Çok mu bencillik ediyorum??:(

Belki sorulmuştur ama kp emekli maaşı yok mu? Kayınbirader ne kadar alıyor? Siz biz çocuk sahibi olmayı düşünüyorz falan deyip verdiğiniz paraya sınır getirin. Öyle alışveriş falan yapılmaz. Onlar da ayaklarını yorganlarına göre uzatsınlar

Cocuk yokken ise girin calisin para harcamak benimde hakkim ben senin kolen degilim hayatimiz boyunca senin ailenin huzuru icin yoksulluk cekemem de
Gercekten bir ise gir calis ve harca
Bunun icin ayrilmaya kalkarsada cocuk yokken ayril
Bende ayni duruma dustum borclar yuzunden calismama musadede etmedi parada yoktu
O yuzden herseyin hesabini yapan takintili bi hale burundum psikoloji diye bisey kalmadi
Simdi cok sukur durumlar duzeldi ama o para yok demekten hala vazgecmedi
Gercekten kimseye acimamak gerektigini evlendikten sonra anladim
Sunu alicam bunu alicam diyemedikten sonra o evliligin bi anlami yok
İnsanin iyi niyetini oyle bir bitiriyolarki kalmiyo artik

Eşiniz fazla savurgan davranıyor elbette emekli maaşı giriyordur eve, onunla yetmeleri gerekiyor ekstra bi ödeme olursa yardımcı olur ama herşeyldrini o almamalı

Kayinpeder gencken SSK lı bir işe girmeyip gezmis heralde. Ev kendilerinin emekli parası nelerine yetmiyor sömürüyorlar

Ko maasi falan yok mu yaa...canim esine de acima para konusunda yoksa da sen ihtiyacini al.esin düşünsün para konusunu.sennibtiyacini eksik etme.
Annem derki 2 kasigin varsa birininkirda at yenisi al. Esin evine harcamayi ogrensin derdi.

Sizin yaptiginiz fedakarlik degil,kusura bakmayin enayilik...Annesi babasi tabiki yeri geldigin de yardim edicek ama her ay her ay boyle sizi somurerek degil.Ailesine yardim ederken senin ihtiyaclarindan kisamaz esin.Orada duracak iste.Kesinlikle sitem etmelisin baktin degismiyor,calis.Ben olsam boyle bir durumda calisirdim,kendi ihtiyaclarimi kendi kazancimla karsilardim.

Kızlar yaklaşık 2 senedir evliyim. Çocuğum yok. Benim derdim 2 senedir parasal konular lütfen okuyun fikirlerinizi soyleyın cokmu bencilim. Ben kv ile altlı üstlü oturuyorum. Kayınpederim ve kaynımda var. Gorumce elti yok tek gelinim kaynım bekar. Eşim biraz yüksek maas alıyor diye bütün sorumluluklar eşimin üstünde. Mesela iki dairenin faturalarını eşim ödüyor, iki dairenin market alışverişini eşim yapıyor, bir yerlere borcları olsa eşim ödüyor, düğün vs bşy olsa hediye için eşim para veriyor haliyle bize para kalmıyor zaten market alışverişi ve faturalar iki dairenin olunca para bitiyor. Kayınpederimden bişy beklemiyorum yaşlı başlı adam oğlu tabiki para verecek ama kaynım hiç el atmıyor. Bekar fatura yok alışveriş yok borcum var diyo çıkıyo işin işinden. Eşimde annesi babası diye haliyle acıyo veriyo. Ama inanın iki senedir eşimle birlikte bi gezmek olsun hadi canımız sıkıldı bi yerlere gidelim demek olsun yok 2 senedir üstüme basıma kıyafet aldıgım yok kızken aldıgım şeylerleyim iç çamaşırı zor alıyorum parasızlıktan değil paranın hepsini kvlere harcadığı için cunku para kalmıyor. Ay sonu gelmeden cebinde para kalmıyor. Zaten faturaları ödemekle yarcımcı olmuyor mu neden alışveriş vs eşim yapıyor? Cokmu bencilim bilmiyorum bu hallerime de şükür ama arayıp eve şu lazım demeye cekiniyorum para yok diye. Sizler ne dusunuyosunuz
Yüksek derken ne kadar maaşı? Aile evinde oturduğunuz için kira niyetine mi alıyorlar acaba🤔

Sen de pasifin önde gidenisin. Çıkacaksın alışverişe harcayacaksın paraları. Eşinle sana bilet alacaksı n oraya buraya. Önceden tiyatroya sinemaya biletleri alıp alıp dışarı çıkaracaksın. Bak bakalım kime ne ödüyomuş ondan sonra. Sen hala kısmaya devam et bakalım madalya verirler belki sana.

Yani bu konular bana çok yanlış geliyor. Adam çalışıyor, adam kazanıyor. İsterse bütün parayı çöpe atar. Siz neden çalışmıyorsunuz? Size ev vermişler zorunda olmadıkları halde. O evden gelecek kirayla zaten eşinizin parasına ihtiyaçları olmazdı.

Paranın hesabını yapmadan önce lütfen para kazanın. O zaman bunları dert etmenize gerek kalmaz.

Kızlar yaklaşık 2 senedir evliyim. Çocuğum yok. Benim derdim 2 senedir parasal konular lütfen okuyun fikirlerinizi soyleyın cokmu bencilim. Ben kv ile altlı üstlü oturuyorum. Kayınpederim ve kaynımda var. Gorumce elti yok tek gelinim kaynım bekar. Eşim biraz yüksek maas alıyor diye bütün sorumluluklar eşimin üstünde. Mesela iki dairenin faturalarını eşim ödüyor, iki dairenin market alışverişini eşim yapıyor, bir yerlere borcları olsa eşim ödüyor, düğün vs bşy olsa hediye için eşim para veriyor haliyle bize para kalmıyor zaten market alışverişi ve faturalar iki dairenin olunca para bitiyor. Kayınpederimden bişy beklemiyorum yaşlı başlı adam oğlu tabiki para verecek ama kaynım hiç el atmıyor. Bekar fatura yok alışveriş yok borcum var diyo çıkıyo işin işinden. Eşimde annesi babası diye haliyle acıyo veriyo. Ama inanın iki senedir eşimle birlikte bi gezmek olsun hadi canımız sıkıldı bi yerlere gidelim demek olsun yok 2 senedir üstüme basıma kıyafet aldıgım yok kızken aldıgım şeylerleyim iç çamaşırı zor alıyorum parasızlıktan değil paranın hepsini kvlere harcadığı için cunku para kalmıyor. Ay sonu gelmeden cebinde para kalmıyor. Zaten faturaları ödemekle yarcımcı olmuyor mu neden alışveriş vs eşim yapıyor? Cokmu bencilim bilmiyorum bu hallerime de şükür ama arayıp eve şu lazım demeye cekiniyorum para yok diye. Sizler ne dusunuyosunuz
Senin ailenededestek olmasını soyle en azından faturaları ödemeyim yada ev alışverişini yapmasın kayniniz yapsin yada en son çare sizde bir borcun altına girin nebilim araba olur takı yapmak olur

Arkadaşlar bu insanlar nerede oturuyor bebekte falan mi. Ne demek kira yerine sayılıyor o para. Bugun üç kişilik bir ailenin mutfak masrafı 2000 liradan aşağı degil. Markete gidip 3 parca sey alıyorsun 50 lira verip çıkıyorsun.
Kadın mutfağa yardim ediyoruz deniyor ki biz karşılıyoruz tamamen diyor. Hakeza elektrik, su, doğalgaz ne kadar zamlandı son zamanlar da. Bu ay bizim eve gelen toplam gaz, elektrik, su, internet toplam 670 lira. Bir de kayın borcu, masrafı veriyolarmis. O hanenin bu insanlara minimum aylık masrafı 3000 lira.

Bugun kira da oturup 1000 lira kira verip, evlatlık gorevi diye de 500 aileye faturalara destek çıksalar. O ev de ki faydasız da evi geçindirsw bu insanlar döke saca geçinirler.

Konu sahibi guzel kardeşim, bu devran boyle devam etmez, sanıyor musuno kayınbaba seni çok seviyor, seni sevse ev de ki vasifsizibir de abiolacak kaçırıp sizin sırtınıza binmez di. Haa borcum mu var diyor para mi vermiyor, o zaman o ev de yaşamasın gitsin evini ayırsın. Yeyip içmesin. Siz de ana babaya bakin. Gocunmazsanız enayi yerine konmazsınız hic olmazsa

Eğer parası varsa ailesine yardım edebilir tabi ki onlar onun annesi ve babasıdır ama tabi ki öncelik sizin evin ihtiyaçları. Bence sorun siz kendi ihtiyaçlarınızı dillendirmeyi bencillik olarak nitelediriyorsunuz ve dillendirmeyip pasif kalıyorsunuz sonra da içinizde öfke kabarıyor eşiniz de görmüyor anlamıyor, belki de ailesine kendini gereğinden fazla kullandırtıyor. Siz neden gerektiğinde evin şu eksiği var bunu almamız lazım vs demiyorsunuz? Neden eşinizden kendinize kıyafet almak için para istemiyorsunuz? Bunlar sizin ihtiyaçlarınız, bencillik değil, Ha bir ameliyat olur, hastalık olur, ilaç lazım olur, öyle bir ihtiyaçları varken siz don alcam deseniz belki bencillik olur ama sizin de bir eviniz var ve ihtiyaçlarınız var; önce bunlar, daha sonra artan para ile isterse ailesine yarım eder.
🤲🏻👍🏻

çok iyi çok iyi dediğiniz bir maaş siz de çalışmiyorsanız çok sayılmaz
hele birde çocuk varsa orta bir maaş sayılır
2 eve yetmez tabii
o para anca sizin evinizi geçindirir
çalışmadığım bir dönem eşim çalışmaya devam ediyormuşum gibi hesabıma her ay düzenli para yatırırdı maaş aliyormuşum gibi, ben hiç para istemek zorunda kalmazdım bu yüzden
böyle bir sistem geliştirin aranızda, üstüme başıma bişey alamiyorum ne demek
annesi babası diye herşeyine yetişmesi gerekmiyor
evlenmeseymiş madem kendini öyle sorumlu hissediyormuş beyfendi
yerinizde olsam ne yememnden, ne gezmemden ne de keyfimden vazgeçmem o ailesine para verecek diye
maaşı kendin evinizi zor geçindirirecek kadar az olsa yorumum farklı olurdu, sizde çalışın derdim ama bu durumda adam önce sizinle kurduğu ailesine sahip çıksın. Kalırsada anne babasına yardım etsin. Asalak Kardeşinide zırnık koklatırmazdım yerinizde olsam
Çocuğum yok cok arkadaslarım var 2 bin 3 bin lira ile birikim bile yapıyorlar

Belki sorulmuştur ama kp emekli maaşı yok mu? Kayınbirader ne kadar alıyor? Siz biz çocuk sahibi olmayı düşünüyorz falan deyip verdiğiniz paraya sınır getirin. Öyle alışveriş falan yapılmaz. Onlar da ayaklarını yorganlarına göre uzatsınlar
Kp emekli maaşı var ama kredi borcuna kesiliyor önceden kalan bi borcuymuş. Böyle bi durumda eşim evladı olarak tabiki yardım edecek ama bekar oğlu da var rahatsız oldugum nokta o. Kaynımın maası 3bucuk bin lira kadar bekar bi insan olarak faturalarıda eşim ödediği halde geçinebilir diye düşünüyorum

Yani bu konular bana çok yanlış geliyor. Adam çalışıyor, adam kazanıyor. İsterse bütün parayı çöpe atar. Siz neden çalışmıyorsunuz? Size ev vermişler zorunda olmadıkları halde. O evden gelecek kirayla zaten eşinizin parasına ihtiyaçları olmazdı.

Paranın hesabını yapmadan önce lütfen para kazanın. O zaman bunları dert etmenize gerek kalmaz.
Canım ama eşim müsade etmiyor calısmama o yüzden bana para vermek zorunda diye düşünüyorum

Siz gezemiyorsaniz, rahat rahat alisveris yapamiyorsaniz eşiniz iki ev bakacak kadar çok kazanmiyordur. Sizin evin fatura ve gida ihtiyacindan artiyor diye cok kazaniyor olmuyor insanlar sadece fatura ve mutfak icin mi calisir???
Anne babasinin emeklisi birseyi yok mu???
Evlenmeden once bu mevzulari niye konusmazsiniz bilmem. Ben boyle birseyi kabul etmezdim asla.

Back
X