• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÇOK kötüyüm çok...

garibann

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2013
100
3
98
Antalya
Bir derdim var ki nasıl başlanır nasıl anlatılır bilemiyorum.. Konunun özü eşimle evlenmeden önceye dayanıyor. Eşimle tanışma döneminde eltim ve erkek kardeşi eşime başka bir kız ayarlamışlar. Benim o zamanlar sözlüm olan eşimde ağzından kaçırdı. Bu o kadar ağrıma gitti ki... Eltimin ve erkek kardeşinin beni sevmediğine emindim artık... Neyse ilerleyen zamanlarda da erkek kardeşi ve eşi yüzünden yüzlerce kez kavga ettik ayrılma noktasına geldik..

Evlendikten sonra ne erkek erkek kardeşiyle ne de eşiyle muhatap olmak istemedim. Bu yüzden eşim her karsılaşmamızdan önce uygun bahaneler bulmaya çalıştı. Fakat kaynana ve kayınbaba geri durur mu bu olaya..Eşime sürekli kardeşiyle neden görüşmediğini binlerce kez sordu. En son dünkü aramalarında kayınbaba küfretti eşime..Fakat küfürün bana da geldiğini duyunca duramadım aldım telefonu küfür edemezsin dedim... o da durur mu bir de bana saydırdı...

Şimdi eşim her ne kadar yanımda olduğunu söylese de onu affedemiyorum.. Seven adam bana küfür söylettirir mi? Babasına gık bile demedi... Eşime olan bütün sevgim param parça oldu.

Artık evliliğin hiçbir anlamı kalmadı ben de....Eşime her baktığımda aynı olayı yaşıyorum ve affedemiyorum...
Sizce ne yapmalıyım çok yıprandım....
daha 7 aylık evliyim:5:

Ne yapacağın belli eşinin ailesinden seni üzen hiç kimseyle görüşmeyeceksin canım üzüldüm senin için.Ne kadar terbiyesiz basit bir ailesi varmış

Eşin senin için elinden geleni yapmış bence , baksana görüşmemiş falan.. Senin yanında olmuş , ama ailesine de saygısızlık etmesini bekleyemezsin. Bu kadar yanında durmuşken şimdi zor durumda kalmış eşin için sevgim param parça oldu demen doğru değil diye düşünüyorum.. :26:

O kadar görüşülmeyecek bir şey yok ki bunda.
Samimi olmazsınız yeter.
Abartı buldum davranışınızı.
Eşinizi de etkilemeyin bu kadar.

Anlamadığımı düşünmeyin, inanın daha beteri geldi başıma.
Ama görüşmeme gibi bir düşüncem olmadı.
Mesafeli olun, başınız ağrımasın.

Ben de davranisinizi abartili buldum, evli degil sozluymussunuz o zamanlar. Bir kizi gostermis olabilirler, sizi sevmiyor olabilirler, gorusmemek icin ortada bir sebep gormedim. Hele kocanizi kardesi ile gorusturmemeniz cok acayip.

Kocanizin babasinin durumdan rahatsiz olmasi da gayt dogal, iki kardes gorusmuyor.Kufur etme olayina gelince kufretmesi yanlis ama siz neden baba ile ogulun konusmasini dinliyorsunuz? Siz niye mudahil oluyor esinizin elinden telefonu cekip aliyorsunuz? Evlendiniz diye kocaniz ailesini sizin icin silmek zorunda degl.

canim benim nasil üzüldüm birden benmi yazdim dedim bizde öyleydik ilk zamanlar gerci ayni yine ama alistim galiba benimkide öyle malesef anne babasina gik diyemez ya cocuk gibi ben hala diyorum keske daha önce bazi seyleri tekrar gözden gecirseydim diye sakin ha cocuk falan yapma simdilik esinlede konus bence cünkü icten ice kendini yer bitirirsin biliyorum bu durumu üzme kendini böyle insanlar icin

Ben de davranisinizi abartili buldum, evli degil sozluymussunuz o zamanlar. Bir kizi gostermis olabilirler, sizi sevmiyor olabilirler, gorusmemek icin ortada bir sebep gormedim. Hele kocanizi kardesi ile gorusturmemeniz cok acayip.

Kocanizin babasinin durumdan rahatsiz olmasi da gayt dogal, iki kardes gorusmuyor.Kufur etme olayina gelince kufretmesi yanlis ama siz neden baba ile ogulun konusmasini dinliyorsunuz? Siz niye mudahil oluyor esinizin elinden telefonu cekip aliyorsunuz? Evlendiniz diye kocaniz ailesini sizin icin silmek zorunda degl.

Ben kocama kardesiyle görüşme demedim. eşim kardeşiyle görüştü ama eskisi gibi sık değildi...Ayrıca ben konuşmayı dinlemedim benim yanımda hopörlerden konuşuyordu.. Laf bana da dokununca konuştum...

Kin tutarak aslında unutulabilecek bir olayı büyütmüşsünüz, sonra da bütün ailenin dahil olmasına sebep olmuşsunuz. Eşinizden beklentiniz nedir, babasıyla yumruklaşması filan mı? Böyle bir adam olunca "güvenilir" mi olacak eşiniz... Ben olsam ailesine sırt çeviren adamdan hayır beklemem, yarın bana da aynı şeyleri yapar diye...

merhaba cnm bende senin durumunda sayılırım ama farklı sebeple eltim olacak kişi görüşmüyorum. hoş benim eşimin ailesi öyle görüşen sürekli haber alan bir aile değil. eşim ilk zamanlar arkamda değildi şimdi o da bana hak veriyor abisi ile görüşür hatta yengesi ilede bende mecburi zamanlarda görüşüyorum. eşimin aileside sorunu çözün dedi hatta evlendikten sonra evlerine gitmemizi istediler eşimde eyican gitmez dedi haklı olarak. şimdilik kimse birsey demiyor.bence sen yine görüşme ama eşin kardeşi ile telde yüzyüze görüşsün sonuçta aynı kanı taşıyorlar. ben çözümü bu şekilde buldum.

Ben kocama kardesiyle görüşme demedim. eşim kardeşiyle görüştü ama eskisi gibi sık değildi...Ayrıca ben konuşmayı dinlemedim benim yanımda hopörlerden konuşuyordu.. Laf bana da dokununca konuştum...

Sen demedigin halde esin kardesiyle eskisi kadar sik gorusmuyor ama bu sevgisini ispatlamaya yeterli olmadi hmm. Babasi ile de eskisi kadar sik gorusmesin veya babasina "garibann'a kufredemezsin baba" desin. Belki de konusmaya sen mudahil olmasaydin diyecekti.

daha tanışma dönemindeymişsiniz.aranızda resmiyet yokmuş.olabilir,o dönemlerde fikir verilebilir.sonuçta siz evlenmişsiniz,abartacak durum yokmuş.olayların büyümesine siz sebep olmuşsunuz:34:

Başka kız gösterdilerde ne oldu , eşi olarak yanında siz varsınız. Gerisi boş. Mesafeyi koruyarak hayatınıza devam edebîlecekken , evliliğinizin en güzel zamanlarını zehir etmişsiniz birbirinize.
İki kardeşin arası bozuk olunca , baba müdahale edip düzeltmek istemiş. Baba oğul arasında siz karışmamalıydınız.
Teli eşinizin elînden alıp konuşmaya dahil olmakla hata etmişsiniz. Bekleyip eşinizin tavrını görmeliydiniz. Kaldı ki babasına küfredecek hâli yok . En fazla baba böyle konuşma tarzı şeyler söyleyip , konuşmayı kısa tutup , teli kapatabilirdi.
Geçmişte olan önemsiz bir konu için, bütün ailenin birbirine kırılmasına sebep olmuşsunuz.

Siz tam olarak ne bekliyordunuz anlamadım .

daha tanışma dönemindeymişsiniz.aranızda resmiyet yokmuş.olabilir,o dönemlerde fikir verilebilir.sonuçta siz evlenmişsiniz,abartacak durum yokmuş.olayların büyümesine siz sebep olmuşsunuz:34:

Sadece kız göstermesi değil mevzu... Sonra da ayrılmamız için elinden geleni yaptı eltim ile kardeşi ilk günden bu yana ... ben sadece başlangıc olayı söyledim... Daha mevzu uzun kısa kesmiştim

Eşiniz her ikinizin adına konuşurken keşke telefonu alıp olayın daha çok büyümesine sebep olmasaymışsınız.
Onlar bir süre sonra halledeceklerdi belki de sorunlarını.
Bi işe yaradı mı savunmanız.
Bence daha kötü olmuş..
Eşinize de çok haksızlık ediyorsunuz.
Ne bekliyordunuz ki başka..

Canım pürüzler hep olacaktır. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı şart. Biryandan eşinin ailesi var biryandan seninle evliliği. Biz eşlerimizden tercih yapmasını asla isteyemeyiz. Hatta senin durumunda kalsaydım ben eşime anne/babasının asla kalbini kırmamasını tembihlerdim, konu ben dahi olsam.

Böyle olaylar hep olur biz sevdiklerimizin yanlarındakileri onlara yakıştırmayabiliriz, belki iyiliği için onlara tavsiyelerde bulunuruz. Ama gönül sever, göz görür ötesi yoktur, çevredekiler çok uğraşsada olacak olanın önüne geçilmez.

Eşin seni seviyor. Ama tabiki ailesini de seviyor. Sana tavsiyem aileden olumsuzluk duysan bile, onlara kötü dönüşlerde bulunma. Sessiz kalmak kabullenmek değildir, bazen en güzel silahtır. Sana kötü davrananlara sabırla alttan alıp iyi davranmaya devam edersen vicdan azabı duyacaklar ve tatsızlığı bırakacaklardır.

Düzelmiyorsa da yapılacak birşey yok dediğim gibi o ailesi, asla onlara karşı kötü ol, beni savun..vs diyemeyiz. Eşin eminim çok üzülüyordur. İyi olmanızı o da ister. Fakat babasına kardeşine de kötü davranmaması gerekir..

benim fikrim bu canım :( inşallah herşey yoluna girer.

Valla bu KK daki konuları okuyup okuyup herkez bileniyormu eşinin ailesine karşı anlayamadım. Herkez bi tahümmülsüz ,herkez bi aileyi silme, kimseyle görüşmeme ,ben sildim oda ailesini silsin modunda.
Daha 7 aylık gelinsiniz Yaşadığınız olay kötü , Kocanın elinden telefonu kapıp baba ile kavga etmek,hoş olmamış
..Hoparlör açıksa niye telefonu elinden alıyorsunuz.. Uzakdan baba bende buradayım ayp oluyor deseydiniz yanlızca keşke
Bence biraz daha ılımlı olun..Ne olduysa olmuş bitmiş ve artık bir ailenin ferdi olmuşsunuz böyle düşünün ve ona göre davranın bence..Hiç kimse %100 kötü % 100 iyi olmaz..Sizde de vardır hatalar...Kendinizi törpüleyin ve ona göre devam etmeyi deneyin..

Yerinde olsam eşime ailesi ile görüşmek konuşmak istemediğimi söylerim..
Bunu kabullenmek zorunda çünkü olanları biliyor. Kabullenecek kardeşim.

Kimse kimseye küfredemez. Böyle bi dünya yok!
Ben bunları okudukça çok şaşırıyorum gerçekten. Bi de kendimi çok şanslı hissediyorum..
Çok şükür..

Bunu neden bu kadar kafaya taktın anlamadım . Sozluymussunuz sonucta ve sımdı o adam senın kocan . Oldu ve bıttı ustunden kac ay gecmıs nıye uzattınkı bu kadar gorusmıcek kadar buyuk bı sorun oldugunu dusunmuyorum . Bence esın senın ıcın elınden gelenı yapmıs kendı oz kardesıyle bıle sık sık gorusmemıs daha ne yapsın adam sevgınde parcalanacak bırsey goremedım acıkcası ben . Babasının kufur etmesı terbıyesızlık yaslıbaslı adam kufur etmekde ne demekk oluyor . Ayrıca elınden telefonu aldım dıyorsun bı bekleseydın bakalım belkı tepkı gosterecektı babasına . Esıne ıstedıgı zaman aılesıne gıdebılecegını ama senın gorusmek ıstemedıgını belırt . Ve esıne 4 elle sarıl . Bu kadar annecı babacı erkekler varken senın yanında olan bı esın var kıymetını bıl .

Son düzenleme:
Back
X