çok kötü bir gece geçirdim... :(

evde aman allah bi işim olmuyor
yemek yapılır 2-3 gün onu yeriz zaten çoğunlukla
temizliği de haftada bir haftasonları yapabiliyorum çalıştığım için zaten
günlük işlerim bulaşık, mutfak temizliği, kızımı yedirmem, onun kişisel bakımı, kendi bakımım oluyor
aslında abartılacak bi durumum yok yani ama ne biliyim bunlar bile zor gelmeye başladı
kızım altına yapmasın diye gözünün içine bakıyorum resmen var mı böyle bişe :KK43:

eşiniz bu süreçte ne yapıyor

dün bir kahvaltı yaptı sizinle bir de siz yemek yaparken kıza baktı sanki

yani mesela uyutmak onun görevi olsun ya da ne bileyim kitap okumak

çamaşırını katlamak vs vs

kız ne kadar bilmiyorum ama 2 üstü ise montesorri araştırın internetten işleri birlikte yapın hem etkinlik hem iş aradan çıkar

Canım bu arada ben senin işin düzene girdiğinde derdinin kalmayacağını düşünüyorum b

tabiki de at hem ayrıca bak sana güç versin kıyasla diye söylemiyorum sırf kendinde güven bul diye söylüyorum,ben tıp öğrencisiyim üstelik evliyim okul daha bitmedi yani beraber yaşıyoruz,ders olsun ev olsun,sen içinde o gücü bul bir şeyler başar o kadar rahatlarsın ki,diyelim yine sıkıntı içindesin psikiyatr tanıdığım var ona anlatırım seni ama merak etme o da benim gibi düşünecektir
içimi ferahlattın çok teşekkür ederim
inşallah dediğin gibi toparlanırım

Hiç kimse mükemmel dört dörtlük değildir. Senin görmediğin ne eksiklikleri vardır insanların. Kafan karışık, yoğun stresli anladığım kadarıyla. İnsanın canı birşeylere sıkkın oldu mu hiç birşey yapası gelmiyor. Ama dedim ya bu bir kısır döngü. Bi yerden başlaman lazım. Sahip olduklarına şükretmen lazım.
haklısın
ve inan şükretmeyi bilen bi insanımdır
bu konumdan öyle değil gibi dursam da
ama yoğunluk, stres, dertler yordu
hayatımın hiçbir zamanında bu kadar üstüste gelmemişti belki oy üzden

eşiniz bu süreçte ne yapıyor

dün bir kahvaltı yaptı sizinle bir de siz yemek yaparken kıza baktı sanki

yani mesela uyutmak onun görevi olsun ya da ne bileyim kitap okumak

çamaşırını katlamak vs vs

kız ne kadar bilmiyorum ama 2 üstü ise montesorri araştırın internetten işleri birlikte yapın hem etkinlik hem iş aradan çıkar
hakkını yiyemem ilk bi saat o uyutmaya çalıştı başaramyınca ben devraldım
oyunlarda oynar
ama daha çok bendedir, kızım da ben daha az sinirlendiğim için sanırım bana daha çok gelir
26 aylık, dediğini araştıracağım

kızlar dün geceyi çok kötü geçirdim
ne oldu derseniz hiçbirşey.. ama içim çok sıkıldı, nefesim kesildi ve kızımın bir an önce uyuması için dua ettim çünkü kızıma bile sinirim kadem kademe arttı. yavrumun bişe yaptığı da yoktu ama tahammülüm tamamen gitmişti, ağlama krizine girdim giremedim daha doğrusu ağlayıp rahatlamak için kendimi zorladım bi iki damla zor aktı gözümden rahatlayamadım
kendimden nefret ettim
çok başarısız, beceriksiz, işe yaramaz hissettim kendimi
kızıma üzüldüm benim gibi bir annesi olduğu için.. :KK43:
resmen cinnet hali geldi gibi, diyorum bu halime şahit olmasın diye Allahtan yardım istedim bi an önce kızım uyusun diye
ne olacak benim bu halim..
psikolog diyeceksiniz ama ben problemi biliyorum aslında hem bu yüzden, hem de maddiyattan ötürü gitmek istemiyorum
kendimi çok yetersiz hissediyorum
ne evimin temizliği tam
ne yaptığım yemekler çok güzel
ne düzenli bi evim var
ne kızım için birikim yapabiliyorum
ne de yaptığım işler çok düzgün, hep bi eksiğim var
başardığım hiçbişey yok şu hayatta
bunlar benim enerjimi çok düşürüyor
ve daha da başarısız olmama sebep olduğunu düşünüyorum
size sorum ne onu da bilmiyorum sadece yazıp rahatlamak istedim sanırım
Ne kadar benziyoruz.
4 yıllık üniversite mezunuyum ama atanamıyorum kendimi başarısız hissediyorum,
Benimde evimin temizliği tam değil ev işlerini beceremiyorum herşey hergün daha da işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor,
Mutfağım çok küçük yemek yaparken daral geliyor herşey birbirine giriyor her yemek deneyimim sonrası oturup ağlıyorum,
Maddi olarak da çöküntü içindeyiz, yeni evliyiz ailelerimiz bir destek olalım demiyorlar borç harç içindeyiz,
Bir tek Allah'a şükür çocuğum yok oda olsa hepten dibi görür delirirdim herhalde. :110:

Ama kızınız da rahatsızmış mecburen bazı şeylerden feragat edin

Boş verin o diğer mikemmel tipleri insanlar konuşmayı sever

Gerçek olan siz gibi biz gibi insanlar

Ne kadar benziyoruz.
4 yıllık üniversite mezunuyum ama atanamıyorum kendimi başarısız hissediyorum,
Benimde evimin temizliği tam değil ev işlerini beceremiyorum herşey hergün daha da işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor,
Mutfağım çok küçük yemek yaparken daral geliyor herşey birbirine giriyor her yemek deneyimim sonrası oturup ağlıyorum,
Maddi olarak da çöküntü içindeyiz, yeni evliyiz ailelerimiz bir destek olalım demiyorlar borç harç içindeyiz,
Bir tek Allah'a şükür çocuğum yok oda olsa hepten dibi görür delirirdim herhalde. :110:
aynen öyle, işleri yapmadığım her gün biraz daha karmaşık bir hal alıyor, altından kalkamıyorum, ve dolayısıyla her geçen gün üzerimdeki baskının arttığını hissediyorum
istiyorum ki şöyle bi 15 gün izin alayım kızımı da birine bırakayım ve evin altını üstüne getirip herşeyi yerlerinden çıkarıp temizleyip tekrar düzenleyeyim
işyeri içinde bana bi 1 hafta versinler düzensizliklerimi toparlayayım ama her gün her gün yeni bi iş verdikleri için eskiye dönük düzenleme yapamıyorum yapamadıkça da aklım orada kaldığı için huzursuz oluyorum
maddi olarak biz de her geçen gün eksiye gidiyoruz Allah sonumuzu hayretsin o da ayrı bunaltıyor off Allah yardımcımız olsun

Ama kızınız da rahatsızmış mecburen bazı şeylerden feragat edin

Boş verin o diğer mikemmel tipleri insanlar konuşmayı sever

Gerçek olan siz gibi biz gibi insanlar

ya öyle elimde olsa işi gücü bırakıp sadece kızımla ilgileneceğim ama öyle bi şansım da yok
ama işte kızım kızım deyince de onu bahane ediyorum zannedecekler diye korkuyorum
bi tek annem anlıyor bu konuda beni
zaten kızın yeterince kafanı meşgul ediyor yorma, zorlama kendini
kızına bak kendine bak siz iyi olun önemli olan o diyor
ama keşke etrafımdaki diğer insanlarda anneciğimin yarısı kadar anlayışlı olabilse :(

kesinlikle höd höd bi anne değilim
kızım herşeyi kendi öğrensin diye kendi haline bırakırım çoğu zaman hatta eşim kızıyor ablamın evinde tek çizik bulamazdın bizim bu evin hali ne diye (kızım kalemi ilk keşfettiğinde aklınıza gelebilecek her yeri boyadı ben de kızımdan kıymetli değil ya diye çok sıkmadım yapma etme diye bunun gibi şeyler)
evim biraz da bu yüzden hep dağınık
ben topluyorum kızım bir oyuncak çıkaracağım diye bütün oyuncak kutusunu boşaltıveriyor her aldığını da bi yerde bırakıyor eee çocuk daha sürekli çocuğa kızıp bağırmak da olmaz ki nasıl olsa toplanır ama işte başkalarından duyduğum ayy benim evim her daim derli topluydu hatta kızım/oğlum kendi toplardı deyince kendimde bir eksiklik olduğunu düşünüyorum

halt etmiş cnm o toplular. şimdi ben oğlum yaşlarındaki çocuğu olanlar ile bir gruptayım. yaklaşık 58 kişiyiz. en fazla 3 tanesinin çocuğu düzenlidir. sen en güzelini yapıyorsun. bırak eğlensin. benim oğlumda serbest. yatağın içinden çaybardağı tabağı çıkıyor, ayakkabılıktan çatal :D biz gülüyoruz eşimle bu hale. ben 4 - 5 yaşlarındaydım bütün evi boyamıştım kalemle. rahmetli babam karışmayalım okuyacak çocuk kalem tutar yazar çizer demişti. üstelik kiracıydık çıkarken boyatmıştık. iyi ki yapmışım ;)

Canım burda insanlar hangi dine mensup , inancı nedir bilemiyoruz. İslam dinine mensup san inancın varsa manevi destek almanı tavsiye ederim. Maddi yönden çok sıkıntımız olduğunda vakıa süresini sürekli okumaya başladıktan sonra kazancimizda bir değişiklik olmadığı halde artırıp birikim yapmaya basladigimızı gördüm.
İşlerimi bitiremeyip elime ayağıma dolandığinda yapmak için kolumu kaldıracak halim kalmadığında , bugünün işlerini hep yarına ertelemeye çalıştığımda " peygamber efendimizin" her gece yatmadan önce 33 defa subhanAllah 33 defa elhamdülillah 34 Allahuekber demek bir köle almaktan daha hayırlıdır "dediğini isitip uygulamaya başladım. Yarabbi ya yardimci gonder, ya isimi yapacak güç ver diye Dua ettim. Sabah ya hiç beklemediğim birisi çıkıp geldi yardım etti ya işi sallamaya çalışsam bile elindekini bırakayım derken onuda yapayım bunuda yapayım deyip çabucak işimi yapacak enerjim olduğunu gördüm. Naçizane paylaşmak istedim.

halt etmiş cnm o toplular. şimdi ben oğlum yaşlarındaki çocuğu olanlar ile bir gruptayım. yaklaşık 58 kişiyiz. en fazla 3 tanesinin çocuğu düzenlidir. sen en güzelini yapıyorsun. bırak eğlensin. benim oğlumda serbest. yatağın içinden çaybardağı tabağı çıkıyor, ayakkabılıktan çatal :KK70: biz gülüyoruz eşimle bu hale. ben 4 - 5 yaşlarındaydım bütün evi boyamıştım kalemle. rahmetli babam karışmayalım okuyacak çocuk kalem tutar yazar çizer demişti. üstelik kiracıydık çıkarken boyatmıştık. iyi ki yapmışım :KK66:
ya ne güzel
ben de böyle yetiştirmek istiyorum kızımı
kendine zarar vermeyecek herşeyi yapsın yapa yapa öğrenecek ama eşim benimle aynı düşüncede değil ne yazık ki sürekli yapma etme diye uyarıyor çocuğu bana da bi ton laf söylüyor misal oyuncaklarını ararken bütün sepeti yere döküyor ve aldığı her oyuncağı bi yerde bırakıyor eşim görünce o hali ne buranın hali diyor ben de söylüyorum böyle böyle yaptı diye eeee o bunu yaparken sen neredeydin diyor :KK67:
eee böyle olunca ben kendimi yanlış bişe yapıyormuşcasına kötü hissediyorum çünkü hemen birilerini örnek gösteriyor onlarda şu kadar çocuk büyüttü tek bi dağınıklık olmazdı vs vs diye :(

Canım burda insanlar hangi dine mensup , inancı nedir bilemiyoruz. İslam dinine mensup san inancın varsa manevi destek almanı tavsiye ederim. Maddi yönden çok sıkıntımız olduğunda vakıa süresini sürekli okumaya başladıktan sonra kazancimizda bir değişiklik olmadığı halde artırıp birikim yapmaya basladigimızı gördüm.
İşlerimi bitiremeyip elime ayağıma dolandığinda yapmak için kolumu kaldıracak halim kalmadığında , bugünün işlerini hep yarına ertelemeye çalıştığımda " peygamber efendimizin" her gece yatmadan önce 33 defa subhanAllah 33 defa elhamdülillah 34 Allahuekber demek bir köle almaktan daha hayırlıdır "dediğini isitip uygulamaya başladım. Yarabbi ya yardimci gonder, ya isimi yapacak güç ver diye Dua ettim. Sabah ya hiç beklemediğim birisi çıkıp geldi yardım etti ya işi sallamaya çalışsam bile elindekini bırakayım derken onuda yapayım bunuda yapayım deyip çabucak işimi yapacak enerjim olduğunu gördüm. Naçizane paylaşmak istedim.
inancım var canım, hatta namaz kılmaya da başladım ama üşengeçlikten mi neden onu da ertelemeye başladım bu da canımı sıkıyor
dua etmek zor gelir mi Allah affetsin, resmen bişe elimi kolumu dilimi bağlıyor sanki
ama dediklerini yapmaya çalışacağım
kızım için dua okurdum bu ara onu bile aksattım sen deyince hatırladım bak :(

ya ne güzel
ben de böyle yetiştirmek istiyorum kızımı
kendine zarar vermeyecek herşeyi yapsın yapa yapa öğrenecek ama eşim benimle aynı düşüncede değil ne yazık ki sürekli yapma etme diye uyarıyor çocuğu bana da bi ton laf söylüyor misal oyuncaklarını ararken bütün sepeti yere döküyor ve aldığı her oyuncağı bi yerde bırakıyor eşim görünce o hali ne buranın hali diyor ben de söylüyorum böyle böyle yaptı diye eeee o bunu yaparken sen neredeydin diyor :KK67:
eee böyle olunca ben kendimi yanlış bişe yapıyormuşcasına kötü hissediyorum çünkü hemen birilerini örnek gösteriyor onlarda şu kadar çocuk büyüttü tek bi dağınıklık olmazdı vs vs diye :KK43:

keşke eşinle bir pedagoga gidip çocuğu anlatsanız. inan pedagog çocuk için değil de eşin için birşeyler söyler.
zira bu çocuklar akşama kadar kapalı alanda tıkılıyorlar. enerjilerini atamıyorlar. bir şekilde atmaya çalışıyorlar. ne var yani evdeki 3-5 oyuncak ortada gezse. çok müdahaleci olmak da iyi değil aslında. zira çocuğun özgüveni kırılacaktır. miskin , kenarda hiçbir şey yapmayan çocuklar yetişsin istemem ben.
eşiniz evin hali ne dediğinde bişey yok görüldüğü gibi çocuk olduğu belli olan bir ev çok şükür deyip geçin.

keşke eşinle bir pedagoga gidip çocuğu anlatsanız. inan pedagog çocuk için değil de eşin için birşeyler söyler.
zira bu çocuklar akşama kadar kapalı alanda tıkılıyorlar. enerjilerini atamıyorlar. bir şekilde atmaya çalışıyorlar. ne var yani evdeki 3-5 oyuncak ortada gezse. çok müdahaleci olmak da iyi değil aslında. zira çocuğun özgüveni kırılacaktır. miskin , kenarda hiçbir şey yapmayan çocuklar yetişsin istemem ben.
eşiniz evin hali ne dediğinde bişey yok görüldüğü gibi çocuk olduğu belli olan bir ev çok şükür deyip geçin.
ahhh eşim şu yazdıklarını eşim de okusa, gerçi beni sürekli takip ettiğinden bugün olmasa da bigün okuyacaktır neyse
aynı şeyi diyorum kızımın özgüvensiz bir birey olmasını istiyorsan böyle devam et diyorum her seferinde yok bişey olmazmış
bi kere psikologa git dedim daha lafım bitmeden asıl sen git dedi sandı ki ona laf sokuyorum :( bi dinlesen çocuk için diyorum pedagog yani yok o çok araştırmış gerek yokmuş :(
bi kerecik dediğimi dinlese hem kızım için pedagoga hem bizim için aile terapistine gitmek istiyorum ama ona göre ben kendimi düzeltirsem sorunumuz kalmayacak :(

aynen öyle, işleri yapmadığım her gün biraz daha karmaşık bir hal alıyor, altından kalkamıyorum, ve dolayısıyla her geçen gün üzerimdeki baskının arttığını hissediyorum
istiyorum ki şöyle bi 15 gün izin alayım kızımı da birine bırakayım ve evin altını üstüne getirip herşeyi yerlerinden çıkarıp temizleyip tekrar düzenleyeyim
işyeri içinde bana bi 1 hafta versinler düzensizliklerimi toparlayayım ama her gün her gün yeni bi iş verdikleri için eskiye dönük düzenleme yapamıyorum yapamadıkça da aklım orada kaldığı için huzursuz oluyorum
maddi olarak biz de her geçen gün eksiye gidiyoruz Allah sonumuzu hayretsin o da ayrı bunaltıyor off Allah yardımcımız olsun
Çalışma hayatıyla ev hanımlığı yürümüyor malesef. Bende öğretmenim, cuma günü itibariyle ev hanımlığına geçiş yaptım. Ama tüm sene biriken işler, evin dağınıklığı, çalışıyorum diye yetişemediğim herşey şimdi beni bekliyor. Ve hiçbirisinin ucundan tutacak gücü bulamıyorum kendimde. Yani sendeki gibi iznim olsa evin altını üstüne getirsem düşünceside yok bende :KK45: Tükenmişlik sendromuna mı girdim acaba nedir :işsiz:

bak arkadaş ne güzel yazmış bende işte eve gidince şunu yapcam bunu yapcam diyorum hep miskinleşiyorum yatıyorum dün bütün evi sirkeyle sildim inşallah daha tembellik yapmak yok

ahhh eşim şu yazdıklarını eşim de okusa, gerçi beni sürekli takip ettiğinden bugün olmasa da bigün okuyacaktır neyse
aynı şeyi diyorum kızımın özgüvensiz bir birey olmasını istiyorsan böyle devam et diyorum her seferinde yok bişey olmazmış
bi kere psikologa git dedim daha lafım bitmeden asıl sen git dedi sandı ki ona laf sokuyorum :KK43: bi dinlesen çocuk için diyorum pedagog yani yok o çok araştırmış gerek yokmuş :KK43:
bi kerecik dediğimi dinlese hem kızım için pedagoga hem bizim için aile terapistine gitmek istiyorum ama ona göre ben kendimi düzeltirsem sorunumuz kalmayacak :KK43:

kardeşim Allah yardımcın olsun. en büyük problem eşinin kendini mükemmel! sanması.
dilerim çarpar bir sertkayaya da anlar hatasını. siz onu görmezden gelin hehe deyin tabi caizse.

Çalışma hayatıyla ev hanımlığı yürümüyor malesef. Bende öğretmenim, cuma günü itibariyle ev hanımlığına geçiş yaptım. Ama tüm sene biriken işler, evin dağınıklığı, çalışıyorum diye yetişemediğim herşey şimdi beni bekliyor. Ve hiçbirisinin ucundan tutacak gücü bulamıyorum kendimde. Yani sendeki gibi iznim olsa evin altını üstüne getirsem düşünceside yok bende :KK45: Tükenmişlik sendromuna mı girdim acaba nedir :işsiz:
biraz dinlendikten sonra eminim bulursun o gücü kendinde, şu an bunu düşünme zaten biraz dinlen kafanı toparla sonra başlarsın yavaştan

kızlar dün geceyi çok kötü geçirdim
ne oldu derseniz hiçbirşey.. ama içim çok sıkıldı, nefesim kesildi ve kızımın bir an önce uyuması için dua ettim çünkü kızıma bile sinirim kadem kademe arttı. yavrumun bişe yaptığı da yoktu ama tahammülüm tamamen gitmişti, ağlama krizine girdim giremedim daha doğrusu ağlayıp rahatlamak için kendimi zorladım bi iki damla zor aktı gözümden rahatlayamadım
kendimden nefret ettim
çok başarısız, beceriksiz, işe yaramaz hissettim kendimi
kızıma üzüldüm benim gibi bir annesi olduğu için.. :KK43:
resmen cinnet hali geldi gibi, diyorum bu halime şahit olmasın diye Allahtan yardım istedim bi an önce kızım uyusun diye
ne olacak benim bu halim..
psikolog diyeceksiniz ama ben problemi biliyorum aslında hem bu yüzden, hem de maddiyattan ötürü gitmek istemiyorum
kendimi çok yetersiz hissediyorum
ne evimin temizliği tam
ne yaptığım yemekler çok güzel
ne düzenli bi evim var
ne kızım için birikim yapabiliyorum
ne de yaptığım işler çok düzgün, hep bi eksiğim var
başardığım hiçbişey yok şu hayatta
bunlar benim enerjimi çok düşürüyor
ve daha da başarısız olmama sebep olduğunu düşünüyorum
size sorum ne onu da bilmiyorum sadece yazıp rahatlamak istedim sanırım
devlet hastanelerinde para almıyorlar . psikiyatristler var. güzel de yardımcı olurlar . gitmelisin.
hastalığını bilmiyorsan sana orada tanı konur . çekinme git

Back
X