Çok mu abartıyorum sizce..? Evlilik ..

Nişanlın en az 30 yaşında olmalı ve annesi terledin sırtına bir şey koyalım diyor öyle mi?
Bu yaşta hala böyle anne kuzusu yetişen erkekler de karakter olarak da bir şeyler eksik kalıyor bence.
Sevdiğin adamı annesi için atamazsın evet ama bence bikaç şey daha aklına yatmazsa bahanen olsun derim ben.

Evet annesi aşırı düşkün ve ben bunu sonradan anlamaya başladım.
Ama nişanlım beni de sever sayar. Patt diye birşeyi bitirmek çok zor ve de böyle severken. Ben elimden geldiğince sık sık konusuyorum ve herşeyi açık ve net bir şekilde belli ediyor ve anlatıyorum. Çabalıyorum sevdiğim için ama bundan sonrası Rabbim'e kalmış tabiki

Şuan seni çok iyi anlıyorum aynı durumu bende yaşadım ama sen şuan daha iyi konumdasın bu haksızlığın farkında olan bitek sensin benim ailemde farkındaydı herşeyin ve benim babam yok zor imkanlarla yapıyodum herşeyi herşeyin en kötüsünü aldılar hiçbişeye ses çıkarmadım sürekli aşalanmış hissettim kendimi sürekli ailemle onların arasında kaldım gerçekten zor Allah yardımcın olsun ama benden sana tavsiye sessiz kalma kendi haklarını savun ve nişanlın eğer sana bu konuda destek olmuyorsa sonunuz pekte aydınlık değil üzgünüm çünkü benim nişanım düğünüme 1 ay kala bozuldu aileler bitirdi biz deli gibi sevdik hala daha seviyoruz oda ben gibi arada kldı sürekli ama aileler anlaşamayınca mutlu olunmuyo ve şunu unutma gerçekten düğün iki aile arasında akrabalık gibi bişey siz ne kadar aşık olursanız mutlu olursanız olun eğer aileler hoşnut değilse bi şekilde ilişkide zarar görüyo ve anladığım kadarıyla nişanlın annesine düşkün ilerde evlendiğinde aşk biticek ozaman nişanlın annesinden yana oluck her konuda bununla hiçbi kadın baş edemez mutlu olamazsın üzgünüm çok hemde ama acı gerçekler bu belki ben başıma gelenler yüzünden bu kadar karamsarım ama inan ben her yolu denedim her yolu yinede olmadı sakın yaranmaya çalışma susma ne istiyorsan açık açık söyle aileni ezdirme aşk sevgili hep var ama aile bi tane var:KK66: hee bide aklıma gelmişken dolduruşa da sakın gelme

Teşekkürler yorum için...
Dediğim gibi seveken ve kıymet verirken böyle birşeyleri pat diye bitirmek çok zor geliyor ve aynı zamanda vicdansız geliyor. Ben elimden geleni yapıyorum. Zaten konu açmadan önce defalarca tartışmasınıda yapmıştım nişanlımla. Ama ben mi abartıyorum yoksa normal olan benim tepki vermem mi acaba diye düşünürken buldum kendimi. Ve burada her kesimden her şekilde tecrübeli ablalarım ve kardeşlerimden akıl almak istedim...
Ben elimden gelen mücadeleyi veriyorum ama bu demek değil ki ben ailemin gururunu ve onurunu ayaklar altına alıcam. Nişanlımda ailesi de çok iyi bilir. Bilmezlerse de öğrenirler

En iyisi canım Allah hakkınızda hayırlısını nasip eder inşallah sana sabır ve güçte versin he benden bi tavsiye eğer sallantılı bi nişan dönemindeysen ki anladığım kadarıyla giriş yapmışsın elinden geldiğince nişan dönemini uzatmamaya çalış benim imkanım yoktu maddi olarak erkene çekemedim düğünü oda bi etken oldu Allah ne sana ne başkasına benim yaşadığımı yaşatmasın çok zor çok kötü bi durum inşallah en kısa zamanda mutlu bi düğün haberini alırız ;)

En iyisi canım Allah hakkınızda hayırlısını nasip eder inşallah sana sabır ve güçte versin he benden bi tavsiye eğer sallantılı bi nişan dönemindeysen ki anladığım kadarıyla giriş yapmışsın elinden geldiğince nişan dönemini uzatmamaya çalış benim imkanım yoktu maddi olarak erkene çekemedim düğünü oda bi etken oldu Allah ne sana ne başkasına benim yaşadığımı yaşatmasın çok zor çok kötü bi durum inşallah en kısa zamanda mutlu bi düğün haberini alırız :KK66:

Allah razı olsunn
Dilerim sizde çektiklerinizin karşılığında çok güzel bir hayat yaşarsınız... Hep mutlu olun ! Hoppa

Amiiiiiin inşallah bu durumu atlatırsam imkansız değil :) gene böyle karamsar olduğun zamanlarda bence burdan yardım al iyi gelir şahsen suan ben senin yerinde olmak isterdim ben ozamanlar bu siteye üye değildim tek başımaydım kimseyede anlatamadım derdimi bi yol gösteren olmadı senin böyle bi imknın ve şansın var :) ya bide aklıma takıldı nişanlınla annesinin ilişkisi nişanlının babası yokmu sanki babası yok gibi hissettim yazdıklarındn çünkü genelde babasız çocuğunu büyüten anneler özellikle erkek çocuklaeına daha bi düşkün olurlar kendi annemden biliyorum eğer babasızsa bence bu durumdan korkma annesi yalnız kalmaktan korktuğu için biraz tedirgin olabilir

Merhaba KK hatunları...

Ben 22 yaşındayım ve ünv. Son sınıfta okuyorum. 4 senelik bir ilişkim vardı. Babam okulum bitmeden evlenmeme çok karşıydı ama ben gecen ay nişanlandım babamı ikna edip. Ama okulum bitmeden evlenmicegime dair söz verdim. Ki öylede olucak inşallah bu sene temmuzda diplomamı alabileceğim ve eylül de düğünüm olucak.

Nişanlımı çok seviyorum ve onun da beni sevdiğine inanıyorum. 4 yılda bir gün,bir saat bile ayrılık yaşamadık şükürler olsun. Kendisi aileme karşıda son derece kibar ve saygılı. Çokta dürüst bir insan. Kendi ailesi de çok iyi insanlar. Bu güne kadar tek bir problem yaşamadım. Şükürler olsun...

Şöyle bir iki sıkıntımı sizlerle paylaşmak ve akıl almak istedim. Nişanlım benden 9 yaş büyük ve annesi kendisine inanılmaz düşkün. Öyle böyle değil ama nişan alışverişine çıktık, "annecim çok terledin sırtına bişey koyalım, üşüttün mü, aman sen taşıma, yorulma " sürekli bu şekilde. Ben rahatsızlık duymuyorum ama beni korkutan bu kadar düşkün olması ileride kıskanır mı bizi evlenince. Çünkü 2 lafından biri nişanlımın adı... Bana da diyor işte "siz evlenince geceleri oğlumun gelmesini beklerim,gelmediğini görünce üzülür yatar uyurum" bu da beni korktuyor acıkcası. Bugüne kadar bişey yaşamadık sadece söz ve nişan günü hep güler yüzlü olan kadın 5 karış suratla geldi ve 1 kere bile yüzü gülmedi. Fotoğraflarda bile belli.

Ve ikinci olarakta; biz sevgiliyken hep ailesi şöyle yapıcaz düğününüz nerede isterseniz orada olucak diye sözler verdiler. Nişanda,sözde bile taktıkları takıları yaptıkları bohcaları iğnesine kadar nişanlım aldı. Ve ev konusunda da 1 kuruş yardım görmüyoruz. 2 beyazeşyayı ve yatakodası takımını benim babama aldırıyorlar. Halbuki neden böyle?! Elbette ben yardım ederim ama onun ailesinin 1 kuruş bile 1 iğne bile almazken benim babam neden almak zorunda ?! Halbuki benim babam memur ve evde bir tek o çalışıyor. Bizi çok zengin görüyorlar heralde. Ben elbette calısmayı düşünüyorum evlenince. Ama durmadan ailesi bana iş bul olmadı gecici olarak tezgahtarlık yap diyorlar. (Yanlış anlamayın lütfen aşağılamak adına söylemiyorum not:benim nişanlımda tezgahtar) bende iyi bir iş bulmak istiyorum yoksa o çok ağır bir iş derslerime ağırlık veremem diyorum. Nişanlıma söylüyorum bana acıdıkları için öyle söylüyorlar diyor. Ama acımak sözle mi olur ? Ben de tabiki yardım edicem ama bazı şeylerin adaletsiz olduğunu düşünüyorum.

Lütfen yardım edin. Nasıl düşünmeliyim ve nasıl davranmalıyım
İnanın bilmiyorum. Bugüne kadar kimseyi kırmadım ama düşündükçe bazen sinirleniyorum sadece. Haksız olabilir miyim acaba ?

Uzun oldu okuyan ve yardımcı oşanlara şimdiden çol teşekkürler :)

Merhaba KK hatunları...

Ben 22 yaşındayım ve ünv. Son sınıfta okuyorum. 4 senelik bir ilişkim vardı. Babam okulum bitmeden evlenmeme çok karşıydı ama ben gecen ay nişanlandım babamı ikna edip. Ama okulum bitmeden evlenmicegime dair söz verdim. Ki öylede olucak inşallah bu sene temmuzda diplomamı alabileceğim ve eylül de düğünüm olucak.

Nişanlımı çok seviyorum ve onun da beni sevdiğine inanıyorum. 4 yılda bir gün,bir saat bile ayrılık yaşamadık şükürler olsun. Kendisi aileme karşıda son derece kibar ve saygılı. Çokta dürüst bir insan. Kendi ailesi de çok iyi insanlar. Bu güne kadar tek bir problem yaşamadım. Şükürler olsun...

Şöyle bir iki sıkıntımı sizlerle paylaşmak ve akıl almak istedim. Nişanlım benden 9 yaş büyük ve annesi kendisine inanılmaz düşkün. Öyle böyle değil ama nişan alışverişine çıktık, "annecim çok terledin sırtına bişey koyalım, üşüttün mü, aman sen taşıma, yorulma " sürekli bu şekilde. Ben rahatsızlık duymuyorum ama beni korkutan bu kadar düşkün olması ileride kıskanır mı bizi evlenince. Çünkü 2 lafından biri nişanlımın adı... Bana da diyor işte "siz evlenince geceleri oğlumun gelmesini beklerim,gelmediğini görünce üzülür yatar uyurum" bu da beni korktuyor acıkcası. Bugüne kadar bişey yaşamadık sadece söz ve nişan günü hep güler yüzlü olan kadın 5 karış suratla geldi ve 1 kere bile yüzü gülmedi. Fotoğraflarda bile belli.

Ve ikinci olarakta; biz sevgiliyken hep ailesi şöyle yapıcaz düğününüz nerede isterseniz orada olucak diye sözler verdiler. Nişanda,sözde bile taktıkları takıları yaptıkları bohcaları iğnesine kadar nişanlım aldı. Ve ev konusunda da 1 kuruş yardım görmüyoruz. 2 beyazeşyayı ve yatakodası takımını benim babama aldırıyorlar. Halbuki neden böyle?! Elbette ben yardım ederim ama onun ailesinin 1 kuruş bile 1 iğne bile almazken benim babam neden almak zorunda ?! Halbuki benim babam memur ve evde bir tek o çalışıyor. Bizi çok zengin görüyorlar heralde. Ben elbette calısmayı düşünüyorum evlenince. Ama durmadan ailesi bana iş bul olmadı gecici olarak tezgahtarlık yap diyorlar. (Yanlış anlamayın lütfen aşağılamak adına söylemiyorum not:benim nişanlımda tezgahtar) bende iyi bir iş bulmak istiyorum yoksa o çok ağır bir iş derslerime ağırlık veremem diyorum. Nişanlıma söylüyorum bana acıdıkları için öyle söylüyorlar diyor. Ama acımak sözle mi olur ? Ben de tabiki yardım edicem ama bazı şeylerin adaletsiz olduğunu düşünüyorum.

Lütfen yardım edin. Nasıl düşünmeliyim ve nasıl davranmalıyım
İnanın bilmiyorum. Bugüne kadar kimseyi kırmadım ama düşündükçe bazen sinirleniyorum sadece. Haksız olabilir miyim acaba ?

Uzun oldu okuyan ve yardımcı oşanlara şimdiden çol teşekkürler :)
Çokta kötü değil durumun. Bence ilk işin nişqnlını annesini denemen olmalı. Küçücük bi sorunda sinirlenip gerçek yüzünü gösterbilr. Eğer gerçekten kötü kv ise. Oğlunu çok sevmeside kötü değil ama kadının gururuna dokunduysa bu durum yani kıskançlığa paylaşamamazlığa dönerse iş değişir. Ve siz evlendiğinizde oğlunu sana karşı dooldurup seni kötü gösterp nişanlını sendn soğutabilir.

Peki siz neden hemen evlilik düşünüyosunuz nişqnlılık süresini uzqtabilrsin. Bu süredede hem kv tanımş olursun hem okulun biter işe başlarsın ve nişqnlınla evlenmedende eşyalarınızı alabilrsinz. İllaki ayrılık değil çözüm. Çok seviyosanız sabretmelisinz.

Tabi bu kadar yazıları yazanları ne kadar dikkate alırsın bilmiyorm ama yorumlarına göre herşeye kendince bi açıklama yapıysn. E haklısında sevdiğinle evlenmek için kim bilir neler yaptn neler yaşadın.

Bende 1 buçuk yıldır evliyim 6 aylk bi kızım var. Hamileliğim çok zordu çok şey yaşadm pişmanlıklarm oldu ailemi karşıma aldığım için ve öyle yaparak kırdığım için çok çok pişman oldum günlerce ağladm. Pişman değilm ama herşeyin bi zamanı var acele etme derim bence nişanlılk süceni uzat derim canm Allah yardımcın olsun fevri davranıp dolduruşa gelip yanlış bişy yapmazsın inşallah

Herkese teşekkürler tek yek dönüş yapamadım.
Dün gece detaylıca konusma fırsatı bulabildim bu konuyla ilgili. Maddiyatta anlaşmaya vardık. Annesi konusunda ise biraz hassas davrandı " o kadın seni çok seviyor neden ona düşmanın gibi davranıyorsun üzme beni " gibi şeyler söyledi ben de " şuanda herhangi bir sıkıntımız yok ama ileride olabilir annen sana çok düşkün ve eğer hayatının merkezinde ben değil annen olursa sürekli bize gelip giderse ya da gelip gitmemizi isterse olmaz bu iş yürümez dedim " orada biraz film koptu o da ben de çok sert konustuk ama sonunda bana hak verdi tamam biraz abest olabilir ama biz çok zorluklar cektik falan filan... Bende sadece senin annen yok lütfen kendine gel dedim... Şimdilik anlaşmaya vardık ama ilerisi belirliycek gidişhatı açık açık konuştum...
Bakalım neler olucak.
Deli gibi seviyorum, elbette sevginin karın doyurmayacağını ve sadece geminin onunla yürümeyeceğini biliyorum. Ama hayırlısını diliyorum Rabbim'den... Ne benim üzülmemi isterim ne de onun !
Çünkü bugün bulustuk 1-2 saat kadar ve mutluyduk :) yorumlarınız benim için çok kıymetliydi. Fikir veren ve yardımcı olmaya çalışan herkese minnettarım ... Ailemi ve kendimide ezdirmiceme söz veriyorum !!!

Canım dost acı söyler ama siz hiçbir şeyi çözmemişsiniz ki.
Adam hala aynı fikirde yani.
Yine annesini savunup sonunda haklısın diye geçiştiriyor.
Evlilik için acele etme...

Herkese teşekkürler tek yek dönüş yapamadım.
Dün gece detaylıca konusma fırsatı bulabildim bu konuyla ilgili. Maddiyatta anlaşmaya vardık. Annesi konusunda ise biraz hassas davrandı " o kadın seni çok seviyor neden ona düşmanın gibi davranıyorsun üzme beni " gibi şeyler söyledi ben de " şuanda herhangi bir sıkıntımız yok ama ileride olabilir annen sana çok düşkün ve eğer hayatının merkezinde ben değil annen olursa sürekli bize gelip giderse ya da gelip gitmemizi isterse olmaz bu iş yürümez dedim " orada biraz film koptu o da ben de çok sert konustuk ama sonunda bana hak verdi tamam biraz abest olabilir ama biz çok zorluklar cektik falan filan... Bende sadece senin annen yok lütfen kendine gel dedim... Şimdilik anlaşmaya vardık ama ilerisi belirliycek gidişhatı açık açık konuştum...
Bakalım neler olucak.
Deli gibi seviyorum, elbette sevginin karın doyurmayacağını ve sadece geminin onunla yürümeyeceğini biliyorum. Ama hayırlısını diliyorum Rabbim'den... Ne benim üzülmemi isterim ne de onun !
Çünkü bugün bulustuk 1-2 saat kadar ve mutluyduk :) yorumlarınız benim için çok kıymetliydi. Fikir veren ve yardımcı olmaya çalışan herkese minnettarım ... Ailemi ve kendimide ezdirmiceme söz veriyorum !!!

yazmış konu sahibi :)
Sağ ol
Dur bende cevap yazayım o zaman : )

Aslında o parlama anları en gerçek şeyler konuşmalarınız arasındaki Daisy-93 Daisy-93
Bi onlar zorluk çekmiyo ama evlenince herşeye ama benim annem çok zorluk çekti ama benim annem bizi düşünüyo diye diye 'denge kuramayacak'
Bahsi geçen olumsuzlukları bizzat yaşayacaksınız
Şimdi tamam haklısınla geçiştirildi sadece, huylu huyundan vazgeçmez
Kötü haber tellalı olmak istemem ama peşinen bil istiyorum sadece
Gerisi senin tercihin, saygı duyarız

Öyle insan sevince gözleri körleşiyor. Ben de nişanlandıktan sonra bunu anlayınca şaştım kaldım. Sevgiliyken anlamıyordum nedense... Bende cok konustum nişanlımda yalnız dün gece değil. Bakalım önce savunuyor sonra haklısın diyor.
Ne olucak ne değişecek bilmiyorum. Eğer ayırmayada kalkar ve bunu başarırsa günahı boynuna ne diyeyim.
Ama bazende bana söyle geliyor, oğlunu seviyor oğluda beni mutluluğunu ister o yüzden sesini çıkarmaz gibi geliyor.
Ama yine de Rabbim bilir olmaz diye birşey yok bu dünyada. Hep hayırlısı için dua ediyorum zaten

Evet bende oyle dusunuyirdum ama kadin ogluna surekli 'sen onunla mutlu olamicaksin, snin gozun kör olmus asktan, gecici heves bu yok bilmem ne.. Senin mutlulugun icin bunlari soyluyorum oglum dedi dediii en son oglu bile inandi diyoki annem bosuna niye konussun ki benm mutllulugum icin yapiyo.. ben hala gunun her vakti onlara beddua ediyorum cokk:KK43: icim yaniyo hazmedemiyorum. Allah yanina kar birakmaz hakkimiza hayirlisi insallah.

bu aşk fazla gitmez evlenseniz de o kv ile gitmez sen üniv mezunu bu çocuk tezgahtar o nasıl bişi oluyo onuda anlamadım ben olmaz bu iş diyorum üzülürsün.

Back
X