Çok kötüyüm :(

Allahım başka dert vermesin canm tabiki insanı her alanıyla moralini bozucu bir durum ama inan ben engellilerle çalişan biri olduğum için şükretmemiz gereken çok şey var diyorum

Vitiligoda Tedavi Nasıl Uygulanır ? [değiştir]

Genel anlamda vitiligo iyileşen ve geçen bir hastalıktır. Yalnız hasta düzenli olarak tedavi şartlarına uymalıdır. Bazı dermatologlar Güneşin en yoğun saatlerinde dışarı çıkmamayı öneriyor. Bazıları ise çeşitli kremle vucudun sorunlu olan bölgelerine sürülüp yeteri süreyle güneşe maruz bırakılması gerektiğini savunuyor. Böylelikle güneş renk melanosit hücrelerini tekikleyecek ve pigment oluşumunu sağlayacaktır. Dermatoloğunuzun vitiligonuzun yaygınlığına ve sürecine göre sizin için uygun tedaviyi planlayacaktır.
Hastalığın tedavi yöntemleri [değiştir]
Repigmentasyon tedavisi
Fototerapi
Dar Bant UVB Tedavisi
PUVA Tedavisi
Mikrofototerapi (Lumera,BClear,Multiclear)
ılaç Tedavileri
Pimekrolimus ve takrolimus
Topikal kortikosteroid
Depigmentasyon tedavisi
Cerrahi (Deneysel) Tedaviler
Normal deriden sağlam renk hücresi nakli

vikip. de tedavisi var diyoCADIARZU

Allah şifa versin canım....üzülmemeye çalış....seni seven görüp alacak o da bir şans.karşıdakine birşeyler izah etmek zorunda değilsin...gizli değil.bu da iyi tarafı.beğenmeyen almasın canım ya.her insanı beğenecek biri mutlaka vardır...

CANIM ALLAHIM DAHA BETER HASTALIK VERMESİN ÜZME KENDİNİ BU ÇOK DERT EDİLCEK BİEY DEĞİL YİNE ŞÜKÜR O BÜYÜK HASTALIKLAR OLMASIN DERMALI HASTALIK OLSUN
SENİ SEVEN SENİ HE HALİNLE KABUL EDR SAKIN İNTİHARDÜŞÜNME RABBİMİN AFFI YOK KENDİ CANINA KIYANDAN .HAYAT TA DAHABÜYÜK DERTLER VAR KENDİNİ TOARLA HERŞEY RABBİMDEN SEN YETER Kİ AZİM GÖSTER KARDŞİM:Saruboceq::Saruboceq:

Küçük alanlara iğnelerle deri rengini verecek maddeler enjekte edilebilir. Bu yöntem özellikle küçük alanlarda etkili bir yöntemdir.

diye okudum cnm dr una bi danışsan

çok geçmiş olsun canım.
bak arkadaşlar yazmış kimisi tedavi yöntemlerini yazmış kimisi önerilerde bulunmuş.
yaşın gereği en tehlikeli dönemdesin ergenlik dönemi !
aman şeytana uyupta bi delilik yapma !
Allah insana taşıyamayacağı yük vermezmiş demekki sen güçlü bir bireysin bunun üstesinden geleceksin.
belkide sabrının sonunda rahata ereceksin.
geçmiş olsun...

saatlerdir nette bunun araştırmasını yapıyoruz eşimleee..canım çook sıkkın :( oglum 7 yaşında geçen ay ayagında ve dizleerinde beyazımsı lekeler gördüm...hemen dr.gittik ..bize vitilgo hastalıgı dedi..krem verdi yolladı..aksam evde nette soyle bir karıştırdım ..baktıkkı bu hastalık 8-10 yas ararasında başlar belirli zaman aralıklarıyla çogalırmışş::( ve kesin bir çaresi yokmuş:(
kafayı yicemmmmmmmmmm:( oglumun hastalıgının başlangıç safasında yaaa dagılırsa :(( konuyu acan arkadası psikolojısını hıssedince çok kotu olddummm:(((rabbim yardım etsin oglumada konuyu acan arkadaşada:(((
kj

Merhaba..
Çocukluğumdan buyana hep sorun yaşadım ailevi olaylardan etkilendim ve sonucunda 4. sınıftan itibaren vitiligo(alaca) hastalığı başladı önce dizlerimi sardı çok fazla büyüktü etek şort kapri dahi giyemiyordum sonra kendiliğinden gitti nasıl oldu anlamadım araştırdım çok araştırdım tedavisi yokmuş kuran'da alaca hastalığına baktım Hz. isa'nın Allahın izniyle tedavi ettiği görülmüş şuanda dizlerimde yok fakat ufak tefek ayak bileklerimde göz kenarlarımda ve koltuk altımda boynumda hafif hafif çıkıyor güneşten sakınıyorum hatta dışarı dahi çıkmıyorum senelerdir okuldan eve lise 3 öğrencisiyim sabahları kalktığımda gözlerimi beyaz beyaz görünce içim burkuluyor canım yanıyor niye diyorum sevgilim var gündüz kapatıyorum beyazlıklarımı makyajla vs peki ya evlenince? intihar etmeyi düşündüm laroxyl alıcaktım 4 kutu bir haber okumuştum bir kız intihar ederken almış ve ölmüş sanki yaşamak boş gibi ama kaldıramıyorum şuan bile gözlerim doldu Allah dert verirse dermanını da verirmiş ama neden bunun şifası yok boşluktayım düşebilirim hayatımda biri var ama heycan yok sadece var seviyor mu bilmiyorum severse de beni haketmediğini ya da ben seversem bağlanıp beni böyle vitiligo hastalığı olan birini haketmiyor diye düşünüp daha çok bunalıma gireceğim namaza başladım 1 haftadır kılıyorum ansızın ölüm geliyor aklıma ve mutlu oluyorum napıyorum ben? napıyorummmm..

Canım Allah şifanı versin inşallah.Ama yenemezsen tek sebebi ruh halindir bilesin.Ne demek intihar.Ben yatalak olduğum günlerde kurmadım bu cümleleri.Yapma Allah aşkına çok yazık sana.Şimdi herşeyin kolayıo var makyajla falan kapanıyor.Evlilikte zaten yürek işi.Aynı evde kimse dışarıda olduğu gibi değil.Bir hastalık için böyle isyan etme canım benim.Bunların hepsi birer sınav.Bacağındaki geçtiyse bunlar da geçebilir.Çözüm yolu isyan değil ama.

içinde bulunduğun durumun psikolojisini az çok anlayabiliyorum çünkü benim annemde de vitiligo hastalığı var. bu hastalığın sıkıntı ve stresten başladığını söylemişti doktor ve nekadar üzülmeye devam edersen o stres dolayısıyla çoğalmaya başlarmış bence sen çok fazla düşünmemeye çalış.Burda önemli olan böyle bir hastalığın seni intihar düşüncesine kadar getirmesi derdi veren Allah dermanınıda verirmiş önemli olan Yaradandan uzaklaşmamak ne güzel namaza başlamışsın umarım geçtiğin bu sınavı atlatabilirsin Rabbim şifasını verir inşallah ne zorlu hastalıklar mucizevi şekilde iyileşiyor seninki neden olmasın...

canım bende vitiligo hastasıyım..ilk şart sen bunu unutucaksın..ne kadar cok kafaya takarsan o kadar cabuk ilerler..ben yuzumdeki ve ucudumdakı her lekenin ne zaman cıktıgını bilirim..ne zaman cok canım yansa gerçekten cok üzülsem bilirim ki ertesi gun bedenim benden bunun intikamını alır..en değerli sensin kendini hiçbirsey için üzmüceksin..benm bildiğim kadarıyla cıkan lekeyi silemiyosn sadece yenilerinin cıkmasını engelliyosun..yaz için tedavisi ayrı kış için tedavisi ayrı..tuzlu su güneş yasak..kremsiz gezmemek gerekiyor..

bende üniv deyken cok taktım kafaya gittim doktora bu arada devlet karsılamıyo..her gun krem sur daha cok ilgilendim..bende bosverdimm..1 yıllık evliyim kocam fondoten surerken bile karısıyo..sana yakısıyo bırak diyo..bırak erkek ark. saklama ya bi gun sakat kalsan kulagın duymasa o zman nasıl saklıcaksın..dış görünüşün senin elbisen..önemli olan ruhunn..ruhunu sev..

canım seni çok iyi anlıyorum bu duyguları bende yaşadım yaşıyorum.
Yüzümde de çiller kahverengi lekeler var ilkokul ,liseye giderken bizim zamanımızda makyajda yapamıyorduk hep dalga geçiyorlardı neler neler hep ağlıyordum her gün ,büyüdüm toparladım makyaj yapmaya başladım
Vucudum da kahverengi lekeler var evlenince napıcam diye düşünüyorum evlenmeden göstermeliyim diyorum naplayım evlensen bıkar mı benden evlenmeyim diyorum ya da beni seven böyle sevsin diyorum
Bizimde sınavımız bu demek canım sabretmek gerek,bizi gerçekten seven insanlar olup yanımızda ..

rabbim dermansız dert vermesin öncelikle kimseye.senin adına üzüldüm hakikaten canım ya en nefret ettiğim şey insanların bakışları sürekli eksiklikleri insanların yüzüne vurmalarıdır.ayıptır günahtır ya niye sorarlar anlamıyorum bırakın bir hastalık belirtiisini biraz şişmansan bile sokağa çıktığın an bile milletin surat ifadesini görmek istemezsin .boşver herşey onun gibi olsun canım sağlıklı olda hem bu rahatsızlığın tedavisi var netten araştır canım hani altenatif tıbda çok iyi yöntemler sunuluyor artık eminim senin ihtiyacını karşılayacaktır.inşallah seninde yüzünün güldüğü,dolu dolu hyatını yaşayacağın zamanların gelir .herşey bir sınavdan bir imtihandan ibarettir canım sıkma canını mutlaka karşılığını alacaksın.:38:

bende vitiligo hastasıyım. ama artık bunun sadece bir cilt hastalığı olmadığını düşünüyorum ve kan testleri yaptırmanızı vücudunuzda eksik vitaminler varsa tamamlamanızı öneriyorum. ben bu yola başvuracağım çünkü..

Sınıfımda bir erkek arkadaşımında bu hastalığı vardı. Ellerinde ve yüzünde vardı onunda. Ama bundan rahatsızlık duymazdı, kimsede sormazdı.
Bol bol dua et, allah şifasını verir umarım.......

vitiligosu olan arkadaşlar şahtere otu alın aktardan günde bi kaç kez demleyip için. birşey kaybetmezsiniz deneyenlerde gerçekten fark var bende kullanmaya başladım.

ışin en kötü yani ne biliyor musun?
Babama üzülüyorum bu hastalığa vucudumu sardı dedikçe umrunda dahi olmadığımı görüyorum durumu da çok iyi günahım ne diyorum nerede hata yaptım ah edesim geliyor babadır diyorum edemiyorum ...
ışte bana en çok koyan da bir babanın umursamazlığı...

stres bu hastalığın tetikleyicisi, tedavi edici kremler ve yöntemlerle birlikte psikolojinizi düzeltmeye yönelik bi tedaviyle bu hastalığı yenmemeniz için herhangi bir sebep yok. yeter ki yenebileceğinize inanın, pozitif olun ve stresten uzak durmaya çalışın, her şeyi kafaya takmayın

Back
X