Merhaba KK hatunları...
Ben 22 yaşındayım ve ünv. Son sınıfta okuyorum. 4 senelik bir ilişkim vardı. Babam okulum bitmeden evlenmeme çok karşıydı ama ben gecen ay nişanlandım babamı ikna edip. Ama okulum bitmeden evlenmicegime dair söz verdim. Ki öylede olucak inşallah bu sene temmuzda diplomamı alabileceğim ve eylül de düğünüm olucak.
Nişanlımı çok seviyorum ve onun da beni sevdiğine inanıyorum. 4 yılda bir gün,bir saat bile ayrılık yaşamadık şükürler olsun. Kendisi aileme karşıda son derece kibar ve saygılı. Çokta dürüst bir insan. Kendi ailesi de çok iyi insanlar. Bu güne kadar tek bir problem yaşamadım. Şükürler olsun...
Şöyle bir iki sıkıntımı sizlerle paylaşmak ve akıl almak istedim. Nişanlım benden 9 yaş büyük ve annesi kendisine inanılmaz düşkün. Öyle böyle değil ama nişan alışverişine çıktık, "annecim çok terledin sırtına bişey koyalım, üşüttün mü, aman sen taşıma, yorulma " sürekli bu şekilde. Ben rahatsızlık duymuyorum ama beni korkutan bu kadar düşkün olması ileride kıskanır mı bizi evlenince. Çünkü 2 lafından biri nişanlımın adı... Bana da diyor işte "siz evlenince geceleri oğlumun gelmesini beklerim,gelmediğini görünce üzülür yatar uyurum" bu da beni korktuyor acıkcası. Bugüne kadar bişey yaşamadık sadece söz ve nişan günü hep güler yüzlü olan kadın 5 karış suratla geldi ve 1 kere bile yüzü gülmedi. Fotoğraflarda bile belli.
Ve ikinci olarakta; biz sevgiliyken hep ailesi şöyle yapıcaz düğününüz nerede isterseniz orada olucak diye sözler verdiler. Nişanda,sözde bile taktıkları takıları yaptıkları bohcaları iğnesine kadar nişanlım aldı. Ve ev konusunda da 1 kuruş yardım görmüyoruz. 2 beyazeşyayı ve yatakodası takımını benim babama aldırıyorlar. Halbuki neden böyle?! Elbette ben yardım ederim ama onun ailesinin 1 kuruş bile 1 iğne bile almazken benim babam neden almak zorunda ?! Halbuki benim babam memur ve evde bir tek o çalışıyor. Bizi çok zengin görüyorlar heralde. Ben elbette calısmayı düşünüyorum evlenince. Ama durmadan ailesi bana iş bul olmadı gecici olarak tezgahtarlık yap diyorlar. (Yanlış anlamayın lütfen aşağılamak adına söylemiyorum not:benim nişanlımda tezgahtar) bende iyi bir iş bulmak istiyorum yoksa o çok ağır bir iş derslerime ağırlık veremem diyorum. Nişanlıma söylüyorum bana acıdıkları için öyle söylüyorlar diyor. Ama acımak sözle mi olur ? Ben de tabiki yardım edicem ama bazı şeylerin adaletsiz olduğunu düşünüyorum.
Lütfen yardım edin. Nasıl düşünmeliyim ve nasıl davranmalıyım
İnanın bilmiyorum. Bugüne kadar kimseyi kırmadım ama düşündükçe bazen sinirleniyorum sadece. Haksız olabilir miyim acaba ?
Uzun oldu okuyan ve yardımcı oşanlara şimdiden çol teşekkürler :)