Çok kötüyüm, yardım..

Frank

Guru
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2010
363
133
Kızlar son 1 haftadır başıma iğrenç bi hastalık geldi. Öncelikle cinsel ilişkide ağrıyla başladı, ama benim vajinam yapı olarak dar olduğu için her zaman ağrım vardı fazla umursamadım. Sonra vajinamın en alt kısmı yanmaya başladı ve pembemsi bir çizilme gibi yara çıktı, baya acılı bir yara. Cinsel ilişkiye girmem zaten imkansızdı. Bundan 1 gün sonra bu yaralar iyice arttı ama hepsinin görünüşü farklı. Dış dudaklarımda sanki kıl dönmesi veya iltihaplanma gibi büyük sivilceye benzeyen, kırmızı, ortası kahverengimsi-sarımsı renkte yaralar. Bunlardan 4 tane var. üst kısımda, acılı daha farklı tipte 2 tane yara var, kesik gibi. Yine üst kısımda bi tane sivilcemsi bi şey var. Asıl problem vajinamın içinde. Bu ilk çıkan yara önce beyazladı, sonra kırmızıya döndü ve bayaa acıyordu. Onun acısı geçti, şimdi vajinamın tam ortası, hani şu et var ya, orda tam 2 tane kıpkırmızı aft gibi bir yara var ve gerçekten çok acıyor. Haftasonu olduğu için zaten doktora gidemedim, hafta içi de işten izin alıp doktora gidicem bir gün. Hiç başına böyle bir şey gelen oldu mu? Fikriniz var mı? Bu arada felaket de bir akıntım var, sanki sarı gibi. Ve dış dudak çevrem beyaz beyaz soyuluyo sanki, veya bu akıntılar mı kurudu anlamadım, baya fazla akıntı öyle böyle değil.

Ama genital herpes cinsel ilişkiyle buluşan bir hastalık değil mi? Benim partnerimde yok bu hastalık, uzun süredir birlikteyiz acaba yeni mi kaptım virüsü?

iyi aksamlar, ayni durumu ben de yasadigim icin edindigim tecrübelerden yola cikarak cevap vermek istiyorum. Belirtiler genital herpes´i gösteriyor, yani ucuk. O virüsü muhtemelen birinden kapmissin. Vajinanda ciktigina göre dudaginda cikmayacaktir asla bu iyi haber, ama kötü haber de malesef vajinan da bundan sonra ara ara cikacaktir, buna hazirla kendini cünkü bu virüs vücuuduna bi defa girdi mi hep sakli kaliyo ve ara ara yoklar. Vajinada cok agrili oluyor ve antibiyotiksiz de gecmiyo malesef. ben 3 gün hastanede kaldim ve serumla günde 3 defa Amoxicillin iceren serum taktilar. ilk 3 gün en az serumla almalisin, sonra hapina gecebilirsin antibiyotigin. Esinden de gecmis olabilir sana ne yazik ki cünkü iliski sirasinda vücuttaki bakteriler gibi virüsler de bulasici oluyor. Dolayisiyla esinin de dikkatli olmasi gerekiyor. En detayli bilgiyi dr´dan alirsin, bir an önce zaman kaybetmeden, ucuklar patkayip acilmadan acil´e gitmeni tavsiye ederim. Cünkü baloncuklar sisip patlayinca vajinal bölge sicak ve nemli oldugu icin cok sancili oluyo. Antibiyotige ek olarak bir de su cicegi tedavisinde kullanilan bir krem vermistiler bana hastanede, adini hatirlamiyorum malesef, beyaz oldukca sivi bi kremdi, o da kuruttu ucuklari cabucak. Ben bir defa gecirdim bunu ve üzerinden rahat 6-7 ay gecti tekrarlamadi cok sükür, oysa ki dr her 3-4 ayda bir yoklar demisti.

Gecmis olsun

Kızlar son 1 haftadır başıma iğrenç bi hastalık geldi. Öncelikle cinsel ilişkide ağrıyla başladı, ama benim vajinam yapı olarak dar olduğu için her zaman ağrım vardı fazla umursamadım. Sonra vajinamın en alt kısmı yanmaya başladı ve pembemsi bir çizilme gibi yara çıktı, baya acılı bir yara. Cinsel ilişkiye girmem zaten imkansızdı. Bundan 1 gün sonra bu yaralar iyice arttı ama hepsinin görünüşü farklı. Dış dudaklarımda sanki kıl dönmesi veya iltihaplanma gibi büyük sivilceye benzeyen, kırmızı, ortası kahverengimsi-sarımsı renkte yaralar. Bunlardan 4 tane var. üst kısımda, acılı daha farklı tipte 2 tane yara var, kesik gibi. Yine üst kısımda bi tane sivilcemsi bi şey var. Asıl problem vajinamın içinde. Bu ilk çıkan yara önce beyazladı, sonra kırmızıya döndü ve bayaa acıyordu. Onun acısı geçti, şimdi vajinamın tam ortası, hani şu et var ya, orda tam 2 tane kıpkırmızı aft gibi bir yara var ve gerçekten çok acıyor. Haftasonu olduğu için zaten doktora gidemedim, hafta içi de işten izin alıp doktora gidicem bir gün. Hiç başına böyle bir şey gelen oldu mu? Fikriniz var mı? Bu arada felaket de bir akıntım var, sanki sarı gibi. Ve dış dudak çevrem beyaz beyaz soyuluyo sanki, veya bu akıntılar mı kurudu anlamadım, baya fazla akıntı öyle böyle değil.
sizin herpes miymiş?

HERPES CİNSEL İLİŞKİ DISINDA CİNSEL TEMAS VE SÜRTÜNMEYLE DE BULASABİLİR AYNI HPV GİBİ HERPES AŞISI CALISMALARINA 2015DE BASLANDI 5 YIL GECMESİ GEREKİYOR 2020DE AŞISI GELİYOR

Kızlar bu fotoğrafta gördüğünüz şey uçuk Hsv 1 hepimizin bilgiği dudaktaki Hsv 2 ise cinsel uçuk hpvden farklıdırbazı doktorlar malesef bunu bile bilmiyor ! Hpv bambaşka 140dan fazla türü olan sadece 2-3 tanesi siğil yapan onun dışındaki bazı tiperli hiçbir belirtisi olmadan rahminize yerleşip sinsice siğil yapmadan hücrelerinizi bozarak ilerleyen bir virüstür,tedavi oldugunuz müddetceve kendinize iyi bakarsanız bağışıklık Hpvyi temizler.Ama tedavi olup o bölgeyi imha etmeniz ve bagısıklıgı yükseltmeniz lazım .Bu resimdeki ise cinsel bölge uçuğu dedigimiz cinsel ilişki veya cinsel temastan (sevişme)kapılan HSV yani uçuğun tip 2si.Aynı şekilde bu da hpv gibi gibi çook uzun süre aktifleşmeden kalabilir daha sonra uçuk olarak ortaya cıkabilirveya kapılan ilişkiden Sonra 2 gün -3 hafta içinde çıkabilir veya dedigim gibi yıllar sonra cıkabilir. HSv Tip 2 2 yani cinsel uçuk hpv ailesinden tanamiyle farklı bir virüstür hpvnin kan testi yok kana geçmez ama Hsv yani uçuğun kan testi de vardır.Hsv Tip 2 uçuk virüsünün kan testinde ortaya cıkması için gereken süre minimum 3 aydır.Bu süre 6 aya kadar uzayabilir.Uçuk testlerinin bazıları hem dudaktaki uçuk tipi olan Hsv Tip 1,hem de cinsel uçuk tipi olan Hsv Tip 2ye aynı anda bakar bu test tamamiyle tanı koymadan ultra yanlış bir testtir cünkü dudaktaki ucuk zaten 10 insandan 9unda aktif veya pasif olarak uyudugu için sonuc hep pozitif cıkar.Önemli olan cinsel uçuk için özel bakılan testin yapılmasıdır sadece Hsv tip 2ye özel yalnızca cinsel tipine bakan kan testini yaptırmalısınız.Hsv tip 2 kapıldıgında vücutta ilk önce Igm yükselir yani virüs kapıldıktan sonra ilk haftalarda hsv tip 2 ıgm yükselir ama hsv 2 ıgm dudak uçuğu veya diğer vücuttaki virüslerdende etkilenebildigi için genelde yüksek cıkabildiginden cinsel uçuk tanısını koymada yetersiz kalır Igmden sonra vücutta 3-6 ay sonra Hsv tip 2 IGG yükselir ve hayat boyu kalır .Igg ortaya cıktıktan sonra artık IgM virüsün sadece aktif olarak cıktıgı zamanlarda Yükselir diğer zamanlarda düşer.Bundan dolayı cinsel uçuk kapıldıktan sonra kişinin haberi olmayabilir yıllarca sessiz kalabilir ama vücuda bi zararı yoktur bildiginiz uçuk sadece skıntıya gerek yok yani neyse bunlardan dolayı en son ilişkinizden sonra minimum 3 ay bekleyip (lezyon yani uçuk cıkmasa dahi ki uçuk cıkmıyor bircok kişide kapsa bile) kan testi yaptırıp tip 2 ye özel : HSV TİP 2 IGGye baktırmak istiyorum diceksiniz reçeteye veya doktora gitmenize gerek yok bi tıp merkezinde bu testi yaptırmak istiyorum diyin danışmaya direk sizin kanını alıp tesi yapıyolar.veya özel bir labaratuvara gidin bunu yaptırmak istiyorum diyin yapıyolar test fiyatı (tıp merkezi fiyatı:40 tl,özel labarstuvar fiyatı:90 tl) Bi de cinsel uçuk kan testi hassastır her cihaz yakalayamaz uçuğu bundan dolayı yurtdısında herpes select gibi daha hassas uçuk cihazları kullanılıyor kanda uçuğu yakalamak için türkiyede yok,ama muadilleri ona benzeyen bazı uçuk cihazları var.Mesela herpes selectin Türkiyedeki benzer testi Euroimmun uçuk testidir bunu da Biruni Labaratuvarı yapıyor.Aynı şekilde Siemensin cihazı iyidir uçuğu yakalamada Mavi labaratuvar siemens kullanıyor,yine Vircell ucuk da fena değildir onu da synevo labaratuvar yapıyor ve Trinity Biotech ucuk cihazı da cok basarılıdır İstanbul Üniversitesi Hastanesi bunu kullanıyor .Buralarda 3-6 ay bekledikten sonra kanda Hsv 2 Igg testi yaptırın garanti olsun diye bikac ay sonra gidip tekrarlatmanız yeterli.Kan testinin dısında bi de sürüntüyle teşhis koyma; Diyelim ki siz cinsel uçuk kaptınız uçuğunuz cıktı genitalde cıkar cıkmaz ilk 2 gün içerisinde gidip oradan örnek aldırın oradan sürüntü alıp lezyondan inceliyolar ama sürüntü daha sonraki günlerde alınırsa cıkan kabarcıklardaki (ki bazen sulu kabarcık olmadan kızarıklık iritasyon kesik acısı gibi bi acı çiş yaparken acı bacaklarda ağrı grip benzeri vücutta steş yükselmesi uçuk çıkarken seklinde de gösterebilir kendini.) bu kabarcıklar cıkar cıkmaz alınmazsa oradan sürüntü içindeki uçuk virüsleri pasifleşip geri dönebildikleri için cilt altına bu sürüntü örneginde uçuk kaçabilir ve %50 oranında çıkmayabilir .Uçuk vücutta silinmez latent kalır ama bi zararı yok zaten bircok insanda var uçuk çıkmmıyo bile .Karşı tarafı korumak için baskılana tedavisi alıcaksınız Asiklovir gibi ilacı var günlük 1 tane onu kullanıp + latex içeren Durex Ekstra Koruma gibi bir prezervatif kullanın ve ilişki sonrası duş aldırın karşı tarafa geçmiyor böylelikle.Aldıgınız uçuk ilacının vücuda bi yükü yok ,uçuk ilacı kullanıp kan testi yaptırmayın ama. Cünkü ucuk ilacı kullanıldıgı müddetce virüs kalıyo ama kan testinde yok denecek kadar azaldıgı için cıkmıyor uçuk ilacı kullandıktan sonra test olunursa.En bulasıcı dönemil uçuktan spnraki ilk bir yıldır bu dönem ağır geçer daha sonra nadiren cıkan bagısıklık düşmedikce çıkmaz ama karşı tarafa bulasma ihtimali var ki o ihtimali önlemek içinde evlenene kadar uçuk ilacı +prezervatif işinizi görecektir.Asemptomatik olan yani belirtisi olmayan birçok bayanda uçuk rahmin içinde oldugu için belirti vermez cook yıllar sonra bir tek rahimde yara yapabilir o da ya öyle bırakılır veya yakılır bi zararı yok cünkü o kadar uçuk cıkarda o dönem kuru tutucaksınız hemen uçuk kremi ve ilacı kullanıcaksınız daha rahat geçer böylelikle ama ilk lezyonlar agrılı olur ikk 1 yıl ondan sonra sivilce gibi cıkar geçer veya iç taraftaysa farkına bile varmazsınız geçer gider

YURTDISINDA HERPES TESTİ OLARAK HERPES SELECT KULLANILIYOR HERPESİ YAKALAMADA ÇOK HASSAS BİR TEST ÜLKEMİZDE MALESEF HERPES SELECT YOK AMA ONUN MUADİLİ OLAN EUROİMMUN ELİSA TESTİ VAR BİRUNİ LABARATUVARLARI EUROİMNUN KULLANIR YAPILAN ARAŞTIRMALARDA EUROİMMUN VE HERPES SELECT TESTİNİN POZİTİF VE NEGATİF OLANLARI GÖSTERME SAYISININ AYNI OLDUGU GÖRÜLMÜŞ AYNI ZAMANDA İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNDE TRİNİTY BİOTECH KULLANILIR BU DA AMERİKADA DA KULLANILAN BAŞARILI BİR CİHAZDIR BUNUN DA HERPES TESTİNE GÜVENEBİLİRSİNİZ, MAVİ LABARATUVARDA DA HERPES TESTİ OLARAK SİEMENSİN CİHAZI KULLANILIYOR BURADA DA HERPES TESTİ YAPTIRABİLİRSİNİZ BUNLARIN HEPSİ HERPESİN KAN TESTİ.
HERPES İÇİN SON İLİŞKİNİZDEN 3 VE 6 AY SONRA HERPES TİP 2 IGG BAKTIRICAKSINIZ IGM DEĞİL İGM DİĞER VİRÜSLERDEN DE ETKİLENDİGİ İÇİN HATALI SONUC VERİR .VE YAPILAN TEST SADECE CİNSEL UÇUK YANİ HSV 2 YE ÖZEL OLMASI GEREKİYOR HEM HSV1 HEM DE HSV2 YE VEYA IGMYE BAKTIRMAYIN TİPE ÖGRE HSV 2 IGG BAKTIRICAKSINIZ. IGM TANI KOYMAZ KOYAMAZ FDA ONAYLI DEĞİLDİR DÜNYADA HERPES EXPERLERİNİN DR HUNDSFİELD ve TERRİ WARREN GİBİ BU İŞİN HERPESİN KİTABINI ÇIKARAN PROFESÖRLER HERPESİN AMERİKADA WASHİNGTON ÜNİVERİSTESİNE ÖZEL DOĞRULAMA TESTİ ÇIKARAN DUAYENLER DİYOR Kİ IGMYLE VEYA İKİ TİPE BİRDEN BAKILAN UÇUK TESTİYLE TANI KONULAMAZ !
SON İLİŞKİDEN 3 VEYA BAZILARI İÇİN EN SON 6 AY SONRA HSV TİP 2 IGG BAKTIRICAKSINZ SONUÇ HER YERDE 2 GÜNDE ÇIKAR SEROLOJİ TESTLERİNDE YER ALMAZ KENDİNİZ EKLETİCEKSİNİZ VE AYNI GÜN CIKMAZ 2 GÜNE ANCAK ÇIKAR TESTİN ÜZERİNDEN 48 SAAT GEÇMESİ GEREKİYOR HERPES KAN TESTİNDE.
SEROLOJİ DAHİL OLMAK ÜZERE BÜTÜN CİNSEL YOLLA BULAŞAN HASTALIKLAR İÇİN SON İLİŞKİNİZİN ÜZERİNDEN 3 AY GEÇMİŞ OLMASI GEREKİYOR.HERPES TESTİ SEROLOJİDE BAKILMAZ KENDİNİZ EKLETİCEKSİNİZ HSV TİP 2 YE ÖZEL IGG DİYİN !!!! BU DEDİGİM LABARATUVARLARDA YAPTIRIN COK ARASTIRDIM HEPSİNİ TEK TEK SORDUM AYLARDIR UMARIM İŞİNİZE YARAR.HEPATİT AŞINIZ YOKSA ONU DA VURULUN MUTLAKA.SEROLOJİDE ANTİ HBS HEPATİT AŞISI OLUP OLMADIGI GÖSTERİR YOKSA VURULUN.AYINI ZAMANDA HSVDEN TAMAMEN FARKLI HPV VAR RAHİM AĞZI KANSERİ VE SİĞİL YAPAN TİPLERİNE KARŞI KORUYAN GARDASİL AŞIYI DA MUTLAKA OLUN YOKSA COK PİŞMAN OLURSUNUZ HİÇBİR BELİRTİSİ YOK HPVNİN SÜRTÜNMEYLE DİREK RAHİME KANSER YAPAN TİPİ BULASABİLİR HABERİNİZ BİLE OLMAZ. BU AŞILARI YAPTIRIN BEN COK CEKTİM SİZDE CEKMEYİN BANA DUA EDİN YETER..
VE KORUNUN PREZERVATİF LATEX MADDESİ İÇERMEZSE BÜTÜN VİRÜSLER GECEBİLİR LATEX İÇEREN DUREX EKSTRA KORUMA PREZERVATİF KULLANIN VİRÜS ÖLDÜRÜCÜ VAR PREZERVATİFTE HER ZAMAN KORUNUN YALVARIRIM :KK43: VE PREZERVATİF DISINDA KALAN ALANLAR İÇİN HEMEN SICAK SU SABUNLA DUŞ ALIN AĞIZ GARGARASI YAPIN ORADAN DA HASTALIK GEÇEBİLİR JİLET YAPMAYIN JİLETLE ACTIGINIZ YARALARDAN VE SÜRTÜNMEDEN GİRİYOR BÜTÜN VİRÜSLER .
EN SON İLİŞKİDEN 3 AY SONRA YAPTIRMANIZ GEREKEN KAN TESTLERİ ;
ANTİ HİV COMBO
ANTİ HBS (HEPATİT AŞISI YOKSA NEGATİF CIKAR HEMEN ASI YAPTIRIN)
HBS AG
ANTİ HCV
VDRL
TPHA
BU YAZDIKLARIM RUTİN BAKILIR AYNI GÜN CIKAR VEYA ERTESİ GÜN HERPES İÇİN YUKARIDAKİ LABARATUVARLARDAN BİRİNE GİDİN HSV 2 IGG BAKTIRIN KANDAN .
HPV YANİ HSVDEN TAMAMEN FARKLI OLAN HUMAN PAPİLLOMA VİRÜS İÇİNDE HER YIL DÜZENLİ SMEAR ALDIRIN COK SÜPHELİYSE İLİŞKİDEN 6 AY SONRA SMEAR ALINAN CUBUKTAN HPV DNA YAPTIRARAK RAHİM AGZINIZA RİSKLİ TİP HPV BULASMIS MI TİPİNE BAKTIRABİLİRSİNİZ.BAKIN KARŞI TARAFTA HPVNİN HİÇBİR BELİRTİSİ YOK SİZE BULASABİLİR ERKEKLERDE HİİİÇ ANLAMANIN YOLU YOK HİÇ HEMDE TESTİ DE YOK GARDASİL AŞISINI OLUN
CİNSELLİKTEN ÖNCE SÜRTÜNME DAHİL KAN TESTİ İSTEYİN HPV KANDA CIKMAZ BUNDAN DOLAYI EVLENENE KADAR LATEX İÇEREN PREZERVATİFLE KORUNUN VE HEMEN DUŞ ALIN

X