Çok Moralim Bozuk :(

Kimseden dört dörtlük olmasını beklemıyorum ama aynı sey benım ıcınde gecerli .Delırdıgımı dusunuyorsa acsın bır telefon ya da gelsın yuzume soylesin.esıme daha cok kırgınım ne kadarda morali bozuk olsa hırsını benden cıkarmamalıydı.arıyor ozur dılıyor dıleyınce gecıyor sanki.agzında cıkıcak olan lafı ıkı ölç bır biç .emelide sabah olsun guzelce tebrık edıcem

Canım merhaba,konuya tesadüfen baktım,sahibi sen.
Öncelikle seni anlıyorum demek yetmeyecek sana biliyorum.Eşinin yaptığı çok kırıcı birşey.Ama bazen bende eşime çok sinirlendiğimde seninle evlendiğime pişmanım derdim.Ama eşim hiç böyle demezdi,taki son kavgamıza kadar.Bayağı tartıştık ve bana ilk defa seninle evlendiğim güne lanet olsun deyince anladım ki ona geçmişte söylediğim sözlerin onun canını kadar yaktığını.Daha yeni evlisiniz.Biz bunları evliliğimizin ik 4 yılında yaşadık ve bitirdik.Şimdi birbirmize benzedik.
Demem o ki acın taze,fakat kendini kafesina kapatmakla eline geçiyor bunu düşün.Eşini üzmekten etrafında ki insanların sana deli muamelesi yapmalarına neden izin veriyor yada onları konuşturacak ortam yaratıyorsun.
Ha bana dersenki onlar beni alakadar etmiyorum,o zaman senin şu an bebeğinin olmayışıda kimseyi alakadar etmez.Kafana takmayacaksın.
Yaşın daha o kadar genç ki,herşeyin üstesinden gelecek durumdasın.Çık gez dolaş yalnız kal,içindekileri haykıracak bir yerlere git.Eşine söyle seni dağlık ormanlık ne bileyim çığlık çığlığa bağırabileceğin yerlere götürsün.Ne varsa kus içindekini.Ama tutma içinde ne kadar tutarsan o kadar büyür.Bebeğini kaybetmiş olman dünyanın sonu değil.Birde şöyle düşün ya evladını doğumda kaybetse idin.Aldığın herşey elinde kalsa idi.Allah korusun 3-5 aylık oldu kaybettin.Yaşına geldi kaybettin.Yada sen onu dünyaya getirip yalnız bırakıp ebediyete göç ettin.Bunları böyle düşün,bunlar hayatın gerçekleri.Senin bebeğini kaybettiğin gerçeğide değişmez biliyorum ama 20 yaşında evlatlarını toprağa koymuş anneleri düşün,35 yaşında menapoza girmiş anne olamayanları düşü.
Arkadaşının yaptığı belki ayıp birşey ama aranızdaki samimiyetten böyle konuşmuş olanbilir.Bizim 13 yıllık ortak arkadaşlarımız var eşimle bazen (onlarında 9 yıl bebekleri olmadı)ne tesadüftürki benim arkadaşımın adıdaEmel,bebeği olana kadar kız çok iyi idi olduktan sonra bir tuhaf birşey oldu.Birgün eşi ile tartışmış kocası eşimi aradı,ben açtım teli,ben olduğumu düşünmeden ben bu kadını boşarım lan dedi.Bende uyuz kadını niye boşuyon tamam çatlak falan ama iyidir ne oldu dedim aldı bir gülme.Ya sonra konuşuruz dedi.Bazen hala bana mesaj atsın uyus napıyon der.
Çok uzattım ama demem o ki arkadaşının doğum yaptım demesi hiç hoş değil.Helede senin şu zor döneminde.Ama dostluğunuz muhabbetiniz varsa o şekilde konuşmuş olmasını çok görme olurmu.Kafesine kapatmıuş lafınıda belki eşinin seni gezdirmesi içinde bulunduğun ruh halinden kurtulmanı istediği için olamazmı.
Birde benim babam doğumumda beni görmeye hiç gelmedi.Emel doğum yaptı eşin 40 ı çıkana kadar hiç gitmedi.Adet böyledir.Lohusa kadının yanına erkek ve regl olan kadın girmez.Zamane gençliği diyeceğim bedne yaşlı değilim ama annem hep der ki şimdikilerde görgü yok.Arkladaşına Rabbimden görgü dilerken evladına sağlık versin diyorum.
İnşallah sana ve evlat bekleyen herkesede hayyırlı evlatlar nasip etsin Rabbim diyorum.
UNUTMA,

“Muhakkak ki Biz, yeryüzünde olan şeyleri, onların hangisi daha güzel amel
edecek diye imtihan etmemiz için, ona (arza) ziynet kıldık.“ (Kehf Suresi, 7. ayet)

“O, amel (davranış ve eylem) bakımından hanginizin daha iyi (ve güzel) olacağını
denemek için ölümü ve hayatı yarattı. O, üstün ve güçlü olandır, çok bağışlayandır.”
(Mülk Suresi, 2. ayet)

Htasız kul olmaz ama anlık söylenmiş şeylere çok fazla takma derim.Bende öyle idim sağ derdi sol anlardım bunu neden böyle dedi derdim,facebookunun şifresini abisi kızım ve yeğeninin başharflerinden oluşan bir şifre yapmış sordum neden diye benim onlardan başka kimim var dedi.Peki ya ben deyince sende varsın dedi.Eee peki neden benim adımın harfi yok deyince biri kızım diğeri abim anam yok babam yok dedi.Oturdum ağladım....mu var ne ağlıyon kendime ediyorum sadece
Zamanla aşacaksınız bunları ,küçücük şeyleri hayatında sorun etme sana abla tavsiyesi.Zamanla bazı şeylere evliliğinin 13. 15.yıllarında gülüp geçecek keşke o günlere dönebilseydim diyeceksin.Kimse 4/4 lük olamaz zaten canım ama sende bu psıkolojıden bir an önce çıkıp imtihanda olduğunu unutmadan Allaha dua et olurmu.seni seviyore

Bazen bazi davranislarimiz, gelecekte bize gelecek olan dileklerimizi etkiler. Simdi sabirli davranip, alttan alirsan bir gun karsiligini alacagina inaniyorum.

Son düzenleme:
canım benım sınırım esıme benı savunmamasına bırı esım ıcın konusçak helede yuzume adamı parcalarım valla, haddını bılmeyene haddını bıldırmek lazım

canım belkı yorgunlugun ve yolculugun verdıgı bır sınırle söylemıstır bende cok yolculuk yaparım ve asırı gergın olurum...yada baska bırseye canı sıkkınnnda olabılır ..herzaman böyle bırı olsa böyle yazmazdın bence anlık gıbı geldı bana..canını sıkma sakınnn hepımız ınsanız anlık kırabılıyoruz bırıbırımızı maaleseff...

canım zaten ılk kez boyle bırsrey soyledı.ısrar etmemelıydı.bız cok tartısırız ama kalp kırmazdı bu kadar .evet 7 saattir yoldaymış moralım bozuk dedı ama kırıldım işte

canım zaten ılk kez boyle bırsrey soyledı.ısrar etmemelıydı.bız cok tartısırız ama kalp kırmazdı bu kadar .evet 7 saattir yoldaymış moralım bozuk dedı ama kırıldım işte

emın ol oda cok pısman olmustur..esın anladıgım kadarıyla zaten kırıcı bırı degılmıs ...gönlunu alır gelınce canımm benım bu kadar uzulme suratını dusurme esını ıyı karsıla oda utanacaktır yaptıgından kıvrana kıvrana özrunu dıleyecektırr...olumsuz dusunme sakın hepımız yerı gelır hıc kıyamadıgımzı kırarızz..onemlı olan hatasını anlamak bı daha yapmaması..yolculukta etkılıyor tabı yorgunluk oluyorrr..o senın gönlunu alacakk hadı uzulme kurma kafanda fazla ..eşinin kötu nıyetlı olmadıgını sende bılıyorsunnn..yoksa bu kadar sakın olamazdınnn...

esım aradı bır kac kere. senı savunmadım cunku ıhtıyacın yok kendını savunabılecek kapasıtedesın dedi. kırıldım cunku bugune kadar agzından boyle bır cumle cıkmamıstı.ben evden cıkmayınca herkez konusuyormus arkamdan cıkta agızları kapansın dedı.ben mıllet ne der dıye kendımı ee kapatıyormuşum.yarın gıtte deli görsün ortalık dedi

bellıkı esını sınır etmıslerrr..oda hata yapmıs senı kırmıss..bence sizin böyle aranızı bozmaya calısanlara tavır alın gereken cevabı verın önce...kımmıs bu herkesler onuda ögrenın...

bende aralıkta bebeğimi kaybettim ve ikizim yeni doğum yapmıştı henüz 1,5 aylıktı... canımın içi yeğenimi görünce bile ağlıyordum senin üzülmen çok çok doğal.. eşler daha çabuk atlatıyor anlayamıyor bazen.. sen üzme diye uğraşırken farkına varmadan kalbini kırıyor... amacı senin toparlanmanı sağlamak sözde,,bu duruma alışmanı kolaylaştırmak ama bunu yaparken dikkat edemiyor işte.. üzüldüm ama ciddi söylediğine inanmıyorum hatasının farkındadır gönlünü alır .... umarım sende unutursun

düşük yapmıssın ve patavatsız bir insan yeni doğum yapmış.. eşinin bu ısrarı çok saçma... hatta seni arayıp bunu dememeliydi bile. yanına geldiğinde hoş bi dille söyleyebilirdi. canım emel doum yapmış kendini iyi hissedersen bi akşam gidelim diye...
ve üzerine pişmanlık belirtmiş dediğin gbii anlık değil bu birden söyleyebilmiş. .. gerçekten çok kırıcı ve düüşükten dolayı zaten çok hassasısındır eminim
umarım herşeyin hayrlısı olur hakkında

Anlamadıklarım:
1.) Arkadaş senin değil mi eşini ne ilgilendiriyor ne zaman gideceğin? Bu yaptırım niye?
2.) Doğum yapan arkadaşın senin kalbini kırmasıyla ne alakası var. Çocuğun olmuyor desem yeni evlisin o da olamaz sanki..
3.) Demişsin ya isteyen insan arar. Doğum yapan insan ne zamandan beri ziyaretçilere davetiye gönderiyor?
Enteresan bir durum çıkmadım yazdıklarından…

Emelin eşi zaten söylemiş eşine doğum yaptı diye.bu normal fakat Emelin araya girip,gelsin demesi hoş değil.
zaten doğum,cenaze gibi ortamlara davet gerekmez,müsait olan zamanda gidersiniz,
taziyeye veya hayırlı olsuna.
yani Emel ilk patavatsızlığını patlatmış.
eşinizse sizin üzerinize gelip sonunda da isteyerek veya istemeyerek o sözü söyleyerek büyük ayıp etmiş.
zaten acınız var,böyle baskılar,laf sokmalar daha da yaralar.
eşiniz istedi diye gitmeyin sakın.
hiç bir şey sizin kendinizi daha iyi hissetmenizden daha önemli değil.
emeli arar şu aralar müsait olmadığınızı,ilk fırsatta geleceğiniz söylersiniz,olur biter.
fakat bence burda asıl takılmanız gerekn Emel değil,eşiniz.
neden böyle tepki verdi garipsedim.
tartışmanın sonunda söylense,sinirle çıkmıştır diyeceğim ama normal bir konuşmanın ardına denmesi tuhaf ve üzücü.
bunu mutlaka eşinizle konuşun.
gerekirse bir süre mesafeli olun,üzüldüğünüzü anlasın.

Kızlar sabah 8 de esım geldı,kahvaltı ettık ve ben esıme dedım neden boyle bır cumle kullandın? kendını eve kapatıyorsun senın kadar bende bunalıyorum ılla gozyasımı dokmem gerekıyor uzuldgumu anlatmam ıcın dedı.sen duygularını bellı edebılıyorsun ama ben edemıyorum,senı kırmak ıstemezdım bır anda cıkmıs bır cumleydı agzımdan dedi.ben ınat edıyormusum zaten yorgunmus gıderım desem gıtmesem bıle yeterlıymıs.ve illada oraya gıtmem grekemıyormus cık hava al dedi.bende o zaman bana oyle de ılla emele gıt dıye lafı benım agzıma tıkama dedım.benı savunmuyormus cunku nıhtıyacım yokmuş sen kendınden emınsen onun bunu sozu benı ılgılendırmez dedı.emelı aradım saat 11 de gozun aydın dedım hayırlı olsun ama kendı mutlulugunu paylasırken baskalarınıda goz ardı etme dedım ,benım delırdıgımı soyluyormussun esıme dedım buna nasıl vardın ?dedım.dogum yaptıgını bılseydım toparlandgın zaman zıyaretıne gelırdık ama neden ısrarla zıyaretıne gelmemi ıstıyorsun .dedım.hıc ses cıkarmıyor bu arada.adama konusmak kolay gelıpte benım yuzume konusamassın bunları dedım.arkadaslıgının cercevesının boyutunuda burada olçmüş oldum tesekkurler deyıp kapattım

eşin bi açıklaama yaomış doğrulluğunu ancak yasayan bilir inandıysan eğer biraz uysal ol eşinle aranı kötü etme o zilli yüzünden telefon konusmasınıda iyi yapmıssınn

eşin bi açıklaama yaomış doğrulluğunu ancak yasayan bilir inandıysan eğer biraz uysal ol eşinle aranı kötü etme o zilli yüzünden telefon konusmasınıda iyi yapmıssınn
insanlar benım bu surecimi bu duygularımı anamıyorlar adeta nıspet yaparcasına ınsanı kırıyorlar.ben yıonde kotu konusurdum da onun o laflarına hıtaben dedım yenı dogum yapmıs sevıncı kursagında kalmasın buyukluk bende kalsın .ilişkımı kestım bıraktım.dedıklerınden utanmıs kı sesını bıle cıkarmadı

Eşimede dedım ,o lafın uzerıne benı tanıdıgın kadar bılırdınkı gıderdım ama agzından ılk defa boyle bır cumle cıktı sasırdım.benı kımsenın hayatıyla yargılama hayat benım hayatım kımse gıbı olamam bendeden bunu bekleyemessın dedım.ben senı kımsenın hayatıyla yargılamadım dıyor.ama dedım baska bır ınanın benı hahatımla yargılamasına ızın verıyorsun dedım .ben herseyı kendı acıkdan goruyormusum.o baskalarının benım ıcın dusunelerını onemsemıyormus benı tanımıyornmus cunku.cevredekıler bu ınsdan esını evden cıkartmıyor dıyorlarmıs ona bozoluluyormus

arayıp eşim doğum yaptı demesi bi garip eşinizin hediye al git demesi ayrı bi garip..biz genelde kırkı cıkınca gideriz..doğum yaparsam kırkım cıkmadan kimse gelsin istemem bebek anne bi kendine gelsin bi düzene girsin hayatları pat diye anında gidilecek ne var...hiç tınma eşin sinirden söylemiştir bunu ama ben çocuk düşürdüm diye de içine kapanma eşin belli ki seni düşünmüş eve kapandın tek basına sıkıldın sanmış adamcagız kesin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…