Çok merak ediyorum!Kendi çeyizinin nakliye parasını karşılayan varmı aranızda kızlar?

İyi de ne var bunda sorun edecek?
Eşyalar sizin eşyalarınız, sizin evinize gidiyor.
Yapmayın, böyle şeylerle üzmeyin kendinizi.
Ben de kendi eşyalarımın nakliye işini kendim hallettim.
Böyle oldu diye de kimse sonradan tepeme çıkmış değil.

gelenek görenek kalmadı aileler durumları iyiyse çocuklarına yardım edecekler onu sen yapmalısın bunu ben yapmalıyım davasına gerek yok.Benim eşimin ailesinin durumu orta düzeydi ama evlenmeden önce de onları gayet iyi tanıdım hiçbişey yapmayacakları almayacakları belliydi zaten eşim evlenmeden önce ailesinin müsrifce harcadıkları kredileri ödüyordu.O yüzden hiç karıştırmadım onları daha da yük olacaklardı yine krediyle alıp ilerde bize ödeteceklerdi sonra da biz aldık yaptık diyeceklerdi. eşyaları eşimle birlikte aldık annem de sağolsun benim için iyi bir çeyiz hazırlamıştı.Nakliye parasını da kendi cebimden ödedim.İşte burada kadının çalışması çok önemli kimseye fırsat vermedim almam gereken her şeyi parasını da kendim alıp ödedim.

eğer ki ailelerin durumu iyiyse ve yapılan şeylerin büyük bır kısmı onların elinden geçecekse her şeye karışabiliyorlarsa fikir ve söz sahibi olabiliyorlarsa elbette onlar üzerine düşeni yapacak.ama durumları yoksa zorlayamayız kimseye hiçbir şeyi.
benim iki abimde de babam yaptı her şeyi ve elbette çeyiz işinide.ve sıra benim çeyizime geldiğinde de karşı taraftan bekledi.kaldı ki ben evime her gittiğimde kırılacak her şeyi taşıdığım halde yinede koca bir araba oldu.onlarda yaptılar.ama şuda var normalde nişanı kız tarafı yapar derler benim iki abimde de nişanı babam yaptı benimkinide yaptı yani birazda ailelerin elinden o anda ne gelebileceği ile alakalı.
ben çok gelenekçi bir insan değilim ama varolan adetlere,gelenek,göreneklere SAÇMA diyeni kınarım!
karşı tarafın elinden gelecek belliyse,onun gücünün üstünde hiçbir şey bekleyemeyiz beklersekte boş hayaller kurmuş oluruz.ama karşı taraf her şeyde söz sahibi oluyorsa,karışıyorsa ve yapıyorsa bunu karşı taraftan beklemekte normal bir durumdur.ama elinden gelmiyorsa bana dese ki kızım bizim şuanda durumumuz yok alamayacağız,yada tutamayacağız arabayı,tamam derim.güzel güzel söylense ben kendim koşa koşa yaparım ''Laf ola kese savaşı,laf ola kestire başı! bu böyledir.eğer aileniz karşı tarafın yapması gerektiğini düşünüyorsa sizde arada kalmışsınızdır ve sıkıntı yapıyorsunuzdur kime ne desem diye.eğer kendi imkanınız varsa yapın derim kimseyi karıştırmadan.
yada nişanlınızla konuşarak.aileler arasında ufak çekişmeler yada beklentiler oluyorsa bunu çözecek olan ikinizsiniz.ancak bu şekilde orta yol bulunur.

son olarak 2011 yılındayız ya,merak etmeyin bir kaç yıla kadar o saçma adetlerden eser kalmayacak ve gelenek,görenek,örf,ader bilmeyen geçmişini unutmuş bir toplum haline geleceğiz merak etmeyin.saçmalık insanlardan yapamayacağı şeyleri beklemektir.yoksa insanlar imkanları dahilinde adetlere dayanarak yaptığı şeyler ''o çeyizin evden güzel güzel çıkması'' kimi yörelerde kınada herkesin bindallı şalvar vs giymesi''çok eğlenceli görünür ve insanın hoşuna gider.
önemli olan bunları kan kusturmadan yapmaktır.imkan yoksa kalp kırmadan ortayolu bulup yapılabilecekleri kendi imkanlarımızla yapmaktır.yada yapmamaktır.zorla yapılıyorsa asıl saçmalık budur.adetleri sıkı sıkıya bağlanan insan artık üzülür çünkü herkes o şekilde değildir.boş beklentilere girer.ama geçmişini tamamen unutmakta sizi geçmişi olmayan bir birey yapar ve bu dünyada tek başına değilsiniz,dünya da size uymaz.sizde o adetlerine sıkı sıkıya bağlı insanla aynı duruma düşer üstelik birde eleştirilirsiniz hiçbir şeyden haberi yok,hiç mi görmemiş diye.(bunlar beniö şahsi fikrim değil çevreden gördüğüm örneklerdir.)önemli olan kararında,kırmadan,gücendirmeden yapmaktır her şeyi.yoksa bu iki türlü fikre sahip olanda kusura bakmasın çok üzülür!

Son düzenleme:
Valla benim çeyizimin nakliyesini k.peder karşıladı ama düğün sonrası herşeyi çAtIr çatır tahsil etti bir güzel,düğüne sıfır girdik sıfır çıktık..1 senelik evliyim ne tek bir altınım,ne bileziğim ne de setim kaldı.
üstüne üstlük biz tatildeyken bize gelen 4 tane altını da iç etti...

Boşver üzülme buna..şimdi ne adet kaldı,ne birşey..erkek aileleri işini biliyo artık!!!!!!

SONUNDA MUTLU OL YETER

Son düzenleme:
Benim eşimin eniştesinin minibüsü vardı ona doldurup götürdüler yani kimse para vermemiş gibi bişey oldu.
Ama tabi onlar taşıdı herşeyi.

Bence adetten olması bi kenara,en azından çeyizin bu kısmına erkek tarafı el atarsa güzel bi jest olur.

Çeyiz çıkarken sandığa oturma olayından nefret ettim.Eşimin amcası "bize çeyiz lazım değil" deyip bi kuruş çıkmadı.Adetten falan diyip gaza gelmemek lazım.Herşey dört dörtlük olmuyor işte.
Sanki vereceği paraya muhtacız töbe töbe

Kayınvalidem çok üzülmüştü bu muhabbet yaşanınca.

En iyisi bu konunun üzerine gitme canım.Bu tür basit şeyler sonra hatırlandığında utanç veriyo malesef

benim de eşimin dayısının minibüsü vardı beyaz eşyalarımızı onun bayisinden almıştık para yabancıya gitmesin diye, aynı minibüse eşimin çeyizlerini de doldurup ankaraya getirmişlerdi, ama şoför gelince benzin parasını istedi eşimin yanında da yoktu ben verdim onun çeyiz parasını da:)
takmayın kafanıza yani herkes bu tip şyler yaşıyo sorun etmemek lazım

Benim çeyiziminde nakliye ücretini damat tarafı ödedi. .
Zaten arabayı bulmk nasıl onların görevi ise bunu ödemekte onlara ait.
Aslnda çokta önemli bir konu olmasada erkek tarafının siz ödiceksiniz demesi çok ayıp
Sizde en azından onların tavrını gördükten sonra düğün masrafında cebinizden tek kuruş çıkarmazsnz .Düğün erkeğe aittir nede olsa

ailelerin durumu iyi değilse ne yani herşeyi kendimiz mi yapacağız. aslında ben böyle bir hataya düştüm durumumuz iyi değil dediler bişey yapamayız dediler herşeyi kendimiz yaptık eşimle. düğün akşamı kavga çıkarttı kaynanam takıları alacakmış eşimde vermedi bziim borçlarımız var dedi yinede içinden çalmış daha sonra söyledi utanmadan. benimde çeyizim çoktu herşey neredeyse 2şer takımdı ama kaynanam hiçbirşey almamasına rağmen herkese övünmüş herşeylerini ben aldım demiş. birazda söylemek yaptırmak lazım bence bizler aman boşver dedik ailemle ama yapmadıkalrını bırakmadılar üzerine birçok hakaret yedik. çokda sessiz kalmayın yapacakalrı şeyleri mutlaka yaptırın. düşünün benim ailemin taktığı ve kendi bilezikelrimi almaya kalktı kaynanam sebebi ise bir oğlu daha varmış onu evlendirecekmiş. düşünün artık....

töbe ya rabbim daha neler duyucaz

böyle şeylerin hiç bahsi bile geçmedi bizde. zaten benim dayım nakliyeciydi çeyizimide dayım taşımıştı

lilypos zaten bunlar kafaya takılsa varya fena kavgalar çıkar.o gün beni kaç kişi gaza getirmeyi denedi de havalarını aldılar.Yok efendim amca neden böle yapmış onun da yeğeni evleniyomuş pintiymiş falan.
Ben de kimseye cevap bile vermedim.Babam çok üzüldü çünkü.Kayınvalidem de üzüldü ne yapsınlar şimdi.Amcası yüzünden ortalığı velveleye verip kötü gelin mi olayım?

Dış kapının mandalı dedim takmamaya çalıştım geçti gitti işte çok şükür

Zaten en büyük sorunlar para ve aileler yüzünden oluyo şu evliliklerde aahh ah

ilişkilerde en nefret ettiğim şey para muhabbetleri..
canım ona buna minnet etme kendin nakliyesini öde.. muhtac mısın onların ödemesine sanki..
illaki ödetcem diyorsanda nişanlını ikna et.

adettir erkek tarafı araba tutar. ama ben çok uzakta olduğum için babam kargoya verdi hepsini biz burdan karşıladık parasını da babam verdi yollarken

valla ben çeyiz çıkma merasimi falan yapmadım ev serme de olmadı o yüzden ben verdim parasını merasim olacaksa erkek tarafına ait oluyormuş ama boşveer lafını ettirme insanalra

butür küçük retaylara takılmamakta fayda var ileride karşılaşılan bidnya daha mühim konular olucak bizdede adet erkek tarafı gelir alır çeyizi davul zurna olmaz ama erkek tarafı büyükçe bir araçla gelir ben 2 saat mesafeye evlendim hiç gelip alın bile demedik babamın arabası büyükçedir full doldurduk 2 tur getirdik eşimde işteydi kayınvalide kayınpederde yaşlı babamla ikimiz indirdik
2 ay öncesi kardeşim evlendi 20 dk mesafeye oanada hiç gelin alın çeyizi demedik yine babam taşıdı vallhi butür ufak şeyleri dert etmemek gerek

bende kendim gönderdim hatta abim ödedi birde parca parca gitti tenezzül edipte onlara bile söylemedim boş yere laf işitecegime varsın giden para olsun

ne çirkin laflar ya
kendiniz parasını veremediniz mi
tamam kimi yerlerde adettir erkek tarafından beklenir
eee yapmıyosa arayıp söylemenin hiç manası yok bence

Son düzenleme:
Kımı yerde adettır dıye bısey yok kız demekkı erkek tarafının gelıp almasını ıstemıs kaynanasının cırkeflıgı vercegı ıkı uc kurus paranın hesabını yapıo eger parası yoksa bunu guzel bır dılle de anlatabılır ....sen nısanlına soyle bole olmaz bole dedı de ama mesafenı koy bence en guzel gununde de bunu yapıolarsa bısey dıemıycem uzme tatlı canını cogu ınsan bole zaten anlasılması ımkansız ......

Bende farklı şehirlere evlendim nişanda sormadılar bile eşyaları nsıl getireceksiniz diye. İnsan bir sorar birşey ayarlayalım der. Bir ara eniştesi bizim şirketin arabasını ayarlarız dedi ama sonra o da kaldı büyük ihtimal eşimin teyzesi muhalefet olmuştu eşine nişanda da pek muhalefetti çünkü kına geceme gelemem dedi kaynanam başka şehirde diye ama ablasının kızının düğününe gidebildi neyse işte. Normalde elbette eşin görevidir kornalarla gelinip kamyon getirilip çeyiz alma yapılır yapılmazsa da çeyiz gönderme parasını verir. Ben kargoyla gönderdim tüm eşyayı düşünün ve kırılmayacağına garanti veremem bizde başkasına teslim ediyoruz dedi dua ettim hep birşey olmasın diye ama helal şeyler brşeycik olmadı parasını da eşim ödedi ikiletmedi ama direk kaynanama demedim tabi para konularını hiç onunla konuşmadım. baya da bir para tutmuştu verdi vermesi de lazım zaten giden bizim eşyamız ama onların evine gidiyor damat geline para mı ödetir adetten değil centilmenlik icabıdır yanii..

Aynı sorun bizde de oldu. Kayınvalideme babam söyledi araba tutalım diye ama hiç oralı olmadı sonra benim ceyizlerin yarısı kargo yarısı otobüsle onca yol geldi. o problem değil de annemlerin düğüne gelişinde uçak bileti parasını ben ödedim ve kayınvalidem başka hiçbir akrabamı dügünüme davet etmedi. ben bunun kırgınlığını yaşıyorum daha çok. Allah bildiği gibi yapsın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…