- 23 Mayıs 2017
- 836
- 351
- 23
- Konu Sahibi Janet Jak Esim
-
Üzme canını benim öle birşey olmadı ama 9 hafta kanamam oldu düşük dediler sonra bana bebek iri işte gizli şeker olabilir falan o gece ağlamaktan canım çıktı suyum geldi yüzde seksen strsten şimdi bebeğim iyi çok şükür rabbim verdi sana o ne eylerse hayırlısını eyleerTeşekkür ederim arkadaşlar. 22+5 gebeliğim. Ve Amniyon Sıvı İndeksi 25-26 cm çıktı. Gebelik şekerine daha bakılmadı. Bilmiyorum. Birden bebeği kaybedebilirsin falan dediler. Tansiyon çıkıp gebelik zehirlenmesi olabilir, testler yapıldıktan sonra tedavi uygulanacak. Acaba böyle olup da sonradan amniyon sıvısı normale dönen var mı? Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Bu benim ilk gebeliğim ve zor kavuştum, her şey Allahtan tabiki ama yüzünü de gördüm o kadar güzel ki yavrum, doktor bile çok güzel bir bebek dedi. Korkuyorum işte. Allah büyük tabi.
İçimi ferahlatmam lazım bilemiyorum sağlıklı düşünemiyorum şu an.
Ne güzel maşallah/ umarım bende de bir sorun olmaz/ bana aspirine başlıycaz dedi doktor. Ama benim midem rahatsız aspirin mahvedecek beni. Beni de kontrol altına alacaklar artık. İnşallah her şey benim için de güzel olur/ teşekkür ederim.benim fazlaydı,
ama benim gebelik şekeri sınırda, tansiyon yüksekti,
28. haftadan itibaren tansiyon ilacı başlandı, haftada iki idrar tahlili yapıldı (biri 24 saat toplamalı)
protein kaçağı ve karaciğer enzimleri sürekli kontrol edildi.
sonuç olarak, bu kadar soruna rağmen, zor bir gebelik geçirdim ama 38+5 de sağlıklı bir doğum yaptım :)
lütfen korkmayın, hep pozitif düşünmeye çalışın, bekleyin bakalım sıvının fazla olma nedeni tespit edilsin, ona göre gerekli önlemler alınır.
Çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi Allah her şeyin en hayırlısını nasip etsin. Evladımı bana bağışlasın sağlıcakla inşallah.Üzme canını benim öle birşey olmadı ama 9 hafta kanamam oldu düşük dediler sonra bana bebek iri işte gizli şeker olabilir falan o gece ağlamaktan canım çıktı suyum geldi yüzde seksen strsten şimdi bebeğim iyi çok şükür rabbim verdi sana o ne eylerse hayırlısını eyleer
Kilom fazla değil evet şekere yatkınım ailemde şeker hastalığı var. Yani doktorların dediği gibi olmaz değil mi?Kilonuz fazla mı? Şekere yatkın mısınız? Büyük ihtimal şeker vardır , diyetle kontrol altına alınır. Suyun azlığı genelde sıkıntı oluyor. Tek dert bu olsun, devamı gelmesin, sağlıcakla kucağınıza alırsınız inşallah.
Allahın izniyle hiç birşey olmaz mide ilacı olarak gaviscon kullanabilirsin birşey yapmiyo rabbime sığın bozma moralinı annesi o sana tutunmuş seni bırakmaz emin ol sadece dikkat et başka doktorada gidebilirsinNe güzel maşallah/ umarım bende de bir sorun olmaz/ bana aspirine başlıycaz dedi doktor. Ama benim midem rahatsız aspirin mahvedecek beni. Beni de kontrol altına alacaklar artık. İnşallah her şey benim için de güzel olur/ teşekkür ederim.
Çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi Allah her şeyin en hayırlısını nasip etsin. Evladımı bana bağışlasın sağlıcakla inşallah.
Kilom fazla değil evet şekere yatkınım ailemde şeker hastalığı var. Yani doktorların dediği gibi olmaz değil mi?
Çok teşekkür ederim inşallah öyle olur. Çok sağolun. Umarım siz de sağlıcakla kucağınıza alırsınız evladınızı.Allahın izniyle hiç birşey olmaz mide ilacı olarak gaviscon kullanabilirsin birşey yapmiyo rabbime sığın bozma moralinı annesi o sana tutunmuş seni bırakmaz emin ol sadece dikkat et başka doktorada gidebilirsin
Yok kullanmadım sınırın ustunde demislerdi ben de nette arastirinca cok telaslandim baska bir doktora daha gittim normal sinirlarda oldugunu soyledi tabi sonraki kontrollerde takip edildi bende gebelik sekeri de sinirda cikmisti onunla ilgili olabilir fark edilmis olmasi guzel bir sey insallah yapilan tetkiklerin sonucu guzel cikar bir sorun varsa önlemi alinir icinizi ferah tutmaya calisinAmin teşekkür ederim, size de amniyon sıvısı fazla mı demişlerdi? Nasıl düzeldi peki? Aspirin falan kullandınız mı?
Çok teşekkür ederim. Sağolun.Yok kullanmadım sınırın ustunde demislerdi ben de nette arastirinca cok telaslandim baska bir doktora daha gittim normal sinirlarda oldugunu soyledi tabi sonraki kontrollerde takip edildi bende gebelik sekeri de sinirda cikmisti onunla ilgili olabilir fark edilmis olmasi guzel bir sey insallah yapilan tetkiklerin sonucu guzel cikar bir sorun varsa önlemi alinir icinizi ferah tutmaya calisin
Ben Doğum yaptim canım bana bebek iri dedikleri gün stresten suyum geldiÇok teşekkür ederim inşallah öyle olur. Çok sağolun. Umarım siz de sağlıcakla kucağınıza alırsınız evladınızı.
Aaa yaptınız mı? Hayırlı uğurlu olsun Allah analı babalı büyütsün. Strese girmemek lazım gerçekten.Ben Doğum yaptim canım bana bebek iri dedikleri gün stresten suyum geldi
benim kızımdada suyum fazlaydı doktor dediki sen bi anda suyun boşalacak öyle doğuma geleceksin demişti aynen dediği gibide oldu eşim eve geldi bende afedersiniz lavaboya kalkmıştım sabah 10 gibi bi baktım ben sürekli su geldiyo alttan sonra doktorumun dediği aklıma geldi ve ben o gün cuma saatinde kızım doğdu.korkma bende korkulacak bişey varmı demiştim yok dedi doktorum ben heralde ilk olduğu için pek üstünde durmamıştım ama inanın suyum gelmesine rağmen hiç ağrım olmadı ama dersinki sanki çok ağrım varmış gibi ağlıyordum ama ben ağrıdan değil beni nelerin beklediğini bilmediğim için korkudan ağlıyordum etrafımdakilerde ağrım var sanıyorlardı.inşallah sağlıklı sıhhatli kucağına almak nasip olur bebeğini.Herkese merhaba, arkadaşlar ben bugün detaylı ultrason yaptırdım ve bebeğimin suyu fazla çıktı. Of çok moralim bozuk hiç normal şey demedi doktorlar. Bilmiyorum kafam şu an allak bullak. Böyle olup da bir sorunla karşılaşmayanlar var mı?
Bir kaç test yapılacak ona göre yola çıkılacak, inşallah testler temiz çıkar. Çok üzgünüm maalesef.
dert etme suyu az olmasındansa çok olması daha iyi. ilaçlı çözümü var. benimde fazlaydı (aslında fazla sayılmazdı ama erken doğum riskim vardı ve baskı yapıyordu açılma oldu)
benim kızımdada suyum fazlaydı doktor dediki sen bi anda suyun boşalacak öyle doğuma geleceksin demişti aynen dediği gibide oldu eşim eve geldi bende afedersiniz lavaboya kalkmıştım sabah 10 gibi bi baktım ben sürekli su geldiyo alttan sonra doktorumun dediği aklıma geldi ve ben o gün cuma saatinde kızım doğdu.korkma bende korkulacak bişey varmı demiştim yok dedi doktorum ben heralde ilk olduğu için pek üstünde durmamıştım ama inanın suyum gelmesine rağmen hiç ağrım olmadı ama dersinki sanki çok ağrım varmış gibi ağlıyordum ama ben ağrıdan değil beni nelerin beklediğini bilmediğim için korkudan ağlıyordum etrafımdakilerde ağrım var sanıyorlardı.inşallah sağlıklı sıhhatli kucağına almak nasip olur bebeğini.
Amim canım cümlemizin darısı sizin başınıza sağlıklı kucağına almayı nasip etsinAaa yaptınız mı? Hayırlı uğurlu olsun Allah analı babalı büyütsün. Strese girmemek lazım gerçekten.
Umarım inşallah ya. Prof. Dr. Cem Batukana gideceğim. Yediklerime içtiklerime çok dikkat ediyorum. Bugün bazı tahliller yaptırdık 10 gün sonra çıkacak. İnşallah her şey güzel olur. Çok büyük karnım zaten. Çok fazla su var.Herşey yoluna girer umarım. Allah yardımcın olsun.
Şeker ihtimaline karşı yediklerine dikkat etmeye başla bence birde nacizane tavsiyem sanırım rıskli durumlarda araştırma hastanesı yada üniversite hastanelerine sevk ediyorlar bildiğim kadarı ile aklınızda bulunsun.
Teşekkür ederim, inşallah ya. Benim de tek isteğim bu zaten. Sağlıkla doğsun zamanında gelsin yavrum.32. Hafta bende böbrek genişlemesi çıktı erken Doğum olur belki riskli yapabileceğimiz bişe yok dediler .
Zor bir gebelik oldu .
Ama şükür 39+4 de Doğum gerçekleşti normal Doğumla..
O kadar konuştuklarıyla kaldılar .
Kendimi o dönem çok üzmüştüm.
Rabbimin izniyle inşallah sağlıkla doğar yavrunuz
Bir arkadaşım sıvısında azalma olmuştu ona sürekli su iç ve havuç ye demişlerdi. Su tuketimin fazlaysa dikkat etmen de fayda var.Umarım inşallah ya. Prof. Dr. Cem Batukana gideceğim. Yediklerime içtiklerime çok dikkat ediyorum. Bugün bazı tahliller yaptırdık 10 gün sonra çıkacak. İnşallah her şey güzel olur. Çok büyük karnım zaten. Çok fazla su var.
Su içmekle alakası yokmuş. Tatlı şeyler tüketmemek gerekiyormuş. Ben de tüketmem bir daha ama inşallah önemli değildir. Bakılacak bakalım ne olacak.Bir arkadaşım sıvısında azalma olmuştu ona sürekli su iç ve havuç ye demişlerdi. Su tuketimin fazlaysa dikkat etmen de fayda var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?