çok merak ettiğim bir konu

tugsem_10

Minik dünyam...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2014
9.200
4.789
198
kendi anne babaları yada kocasının ailesi aşırı bencil olanlar.bu bencil insanların başlarına neler geldi?hep benciller mi kazandı? siz ve kocanız ailesinin derdine tasasında maddi manevi zorlukta yanında olanlar bir türlü yaranamadınız mı onlara?

Biz mesela kaynanama aslaa ama aslaa yaranadık.
Eşimle evlendiğimiz gunden beri hiç kimseye yük olmadık . Kendı evimizi aldık arabamızı ama aslaaa yaranamadık :)
Nedenn çünkü ev alacağımzaa parayıı yiyip içip gezmemiz içkiyee kumara vermemiz gerekıyodu belkı ozaman yaranırdık

kimseye yaranmak gibi bir derdim olmadı
bana bulaşmasın kimse yeter
bizim öyle bir derdimiz olmadı ama eş ailesi sürekli bize sözlü tacizle bir yaranma derdinde, yaransalar ne olacaksa .

kimseye yaranmak gibi bir derdim olmadı
bana bulaşmasın kimse yeter.bizim öyle bir derdimiz olmadı ama eş ailesi sürekli bize sözlü tacizle bir yaranma derdinde, yaransalar ne olacaksa
bazı aileler evlatlarını evlendirse de hiç evlendirmemiş gibi her şeyine karışmaya şahsi keyfi için söz geçirmeye çalışıyorlar bazen anne baba yapmıyorsa başkası bunu üstüne görev görüyor ya .

Eşimle evlendiğimiz gunden beri hiç kimseye yük olmadık . Kendı evimizi aldık arabamızı ama aslaaa yaranamadık :)Nedenn çünkü ev alacağımzaa parayıı yiyip içip gezmemiz içkiyee kumara vermemiz gerekıyodu belkı ozaman yaranırdık
bizde de onlara karşı çıkan kaynım daha değerli annesine babasına dur demeyen herşeyine koşan kocam kötü tabi.diğeri sizin dediğiniz gibi harcar kötü şeyler yapar. nerelere koyacaklarını bilemezler.bize de trip atmaya yer ararlar.daha bebeğim meydanda değil kaynımda kıskançlık başlamış.

bizde de onlara karşı çıkan kaynım daha değerli annesine babasına dur demeyen herşeyine koşan kocam kötü tabi.diğeri sizin dediğiniz gibi harcar kötü şeyler yapar. nerelere koyacaklarını bilemezler.bize de trip atmaya yer ararlar.daha bebeğim meydanda değil kaynımda kıskançlık başlamış.
Doğmamış bebeği mi kıskanıyor. Sorunlu bi tipmiş

Doğmamış bebeği mi kıskanıyor. Sorunlu bi tipmiş
kaynanama demiş çocukları kesin abimle yengemi kandırır. tabi bu muhabbetin böyle olmasında kayınvalidem ve kayınpederde baş rolde. 4 senedir evlendirdikleri oğullarını hala kardeşine slak bir insan olarak gösteriyorlarsa.yani kaynımın zaten şimdiden basit kardeş kıskançlığını coşturup despotluğa kocamı ezmeye yönlendiriyorlarsa onların suçu. gerçi aynı haltı annemde yiyor ama babam yok. kardeşim en azından sadece annemi benden kıskanmaktan başka derdi yok. ama kaynımın daha başka hesapları olduğunu düşünüyorum.tabi kendilerini çok akıllı zannediyorlar ya. mesela kocamın hala oğlu kendini akıllı zannetmesinden hapse sürekli girip çıkıyor.

Eşimle evlendiğimiz gunden beri hiç kimseye yük olmadık . Kendı evimizi aldık arabamızı ama aslaaa yaranamadık :)
Nedenn çünkü ev alacağımzaa parayıı yiyip içip gezmemiz içkiyee kumara vermemiz gerekıyodu belkı ozaman yaranırdık
Yaranmak zorunda değilsiniz ki.
Ayrıca ev araba aldıysanız kendinize almışsınız, hayırlı olsun güle güle kullanın.

Yaranmak zorunda değilsiniz ki.
Ayrıca ev araba aldıysanız kendinize almışsınız, hayırlı olsun güle güle kullanın.
Yaranmak te demek ıstedıgım hiç memnun olmadı hep bir şikayet hep br siz şusunuz busunuz demesı.
Teşekkür ederim Rabbım hepimize nasip etsin.

kendi anne babaları yada kocasının ailesi aşırı bencil olanlar.bu bencil insanların başlarına neler geldi?hep benciller mi kazandı? siz ve kocanız ailesinin derdine tasasında maddi manevi zorlukta yanında olanlar bir türlü yaranamadınız mı onlara?
bencil bir insanım başıma henüz bir şey gelmedi. ama etrafımda bana karşı bencillik yapan herkese çok sağlam dersler verdim.

Her zaman böyledir bu, her işine koşan sen gözlerinde olmazsin, kapısını bile çalmaya diğerleri iki yüzlerine güler ve kıymetli olur..

Ben kimseye yaranmak icin asla bir şey yapmam. Kendi rızam dahilinde yapıyorum her şeyi ve açıkçası memnun olup olmamaları çok önemli değil çünkü benim gönlüm rahat, o bana yetiyor.

Ayrımcılık hep var napacan en iyisi takmamak
eşimde böyle yapmaya çalışıyorda gün gelip iş miras ile hak alma kısmına gelince karışacak gibi duruyor. annemin kardeşimi şahlandırdığı gibi.kocam tarafımda da kaynımı sanki alim bilgin zannetiriyorlar sanki kaynım hayatında hiç hata yapmayacak tek akıllı o olacak.

bencil bir insanım başıma henüz bir şey gelmedi. ama etrafımda bana karşı bencillik yapan herkese çok sağlam dersler verdim.
kocamın tarafı olmasa ders vereceğimde kocam engel hani zaten bilirsiniz kötü derseniz melake zannederler.

Her zaman böyledir bu, her işine koşan sen gözlerinde olmazsin, kapısını bile çalmaya diğerleri iki yüzlerine güler ve kıymetli olur..
evet ama benim anlamam yetmiyor ben kendimi olduğunca çekmeye çalışıyorum.kocam bizim aile alanına sokuyor ben memur çocuğu ve sürekli tayinle başka memleketlerde gezmiş gelmiş biri olarak.hiç böyle ikimizi ilgilendirmeyen olaylara dahil olmadık yada başkasının gözünün önünde olmadığımız için.başkasının meselesi bize bulaşmadı üstümüze yıkılmadı.

Ben kimseye yaranmak icin asla bir şey yapmam. Kendi rızam dahilinde yapıyorum her şeyi ve açıkçası memnun olup olmamaları çok önemli değil çünkü benim gönlüm rahat, o bana yetiyor.
ben de o açıdan rahatımda rahatsız etmeye yer arıyorlar diyelim.

kocamın ailesi aşırı bencil pislik şeytan görsün yüzünü insanlar. ilk onlar kazanıyor gibi görünse de sonradan işin rengi değişerek kötülük kaybediyor.
iyilikten anlayan bi kocan varsa yaranırsın. el üstünde bile tutar ama yok vurdumduymaz biriyse ağzınla kuş tutsan da yaranamazsın.

Benim kimseye eyvallahım yok
Kalben ve Allah rızası için yaptığım iyilikler var
Onlarında kıymetini bilen insanlar değildi
O yüzden bende kendimi çektim hiç birşey yapmıyorum

kocamın ailesi aşırı bencil pislik şeytan görsün yüzünü insanlar. ilk onlar kazanıyor gibi görünse de sonradan işin rengi değişerek kötülük kaybediyor.
iyilikten anlayan bi kocan varsa yaranırsın. el üstünde bile tutar ama yok vurdumduymaz biriyse ağzınla kuş tutsan da yaranamazsın.
kocam gamsız millete bulaşmaz ortada kendi hakkı var tabi bu durumda hala anne babasına güveniyor yaranamıyor.

Back
X