzerine yuk olmak cok fazla istemiyorum. Evet ayni evde yasayabiliriz fakat ayni evde yasamak sadece yetmiyor. Verecegi nafaka belki vermez bile. Cocuklarin giderleri vs tek basima yetisememekten korkuyorum. Evet ailem destek cikar, ama kimseye agiz eymek istemiyorum,napcagimi hic bilmiyorum

Ben gerçekçi olacağım arkadaşlar gibi şu şartlarda olan düzenini bozmamak daha iyi ama çocuklar büyükmüş bir işe girebilirseniz kısa süre içinde kendinize güveniniz artar. Eşinizin güvendiği en büyük şey maddi gücünüzün olmayışı.

ilk zamanlarda bile sikintilariniz vardi ve siz korunmamak gibi sizin tabirinizle bir salaklik yapmissiniz. 1 degil 2 degil 4 cocuk yapmissiniz. sorunlu bir evlilikte neye guvenerek yaptiniz bu cocuklari? birincisi kurtarmadi, ikincisi kurtarmadi derken dorduncunun evliliginizi kurtaracagina sizi inandiran neydi?

Yani bu yoruma o kadar katılıyorum ki

Hadi tek çocuk olsa
50-60 bin de maaş alacağı bir işi olsa konu sahibinin
Kimseye eyvallahı olmaz

Haa lüks içinde yaşamaz belki ama yaşar

Şimdi 4 çocukla hayatta kalmak için en az 150-200 alıyor olması lazım

Yapacağı şey adamla geçinmeye bakmak
Kızdırmamak
Sakin huzurlu ortam sağlamak için muhatap olmamak
İş bulmak mümkün olduğunca para biriktirmek filan

Ya afedersiniz ama dört çocuk nasıl oldu? Adam melek gibiydi de sonradan mı değişti?
evlilik içi tecavüzden haberiniz yok sanırım. bu kadınların güle oynaya “bacaklarını açtığını” sanmıyorum.

eğitim seviyesi de düşükse bi şekilde “beyimdir yapar, kadınlık görevim bu benim” diye düşünebilirler. ya da psikolojik/fiziksel şiddetle zorla yapıyor olabilirler. bi sürü sebep var özetle.

Kendisi doğru düzgün korunmadığını açıklamış zaten, hepsinden haberim var ve sırf muhalefet olsun diye yorum yapmayın lütfen.

Ya geç evlilik içi tecavüz bu durum yok demiyorum da bu konuda olduğu ne malum 2025 yılında 4 çocukla bu durumdaysan suç kadında yok hep erkek suçlu korunmamış etmemiş neredeyse 40 yaşonda koca kadın hiçbir geliri yok 6 bin TL'yi para sanıyor bir yerde sorumluluk almamış herkes muhteşem eğitimle muhteşem işlerde çalışmıyor 4 çocukla hangi eve sığabilir ki 1 tanesi evlilik içi tecavüz 3 tanesine ne? Neyine güvendi mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…