- Konu Sahibi ferayfusun87
Ya onlar gibi olacaksın,ya sert duracaksın. aglamalarla,ne deseler gülüp gecmelerle , her ddklerini yapmalarla Cook ezilirsin.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba; siz kıdemli değil misiniz? Sizin neden ağzınız laf yapmıyor? Tecrübenizin buna yeteceğini tahmin ediyorum. Nabza göre şerbet vermek; ağzı laf yapmak, politik olmak, profesyonel davranmak sizin yoneticiliginizin bir parçası olmalı bence. Ben de yöneticiyim; yumuşak yüzlü biriyim ama mesafemi koyarım. Ama saygısızlığı tahammül etmem. İzin de vermem. Tavrımi koyarım. Lafımı da asla esirgemem. Gerekirse ufaktan yönetim bazlı uyarımı da yaparim. Olması gereken bu.
Beyhan budak var YouTube da videoları var daraldigim zaman bana müthiş geliyor. Kitaplarını okumakta iyi geliyor. Bu konuda videosu vardı sanırım bir bakın isterseniz.Çok istiyorum ama yoğun çalışmaktan fırsat bulamadım. Önerileriniz olur mu?
O zaman yoneticiliginizin size verdiği yetkiyi kullanıp uyarın kendilerini. Bu en doğal hakkınız.Ne kadar tecrübem de olsa ağzı laf yapmak farklı bir yetenek. Kendini pr'ını yapmak farklı bir yetenek bende olmadı edinemedim bu kabiliyeti.
Bazısı iş bilmez, ama ağzı öyle bir laf yapar ki kendini iyi pazarlar. Bazısı da işi bilir ama yaptığı işi sunamaz, gösteremez bir şekilde.Mesela benim yaptığım işler görülmüyor halbuki en çok ben çalışıyorum. Sırf ağzı laf yapıyor diye sırf nabza göre şerbet vermeyi beceriyor diye başkaları ön plans çıkıyor ben yönetici halimle ezik büzük kıdemsiz çalışan el üstünde. Bunu kaldıramıyorum normal mi sizce? Yoksa fesatlık kıskançlık mıdır benimki?
onları birleştircek bir özelliğiniz vardır illaki ?? Kalabalık oldukları için direk bişi yapmayın. Böl parçala taktiği uygulayın.aralarından zayıf halkaları seçip kendinize çekip devre dışı bırakın. En çıkıntılar özgüven patlaması yaşayanlar ortada kabak gibi kalsın.yanlızlaştırın; Ara ara küçük ısırıklar alıp ayar verin.özgüvenlerini sarsın; unutmayın yönetici sizsiniz :) yıldızını parlatmaya çalışanlara müsade etmeyin ayrıca(kötü niyet seziyorsanız tabi) sözünü kesip söz hakkını siz alın .. en son formaliteden düşüncesini sorun; siz ne dicektiniz diye.. hikayeden…Ama hepsi bana karşı birleşmiş durumda. Bu benim özgüvenimi kırıyor değersiz hissediyorum. Bir de görünürde iyiler doğumgünü yaptılar bana mesela. Öyle olunca ikilemde kalıyorsun ki yani kıyamıyor insan
onları birleştircek bir özelliğiniz vardır illaki ?? Kalabalık oldukları için direk bişi yapmayın. Böl parçala taktiği uygulayın.aralarından zayıf halkaları seçip kendinize çekip devre dışı bırakın. En çıkıntılar özgüven patlaması yaşayanlar ortada kabak gibi kalsın.yanlızlaştırın; Ara ara küçük ısırıklar alıp ayar verin.özgüvenlerini sarsın; unutmayın yönetici sizsiniz :) yıldızını parlatmaya çalışanlara müsade etmeyin ayrıca(kötü niyet seziyorsanız tabi) sözünü kesip söz hakkını siz alın .. en son formaliteden düşüncesini sorun; siz ne dicektiniz diye.. hikayeden…
Bazısı iş bilmez, ama ağzı öyle bir laf yapar ki kendini iyi pazarlar. Bazısı da işi bilir ama yaptığı işi sunamaz, gösteremez bir şekilde.
Sanırım sorun silik olmanız, kendinizi gösterememeniz, lafınızı dinletememeniz. Daha özgüvenli ve net, sınırları olan biri olduğunuzu göstermeniz gerekiyor. Ast üst ilişkisi sizde tersine işlemiş, sizden daha alt kademe biri böyle davranıyorsa yeterince sert değilsiniz demektir. Bilemiyorum belki mizaçla alâkalı öyle değilsinizdir belki; ama olay dilde ve duruşta bitiyor. Ezilip, büzülmeyeceksiniz. Mobbing ve yersiz eleştiri kulağınıza geldiğinde cevabı yapıştıracaksınız. Üst olduğunuz için de yaptırımınız olur sanıyorum ki.
Bunun için gerekirse psikologlardan, online yaşam koçlarından yardım alın. Buradan sadece sizi cesaretlendiririz, kim olduğunuzu hatırlatırız;ama profesyonel destek de şart.
Bazısı iş bilmez, ama ağzı öyle bir laf yapar ki kendini iyi pazarlar. Bazısı da işi bilir ama yaptığı işi sunamaz, gösteremez bir şekilde.
Sanırım sorun silik olmanız, kendinizi gösterememeniz, lafınızı dinletememeniz. Daha özgüvenli ve net, sınırları olan biri olduğunuzu göstermeniz gerekiyor. Ast üst ilişkisi sizde tersine işlemiş, sizden daha alt kademe biri böyle davranıyorsa yeterince sert değilsiniz demektir. Bilemiyorum belki mizaçla alâkalı öyle değilsinizdir belki; ama olay dilde ve duruşta bitiyor. Ezilip, büzülmeyeceksiniz. Mobbing ve yersiz eleştiri kulağınıza geldiğinde cevabı yapıştıracaksınız. Üst olduğunuz için de yaptırımınız olur sanıyorum ki.
Bunun için gerekirse psikologlardan, online yaşam koçlarından yardım alın. Buradan sadece sizi cesaretlendiririz, kim olduğunuzu hatırlatırız;ama profesyonel destek de şart.
Devlet mi özel sektör mü ?
Devletse tayin ya da kurumlar arası geçişle istediğiniz bir yere geçebilirsiniz.
Özel sektör ise de Baska iş bakabilirsiniz diyeceğim ama her işyerinde var maalesef böyle tipler![]()
Mutlaka ayar ettiğin bişey vardır; mesela patronun akrabasımısın, gökten zembillemi indin yönetici pozisyonuna gibi yada işte çok sinik olduğundan dolayı otorite eksikliğinden palazlanmış olabilirler. Belkide ayar ettiğin özel bi kişi var; milleti o manipüle ediyor.Diğer yorumlarında okudum konuşmak istemediğini yada seni kaale almadıklarını yazmışsın, küsemezsin surat deviremezsin bi kere.böyle şeyler yasak işyerinde. yönetici olduğunu hatırlatcak hareketlere geç. Bana iş vermiolar demişsin; vermeyenleri odana çek,ayar ver, sorun nedir ben burda neyim? Sizin pozisyonunuz ne? Benim önümden geçicek tüm yollar gibi gibi… siz ayarı kendiniz verceksiniz.bi arkadaşta işlem yapılmasından bahsetmiş. Burası riskli; çünkü çok bağlılar demişsin. Yalancı şahitlik olabilir. Elle tutulur bişeyler yapman lazım. Mesela yazıya döküp komut ver tebliğ et, tebellüğ etsinler. Yazıları kayıt altına al. Komutlarının dışına çıkılmaya devam ediliyorsa ozaman işlem yaparsın. Toplum içerisinde tahrik et, sınır ihlali yapsın baskın olan mesela.böyle şeyler olması lazım; dayanaklı ve şahitli (senin arkanda duracak şahit). Sanırım sizde alfa beyin bi arkadaş var. Diğerlerini çevresinde döndürüp sizi egale ediyor. Alfa beyin kimse onu hedef alın.Ama birbirlerine çok bağlılar ve surat yapıyorlar ben böyle görünce gurur yapıyorum içe kapanıyorum. İş saklıyorlar esas müdür bile kaç defa dedi feray'a da haber verin feray'a da söyleyin diye bağrınıyor. Bana söylemedikleri gibi bir de emir veriyorlar al sen şunu yap diye. Bir kişi var dominant karakterli onun başının altından çıkıyor. Bana iyiyken şimdi niye böyle oldu anlamıyorum. Birleştirecek özelliğim ne olabilir ki