Çok moralim bozuk eşimin psikolojisi bozuluyor

acembuselik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2014
1.665
1.020
Kızlar moralim sıfırın altında. Eşim son iki haftadır rüyasında sürekli öldüğünü görüyomuş. Sabah bana ilk kez anlattı öyle bi ağladı ki ben sana daha doyamadım ölcem ben hissediyorum sürekli rüyamda görüyorum malum mu oluyo diye nutkum tutuldu neden olur bu allah rızası için bilen biri yazsın içime oturdu o hali

benim eşim de çook sık kabuslar görüyor.maddi sıkıntımız var ve bu şekilde ortaya çıkıyor.bu aralar kafasına takılan korku yaptığı bişeyler olmalı.bilinç altı.ölümü Allah bilir sadece.ayrıca ben de üni sınavlarına hazırlanırken hep öleceğimi görmüştüm 2 hafta kadar.

Icinizi neden sikiyosunuz ki bi doktora gidip kontrol ettirin genel bi durumuna bakin herhangi bir saglik problemi var mi yok mu?
En mantiklisi bu.

Kızlar moralim sıfırın altında. Eşim son iki haftadır rüyasında sürekli öldüğünü görüyomuş. Sabah bana ilk kez anlattı öyle bi ağladı ki ben sana daha doyamadım ölcem ben hissediyorum sürekli rüyamda görüyorum malum mu oluyo diye nutkum tutuldu neden olur bu allah rızası için bilen biri yazsın içime oturdu o hali

kendi kendine yanlış yorumlamasın rüyasını, o rüya uyarı rüyası sadece, ölüm anlamına gelmiyor, ve burada paylaşmayın bence rüya tarzı şeyleri, cami hocasına falan sorun, ölüm görmek demek ölüm anlamına gelmiyor

Ruyasinda öldügünü goren herkes vefat etseydi dunyada adam kalmazdi.

Ruyasinda öldügünü goren tanidiklarim turp gibi masallah.

Cok zengin oldugunu gorenler hala zugurt, evlendigini gorenler muzmin bekar vs.

Yani ruyanin cikmasi herkese nasip olan bir sey degil.

Yine de aklinizda bulunsun ruyanizda sizi olumsuz etkileyen seyleri dillendirmek dogru degil.

Esiniz dayanamayip anlatirsa da hayra yorun, guzel dusunun.:KK51:

Aa nickinizi mi değiştirdiniz?

Üzülmeyin. Bakın size bir olay anlatacağım. Belki siz de eşinize anlatırsınız ya da okursunuz. Üniversiteden bir arkadaşım üç gece üst üste rüyasında bir dolmuşta giderken kaza geçirip öldüğünü, mezar taşını ve taşın üzerinde yazan tarihi görmüştü. (Rüyalardan yaklaşık 3 ay sonrası) İşin ilginç yanı aynı üç gün boyunca yıllardır görmediği arkadaşları da onun kazada öldüğünü ve mezar taşında aynı tarihin yazdığını görüp aramışlardı. Çocuk bu rüyanın etkisinden uzun zaman çıkamadı. Hatta sakal bırakıp kaza namazlarını bitirmeye falan çalıştı.

Taşta yazan tarihte ikimiz birlikte şehre gidiyorduk. Her ne kadar bindiğimiz otobüs ufak bir kaza tehlikesi geçirse de hiçbir şey olmadı. Hatta arkadaşa bayağı gülmüştük sonradan.

Bunu anlatma sebebim şu ki, bu tip rüyaları başka insanlar da görüyor. Ve gördüğünüz gibi hiçbir şey olmuyor. Kendini şartlamasın eşiniz. Siz de korkmayın. Geleceği bilmenin imkânı yok.

sakin olsun bence içini huzursuz eden bir durum var yani eşinizin bir sıkıntısı var bu sıkıntı geceleri rüyaya vuruyor ki insan rüyalarının kontrol edebilir istediği rüyadan bilinci açıksa istediği an uyanabilir zaten bilinci kapalıysa karabasandır

Genel de ömrü uzar derler. Tersi yani.
Eğer sıkıntılarınız varsa gördüğü rüyalar pek geçerli sayılmaz. Yani sıkıntılı olduğu için kötü rüyalar görebilir. Rabbim sağlıklı, huzurlu ve sizli bir ömür nasip etsin inşaAllah.

3 yil once yengemi olurken gormustum masallah sapa saglam :) kocana soyle kafasina takmasin ve kotu ruyalari cok dile getirmesin. Her seyi hayra yorun ki hayirli olsun :)

3 ihlah 1 fatiha okuyup sol omzuna 3 defa tukurur gibi yapip gordugu ruyanin şerrinden Allah'a siginsin ve buyutmesin zihninde..
Allah hayirli,saglikli,mutlu uzun omur nasip etsin..

Lütfen endişelenmeyin.Eşinizin hassas bir yapısı var muhtemelen... İlk gördüğü rüyadan etkilenip, onu kafasına çok taktıysa sürekli aynı şeyi görüyor olabilir. Kendimden biliyorum. Neyi kafama takmışsam rüyamda onu görüyorum. Bendeki de biraz tuhaf ama küçüklüğümden beri ağır hasta olduğum geceler istisnasız aynı rüyayı görüyorum.(Bu yaşıma kadar ortalama 10'u bulmuştur) Rüyamda birisi bana sayılarla ilgili bir görev veriyor: şu gördüğün nesneleri bir saat içinde sayacaksın yada şu kadar sayılı şu nesneyi şöyle yapacaksın vb. Canla başla bana verilen görevi tamamlamaya çalışıyorum :KK53: 15'li yaşlarımda dayanamayıp meraktan psikoloğa gittim. Bana mükemmeliyetçi bir yapımın olduğunu ve bu rüyalarımın bilinç altımdaki mükemmeliyetçilik tutumunun izdüşümleri olduğunu ,endişelenecek herhangi bir şey olmadığını söylemişti.

Insan bilinci cok ilginc bi yapi ve gizemlerle dolu. Kimbilir ne yansiyor da esiniz bu tip rüya goruyor dua edip yatabilir gece hayir olsun diyelim hayir olsun sizin icin :)

eşinizin hayatta karsılastıgı sıkıntılar ve kaygıları neden olmus olabilir (bende oyle zamanlarda olur... )

veya duydugu herhangi birsey, tv de kanalı degistirirken dahi goz ucuyla baktıgı herhangi bir sahne bilincaltında baska seyleri harekete gecirmistir.
sonrası da korkuyla ve takıntıyla tekrarlaması olası...

eger sırf rüyada gördük diye basımıza bir iş gelseydi simdiye kadar dunya nufusu sıfırlanmıs olurdu.

güzel bir uyku cekin artık... ah keşke ben de uyuyabilsem : )

X