• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÇOK kötüyüm çok...

Bir derdim var ki nasıl başlanır nasıl anlatılır bilemiyorum.. Konunun özü eşimle evlenmeden önceye dayanıyor. Eşimle tanışma döneminde eltim ve erkek kardeşi eşime başka bir kız ayarlamışlar. Benim o zamanlar sözlüm olan eşimde ağzından kaçırdı. Bu o kadar ağrıma gitti ki... Eltimin ve erkek kardeşinin beni sevmediğine emindim artık... Neyse ilerleyen zamanlarda da erkek kardeşi ve eşi yüzünden yüzlerce kez kavga ettik ayrılma noktasına geldik..

Evlendikten sonra ne erkek erkek kardeşiyle ne de eşiyle muhatap olmak istemedim. Bu yüzden eşim her karsılaşmamızdan önce uygun bahaneler bulmaya çalıştı. Fakat kaynana ve kayınbaba geri durur mu bu olaya..Eşime sürekli kardeşiyle neden görüşmediğini binlerce kez sordu. En son dünkü aramalarında kayınbaba küfretti eşime..Fakat küfürün bana da geldiğini duyunca duramadım aldım telefonu küfür edemezsin dedim... o da durur mu bir de bana saydırdı...

Şimdi eşim her ne kadar yanımda olduğunu söylese de onu affedemiyorum.. Seven adam bana küfür söylettirir mi? Babasına gık bile demedi... Eşime olan bütün sevgim param parça oldu.

Artık evliliğin hiçbir anlamı kalmadı ben de....Eşime her baktığımda aynı olayı yaşıyorum ve affedemiyorum...
Sizce ne yapmalıyım çok yıprandım....
daha 7 aylık evliyim:5:

kusura bakma hemen pes eden birisin madem eşin yanında niye mücadele etmiyorsun, hayat o kadar kolaymı mücadele tmemiz gerekir. hayret bişey bunu evliliğine yanstman mutszu olman bile saçma geldi, kimseyi takma kafana küfür bile saysalar ne önmei var eşin yanındaymış zaten. ne insanlar var eşleri yanında değil.
ben neler yaşadım ama mücadele ttim hep devam edicem beklemeye allah büyük, bekliycem nasıl olsa sorunlar olsada nişanlımla evlencem. herkes sorun yaşıyor.

ne yaspınki seni korumak için oda mı babasına küfretsin. bence abartıyorsun. amdem o kadr kızdın sen bir daha görüşmezsin ailesiyle ama ona engel olmamalısın. sonuçta sneinde ailen bi hata yapabilir sen nasıl aileni silemezsen oda silemez. ama eşinin kardeşleriyle araya mesafe koyması ve en önemlisi seninle evlenmesi seni ne kadar çok sevdiğinin göstergesş değilmi?

Eşinizle tanışma dönemizde sizi tanıyorlar mıydı? Tanısalar bile... ilişkinin içinde olmadıkları için ne kadar ciddi olduğunuzu, sizin kim olduğunuzu biliyorlar mıydı? Hayır.. Yani siz daha aslında aileye girmemiştiniz ve bir muamma idiniz... Dolayısıyla şahsınıza yapılmış herhangi bir terbiyesizlik yok...

Doğru mu yapmışlar... Bunun doğru / yanlışı tartışılır ama cahilce ve işgüzarca davranmışlar... Büyüklük gösterilip affedilmesi gerekirdi... Siz ise baştan tavır koyup bir de görüşmek istememişsiniz.. Bu yanlış... Yerinizde olsam görüşür ve hatta şunu söyletirdim "Görüyor musun bak nasıl bir hata yapmışız zamanında, aman iyi ki olmamış, Allah korumuş.. Bizim gelin mükemmel... "

Ama siz bunun yerine "Bak görüyor musun, aile ilişkilerimiz de bozuldu... Belki de bunu mu hissetmiştik?" dedirtiyorsunuz...

Yanlışsınız...

Kayınpeder için yorumum, terbiyesiz bir adam... Böyle insanlara işte yukarıda ki gibi hareketler yapıp konuşmalarına fırsat vermeyeceksin. Tam aksine iyi bir gelin olup, biraz idare edip, mesafeyi de koyacaksın... Sonra halletmen gereken şeyler olursa, mesela eltini alıp karşına "Böyle böyle bir durum varmış eskiden, kimdi o?" diye sorardınız, çok lazımsa...

Bence şimdi işler nasıl toparlanacak bu düşünülmeli.. Küçücük affedilebilir hatalardan üretilen sorun, içinden çıkılmaz bir hal almış.. Allah kolaylık versin,

Selamlar,

Yıllarca eşinin ailesine sırtını dönemezsin. Bence yavaş yavaş ortamı yumusatmalisin. Evliliğin bu aylarında kavga tartışma çok olur. Iki taraf da birbirini evin içinde tanımaya çalışma evresinde... fevri hareket etme evlilik çok başka bir ilişki seklidir. Ne flörte benzer ne nişanlılik zamanlarına. Yeri gelince susmayi da bilmeli kendini savunmayi da... Her şey zamanla. ... biraz sabirli olmalısın canim. Sevgiler...

Back
X