• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mu beklentiliyim

Tatilde başkalarının evine gitmeyi hiç doğru bulmuyorum, kardeş bile olsa.. Başkasının evinde olmak diken üstünde durmak gibidir bana göre, tatilin tadı tam anlamıyla çıkarılamaz.. Bütçeye göre otel tutulması en rahatı..
Ben de değil tatil ,mücbir bir sebep olmadan keyfe keder gitmelerde yani ,kesinlikle ne kendim başkasının evinde rahat ederim ne de bir başkası biz de kalsın isterim. Bu neyle alakalı tam olarak bilemiyorum ama bana her ikisi de çok zor ve yıpratıcı geliyor.

Evet, yersiz bi beklenti içine girmişsiniz, herkesin düzeni belliyse baştan ona göre 2-3 günlüğüne gitmek daha mantıklıymış, insanlar tatile gitmiş hemde evlerine niye erken uyansınlar ki? Keşke benim bebeler de uyusa da bende yatsam 12’ye kadar

Eğer ki bir iki günlük gittiğiniz bir tatil olsaydı ve bu şekilde olsaydı evet belki haklı olabilirdiniz, insan misafire yakını bile olsa ayıp olmasın, sıkılmasın, rahat etsin diye ona göre hareket edebiliyor ama insanlar yazlıktalar ve tatildeler. Neden tatillerinde erken yatıp erken kalksınlar ki. Başkasının evine gidip tatil yapmak isterseniz o evin kuralına göre yaşayacak olan sizsiniz diye düşünüyorum. Hem onları beklemek zorunda değilsiniz. Sabahları erken çıkınca gezin, dışarıda kahvaltı yapın, sahile gidin, denize girin, çocuğu oynatacak alanlara gidin... Seçenek çok.

1.kimsenin yazlığına gitmem. ablam da olsa abim vs olsa (abim erkek kardesim yok cok şükür) gidip kimseyi rahatsız etmem. hem maaile gidip hem geç kalkıyorlar diye asla konuşmam öyle bir şeye hakkım yok çünkü. benim onlara uymam gerekir misafir olarak onların bana değil. evet çok beklentilisiniz gitmemeniz iyi olurmuş.

Davet edilmiş konu sahibi ve gitmiş sonuçta kardeşinin evi size sessiz olunmu dediler benim ablamda uyur ama ben geçerim oturma odasına takılırım kahvaltı hazırlarım kalacağı saatte acikirsam yerim sorun olmaz size gürültü yapmayın denmisse haklısiniz zaten kalicaginiz sayılı gün idare edilebilir sizde huyunu bilirsiniz ama siz kalkıp erken kahvaltı hazırlasin kardeşi gelmiş diye düşünüyorsanız yine haksizsiniz

Bazı insanların 'dünya etrafımda donuyor' hallerine hayret ediyorum doğrusu. 😁
Yani tutup bu memnuniyetsizliğini ablasına söyleyebiliyor. Hani ben ağzımı açmayı bile düşünmezdim şöyle bir durumda ama konu sahibi bu şikayeti ablasına söylüyor yani.

Ablasından beklentisi de çoluk çocuğu, kocasini sabahın köründe alarmla ayağa dikecek ve yine uygun saatte herkesi tek tek yatağına sokacak.
Neden? Kardeşim hanımefendi ve alesi öyle buyurdular diyerek. 😁😁😁
Bende misafir oldugum evde ev sahibine biz misafiriz biraz erken kalkin erken yatin demeye utanirdim .siz aksam nasil erken yatip ablaniz ve esini yalniz birakiyorsaniz onlarda sabah sizi birakmis. insanlar tatilde rahat rahat gec yatip erken kalkar. yoksa tatilin ne anlami var ki ?

Bende misafir oldugum evde ev sahibine biz misafiriz biraz erken kalkin erken yatin demeye utanirdim .siz aksam nasil erken yatip ablaniz ve esini yalniz birakiyorsaniz onlarda sabah sizi birakmis. insanlar tatilde rahat rahat gec yatip erken kalkar. yoksa tatilin ne anlami var ki ?

Misafiri güzel ağırlamak gerekirde yani bazıları çok abartiyor bu misafir agirlama işini.
Eve biri geldi diye o kişilerin garsonu, kölesi gibi kendini parçalamak her şeyi onların etrafında döndürmek iyi ev sahibi olmak degil bence.
Özellikle yatili kalınıyorsa ve 2-3 günden fazlaysa misafirlik denmez ona zaten tatil yerine misafirlik mi olur, kendileri de tatili uzatmaya gelmişler biyerde.

Ben de değil tatil ,mücbir bir sebep olmadan keyfe keder gitmelerde yani ,kesinlikle ne kendim başkasının evinde rahat ederim ne de bir başkası biz de kalsın isterim. Bu neyle alakalı tam olarak bilemiyorum ama bana her ikisi de çok zor ve yıpratıcı geliyor.
Kesinlikle, ben asla rahat edemem, özellikle banyo ve tuvalet konusunda, ayrıca giyim kuşam konusunda dikkat etmek gerekir.. O yüzden otel! 👍🏻

Yazlıkta misafir ağırlamak çok zor.Kalkması, yatması, kıyafeti, duşu filan hep sorun.Yazlığımız vardı.Akrabamda olsa kimse gelsin istemezdim.Yazlık yer yeri geliyor tişörtün içine sütyen giymiyorsun, ya da evde mini şort giyiyorsun.Duştan havluyla çıkıyorsun buharlı nemli 50 derece olmuş banyoda ıslak ıslak giyinmemek için.Atıyorum altta bir etek üstte bikini üstünle bir şeyler atıştırıyorsun.Evin içinde gezinip tekrar denize gidiyorsun.Şimdi bunların hepsi babam ve erkek kardeşim varken sorun olmuyor.Tabiki banyodan havluyla çıkarken karşımda dikilmiyorlar ama banyoya da girince görmeyecek bir köşeye otururdu babam.Misafir gelince banyoda ıslak ıslak giyinirdim .giyinirken geri terlerdim .bunların hepsi sorundu benim için.Misafir de enişte komşu dayı amca farketmez .Yazlık yerde bazı şeyler sıkıntı olabilir.Mesela bizim tuvaletimize giren yattığımız odanın içini tamamen görürdü.Misafir varken diken üstünde uyurdum.Kapı pencere açık nereden kapanacak.bu zamanki kadar klima da yoktu.Pikeyi boğazıma kadar çekerdim o sıcakta ,tuvalete giren olursa bir yerlerim görünmesin diye.Bir de açıkçası tuvalet banyoyu başkalarıyla ortak kullandığımı düşünmek de beni çok gererdi.Denizden gelince de duş sırası var ki onu hiç anlatamam.Ablanızın gözünden bakın bir de .dönmeniz iyi olmuş.

Misafir olan, tatilini bedavaya getiren sizsiniz, neden size ayak uydursunlar ki?
Arkadaşım, emekli mekanı sarımsaklida (ki lunapark dışında bir hayat belirtisi yok, öyle gençlere yönelik bir yer değil) Ağustos için ev tuttu teeee aylar once. Ev aynı nene evi gibi, eski püskü şık olmayan eşyalar var. birileri akıl vermiş heralde, günlük kiralamayı. Geceliği 1000 liraya tuttu. Ki denize biraz yürüyor.oyle hemen sahilde faaln da değil. Bir de en ucuz evi tuttu, diğer hepsi daha pahalıydı.
Yani siz (işi kardeş ziyareti gibi görseniz de) bir haftada nereden baksan en az 7 bin kardasiniz. Hatta kahvaltı vs de evde yapılıyor , kazık sahil kasabasında ailecek kahvaltı da epey bir masraf olurdu.
Bence yazlığa giden bu hesabı yapıp minnettar şekilde gitmeli. Ve evdekilere sonsuz ayak uydurmali.
Siz erken uyaniyorsunuz diye onlar da erken uyanamazlar. Tabii ki kahvaltıya onları bekleyeceksiniz.
Bir diğer alternatif ne güzel uyanıp evden çıkıp, ailecek zaman geçirip, kahvaltı yapıp pastaneden onlar için bir şeyler almak. Onlar kahvaltı yaparken de çay içip eşlik etmek.
Neden bunu yapmak yerine rahatsız oluyorsunuz ki?
Ayrıca geç uyuyabilirler,akşam cocuklari gürültü de yapabilir. Hani siz sabah işe gidecek olsanız falan yine sustursunlar çocukları ama alt tarafı tatildesiniz. Neden çocuklarini uyarsinlar ki. Tutup da bunu kardeşine söylemen hata.
Bence çok doğru bir cevap vermiş. Memnun kalmayan dönsün evine.
Muhtemelen dönünce gönül koyacaksınız, annenize falan anlatacaksınız, anneniz size hak verecek, kardeşinizin canı sıkılacak. Sizi evinde otel gibi bir hafta her şey dahil ağırlamasınin bedelini herkesle kötü olarak ödeyecek 😂😂
Maalesef yazlikci insanların kaderi bu. Yıllarca herkese han olurlar, en ufak memnuniyetsizlikte en kötü onlar olurlar.
Şükür bizim yazligimiz yok ama çevremde çok duydum birilerinin yazligina gidip memnun kalmayıp dönünce arası bozulan insan.
Bence olayı unutun gitsin. Abartmamaya çalışın.
Ben de uyumsuz bir insanım tatillerde, o yüzden kimseyle plan yapmak - tek gezerim. Geçen sene bir kız arkadaşım bana katılmak istedi. Ona da söyledim, "sabah uyanmaktan nefret ederim, tatilde camis gibi yatmayı seviyorum. Sırf bu yüzden ısı -isik geçirmeyen fresh and black çadır aldım. Beni sakın uyandirma,sen takıl" diye. O da her sabah 6da kalkıp işe gdien birisi. Tatilde de erkenden kalktı, yürüyüş yaptı, güneşlendi,hamakta uzanıp kifap okudu civarı kesfetti vs vs. Saat 11e doğru ben uyandım, beraber kahvaltı ettik, sonra beraber takılmaya başladık. Gece de o erken yattı, ben hamakta sallandim, sahilde dolandım vs vs sonra girdim çadıra. Hiç de sorun yaşamadık.

Herkes ablaya hak vermiş de. Ben şöyle bakiyorum olaya. Şahsen benim evime bir misafir geldiğinde normalde kaçta uyanirsam uyanayim, normalde olduğundan daha erken kalkarim. Kahvaltı vs hazırlamak için. Yani birlikte bile hazirlayacak olsak ev sahibi her şeyin yerini usulünü daha iyi bilendir. Herkes milletin evine gitmişsin kurallara uy demiş ama diğer taraf da misafir ağırlamış oluyor. Sabahın köründe kalkmasın kimse tabiki, ama yine de öğlen 1e 2ye kadar değil de 10da 11de uyanip orta yol bulmak daha mantıklı geldi. Bana göre sizin tek hatalı kisminiz bunu ablaniza dile getirmek olmuş, ben olsam yine de evlerinde kaldik memun olmamış gibi izlenim yaratmayayim diyerek bir şey demez sabrederdim. Gerekirse bir dahaki planimi ona göre yapardim
Misafirlik dediğin iki gün olur. Senin bu dediğini 10 gün yapmak otelcilik

Offff şu milletin yazlığına gidip sonra şöyle oldu böyle oldu konuları nedir Allah aşkına.
Kimsenin yazlığına gitmeyin.
Paranızla gidip tatil yapın.

Ben akrabalarımın ve arkadaşlarımın yazlığına asla gitmedim gitmemde.
Yazlığı olanın görevi gibi aileyi tatil yaptırmak, onları memnun etmek, yaşam tarzlarını değiştirmek mi???

Zibilyon tane arkadaşımın oldugu Muğla’ya tatile gidicem her sene bi rotamıza Muğla ekleriz.
Kimseye haber bile vermem gelicez diye, kalacağımız yer ne ise otel, villa kiralıyoruz.
Gün gün gideceğimiz yapacağımız aktive vs hepsini belirliyoruz.
Tatilde de kimse icin stres sinir olmuyorum.
Gecen sene esim aksamları işlerini takip etti çalıştı, bi arkadasima gorusemeyecegimi esimin aksamlari bilgisayar başında oldugunu soyledim. Hic sorun olmadi.

Birinin yazlığına gidicem ve geceleri erken uyuyorum ses oluyor, sabahları erken kalkıp kahvaltı için bekliyorum diye fırça atmak. Olacak iş değil….

Offff şu milletin yazlığına gidip sonra şöyle oldu böyle oldu konuları nedir Allah aşkına.
Kimsenin yazlığına gitmeyin.
Paranızla gidip tatil yapın.

Ben akrabalarımın ve arkadaşlarımın yazlığına asla gitmedim gitmemde.
Yazlığı olanın görevi gibi aileyi tatil yaptırmak, onları memnun etmek, yaşam tarzlarını değiştirmek mi???

Zibilyon tane arkadaşımın oldugu Muğla’ya tatile gidicem her sene bi rotamıza Muğla ekleriz.
Kimseye haber bile vermem gelicez diye, kalacağımız yer ne ise otel, villa kiralıyoruz.
Gün gün gideceğimiz yapacağımız aktive vs hepsini belirliyoruz.
Tatilde de kimse icin stres sinir olmuyorum.
Gecen sene esim aksamları işlerini takip etti çalıştı, bi arkadasima gorusemeyecegimi esimin aksamlari bilgisayar başında oldugunu soyledim. Hic sorun olmadi.

Birinin yazlığına gidicem ve geceleri erken uyuyorum ses oluyor, sabahları erken kalkıp kahvaltı için bekliyorum diye fırça atmak. Olacak iş değil….
Arkadaşımin düğününe Muğla'ya gittim, kimseye haber falan vermedim, çadırda kaldım 😂😂 sonra 'kacta geleceksin' diye aradılar, öğrendiler ki cadirdayim hemen gelip beni alıp çok uygun bir eve yerleştirip krallar gibi ağırladilar 🥰
En istemediğim şey insanlara yük olmaktır. O yüzden planımı yaparım, beni çok isteyen zaten alır 😂 ama yarım ağız isteyen 'tamam canım,iyi eğlenceler' der. Her ikisine de her zaman okeyim

Arkadaşımin düğününe Muğla'ya gittim, kimseye haber falan vermedim, çadırda kaldım 😂😂 sonra 'kacta geleceksin' diye aradılar, öğrendiler ki cadirdayim hemen gelip beni alıp çok uygun bir eve yerleştirip krallar gibi ağırladilar 🥰
En istemediğim şey insanlara yük olmaktır. O yüzden planımı yaparım, beni çok isteyen zaten alır 😂 ama yarım ağız isteyen 'tamam canım,iyi eğlenceler' der. Her ikisine de her zaman okeyim
Aynı kafadayız.

İki cocugum var, sabahları erkenden kalkıyorum blenderla kahvaltılarını hazırlıyorum ki tatilde mutlaka kahvaltılarını bu sekilde evden hemen cikmak icin yaptırıyorum. Erkenden çıkarız. Yol üzerinde gözlememi, serpmemi ne yiyeceksek girer yeriz, sonra koylara / turlara gideriz.

Düşünsene akraba, arkadaş yazlığına gittim sabah iki cocuk erkenden kalk blender vızlat, giyinme, cocuklarin sesleri, hazirlanma, aksam döndük yıkanma, yemek, cocuk sesleri bunu insanlar çekmek zorunda mı???
İnsanlar yazlık mı alıyor, hasta olmak için akraba, eş, dost saçmalığımı çekecek.

Altınoluğa arkadaşımın annesi gel gel yazlığa diye o kadar israr etti ki.
Ben kimsenin yazligina gelmem gelsem ev tutarım, ayrıca suyu soğuk Altınoluğu tercih etmiyorumu söyledim.

Hem; Paranızı harcamayın, beleş oraya yerleş sonra şikayet üzerine şikayet… Ve son derece haklılar…

Aynı kafadayız.

İki cocugum var, sabahları erkenden kalkıyorum blenderla kahvaltılarını hazırlıyorum ki tatilde mutlaka kahvaltılarını bu sekilde evden hemen cikmak icin yaptırıyorum. Erkenden çıkarız. Yol üzerinde gözlememi, serpmemi ne yiyeceksek girer yeriz, sonra koylara / turlara gideriz.

Düşünsene akraba, arkadaş yazlığına gittim sabah iki cocuk erkenden kalk blender vızlat, giyinme, cocuklarin sesleri, hazirlanma, aksam döndük yıkanma, yemek, cocuk sesleri bunu insanlar çekmek zorunda mı???
İnsanlar yazlık mı alıyor, hasta olmak için akraba, eş, dost saçmalığımı çekecek.

Altınoluğa arkadaşımın annesi gel gel yazlığa diye o kadar israr etti ki.
Ben kimsenin yazligina gelmem gelsem ev tutarım, ayrıca suyu soğuk Altınoluğu tercih etmiyorumu söyledim.

Hem; Paranızı harcamayın, beleş oraya yerleş sonra şikayet üzerine şikayet… Ve son derece haklılar…
Ablasının evine misafirlige gitmiş abartmayın.

Ablasının evine misafirlige gitmiş abartmayın.
Valla ablası gayet haklı abarttığım yok.
Kimse kimsenin yazlığına gitmesin gidecekse de illa konu sahibi gibi olmasın.
Ayak uyduracak.
Gece ve gündüz gibi ayrı hayatları var biri erken biri geç yatıyor. Bile bile git şikayet et.

Bu insanlarda bi sene sinir, stres, hayatları ile mücadele verip yaz aylarinda stres atmak icin kendilerine yazlik alıyor.
Erken yattım, erken uyandım, kahvaltıya size bekledik geç kalmıyorsunuz, çocukların geç yatıyor, ses yapıyor, bi de özür bekliyor….. diyemez, bu tutumu sergileyemez maalesef…

Valla ablası gayet haklı abarttığım yok.
Kimse kimsenin yazlığına gitmesin gidecekse de illa konu sahibi gibi olmasın.
Ayak uyduracak.
Gece ve gündüz gibi ayrı hayatları var biri erken biri geç yatıyor. Bile bile git şikayet et.

Bu insanlarda bi sene sinir, stres, hayatları ile mücadele verip yaz aylarinda stres atmak icin kendilerine yazlik alıyor.
Erken yattım, erken uyandım, kahvaltıya size bekledik geç kalmıyorsunuz, çocukların geç yatıyor, ses yapıyor, bi de özür bekliyor….. diyemez, bu tutumu sergileyemez maalesef…
Bizde misafir en güzel şekilde ağırlanir.

Bizde misafir en güzel şekilde ağırlanir.
Bizde ağırlarız ama evimizde…

Yazlıkta kimse kimsenin kahrını hele konudaki gibi tribini çekmek zorunda değil.

Ama sizi tebrik ederim hem yazlık hem de evinizde en güzel şekilde ağırlıyorsunuz sanırım misafirlerinizi.

Keşke konu sahibinin ablası siz olsaydınız.

Bizde ağırlarız ama evimizde…

Yazlıkta kimse kimsenin kahrını hele konudaki gibi tribini çekmek zorunda değil.

Ama sizi tebrik ederim hem yazlık hem de evinizde en güzel şekilde ağırlıyorsunuz sanırım misafirlerinizi.

Keşke konu sahibinin ablası siz olsaydınız.
Yazligim yok ama yazlıkta ev değil midir ? Kardeşine sabah erken uyanirsaniz mutfaktan istediğinizi yeyin diyebilmeli.

Back
X