- Konu Sahibi Seninugruna
-
herşeyin bukadar farkında olmanıza rağmen yeterince çalışmadınız ve buna da son 3 hafta kala mı hayıflandınız yoksa çalışıyorsunuz da acaba olmaz mı tıp ı bikaç puanla kaçırırmıyım diye evham mı yapıyorsunuz. daha iyi anlamak adına soruyorum
Sinava az bir zaman kaldi ins iyi gecer sinaviniz eger tip istiyorsaniz cok calismaniz gerekti 3 hafta kala nedesek bos sanirim sayilsal bolumu mezunusun.Kardesin niye sorun oluyor sana yapilan maddi ve manevi ihtiyaclar kardesine yapilmiyor mu?
baban bıraz daha fazla kazansa belkide sizinle ılgılenmıycek parasını başka şekilde harcıycak oyuzden babanın başında olduğuna dua et.
çalışıyormusun bılmıyorum ama kendıne göre bi işe gıdebılırsın
insanlar hep sorar mutlaka bırılerının açığı vardır evlenmedıyse evlenecekmısın .evlenmişse çocuk nezaman . vs.vs sorarda sorar bunları kafana takma içini iyice karartma maddesel şeylerle mutluluk en fazla bıkaç gun surer manevı mutluk daha önemli
bu arada kardeşin 14 yaşında ve küçük....
maddi durumunuz kötü olduğu halde 700 tl lik telefon mu kullanıyorsun?normalde de zaten anlamam da bir telefona neden o kadar para verilir bir de maddi durumunuz kötüyken niye öyle bir telefon istedin ki?konuya gelicek olursak sınava kadar çok çalışmaya bak.tıp olmasa da daha hoşuna gidebilecek bir bölüme girmeye çalış.
İlk aylarda düzenli çalıştım ama sonra kayış koptu. Çalışıyorum ama Tıp bu sene olmaz bu puanla. Lys de full bile yapsam olmaz.
Öyle biraz kendim ettim, kendim buldum. Ailemin durumunu bilerek hareket etmeliydim. Ama bu saatten sonra pişman olmak hiçbir işe yaramıyor.
Objektif olarak konuşuyorum. Kardeşim biraz bencil bir insan. Karşındaki ne düşünür umursamaz lafları savurur direk.
Maddi olarak dershane bu sene istemedi. 7.sınıfta kendisi ve bugün dershane sınavlarının ücretsiz sınavlarından biri vardı.
Ve götüremedim onu. İstemiyorum diye resmen bir yerlerini yırttı.
Manevi olarak; annemin bir ayrımını görmedim ama babam onu iyi pohpohlamıştır hala da öyle yani.
Hemen en kötüyü düşünmemek gerek bence. Bu hayatta herkes kolayına nasıl geliyorsa öyle davranıyor valla. Babam daha fazla kazanabilirdi zamanında ama fırsatı kaçırdı o çoktan. Ticaret kafası yok ama ticarette işte. Çalışmıyorum ama başvuruda bulunacağım şimdiden bir kaç yere.
Eskiden olsa o yaş küçük denilebilirdi ama şimdikiler bizden daha uyanık emin olun..
Herşeyin gayet net farkındalar.
400 liralık bir telefon düşünmüştüm ama babam gidip kendi almaya kalkmış. Telefonda haber verdi. İstediğim telefon yokmuş. Telefon modellerini söyledi bende internetten baktım tamam bu güzel dedim ama fiyatı hiç aklıma gelmedi, o da söylemedi. Ya niye böyle yapıyorsunuz? Zaten bin pişmanım onu aldırdığıma. En sonunda gidip satıcam o olacak. geliyorsa kkkkbaşıma fakirlikten geliyor zaten. Fakiriz diye nefeste almayalım zaten.
Yazdıklarına benzer durumları yaşamış biri ve eksik yönlerini başka şeylerle kapatmaya çalışmış, üniversite mezunu işsiz bir ablan olarak sana naçizane birşeyler söylemek isterim.
Maddiyat, iş eğitim olunca hep 2. planda kalır emin olAilen de bu konuda sana gerekli desteği sağlamaya çalışıyor zaten, anladığım kadarıyla... Bırak dershane masrafıymış, ev giderleriymiş vs bunları ailen düşünsün; sen şu an üniversiteye hazırlanan bir öğrencisin ve görevin ders çalışıp sınavda elinden geleni yapmak! Hedefin güzel, tıp kazanmak istiyorsun; bu da ileride insanların iyiliği için hizmet etmek, kendini topluma adamak demek... Sen hedeflerinden şu an için şaşma, son haftalarında derslerine sıkıca sarıl, moral ve motivasyonunu yüksek tutup gayret et, odaklan! Bol soru çöz, eksiklerin varsa notlarını gözden geçir, üstüne o konuyla ilgili sorular çöz. Son 3 haftanı bol bol denemeler çözmeye, netlerini yükseltmeye çalışarak geçir. Bırak hayatın diğer durumları olduğu gibi aksın, seni ilgilendirmesin hiçbir şey. Senin odak noktan sadece sınav olsun. Kimseyle de muhatap olmamaya çalış, ailene de söyle, "şu 3 hafta bana dokunmayın benim ders çalışmam lazım, sınava az kaldı, hedefime ulaşmam için biraz anlayışınıza ihtiyacım var" de. Emin ol senin bu çabanı gördükçe onlar gurur duyacaklar seninle... Olumsuzluklar yaşadığında ise, sen elinden geleni yaptın biz şahidiz deyip seni destekleyeceklerdir. Şimdi sen ya olmazsa diye düşünme, ben kazanacağım, dr olacağım diye düşün. En son ki aşama, bu üzülüp hayıflanmalar...
Hadi bakalım şimdi bu siteden çıkıyorsun ve hemen birkaç deneme çözüyorsun, tamam mı güzel kız?
Herşey gönlünce olsun, inşallah sen çok güzel bir Dr olacaksın, yeter ki gerçekten iste!!!
İlk aylarda düzenli çalıştım ama sonra kayış koptu. Çalışıyorum ama Tıp bu sene olmaz bu puanla. Lys de full bile yapsam olmaz.
Öyle biraz kendim ettim, kendim buldum. Ailemin durumunu bilerek hareket etmeliydim. Ama bu saatten sonra pişman olmak hiçbir işe yaramıyor.
Objektif olarak konuşuyorum. Kardeşim biraz bencil bir insan. Karşındaki ne düşünür umursamaz lafları savurur direk.
Maddi olarak dershane bu sene istemedi. 7.sınıfta kendisi ve bugün dershane sınavlarının ücretsiz sınavlarından biri vardı.
Ve götüremedim onu. İstemiyorum diye resmen bir yerlerini yırttı.
Manevi olarak; annemin bir ayrımını görmedim ama babam onu iyi pohpohlamıştır hala da öyle yani.
Hemen en kötüyü düşünmemek gerek bence. Bu hayatta herkes kolayına nasıl geliyorsa öyle davranıyor valla. Babam daha fazla kazanabilirdi zamanında ama fırsatı kaçırdı o çoktan. Ticaret kafası yok ama ticarette işte. Çalışmıyorum ama başvuruda bulunacağım şimdiden bir kaç yere.
Eskiden olsa o yaş küçük denilebilirdi ama şimdikiler bizden daha uyanık emin olun..
Herşeyin gayet net farkındalar.
400 liralık bir telefon düşünmüştüm ama babam gidip kendi almaya kalkmış. Telefonda haber verdi. İstediğim telefon yokmuş. Telefon modellerini söyledi bende internetten baktım tamam bu güzel dedim ama fiyatı hiç aklıma gelmedi, o da söylemedi. Ya niye böyle yapıyorsunuz? Zaten bin pişmanım onu aldırdığıma. En sonunda gidip satıcam o olacak. Ne geliyorsa başıma fakirlikten geliyor zaten. Fakiriz diye nefeste almayalım zaten.
İstemsiz olarak ağladım valla. Desteğin iyi geldi çok teşekkür ederim.
Allah razı olsun senden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?