• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mu beklentiliyim

Bizde misafir en güzel şekilde ağırlanir.
Daha dün yatılı misafir aldım, 12yi geçerken eve geldik, atıştırmalık yapip fırın çalıştırdım o yorgunlukla misafirim için. Ben de severim misafirimi agirlamayi. Ama insan ağırlamak ayrı, otelcilik hizmeti vermek ayrı bir sey. Günlerce kalan misafire de hizmet edemem, hiç de sevmem o kadar kalan misafir.
Bu arada (çalışmayan) benim öz ablam bazen haftaici kabul etmiyor evine, hiç neden diye sormuyorum bile asla . Çünkü vardır elbet bir sebebi (ki yeni diziye başlayıp sezonu bitirmek istemek bile bir sebep benim için). Kimse öz kardesi olsun, kimseye rahatsızlık vermemeli. Konu sahibi ne güzel davet etmişler , belli yeğenleri de onları sevmiş, kuzenimiz gelsin demiş. Konu sahibi 'cocuklar gürültü yapıyor' diye şikayetçi 😑😑😑 normal mi bu?
Sabah beş saat nasil oyalanalim diyor. Buraya gelmeden önce oteldelermis. O zaman sabah uyanıp beş saat odada mi bekliyorlar, hiç sanmam . O zaman ne yapıyorlarsa şimdi de aynısını yapmaları lazım. En az rahatsızlık verecek şekilde takılmalari lazım. Uyumlu olmaları lazım... Ablası ile aynı karından ciksalar bile su an bambaşka düzeni olan iki ayrı aile.

Daha dün yatılı misafir aldım, 12yi geçerken eve geldik, atıştırmalık yapip fırın çalıştırdım o yorgunlukla misafirim için. Ben de severim misafirimi agirlamayi. Ama insan ağırlamak ayrı, otelcilik hizmeti vermek ayrı bir sey. Günlerce kalan misafire de hizmet edemem, hiç de sevmem o kadar kalan misafir.
Bu arada (çalışmayan) benim öz ablam bazen haftaici kabul etmiyor evine, hiç neden diye sormuyorum bile asla . Çünkü vardır elbet bir sebebi (ki yeni diziye başlayıp sezonu bitirmek istemek bile bir sebep benim için). Kimse öz kardesi olsun, kimseye rahatsızlık vermemeli. Konu sahibi ne güzel davet etmişler , belli yeğenleri de onları sevmiş, kuzenimiz gelsin demiş. Konu sahibi 'cocuklar gürültü yapıyor' diye şikayetçi 😑😑😑 normal mi bu?
Sabah beş saat nasil oyalanalim diyor. Buraya gelmeden önce oteldelermis. O zaman sabah uyanıp beş saat odada mi bekliyorlar, hiç sanmam . O zaman ne yapıyorlarsa şimdi de aynısını yapmaları lazım. En az rahatsızlık verecek şekilde takılmalari lazım. Uyumlu olmaları lazım... Ablası ile aynı karından ciksalar bile su an bambaşka düzeni olan iki ayrı aile.
Amcamlar var.Tabiki babannemle yaşıyoruz o zamanlar dükkanımız var diye bayramlarda gece 12 de gelip sabah 9 10 gibi giderlerdi.Hatta birgün gece 12 de gelip 3 e kadar oturup gitmişlerdi.

Amcamlar var.Tabiki babannemle yaşıyoruz o zamanlar dükkanımız var diye bayramlarda gece 12 de gelip sabah 9 10 gibi giderlerdi.Hatta birgün gece 12 de gelip 3 e kadar oturup gitmişlerdi.
Size rahatsızlık vermişler, hoş bir şey mi yani?
Sırf misafir diye sabah dükkan açmak gerekirken bu insanlarla oturmak doğru mu? Uykunuz varken hizmet edip çay servisi yapmak, yatarsam ayıp olur diye kendi evimde mesaiye kalan garson gibi çalışmak hoş mu?
Valla dünyada kendimden çok kıymet verdiğim kimse yok. Çok kişiyi severim ama önce ben.
Kimseye hizmetçilik yapamam,kimse için de keyfimi bozamam

Size rahatsızlık vermişler, hoş bir şey mi yani?
Sırf misafir diye sabah dükkan açmak gerekirken bu insanlarla oturmak doğru mu? Uykunuz varken hizmet edip çay servisi yapmak, yatarsam ayıp olur diye kendi evimde mesaiye kalan garson gibi çalışmak hoş mu?
Valla dünyada kendimden çok kıymet verdiğim kimse yok. Çok kişiyi severim ama önce ben.
Kimseye hizmetçilik yapamam,kimse için de keyfimi bozamam
Ev babannemin olunca ataerkil düzen maalesef öyle oluyordu.

E malesef diyorsun. Demek ki sen de memnun değilsin bu misafire köle olunan sistemden. O zaman neden aksi yorum atıyorsun ki:)) ne güzel, ablası kendini uzmemis ayak uydurmak için . Keşke sen de sevmediğin - saçma bulduğun şeyleri eleştirip kendi hayatindan çıkarsan

E malesef diyorsun. Demek ki sen de memnun değilsin bu misafire köle olunan sistemden. O zaman neden aksi yorum atıyorsun ki:)) ne güzel, ablası kendini uzmemis ayak uydurmak için . Keşke sen de sevmediğin - saçma bulduğun şeyleri eleştirip kendi hayatindan çıkar
İşte bizde böyle o yüzden ablayı savunamiyorum

Misafiri güzel ağırlamak gerekirde yani bazıları çok abartiyor bu misafir agirlama işini.
Eve biri geldi diye o kişilerin garsonu, kölesi gibi kendini parçalamak her şeyi onların etrafında döndürmek iyi ev sahibi olmak degil bence.
Özellikle yatili kalınıyorsa ve 2-3 günden fazlaysa misafirlik denmez ona zaten tatil yerine misafirlik mi olur, kendileri de tatili uzatmaya gelmişler biyerde.
Geçen yaz görümcem bize kalmaya geldi yazlığımız da yok normal yaşadığımız eve geldi, horozlarla birlikte kalkıyor ben ayıp olmasın diye 2 gün kalktım 3. ye "valla kusura bakma ben artık erken kalkamıycam dolap orada ev abinin evi acıkırsan kahvaltını hazırla ye" dedim hâlâ anlatıp anlatıp gülüyor 😬

Normal yaşanılan evde misafire uyum sağlanır da tatilde, yazlıkta gereksiz yani. Sonuç olarak onlarda sizin gibi oraya gitme nedenleri dinlenmek,tatil yapmak. Neden size uyum sağlansın ki?

Kamu spotu: kimsenin yazlığına gitmeyin. Yazlıkta misafirlik olmaz. Çoluk çocuğun teyze gel, kuzenim gelsin demesine aldanmayın. Yazlıkçıları kendi haline bırakın.

Yazlığı olan insan da tatil yapmaya gidiyor. Kimsenin kimseyi ağırlamaya meraklı olduğunu sanmıyorum. Kaldı ki bu konuda abla sabah erken kalksa da sorun çözülmeyecek. Çünkü enişte ve yeğenler var. Onlar da mı hazır kıta asker gibi dikilecekler? En iyisi otel pansiyon tutmak. Çocuklar için de ortak zaman planlanır, o arada zaman geçirirler. Bu şekilde ne kırgınlık olur ne de yorgunluk, memnuniyetsizlik…

Yazligim yok ama yazlıkta ev değil midir ? Kardeşine sabah erken uyanirsaniz mutfaktan istediğinizi yeyin diyebilmeli.
Yazlık ev değil, size anlatamadım galiba.
Tatillerini ailecek yapmak için insanlar yazlık alıyor.
Yazlıkları olan insanlar keyif yapmak icin tatillerini geçirmek için yazlık alıyor.

Giden yazlığı olan aileye ayak uydurucak.

Demeli ya da dememeli yazlık sahibinin kararı.
Diyen ya da demiyene kimse aaaa oooo diyemez.

Ben mesela evime gelene istedikleri gibi yeme içme özgürlüğü tanırım.
Sonra ben o kişiye gittiğimde bu durum benim cömertliğim ile uyuşmayacak şekilde karşılanırsam.
Hee bu böyle der. Bende ona aynı şekilde ayak uydururum.
Kim ne diye bana.
Yapan yapar, yapmayan yapmaz.

Yazlığınız olduğunda siz karşılarsınız.

Hem yazlığınız yok hemde sizin yazlıkta ev değil mi misafirimi şöyle karşılarım böyle karşılarımı hayali yazmanızla sarmal gibi dolanıyoruz.

Hele bi yazlık alın karşılayın da yorumlarda buluşuruz….
Şu an hayali bir karşılama yapıyorsunuz…

Sizin ki mecburiyetten babanız kendi evinde annesine bakıyor olsaydı. Amcanız hadsizce gece yarısı 12 de gelip gece 3 de kalkabiliiydi.

Sizin misafirlik sandığınız şeylerin hepsi babaannenizin evinde yaşadığınız için mecburiyetten yaptıklarınız.
Ben anneme bakıcam evimde, esimin abisi 12 de gelecek eve alırmıyı mı bırak o saatte kapı açarmıyım acaba.

Acil bir durum yok, hayat memat meselesi olcak bir durum yok ise o saatte evime gelemez kimse kafasına estiği için…

Bir de bunlar hic konusulmadi mi,
Bu yaz iki aile tatile gidicez. Daha planlama asamasinda dedim, ben sahilde camis gibi yatarim, siz nabarsaniz yapin, aktivite maktivite diye gelmeyin bana 😀

Ki esim kendisine ayri aktivite ayarladi, bu ikinci ailenin bazi fertleri de katilacak. Katilmak istemeyenler benle sahilde yatis 😋

Benim cocuklarim her zaman erken kalkarlar, muhtemelen biz erken kahvaltimizi yapicaz, ikinci aileyi bilmiyorum.

Ama aksam yemekleri beraber, aksam yine takiliriz birlikte. E yeter da, 7-24 kendi cocugumla bunalirim.

Bu kisi de sizin kardesiniz yani, huyunu suyunu zaten bildiginiz birisi. Bence bosuna doldurmussunuz kendinizi.

Ablamların yazlığındaydık eşim çocuğum biz 3, onlar da çocuklarla beraber 4 kişi.
Sorun şu ki onlar çok geç yatıp geç kalkıyorlar biz de tam tersi. Ve onlar hep hiç uyuyamıyorlar. Gece 1 gibi yatıp 12 ye doğru kalkıyorlar, dolayısıyla kahvaltı o saate kalıyordu.
Biz de her sabah ses yapmamak icin sıcakta dışarda dolaşıh durduk evde sürekli kapılanı açık uyudukları için çocuk ses yapmasın diye evden çıkıyorduk onlar uyanana kadar. Ama gece yeğenlerim gayet bağırarak konuşuyorlardı.
Tabiki onların evi onların düzeni ama ben böyle yapmazdım çocuklar uyusa bile ablam gelsin yanımıza isterdim hiç degilse 1 sabah,çünkü sizin uyandığınızı duydum hiç uyumadım ki diyordu.
Neyse öyle böyle derken dayanamayıp konuştum yapacağım bir şey yok sen bilirsin gitmek istiyorsan gidin dedi,2 gün erken döndüm. Sizce abartı mı?
Beraber tatil fikri oldu olmadı sacma gelmistir bana. Adı üstünde tatil bu. Dinlenmek için olan birsey. Ayrıca sabah kalkınca cıkın dısarıda yapın kahvaltıyı falan. Herseyi beraber yapınca enişte de demiştir bu ne bunları topladın basıma diye. Ablanız haklı.

Back
X