Çok kötüyüm, her anlamda..

Tıp ı yata yata kazanmıyor kimse, kusura bakmayın.
Sınava 21 gün kalmış bilin istedim

Son düzenleme:
Valla benim kuzenim hic dersaneye gitmeden yabanci dili ana dili gibi ogrendi ve cok istedigi bölümü kazandı. Ah be cocuk insan yeter ki istesin neler neler yapabilir. .Annecigin babacigin sizin icin uğraşıyor ne güzel. .Ben eminim yaparsın umudunu kirma yoluna devam et..Herseye ragmen azmedersen yapabileceklerine kendin bile sasirirsin.Guneydogunun koylerinde cobanlik yapan dersane yuzu gormemis üniversite sinavi 1.leri var bu memlekette.imkansiz diye birsey yok.inanmak ve cok çalışmak var.inan kendine.ve ne zaman inancini yitirsen ac bunlari oku.sana iyi gelecek. İnşallah guzel haberlerini aliriz canim

Ya sen gerçekten eminmisin tıpı istediğine ? ilk sene olmamış bu sene böyle diyosun bence sen gerçekten istesen kazanırdın zaten. Ayrıca düzenli çalışmayı hayatına yerleştirememiş kimse tıpı kazanamaz. Kazandı diyelim sınıfta kalmadan o okulu bitiremez. Okadar söylüyorum. Bence sen gerçekten istemiyosun

benım bi tanıdığımın arkadaşı bankadan 1500 tl kredi çekip malum telefondan almış 2000 lira geri ödemiş bankaya

yemeden içmeden telefona para vermek ne garip

Bende bu sene sınava gireceğim ve duygularınızı anlayabiliyorum. Eğer bu sene kazanamazsanız -ki zaten bi altyapınız var geçen seneden- seneye kendi kendinize hazırlanabilirsiniz. Ders dinlemek için çok güzel siteler var. Teknofem zaten aynı dershane gibi anlatıyor. Bu sene elinizden geleni yapın. Eğer bu sene olmazsa seneye kendi kendinize hazırlanırsınız. Ha belki tıp olmaz ama fizik tedavi olur, diyetisyenlik olur. Moralinizi bozmayın. Önümüzde 3 hafta var ve az bi zaman değil. Ayrıca yengelerinize falan aldırmayın, akrabalar ancak moral bozmaya yarar.

Sınavda başarılar dilerim, inşaAllah sizin için hayırlısı olur :)

Anladığım kadarıyla bu sene 2. kez sınava giriyorsunuz.
Hedefiniz tıp fakültesi ise ciddi bir alt yapınız vardır sanırım 2 yıldır.Seneye dershaneye gitmedende çalışabilirsiniz sınava tekrar.
Eğer dershanesiz kazanamam diyorsanız hiç zorlamayın bu sene bir yerleri tercih edin.Çünkü 2 senede alt yapınız oluşmadıysa 1 sene daha dershaneye gitsenizde tıp olmaz.

canım senin şuan ne dersane ne telefon parasını düşünüp canını sıkmaya vaktin var. oturup güzelce dersine çalış denemelerini çöz ygs kolay toparlanabilecek bi sınav 50 binlerden 10 bine çekip tıpa giden arkadaşlarım var benim :) kaldı ki bu yıl giremedin diyelim yine sağlıkla ilgili bi bölüm seçersin, okurken tekrar hazırlanırsın yada fen bölümlerinden birine girip sonra tus ile temel bilimlere akademisyen olabilirsin :) bir sürü seçeneğin var yani ygs hayallerinin sonu falan değil. son söylediğim hala devam ediyor mu bilmiyorum yalnız araştırmam lazım tusa girme hakları vardı ama kalktı mı emin değilim.

ben dersaneye gitmediğim sene kazandım üniversiteyi
üniversite bitti
şimdi de kpssye hazırlanıyorum
kpss ki üniversite giriş snavından kat kat zor ve ben ona da evde hazırlanıyorum
her şey kafada biter

geçen yıldan gittiğin için altyapın vardır.
gitmiyorsun diye hepten boşverme.
dersane sadece bilgileri anlatır işleyecek olan yine sensin.

yani ha kitaptan okumuşsun ha sana biri anlatmış bence hiç farkı yok

Son düzenleme:
Yazdıklarınızı okudukça kafamda birşeyler belirmeye başladı. Bir arkadaş Tıp'ı gerçekten istemiyorsun sen demiş. Ama yanılıyor. Hemde fena halde.
Karar verdim. Biraz daha dişimi sıkıp çalışacağım. Baktım sağlıkla ilgili güzel bir bölüm geliyor yazarım belki. Ama seneye puanım kırılıyor öyle de.

sana tavsiyem tıp olmuyorsa beslenme ve diyetetik okuyabilirsin..diyetisyenlikte eğlenceli olabilir bence taban puanlarını araştır.ben 29 yaşındayım hala daha bu bölümü okumak var kafamda..4 yıllık üniversite mezunu olmama rağmen...

canım durumu bile bile neden oralı olmadın da şimdi bu sıkıntıları çekiyorsun. ? Sen gerçekten tıp istesen bukadar boşlamazdın bence. Eğer ki tekrar hazırlanıcam illa tıp istiyorum diosan aileninde durumu yoksa derahaneye zaten gitmişssin kendin otur notlarından çalış ve bu süre zarfındada işe gir paranı kazan... Yada 1 seneni daha yok sayıp işe git bidaki sene o parayla dershaneye git. Bu arada kardeşin küçük değil demişssin 14 yaş küçük bi yaş kıskanması çok normal buna takılman anormal ama:)
telefonuda aldırmıssın bikere satsan ne olucak 700e aldıysan 300 400e satarsın zaten o yüzden o düşüncenide sil

hiç bir şeye değilde kardeşim başlı başına sorun demen üzdü beni.

puanların kaç merak ettim ona göre bir iki önerim olacak stratejik sınav için

250-300 arasında degişiyor.

Ben yetişkin demedim kardeşim için. Ama 5 yaşındaki küçük bir çocukta degil. Bu yaşlarda 3 kuzenim daha var.
Yani içli dışlı olduğum için öyle diyorum. Maşallah, akılları her birşeye eriyor.
Benim buna takılmam anormal, öyle mi? Aldığımız günden beri - aile içinde söylenmelerini hiç saymıyorum. -
Bir yere gittiğimizde bu telefon meselesini öne sürüyor hemen. Herkesin içinde rezil etmeye çalışıyor.
Senin o aldığın telefonla ben kendime yatak alırdım. ( Yatağı var hanımefendinin, ikincisini napacak bunun hakkında birşey diyemeyeceğim.)
Onun yerine iki tane telefon alırdım. ( Telefonu da var.)
Alışverişe giderdim. ( Doyamadı kıyafete.)
...
Cenazelerimiz oldu bu yıl kaç kere. Her ziyarete gittiğimiz yerde telefonu sürdü öne.
Tanımadığımız insanların içinde bu lafları etmesinden sıkıldım.
Aile içinde sokuyorsun lafları zaten, elalemin önünde ne gerek var?
Tanımadığı insanların içinde aile meselesini konuşması ne kadar mantıklı?
Yakında liseye gidecek. Böyle yapmasını istemiyorum.
Bu davranışları rahatsız edici. Sonuçta 700 liranın tümünü babam vermedi.
Telefonu da babama verdim. Aldı, kendi kullanıyor.

hiç bir şeye değilde kardeşim başlı başına sorun demen üzdü beni.

Neden? Anlaşması kolay bir insan degil.

Son düzenleme:
Deshaneye giden olayın sistematiğini öğreniyor zaten.
Bu sene olmasa bile seneye dershaneye gitmeden sıkı bir çalışmayla hedefinize ulaşabilirsiniz.
Dershaneye gitsenizde şekilde görüldüğü gibi çalışmadan olmuyor işte.
Keşke bunların bilincine daha önce varsaydınız.
Bu puanlarla nereye yerleşebilirsiniz bilemiyoru ama kafanıza yatan bir meslek varsa düşünebilirsiniz belki.

Daha hayatınn çok başındasın herkez maddi sıkıntılar yaşıyabilir istemedigin bi bölüme tabiki gitme ama tıp gerçekten çok zor inş kazanırsın ama kazanamazsan bu dünyanın sonu degil part time bi işe girip tekrar dershaneye gidebilirsin taksitlerinide kendin ödemiş olursun akrabaların laflarınıda çok fazla takmamanı öneririm hayat senin anne ve baban dışındakileri dinleme derim kardeşinde küçük oldugu için kıskançlık yapıyo olabilirim zamanla düzelir oda başarılar şimdiden cnm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…