çok kötü bir gece geçirdim... :(

maşallah ya keşke ben de aşabilsem, öyle böyle bi his değil
kalbim sıkıştı nefes alamadım resmen ve bunu bu aralar sık sık yaşar oldum
etrafımdaki insanlarla kıyaslamaya başladım kendimi
işini ne kadar düzgün yapıyor ben yapamıyorum
evi ne kadar temiz benimki değil vs diye
sanırım dediğinin aksine bu halimi kimsenin sevmediğini düşündüğüm için bu haldeyim
çünkü sürekli eleştirilmeye başladım
kimisi haklı ama çok fazla olunca sanırım bu beni olumsuz etkiledi

Kim eleştiriyormuş sizi? Çalışan bir kadınsınız ev işlerini dört dörtlük yapamayabilirsiniz. Yemekleriniz belki annenizin ki gibi olmaz ama zaten onlarda da yılların tecrübesi var. Kimisinde de eli daha yatkındır. Olabilir yani. Takılmayın buna. Bebekle ev her zaman derli toplu olmaz. Hatta bu günler bir daha gelmeyecek bırakın dağınık kalsın ama siz ve bebeğiniz mutlu olun. Birikim de bazen cidden olmuyor. Kızınız için nasıl bir birikim istiyorsunuz bilmiyorum ama olmuyorsa canınızı sıkmayın. Hele kendinizden bebeğinizden ailenizden kısmayın.

Probleminiz vitamin eksikliği kaynakli bir sey de olabilir. Yorgunluk, unutkanlık, sinir harbi... bunlar tamamen psikolojik kaynaklı olacak diye bir sey yok. Bir doktor randevusu alıp degerlerinize baktırın. Kendi kendinize teshis koyup biseyleri halletmeye çalıştıkca ancak sorunu daha da cok büyütürsünüz.

Devlet hastanelerinde de psikolig psikuyatri olabiliyor bulundugunuz yerdeki poliklniklere bir bakın.

Ama muhakkak öncesinde bir doktora gidip durumunuzu anlatın sizin degerlerinize bir baksınlar. Ertelemeyin, belki de basit bir vitamin takviyesiyle birlikte bu sikayetlerinizden kurtulabilirsiniz.

Gecenin en karanligindan snra gelir ancak seher vakti.
Dertte en dibe vurduktan snra gelir ancak aydinliga. Bu gece hayatinin en dibe vurma ani diye sayip bi adip atabilirsin aydinliga dogru.
Anlattigin kadariyla yemek ev felan halledilir seyler.
Tam olarak sorun ne?
Evlimisin? Bosandinmi? O olabilirmi?

sanıyorum ki en doğrusu o olacak ama nasıl yapabilirim onu da bilmiyorum yani doğru noktalara değinmek istiyorum o planda yoksa o da sarpa sarar
Acil olan neyse ondan başla. Mesela dün ben sadece çamaşır katladım buzdolabi temizledim o kadar :)bugün kızımın dolabını düzelticem evi toplayıp süpürücem o kadar :)

kızlar dün geceyi çok kötü geçirdim
ne oldu derseniz hiçbirşey.. ama içim çok sıkıldı, nefesim kesildi ve kızımın bir an önce uyuması için dua ettim çünkü kızıma bile sinirim kadem kademe arttı. yavrumun bişe yaptığı da yoktu ama tahammülüm tamamen gitmişti, ağlama krizine girdim giremedim daha doğrusu ağlayıp rahatlamak için kendimi zorladım bi iki damla zor aktı gözümden rahatlayamadım
kendimden nefret ettim
çok başarısız, beceriksiz, işe yaramaz hissettim kendimi
kızıma üzüldüm benim gibi bir annesi olduğu için.. :KK43:
resmen cinnet hali geldi gibi, diyorum bu halime şahit olmasın diye Allahtan yardım istedim bi an önce kızım uyusun diye
ne olacak benim bu halim..
psikolog diyeceksiniz ama ben problemi biliyorum aslında hem bu yüzden, hem de maddiyattan ötürü gitmek istemiyorum
kendimi çok yetersiz hissediyorum
ne evimin temizliği tam
ne yaptığım yemekler çok güzel
ne düzenli bi evim var
ne kızım için birikim yapabiliyorum
ne de yaptığım işler çok düzgün, hep bi eksiğim var
başardığım hiçbişey yok şu hayatta
bunlar benim enerjimi çok düşürüyor
ve daha da başarısız olmama sebep olduğunu düşünüyorum
size sorum ne onu da bilmiyorum sadece yazıp rahatlamak istedim sanırım
Canım sen sanıyor musun ki hepimizin hayatı süper. Haftaya teslim etmem gereken çok önemli bir şey var (sadece başlığını yazdım, altını nasıl dolduracağım en ufak bir fikrim yok. En az 14 15 sayfa yazmam lazım), ev çok dağınıktı. Toplarken elektrikler kesildi (içten içe ohh dedim evi makine ile süpürmemek için bir bahane :) ) Ama evi toplama işim bitince elektrikler geri geldi maalesef. Ama ben hiç istifimi bozmadım gelmemiş gibi davrandım. Akşama iftarlık yok. Dondurucan mantı ve yoğurtlu çorba malzemesi çıkardım. Baktım ikisi de yoğurtlu olacak ama oluversin dedim. (Mantıyı umarım ayarında yapabilirim). Saçlarıma baktım kullanmaya başladığım zeytin yağlı sabun (sözde yumuşacık yapacaktı, yoluk yaptı) yoluk yoluk yapmış, başımı yana çeviri verdim. Birde tepeden topladım.
Sıcak hava yanaklarımdaki bir rahatsızlıktan ötürü beni çok çirkinleştiriyor (evde bile güneş kremi sürüyorum) ama dışarı çıkarken, güneş kremini renklisinden sürüveriyorum.
Başarı dersen geçen gün mantarlı pilav yaptım vallahi ben bile beğendim. Güzel olmuştu. Ama her gün aynı şeyi yedirince ev halkı isyan bayraklarını açıyor.
Feci kilo almışım yarın diyetisyene gitmek için randevu aldım ama içimde kaybetmeye mahkum karakter ramazandan sonraya ertele diyor.
Bunları sana neden mi yazdım, bende eskiden herkesin hayatı şahane zannederdim: Bir bendim beceriksiz, poposunu toparlayamayan. Herkes en kral yerlerde tatile giderdi ama ben hep çalışırdım. Herkes mutluydu ben değildim. Sosyal medyada herkesin kocaman gülen yüzleri vardı, bir bendim atarlı cümleler yazan.
Sonra sosyal medyayı kapattım. Kimseyle ilgilenmiyorum artık. Kendi hayatıma ve istediklerime odaklıyım. Herşey bir anda değişti sanki. Kendimi beceriksiz hissetmiyorum. Benimde iyi yapabildiğim şeyler var ama ev işi yapmayı sevmiyorum. Allah beni bunun için yaratmamış diyorum. (Evi çıldırmayacak kadar topluyorum. ) Herşeyi istediğim kadar yapıyorum. Mükemmel yada kusursuz değilim ama inan artık mutluyum ve benimde çok iyi şeyler var, onların yapamadığı :)
Buda benim seninle dertleşmem olsun. :)

sanki yoğunluk bunaltmış gibi sizi

mesela diyorsun ya evdeki diğer işlerime bakıyorum

nedir bu işler

bir yazsana

hafta içi bir gün ne yapıyorsun

bir de mesela dün ne yaptın

ama kahvaltı da duş da dahil

yani tüm zamanlı

hatta işyerinde de bir ara yap bunu

bir dönem patron performans belirleyeceği çizelge tutun dedi

çizelgedeki 40 satırı görünce bir günde vaz geçtim tutma dedi

çılgın gibi iş arasında çizelge tutmak bile zulümdü

yani yaptığınızın çok olduğunu siz bile fark edemiyor olabilirsiniz
dün ne yaptım?

8de kalktık kızımla
eşim uyuyordu
kızımın altını açtım, üstünü değiştirdim biraz onunla oynadık sonra kahvaltı hazırlamaya başladım
babalar günü diye biraz özeneyim istedim çeşit çok oldu
çok derken peynir zeytin harici 2 tane daha bişe yaptım
bu arada kızım onunla oynamam için gelip gitti arada ona baktım onu oyaladım sonra işime döndüm
eşim kalktı
kahvaltıyı yaptık
kızımı da yedirdim kahvaltımızı yaparken
sonra bulaşıklara toplamaya giriştim
o arada kızım süt istedi sütünü ısıttım
sonra temizliğe başladım ama büyük temizlik değil
bütün evi süpürgeyel süpürdüm ve mutfak, koridorlar ve banyoyu sildim
bu arada çamaşırları yıkamaya atmıştım onlar çıktı onları astım
sonra kızımın uyku saati geldi onu uyutmaya çalıştım bi saat onunla uğraştım baktım uyumuyor babasına teslim edip yemeğe başladım
sonra da biraz oturdum meyve yedim tv izledim
kızım uyandıktan sonra da parka çıkardım onu 2-2,5 saat dışarıdaydık
sonra eve geldik kızımı yedirdim
kendim yedim
yarım saat sonra kızım süt istedi onu ısıttım sonra da uyku vakti geldiği için yatırdım yaklaşık bi saat uyutmaya uğraştım sonra da ben yüzümü, bıyığımı aldım yattım

hangimiz dörtdörtlüğüz ki? inan ben de saysam şimdi kimbilir ne başarısızlıklarım ne eksiklerim çıkacak. en basiti ben de 30 yaşında çalışmaya başladım.mesela hiçbişeye yeteneğim yoktur, hani şunu fevkalade yaparım dediğim bişey yok.ne elimde maddi bir birikimim var ne kendime ait bir yuvam eşim çocuğum vs. siz en azından evlenmişsiniz çocuğunuz var allah bağışlasın. eminim elinizden geleni de yapıyorsunuzdur. bana sanki sıkıntınız aslında bilinçaltınızda başka şeylerle ilgili gibi geldi. eşinizle ilişkiniz nasıl? çünkü örneğin sürekli eleştiren ve memnuniyetsiz bir eş kadına kendini yetersiz hissettiriyor.

Ayrıca kimseyle kıyas yapma kötü hissedersin kendini,ama küçük küçük bi şeyler başarınca moralin de yerine gelir motive de olursun,hiçbirimiz aynı değiliz ki herkes bir yerden yetmiyordur,bunlar farklı noktalardır,istediğin an mesaj at,yanında birini hissetmen sana güven vericektir,sen sorumluluklarını günlerini her şeyini yaz bana,beraber programa sokarız
ya çok sevinirim en kısa zamanda sana mesaj atmak isterim sakıncası yoksa?

Bırak evin temiz olmasın,bırak yemeklerin güzel olmasın.. Kızına yap sebzeler çorbalar siz makarna yiyin ne var bunda.. Evine gelen ne dağınıktı diyecekse gelmesin,yemeğini yiyen beğenmeyecekse bırak yemesin. Sen mutlu ol,kızında mutlu olsun.. Temizlik yapılır,yemek yapılır ama onda kötü izler bırakırsan onların dönüşü yok işte.. Yıllar sonra dönüp çocukluğuna baktığında nekadar mutluyduk diyebilsin işte o en büyük zafer senin için ;)

Zaten çalışıyorsun canım ve bir bebeğin var. Bu bile hayatında iki büyük şey. İş hayatı zaten yorucu. Çocuk bakmak da öyle. E bir de temizlik, yemek, kocayla ilgilenmek, sosyal yaşam, anne-baba, akrabalar... Ee sana ne kaldı?

Bence birçok çalışan kadın senin bu saydıklarını yaşıyordur. Ama sana şu an batmaya başlamış bu durum.

Herşeye yetişemezsin öncelikle bunu kabullen. Benim bir arkadaşım var aynı sizin gibi. Herşeyi yapayım derken, hiçbirşey yapamıyor. Mesela mutfağı temizleyeyim diyor, başlıyor o arada ayy dışarı çıkıp şunu almam lazım diyor. Dışarı çıkıyor mutfağı bırakıp. O arada komşuyla karşılaşıyor. Komşu hadi gel kahveye diyor. Ona gidiyor. Dışarı işlerini bitirip eve gelince, ayy geç oldu yemek yapmam lazım diyor, yemeğe girişiyor. Ne oldu? Mutfağı temizleme kaldı. Hem de yarım bir şekilde...

Neden? Çünkü düzen yok. Halbuki bugün mutfağı temizleme günüm dese ve bunun dışında hiçbirşey yapmasa hem o iş bitecek, hem kendini tatmin etmiş olacak. Bence çok iş yerine sadece bir işe odaklan ve onu bitir ;)

burda bir arkadaş vardı o da hep başladığım iş yarım kalıyordu demişti. ve bir psikoloğa gidip teşhis konmuştu. ilaçlı tedavi oluyordu. isterseniz ertelemeden gidin doktora.
temizlikmiş, yemekmiş bunlar çok da önemli değil. gelip geçiyor. çocuklu evlerin temiz olması için annenin çok baskıcı , hatta bildiğin höd höd olması gerekiyor. bu da pek insancıl değil bence. bırak dağılsın.
yemek de her insanın yaptığı lezzetli olacak diye bişey yok. ha illa olacak da diyorsan yemeğini beğendiğin kişilerden yardım isteyebilirsin.
verimli anne değilim diyorsun ya yorgunluk haliyle bütün anneler bunu hissediyordur bence. sen yavrunu sonuna kadar sev tamam işte. en önemli şeyi olduktan sonra gerisi teferruat.
kesinlikle höd höd bi anne değilim
kızım herşeyi kendi öğrensin diye kendi haline bırakırım çoğu zaman hatta eşim kızıyor ablamın evinde tek çizik bulamazdın bizim bu evin hali ne diye (kızım kalemi ilk keşfettiğinde aklınıza gelebilecek her yeri boyadı ben de kızımdan kıymetli değil ya diye çok sıkmadım yapma etme diye bunun gibi şeyler)
evim biraz da bu yüzden hep dağınık
ben topluyorum kızım bir oyuncak çıkaracağım diye bütün oyuncak kutusunu boşaltıveriyor her aldığını da bi yerde bırakıyor eee çocuk daha sürekli çocuğa kızıp bağırmak da olmaz ki nasıl olsa toplanır ama işte başkalarından duyduğum ayy benim evim her daim derli topluydu hatta kızım/oğlum kendi toplardı deyince kendimde bir eksiklik olduğunu düşünüyorum

Canım bu arada ben senin işin düzene girdiğinde derdinin kalmayacağını düşünüyorum b
ya çok sevinirim en kısa zamanda sana mesaj atmak isterim sakıncası yoksa?
tabiki de at hem ayrıca bak sana güç versin kıyasla diye söylemiyorum sırf kendinde güven bul diye söylüyorum,ben tıp öğrencisiyim üstelik evliyim okul daha bitmedi yani beraber yaşıyoruz,ders olsun ev olsun,sen içinde o gücü bul bir şeyler başar o kadar rahatlarsın ki,diyelim yine sıkıntı içindesin psikiyatr tanıdığım var ona anlatırım seni ama merak etme o da benim gibi düşünecektir

o eleştirilenlere ben böyle mutluyum stresli değilim havasını yapsana

mesela benim komşular var ev hanımı onlar temizlik yapıyor

benim haftada yarım gün yardımcım var onun dışında temizlik yapmıyorum

bulaşıkları vs eşim topluyor

ama ben de hafta içi hem işte hem gece evde çalışıyorum

onlara hiçbir şey yapmıyorum gibi gelse de çok şey yaptığımı ben biliyorum yeter

bir de nedense en uyumlu, huzurlu çocuk benimki oluyor zira ben hiç ona seninle oynamam, şimdi cam sileceğim demiyorum en fazla yemek yapacağım, ocağa koyunca oynarız ya da çamaşır asalım gel balkonda birlikte, yardım et çabuk bitsin sonra oynarız vs diyorum, kirletmesi ve dağıtması da sorun değil

evime gelippp ay ne dağınık diyene de oğlum X mutlu deyip geçiyorum

arkamdan konuşsalar bana ne ki
ya ne güzel ben de böyle olabilsem hem ben hem kızım daha huzurlu oluruz eminim

hemen şimdi kısaca işleri yazsana
sizin evde ne yapılıyor

zira gerçekten hepimizin evden hayattan beklentisi farklı

benimkiler bugün pişen yemeği yer, 3 çeşit olmalıdır vs vs

kimisi de yapar yemeği koyar dolaba 2-3 gün yer

evde aman allah bi işim olmuyor
yemek yapılır 2-3 gün onu yeriz zaten çoğunlukla
temizliği de haftada bir haftasonları yapabiliyorum çalıştığım için zaten
günlük işlerim bulaşık, mutfak temizliği, kızımı yedirmem, onun kişisel bakımı, kendi bakımım oluyor
aslında abartılacak bi durumum yok yani ama ne biliyim bunlar bile zor gelmeye başladı
kızım altına yapmasın diye gözünün içine bakıyorum resmen var mı böyle bişe :(

dün ne yaptım?

8de kalktık kızımla
eşim uyuyordu
kızımın altını açtım, üstünü değiştirdim biraz onunla oynadık sonra kahvaltı hazırlamaya başladım
babalar günü diye biraz özeneyim istedim çeşit çok oldu
çok derken peynir zeytin harici 2 tane daha bişe yaptım
bu arada kızım onunla oynamam için gelip gitti arada ona baktım onu oyaladım sonra işime döndüm
eşim kalktı
kahvaltıyı yaptık
kızımı da yedirdim kahvaltımızı yaparken
sonra bulaşıklara toplamaya giriştim
o arada kızım süt istedi sütünü ısıttım
sonra temizliğe başladım ama büyük temizlik değil
bütün evi süpürgeyel süpürdüm ve mutfak, koridorlar ve banyoyu sildim
bu arada çamaşırları yıkamaya atmıştım onlar çıktı onları astım
sonra kızımın uyku saati geldi onu uyutmaya çalıştım bi saat onunla uğraştım baktım uyumuyor babasına teslim edip yemeğe başladım
sonra da biraz oturdum meyve yedim tv izledim
kızım uyandıktan sonra da parka çıkardım onu 2-2,5 saat dışarıdaydık
sonra eve geldik kızımı yedirdim
kendim yedim
yarım saat sonra kızım süt istedi onu ısıttım sonra da uyku vakti geldiği için yatırdım yaklaşık bi saat uyutmaya uğraştım sonra da ben yüzümü, bıyığımı aldım yattım

ben bile özendim bu rutine :KK68:

Kim eleştiriyormuş sizi? Çalışan bir kadınsınız ev işlerini dört dörtlük yapamayabilirsiniz. Yemekleriniz belki annenizin ki gibi olmaz ama zaten onlarda da yılların tecrübesi var. Kimisinde de eli daha yatkındır. Olabilir yani. Takılmayın buna. Bebekle ev her zaman derli toplu olmaz. Hatta bu günler bir daha gelmeyecek bırakın dağınık kalsın ama siz ve bebeğiniz mutlu olun. Birikim de bazen cidden olmuyor. Kızınız için nasıl bir birikim istiyorsunuz bilmiyorum ama olmuyorsa canınızı sıkmayın. Hele kendinizden bebeğinizden ailenizden kısmayın.
eleştiriden çok, bilmem kimin eşi şunu çok güzel yapıyor, benim kızım bunu harika yapar, ben şu konuda asla geri kalmam dendikçe sanki inceden bana laf geliyormuş gibi hissediyorum tam da o bahsettikleri konularda yeterli olamadığım için :(
kızım işitme engelli ve her an cihaz, ameliyat vs masrafı çıkabilir ve birikimimiz hiç yok dolayısıyla biraz bişeler kenara atmak istiyorum
hem de yarın öbür gün büyüdüğünde eğitimden vs kısmak zorunda kalmak istemiyorum

Probleminiz vitamin eksikliği kaynakli bir sey de olabilir. Yorgunluk, unutkanlık, sinir harbi... bunlar tamamen psikolojik kaynaklı olacak diye bir sey yok. Bir doktor randevusu alıp degerlerinize baktırın. Kendi kendinize teshis koyup biseyleri halletmeye çalıştıkca ancak sorunu daha da cok büyütürsünüz.

Devlet hastanelerinde de psikolig psikuyatri olabiliyor bulundugunuz yerdeki poliklniklere bir bakın.

Ama muhakkak öncesinde bir doktora gidip durumunuzu anlatın sizin degerlerinize bir baksınlar. Ertelemeyin, belki de basit bir vitamin takviyesiyle birlikte bu sikayetlerinizden kurtulabilirsiniz.
umarım öyle bişedir ve çözümü basittir en kısa zamanda randevu alıp gideceğim

Gecenin en karanligindan snra gelir ancak seher vakti.
Dertte en dibe vurduktan snra gelir ancak aydinliga. Bu gece hayatinin en dibe vurma ani diye sayip bi adip atabilirsin aydinliga dogru.
Anlattigin kadariyla yemek ev felan halledilir seyler.
Tam olarak sorun ne?
Evlimisin? Bosandinmi? O olabilirmi?
evliyim
sorunlarımız var
benim yok daha doğrusu ama eşime göre var
çok kontrolcü olmaya başladı kiminle mesajlaştın
kim arıyor
kime yazıyorsun
hatta geçen gün kavga ettik
ben bi kızdan hoşlanmıyorum abuk saatlerde iki kere aradığı için bunun konusunu açtığımda sen kendine bak dedi o telefon elinden düşmüyor dedi
ben çıldırdım tabi ne demek istiyorsan neyle suçluyosun beni diye
kendine bak işte sen beni sevmiyorsun artık sen benden soğudun saygın bitti vs demeye başladı
çok kırıldım çok üzüldüm
o kadar konuşmama rağmen dün hala yengeme mesaj atarken kiminle yazışıyorsun diye bir soruşu var, babalar günü diye tatsızlık olsun istemedim ağzımı açmadım o yüzden
ama kendine bakmaz asıl kendinin sevgisi saygısı kalmadı bana benden biliyor herşeyi buna da takıyorum tabii ki kafamı

Acil olan neyse ondan başla. Mesela dün ben sadece çamaşır katladım buzdolabi temizledim o kadar :)bugün kızımın dolabını düzelticem evi toplayıp süpürücem o kadar :)
işte bunu yapamıyorum dün bi iki yer sildim ya bugün tembellik yaparım, elim gitmez işe :(
aslında bunu oturtmam gerek bi gün biyer bi gün bi yer ama işte hep atlıyorum hep

çalışıyorum canım, hem de çok istediğim, burada olmaktan şükrettiğim bi yerde
ama diğer iş arkadaşlarıma bakıyorum işleri çok düzgün, hiç eksikleri yok ve herkes de onlardan memnun ama benim hep bi işim eksik kalıyor ki çalışıyorum da bazen herkesten çok mesaiye kalıyorum ama olmuyor hep birşeyleri unutuyorum :KK43:
yemek yapmayı seviyorum hevesleniyorum bugün bunu yapacağım şunu yapacağım ama eve gidince bi tembellik çöküyor en bildiğim yemeği yapıp diğer işlerime bakmaya çalışıyorum
bak hala buraya yazarken bile bahaneler üretiyorum
hep mi böyleydim evlendikten sonra mı bu hale geldim bilmiyorum :KK43:
tembelleştim resmen

Hiç kimse mükemmel dört dörtlük değildir. Senin görmediğin ne eksiklikleri vardır insanların. Kafan karışık, yoğun stresli anladığım kadarıyla. İnsanın canı birşeylere sıkkın oldu mu hiç birşey yapası gelmiyor. Ama dedim ya bu bir kısır döngü. Bi yerden başlaman lazım. Sahip olduklarına şükretmen lazım.

Back
X