herkes sormasaydın diyor ama bunun sorulmasına bile gerek yok ki
bizim buralarda çeyizin götürülmesi erkek evine aittir.kız evinden davul zurnayla çeyiz götürülür
başka yerlerde gelenek nasıl bilmiyorum ama buralarda böyle:26:
adettir oğlan tarafı araba getirir çıkarır çeyizi ilk sandık çıkar kızın sandığına kardeşlerden biri oturur harçlık alır hep birlikte arabaya yükler götürür yerleştirirler ben öyle biliyorum kimse kendi götürmüyo tertemiz beyaz çarşaflara sarıp kırmızı kurdalelerle bağlıyo kıztarafı süslüyo çeyizleri çeyiz alma deniyo
adettir oğlan tarafı araba getirir çıkarır çeyizi ilk sandık çıkar kızın sandığına kardeşlerden biri oturur harçlık alır hep birlikte arabaya yükler götürür yerleştirirler ben öyle biliyorum kimse kendi götürmüyo tertemiz beyaz çarşaflara sarıp kırmızı kurdalelerle bağlıyo kıztarafı süslüyo çeyizleri çeyiz alma deniyo
herkes sormasaydın diyor ama bunun sorulmasına bile gerek yok ki
bizim buralarda çeyizin götürülmesi erkek evine aittir.kız evinden davul zurnayla çeyiz götürülür
başka yerlerde gelenek nasıl bilmiyorum ama buralarda böyle:26:
ben nikah başvurusunda belediyeye ödenen ücreti bile kendim ödemiştim eşim görev gereği gelememişti evrakları teslim etmeye... damat yok mu diye bi de dalga geçmişlerdi benimle ordaüzülme canım imkanın varsa öde ama lafını etmeleri ayıp yani onu da mı veremiyolar gelin almayı biliyorlar ama
aynen bende herşeyle kendim ilgilendim ve ücretleride ödedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?