Misafir olan, tatilini bedavaya getiren sizsiniz, neden size ayak uydursunlar ki?
Arkadaşım, emekli mekanı sarımsaklida (ki lunapark dışında bir hayat belirtisi yok, öyle gençlere yönelik bir yer değil) Ağustos için ev tuttu teeee aylar once. Ev aynı nene evi gibi, eski püskü şık olmayan eşyalar var. birileri akıl vermiş heralde, günlük kiralamayı. Geceliği 1000 liraya tuttu. Ki denize biraz yürüyor.oyle hemen sahilde faaln da değil. Bir de en ucuz evi tuttu, diğer hepsi daha pahalıydı.
Yani siz (işi kardeş ziyareti gibi görseniz de) bir haftada nereden baksan en az 7 bin kardasiniz. Hatta kahvaltı vs de evde yapılıyor , kazık sahil kasabasında ailecek kahvaltı da epey bir masraf olurdu.
Bence yazlığa giden bu hesabı yapıp minnettar şekilde gitmeli. Ve evdekilere sonsuz ayak uydurmali.
Siz erken uyaniyorsunuz diye onlar da erken uyanamazlar. Tabii ki kahvaltıya onları bekleyeceksiniz.
Bir diğer alternatif ne güzel uyanıp evden çıkıp, ailecek zaman geçirip, kahvaltı yapıp pastaneden onlar için bir şeyler almak. Onlar kahvaltı yaparken de çay içip eşlik etmek.
Neden bunu yapmak yerine rahatsız oluyorsunuz ki?
Ayrıca geç uyuyabilirler,akşam cocuklari gürültü de yapabilir. Hani siz sabah işe gidecek olsanız falan yine sustursunlar çocukları ama alt tarafı tatildesiniz. Neden çocuklarini uyarsinlar ki. Tutup da bunu kardeşine söylemen hata.
Bence çok doğru bir cevap vermiş. Memnun kalmayan dönsün evine.
Muhtemelen dönünce gönül koyacaksınız, annenize falan anlatacaksınız, anneniz size hak verecek, kardeşinizin canı sıkılacak. Sizi evinde otel gibi bir hafta her şey dahil ağırlamasınin bedelini herkesle kötü olarak ödeyecek

Maalesef yazlikci insanların kaderi bu. Yıllarca herkese han olurlar, en ufak memnuniyetsizlikte en kötü onlar olurlar.
Şükür bizim yazligimiz yok ama çevremde çok duydum birilerinin yazligina gidip memnun kalmayıp dönünce arası bozulan insan.
Bence olayı unutun gitsin. Abartmamaya çalışın.
Ben de uyumsuz bir insanım tatillerde, o yüzden kimseyle plan yapmak - tek gezerim. Geçen sene bir kız arkadaşım bana katılmak istedi. Ona da söyledim, "sabah uyanmaktan nefret ederim, tatilde camis gibi yatmayı seviyorum. Sırf bu yüzden ısı -isik geçirmeyen fresh and black çadır aldım. Beni sakın uyandirma,sen takıl" diye. O da her sabah 6da kalkıp işe gdien birisi. Tatilde de erkenden kalktı, yürüyüş yaptı, güneşlendi,hamakta uzanıp kifap okudu civarı kesfetti vs vs. Saat 11e doğru ben uyandım, beraber kahvaltı ettik, sonra beraber takılmaya başladık. Gece de o erken yattı, ben hamakta sallandim, sahilde dolandım vs vs sonra girdim çadıra. Hiç de sorun yaşamadık.