Cok mu alinganim?

btxx

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2017
408
315
53
Esimle anlasamadigim veya daha dogrusu rahatsiz oldugum bir konu var; o da ablasi. Esim bana göre ablasina asiri düskündür. Bende rahatsiz oldugu seyleri ablasinda görmez oluyor. Örnek vermek gerekirse, esim kendi ailemle evliligiminde olan sıkıntıları paylasmami istemez, biz artik evliyiz, herseyi annene, ailene anlatmana gerek yok diyor. Ablasi esimle saatlerce kendi kayinvalidesi hakkinda dedikodu yapiyor, esim de eslik ediyor tabii. Bunu bende ters bulan insan ablasinida da ters bulmaz mi? Sonucta herkesin dogrusu yanlisi vardir, bunlari görünce nedense cok asiri zoruma gidiyor. Diger konu ise ablasi bize geldiginde pek fazla elini birseye sürmez, bunda hic bir sorun yok zaten istemem de. Esimle beraber takilip yiyip icerler, toparlamasi bana kalir tabii. Fakat ne zaman biz görümceme gitsek esim kalkar, yardim eder, evi toparlar.
Anlamiyorum bu isi.
Ben mi fazla alinganim?

İki kardesin arasindaki iliski sizi neden alakadar ediyor? Gercekten sizlik hicbir sey yok

Alınganlık değil . Kaba tabir etmeyim çok güzel bir benzetme var fakat ayıp olmasın..en fazla eşin çok kaba ve düşüncesiz saygısız.
Bu kendini görümce ile kiyaslama değil kim olsa aynı hisseder kırılırdiniz.
Bu görmüş olduğumuz erkek tipi bekarken aile ye o kadar düşkün olmaz fakat, evlenince aile kıymeti anlayıp cılkını çıkarırlar.

O ablası siz eşisiniz.İkiniz farklı kulvarlardasınız.Aralarındaki ilişkiye takılı kalmayın derim.

Bu alınganlık sıfatı altında bir şey değil.
Eşiniz kendi ailesini tutan biri kimi aileler öyledir kendi içlerinde çok iyidir farklıdır gaza gelirler vs . Zaten demiş bu aileden kendi ailene bir şey anlatma diye bence çok açık.

Eşiniz çifte standartlı davranıyor

İster ablası gelsin ister evcil keçisi fark etmez tüm işi bana yaptırıp kendi içeride hahaha kikiri yapan kocayi keçiyle yollarım ben.
Konu burda abla mı sizce gerçekten abla mı???
Konu eşiniz ve onu alttan alan sizsiniz.
Sır kısmına gelemeyeceğim ben de anlattırmak istemem evimdeki her şeyi. Ama başkası evindekini anlatıyorsa bana ne yani. O konu farklı ve yine abla ile alakası yok.
Siz ablayı kıskanmaktan asıl olayı kaçırıyorsunuz bence.

Ben zaten sorunu tamamen esimde ve esimin davranisinda buluyorum? Ablasini ben neden kiskaniyim, beni rahatsiz eden esimin tavirlari

Hayır alınganlık değil klasik Türk erkeği tipi. Ailesini her daim eşinden bile önce görenlerden. Elbette hepimiz ailemizi önemsiyoruz seviyoruz ama ben anne babama ne kadar düşkünsem yardımcı oluyorsam eşime ve ailesine de aynı şekilde davranırım. Eşinle çocuğunla her yaşadığın özel durumların anne baba kardeş ile bende çok fazla konuşulmamasından yanayım ama bunu dediğiniz gibi onunda yapmaması gerek. Birde benim şöyle kötü bir huyum var kaşrı taraf nasıl yaklaşırsa bana sırf anlaması için bende aynısını yaparım ki bana bakıp aynada kendini görsün diye Ama hoş yine anlamıyorlar kötü sen oluyorsun asdfgh

Ne güzel anlaşıyorlar işte salın kardeşleri.kendi evliliği hakkında bu şekilde düşünüyor dışarıya sır vermek istemiyor olabilir ama ablasının evliliğini paylaşması onu rahatsız etmiyordur sonuçta ablası anlatıyor onu alakadar eden bir durum yok.ortalık toplama meselesine gelince içinden geliyordur yardımcı oluyordur sonuçta sizden bir beklentisi yok ablasına gidince takmayın derim.ablası gelincede toplamayın sizde istemiyorsanız eşiniz toplasın veya birlikte toplayın.ufak şeyleri dert etmeyin.

Belirttigim gibi, esim ablasina gelince daha cok kiymet gösteriyor ve bende buldugu yanlis hareketleri ablasinda yanlis görmüyor. Bu cifte standart degil midir?
Bence haklısınız
Bence alıngan falanda değilsiniz kim olsa kırılır üzülürdü
Dürüstlük ve doğruluk kişiye göre değişmez
Evlendikten sonra vinde olanı Ailene anlatma diyorsa
Ablasınada aynı tepkiyi vermeli ha çok mu kötü durumda ablası duruma göre boşanır yada başka bir pozisyon alır
Kardeşi yani eşinizde ablasına destek olmalı
Bu kadar

Ben konu sahibine hak verdim. Evinde 2 kap kaldırmayan adam ablasında da kaldırmamalı. Ya da aile içinde olan aile içinde kalır diyorsa ablası içinde geçerli olacak. Adamına göre muamele değil.
Kardeşim canımdır ciğerimdir. Bişeyi yaptığında sırtını sıvazlarsam aynı şeyde eşime hop sen yapma demeye yüzüm olmaz. Doğru olan da budur bence.

Size misafir geldiğinde yardımcı olması konusunda konusun eşinizle orada hatalı.

Diğer konuda sizi ilgilendiren bir durum yok. Bizde eşimle ailelere birşey anlatma konusunda ketumuz ama kiz kardeşleri bir sıkıntı yaşayınca eşimle konuşurlar. İkisi ayrı şeyler. Size yapılmış bir haksızlık yok burada.

Eşiniz sizinli ilgili şeyleri ablasina anlatmiyorsa sıkıntı etmeyin. Onun dışında evi toparlamaya el atmali hatta servise de el atmali. Misafirlere birlikte ikram yapiyoruz biz, sirayla bir eşim bir ben kalkiyoruz. Bunu teklif edebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…